Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[WinXP]Ekran Kartı Sürücü Sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
slmlar. benim 32 mb bi ekran kartım var. asus v3800 diye de bi modeli var. windowsa bırakırsam eğer riva tnt model64/model64 pro diye bişey olarak gösteriyor ve ona göre sürücü yüklüyor.
eski sürücü quake 3 motoru oyunları çalıştırırken windowsun yüklediğinde çalışmıyor. kendi sürücüsü de ekranda yeşil şeyle çıkarmaya başladı. acaba windowsun yüklediğinin opengl çalıştırması için ne lazım
oyunun verdiği hat da şu :
...initializing QGL
succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
Shutting down OpenGL subsystem
GLimp_Init() - Invalid GL Driver
Mesaj tarihi:
Bende de ayni ekran kartin dan var ve benim pc de riva tnt2 olarak görüyor. Sorun var diyorsan sürücü güncellemeye gel oradan yeni sürücü yükle de seçeneklerden kendin seç. Ben halflife oynarken ona benzer bir hata veriyordu oyunun ayarlar dan 'diretx , opengl' diye iki seçenek var ordan diretx'i seçtin mi düzelmesi lazim. Kolay gelsin
Mesaj tarihi:
Benim pc de medal of horner oynuyordum ve hiç bir sorun olmuyor. diger oyunlarida hiç denemedim. sen oyunun ayarlar dan düzeltmeye çaliş bi olmazsa yeni sürücü yükle seçenegini deneyip riva tnt2 seçersin.
Mesaj tarihi:
kendi sürücüsünü yükleme çogu zaman xp kabul etmiyo zaten.
şimdi şu işlemleri dene.
masaüstün de iken sağ tikla özeliklere gir/ayarlar/gelişmiş/bagdaştirici/özellikler/sürücü/sürücü güncelleştir/listeden veya belirli bir konum dan yükle. şimdi burada yüklenecek sürücüyü kendin seç seçenegi gibi bişi var onu şeç ve ileriye tikla orada senin ekran kartina uyan sürücüler vardir sana uygun olani seç sorunun çözülmesi lazim. kolay gelsin.......................
Mesaj tarihi:
O ekran kartının chipseti zaten tnt2. Windows'un öyle tanıması çok normal.
Oyunun içerisinde opengl kurulum dosyası var. onu yüklemeyi denedinmi?[signature][hline]Game : Knight Online
Character : Lively, Paladin, El-Morad @ Ares
Fanaticism : Galatasaray SK & Snoop Dogg & Dr.Dre
Rullz : Hip Hop
Mesaj tarihi:
Bu yazdığın hata OpenGL olmamasının verdiği bir hata değil. Ekran kartının ayarlarının verdiği bir hata.
Ekran özellikleri / Gelişmiş kısmında OpenGL ayarları vardır.
Orada hatırladığım kadarıyla "Kalite / Performans" diye bi ayarı var. O ayarı performans'a doğru kaydır.[signature][hline]Game : Knight Online
Character : Lively, Paladin, El-Morad @ Ares
Fanaticism : Galatasaray SK & Snoop Dogg & Dr.Dre
Rullz : Hip Hop
  • Yeni Oluştur...