fixmen Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 ya walla delirecem, 2 tane eternet ve cat cross zımbırtı kablosu aldım bugün, evdeki bil. bağlayayım dedim, çok güzel ve narince kartları taktım, kabloyu bağladım ve 2 bil. açtım, hoş, boş kartları tanıdı fln, sora o dial-up simgesi gibi şey geldi ağ kablosu takılı deil diyor. herhalde bunlar bağlı olmadığı için fln normaldir dedim, nete girip paticikten arama yaptırdım xp de network hakkında, güzel şeyler çıktı ama hiç birii çalışmadı, bi arkadaş demiş ev ve küçük işyeri ağı kur fln oraya tıkla tıklıyorum, ileri diyorum, gene ileri diyorum, sora bi ekran geliyor kesik ağ bağlantısı diyor ve ileri gitmiyor, aşağıda ise göz ardı et tik şeyi var ona basıncaileri gidior... şimdi burda sorun nedir? kartlar mı uyumsuz, herşey yerli yerinde kartlar düzgünce takılıp tanıtıldı [ xp tanıyo zatee] kablo bağlı, acaba kaloda mı sorun var????? bu arada kartlar Realtek Rtl8139 family PCI fast eternet NIC Yardımlarınızı esirgemeyin =) kafayı yemek üzereyim....[hline]Juxta illud: Si quis suadente diabolo... My Collection [ Div-X List]
fixmen Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 up![hline]Juxta illud: Si quis suadente diabolo... My Collection [ Div-X List]
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 snrm bende yapamadım ama bir araştır derim :) paticikte :)[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur*
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 tıkla bak daha önce açıştım denemedim ama bir göz gezdir isteresn ;)[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur*
sadrazam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Internete cıktıgın makinayı ac ve ınternete baglan. Soyledıgın marka ethernet kartını xp kendısı zaten tanıyor bu yonde sorun yasamazsın. Internete baglandıgında sag alt kosedekı startup dakı baglantına sag tıkla open your network connectıons, internete cıktıgın baglantıyı sec ve properties yap orada advanced sekmesine tıkla ve diger makina icin internet paylasimina ac. Oteki bilgisayara gecip my network places a sag tıkla properties de ve sol taraftakiset up a home or small office network kısmına tıkla, zaten orada seni yonledirecek. En son asamada ise sana disket olusturmanı isteyecek, sende disket olusturma diyeceksin ve sonlandıracaksın. Restart attıktan sonra internetin keyfini cıkar. İyi eğlenceler...
Thalion Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Sanırım sorun kartlarda değil, kabloda.. yani kabloyu yapan eleman adam gibi yapmamış olabilir, cross değil de düz kablo yapmış olabilir vs.. Kablo takılı değil diyorsa sorun sadece bu olabilir XP ile veya başka bir şey ile alakası olduğunu zannetmiyorum.. Kablonun iki ucunu da çıkart RJ-45 jack'ları içerisindeki kabloların rengini görecek şekilde yan yana getir, kabloların renklerini karşılaştır. Renkler sırasıyla aynı ise iki uçta da kablon cross değildir, o nedenle çalışmıyordur muhtemelen.. Internette cross cablo vs. ile ilgili arat cross kablo renk sıralamasının nasıl olduğunu veren pekçok site var onlardan bakarsın karşılaştırırsın kablonun cross olup olmadığını..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik..
fixmen Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 işte onu dün gece kaç kere denedim olmuyor.. gözüme bişi takıldı bugün, bu eternet kartında yeşil led sürekli ynaıyor ikisindede, ama sarı led benim bil. yanmıyor, diğerinde yanıyor. bu ii midir, kötümüdür, sorun mu varacaba sadece onu bilmek istiyorum, ona göre yeni kart mart fln alıcam.. ahanda bi resim koayayım bura ==>[hline]Juxta illud: Si quis suadente diabolo...My Collection [ Div-X List][Bu mesaj fixmen tarafından 03 July 2003 11:03 tarihinde değiştirilmiştir]
fixmen Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 said: Thalion, 03 July 2003 10:56 tarihinde demiş ki: Sanırım sorun kartlarda değil, kabloda.. yani kabloyu yapan eleman adam gibi yapmamış olabilir, cross değil de düz kablo yapmış olabilir vs.. Kablo takılı değil diyorsa sorun sadece bu olabilir XP ile veya başka bir şey ile alakası olduğunu zannetmiyorum.. Kablonun iki ucunu da çıkart RJ-45 jack'ları içerisindeki kabloların rengini görecek şekilde yan yana getir, kabloların renklerini karşılaştır. Renkler sırasıyla aynı ise iki uçta da kablon cross değildir, o nedenle çalışmıyordur muhtemelen.. Internette cross cablo vs. ile ilgili arat cross kablo renk sıralamasının nasıl olduğunu veren pekçok site var onlardan bakarsın karşılaştırırsın kablonun cross olup olmadığını..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. kabloyu hazır aldım adamda kafası yoktu, hazır vardı onu verdi, renklerde farklı[hline]Juxta illud: Si quis suadente diabolo... My Collection [ Div-X List]
Thalion Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 YUkarıdaki hata kablo hatası.. Ethernet kartını görmüş onda sorun yok ama ethernet kartına takılı olan kablo'dan veri yollıyamadığı için kesik hatası veriyor..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik..
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 kabloda sorun adam gibi bi crosscable bul dur renklerini vereyim kontrol et elindekini
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 beyaz yeşil beyaz mavi beyaz oranj beyaz kahverengi olacak renkler sırasıyla kablonun bi ucundaki zimbirtida dierinde beyaz oranj beyaz mavi beyaz yeşil beyaz kahverengi yapıcam bi network guide aslında ama üşeniyom
Öne çıkan mesajlar