DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Yenilen ülkelerde Yaşamak için normal bir insanın bir günde alması gereken kalori miktarı 2.000 olarak belirlendiği halde, yokluk döneminde Almanlar için bu rakam ortalama 700 ile 800 arasında değişiyordu. [...] 1946 yılının sonunda, yalnızca Hamburg'daki hastaneler açlık nedeniyle ödem geçiren 10.000 hasta tedavi etmişti. Köln'de yapılan bir sayımda, çocukların yalnızca %12'sinin aşağı yukarı normal bir kiloya sahip oldukları saptanmıştı.. Kentlerde çekilen açlığın daha da vahim boyutlara ulaşmasında stokların savurganlıkla tüketilmesi ve köylerle haberleşmenin kesilmiş olması da rol oynuyordu. Spekülasyon, itifçilik, karaborsacılık korkunç bir biçimde yayılmıştı. [...] Karaborsacılık, diğer Avrupa ülkelerinde savaşı izleyen en zor günlerde bile görülmemiş boyutlara ulaşmıştı. Pazar fiyatları resmî fiyatların 100 ya da 200 katına kadar çıkıyordu. Bir paket sigaranın fiyatı bir işçinin bir aylık ücretine eşitti.Balık istifi tramvayları kullanan vatmanlar, sakin sakin sesleniyorlardı: Brandenburger - Schwarzmarkt! (Brandenburg Kapısı - Karaborsa!). Ellerinde özenti uyandıran ürünler bulunduran batılı askerler, doğal olarak paralel sektörün başlıca aktörleriydi. Kulüpler ve kabarelerde faaliyet gösteriyorlardı. [...] Tıka basa erzak yüklü müttefik askerleri kaçakçılar ve gece güzelleri bu tür yerlerin müdavimlerindendi. Kaynak: André Mannon ve Léa Marcou, La République fédérale allemande (Paris, 1967) Galip ülkelerde İngiltere bugün gereksinim duyduğu gıda maddelerini, sanayii için gerekli hammaddeyi isteiği gibi satın alamıyor, ülke dışında o kadar çok yatırım tasfiye etmesi ve o kadar çok borçlanması gerekti ki, 1938 yıllı rakamlarına göre ithalatın %23'ünü tek başlarına karşılayan gelirlerinin bir ağırlığı kalmadı. İngiliz ailesi, ülkesinin ithal etmeye gücü yetmediği yiyeceklerden, ülkeye döviz girmesini sağlamak için dışarı satılması daha uygun olan araç-gereçten, fabrikaların işleyebilmesi için de yakacağından vazgeçmek zorunda. Kaynak: Bertrand de Jouvenel, L'Echec d'une expéerience (Paris, 1948) [Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 02 Ağustos 2005 23:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RichardRiddick Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Türkiyede bile olmuş oralarda nasıl olmasın.ülkemizde savaş yıllarında pasta türü unlu mamüllerin yapımı ve satışı yasaklanmış diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Konun başlığı "İkinci Dünya Savaşı'ndaki Yenilen ve Galip ülkelerde kıtlık" şöyle olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 2 gün geçti,anca mı farkkettin?[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Konunun başı sonu belli değil. Anlatılanların tam olarak hangi tarihlerde geçtiği hakkında bir bilgi yok, kimin ağzından anlatıldığına dair bir bilgi de yok, üstünkörü geçiştirilmiş gibi. Unutmamak lazım ki mihver devletleri sadece Almanya'dan müttefikler de İngiltere'de oluşmaz. Eksik olan bu yazının düzenlenerek anlaşılır ve tam hale getirilmesini istiyorum, bu yazı ancak bize anahtar deliğinden bir bakmamıza ve bir şey anlamamamıza izin veriyor. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar