Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pirates of Caribbean a.k.a. Sea dogs 2


Foxx

Öne çıkan mesajlar

Commodore 64 ve amigada Pirates oynamis olanlar bu oyunun nasil zevkli oldugunu bilirler. Iste o concept kullanilarak Sea Dogs diye bir oyun yapildi tek kotu yani caribbeanda degil de random bir yerde geciyordu, Bu oyun ise Seadogs ile Pirates karisimi bir oyun olucak. Oyun bugun cikti, siddetle tavsiye ederim bu tarz oyunu sevenler icin. Pirates turu oyunlari bilmeyenler icin:

Bu tur oyunlar 1300-1600 yilarda Karayiplerde geciyor, somurge savaslarinin hakim oldugu bir donemde denizlerde kan govdeyi gotururken sizde nasil bir kariyer yapacaginiza karar veriyorsunuz. Bu yillarda ingiltere, fransa, ispanya ve sonradan hollanda karayiplerdeki altin ve gumus reservelerini kapma savasi icindeydiler, oyunun genel yapisi RPG tarzi, ister bir ulke adina savasiyorsunuz ister herkesle iyi gecinen bir trader olursunuz,ama en zevklisi PK olup korsanlik yapmak.

Oyun daha cok gemide geciyor ama bu son oyunda karada, tropik ormanlarda etc. geciyormus. Oyunun en buyuk ozelligi ise oyunun haritasini tamamen degistirebilir olmaniz, yani mesela korsansiniz bir yandanda ispanyollari destekliyorsunuz, gidip ingiliz fransiz sehirlerini yagmayalabilirsiniz, gemilerini batirabilirsiniz, hatta sehirleri bile ele gecirip istediginiz ulkeye veriyorsunuz. Mesela sea dogsta ben ingiltereyi haritadan silmistim. Tabi kolay degil fortressli sehirlere saldirmak , ordan yagmur gibi top atisi ile karsilasiyorsunuz, ama gunde 4-5 saat oynayan bir pirates manyagi bir sure sonra asiyor oyunda. :)

Neyse sea dogs da level alip karakterinize skill puani dagitabiliyordunuz. Bu oyunun cok daha guzel olacagi kanisindayim. RPGcilere tavsiye ederim.[hline]
ICQ : 5675505
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada hazır korsanlardan açılmış konu Pirates of Caribbean adında bir film çıktı/çıkacak meraklılarına duyurulur.arkadaşım fragmanını izlemiş anlattığına göre gündüzleri normal korsanlar geceleri ise tüm mürettebat, kaptan vs iskelete dönüşüyormuş[hline]Ölünün sandığı başında tam on beş denizci,
Yo-ho-ho... bir şişe de rom negrita...
İç, iç hepsini, aldırma sen şeytana...
Yo-ho-ho... bir şişe de rom negrita.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sid meier mi yapıyor ki pirates ın devamı olsun

pirates ın o kadar başarılı olmasının sebebi sid meier dehasıdır
sea dogs 1 i birkaç saat oynayıp silmiştim baymıştı
user friendly bi oyun değildi
umarım bunun oynanabilirliği daha iyidir de belki amigada pirates oynarken aldığım zevki alırım[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dominus, 04 July 2003 11:24 tarihinde demiş ki:
Yaşasın en sonunda Pirates'ın yenisi geldi demekki. Hemen ısmarlayayım.[hline]If you can not run
If you can not hide
You fight to die
But old warriors do not die alone


sea dogsda piratesteki hava yoktu. ben sirketin forumlarinda tartismada tartismistim daha once, tarihsel realizm cigneniyor hep diye. oyun 1665 de geciyor, valinin karsisina bi cikiyosun adam 1760 in kiligiyla oturuyor. bati kulturunde korsanlar hakkinda yanlis bir imaj var, korsanlari 1720 lerde korsanligin battigi tarihteki kilik kiyafetle gosteriyor.

ayrica benimle beraber bircok arkadas da orada dikkat cekmisti ki, seadogsda bircok geminin tarih acisindan hatalari vardi. bir bakiyorsun bir galleon var, 1560 larin ingiliz fast galleonu tipinde, bir bakiyorsun bir barque var, barque barque degil resmen 19. yy ticaret gemisi. bir bakiyorsun bir fast galleon var, tarihteki hicbir gemiye benzemiyor. bir tek manowarlar tam anlamiyla doneme uygundu, 1660 larda ingiliz-felemenk deniz savaslarinda kullanilan ana gemilerin aynisi idi. bunlari duzelten fanlarin yaptigi bir patch cikmisti.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pirates sid meier yaptigi icin iyi degildi, sid programci idi daha cok. art ve muzik arnold hendricke aitti. muzikler icin o doneme ait olmasa da barok muzikler koymus, oyun artini mumkun mertebe doneme uydurmustu. fakat yine de c64 disk ve amiga versiyonlarinda valiler resmen 18. yuzyil sonu peruklari ile goruluyordu, 1700 de son korsanin kazindigi zamanlardaki moda ile degil, hele 1568 de san juan de ulua savasinin yapildigi donemdeki kilikla hic alakali degil.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sid Mier(yada her neyse) çıkarmıştı galba Pirates Gold diye eski bioyun gene karahiplerde geçiyo ingiltere fransa ispanya almanya var şehir gemi yağmalıyosunuz yada şehir bile ele geçirebiliyosunuz fln işte adam toplayıp geziyosunuz define haritası falan alıp dittin yere kadar gemiyle gidip kazıp çıkarıyosunuz adamlarınız mutlu fln oluyo :p sanırım gene buna benzer bi oyun olcak.[hline][b]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...