Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 ben ordunun perşembe ilçesinin efirli köyündenim... bu konu başlığı altında orduyu ve perşembeyi belli başlı özelliklerini anlatacağım..Fatsa ve Ünyeyi ve iç tarafları pek bilmiyorum...o yüzden o ilçelerle ilgili bilgi vermeyeceğim.. [spo2=Ulaşım]Ordu-İstanbul arası yaklaşık 900 kilometre olup yol tıkalı olmazsa molalar dahil 11-12 saat arası sürmektedir...[/spo] [spo1=Nerde denize girilir?]kumsalları çok güzeldir..beyaz kumdur..karadeniz sahil yolu projesine karşı toplanan 60 bin imza ile Ordu sahilleri kurtarılmıştır...o yüzden merak etmeyin sahillerimiz hala karadenizin beyaz incileridir... denizden laf açılmışken benim denize girdiğim kumsalları yaziym..Efirlide babamın dayısının evi denize sıfır olduğundan ordan gireriz..ama Polis Evi nin plajına gitmenizi tavsiye ederim...eğer Efirli'den denize girecekseniz.. Ama Ordu'da denize asıl Çaka Plajında girilir..bembeyaz ve çok ince kumuyla mükemmel bir kumsaldır...[/spo] [spo3=Yemek ne yenir neler vardır?]yemek konusunda benim ilk tercihim ki ne zaman Orduya gitsem defalarca yediğim ve hiç usanmadığım yağlı pidedir..bir diğer adıda bafra pidesidir..ama bafrada yememe rağmen orduda yapılanın daha iyi olduğunu iddia ederim..Ordu merkezde çok eski bir lokanta vardır..çok ucuz ve inanılmaz güzel yaparlar bu pideyi...meşhur pideci nerede? diye sorarsanız hemen gösterirler... ve tabi balıklar var..deniz levreğini şiddetle tavsiye ederim..ağustos ayının sonuna doğru av yasağı bitiyordu sanırım... benim ailemde gürcülük olduğu için gürcü yemekleri hakkında fazlasıyla bilgim var...eğer bir köy evine felan giderseniz..gürcü tavuğu var mı diye sorun..gerçekten güzel bir yemektir...aman dikkat gürcüce (ismi buydu sanırım) verirlerse dikkat edin çok acıdır.. her türlü meyveyi bulursunuz....ağustosta fındık hasatı başlar... bu sene çok bolmuş duyduğuma göre gidip bir köylüden isterseniz hiç çekinmeden verecektir...fındık mevsimine girmemize fazla bir şey kalmadı..mısır çıkmışı olabilir şimdiden...evlerin önünde genelde salatalık ekilidir..her sabah en azından 3-4 tane salatalık alınır..yemeden gitmeyin...dut vs. her yörede olan meyvelerdir o yüzden yazmıyorum.. kivi ve taflan(kara yemiş) bolca vardır...yöresel yemeklere daha fazla değinmicem gidin öğrenin artık :)[/spo] [spo4=Gezilesi bir iki yer...]Gelelim gezilecek yerlere...''Boztepeye çıkmalı şu Ordu'ya bakmalı'' diye bir sözü belki duymuşsunuzdur...çok yüksek olmamasına rağmen inanılmaz güzel bir manzaraya sahiptir Boztepe..Ordu'ya tamamen hakim manzarası ve gür ağaçları ile vazgeçilmezdir... eski bir iki kilisesi vardır...tarihi köşkleri vs. gezilesi bir şehirdir...başlı başına Boztepe yeter ben öyle diyim :)[/spo] [spo5=Perşembe hakkında özet...]Perşembe balıkçı kasabasıymış...aslında hala kasaba havası vermektedir...pek büyük sayılmaz...balık almak için müsait bir yerdir...insanları hoş sohbettir..[/spo] [spo6=Şehir içi ulaşım...]Otobüs ve minibüs hattı yoktur..Kırlıya giden bir mavi otobüs vardır..ben ona binerek giderim efirliye...Kırlı efirliden bi iki köy sonraki belediyedir... dolmuş hattı vardır..Efirli-Ordu merkez vs. gibi ben bunları kullandığım için sadece bu ikisini biliyorum ama yinede büyük bir dolmuş ağı vardır..ulaşım konusunda sıkıntı çekmezsiniz... Boztepeye çıkmak için jip taksiler kullanılıyordu..ama hala varmı bilmiyorum..[/spo] benden şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklemeler yapıcam bu konu başlığına..ağustosta belki fındık için gidicem Orduya...o zaman bizim çok eski konağımızı arazilerimizi vs. fındık hasatını resimlerini sizlerle paylaşacağım... Not:Ordulu olan arkadaşlar ekleme yaparlarsa çok iyi olur...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 olm o tepe mannak. da manzara için gelmem oraya bilgisayarımı bırakıp. :B[signature][hline]Lölö Mustafa sizleri pek severdi... Raistin ,07 Temmuz 2005 00:10 tarihinde demiş ki: 1 vanil eski bile sayılmaz daha 6 aylık, 2 daha adma akıllı ne bi postunu ne davranbışlıı gordum ,3 daha 1k emsajı biel yok o zaman bu kişi nasıl seçildi merake diyorum.. ki bayan olması buraya başka kuşkularıda getiriyor...
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 valla gelin paticik ordu çıkarması düzenleyelim..Boztepedeki evde kalırız :D emauehuea[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
moriQ Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 walla boztepeye haftasonu çıkın hafta içi çıktık minübüsçü dayı bize siz nası ordulusunuz der gibi baktı sonradan çaktık.meğerse bişe yokmuş haftaiçi... ps:orduda 4 sene yaşamış ve hersene ordudaki büyükerini ziyaret eden insan[signature][hline]- bir saattir izliyorum sinirlerime hakim olamadim. bence programiniz cok bayagi, cok ucuz! - efendim biz programimizi herkes alabilsin diye ucuz yapiyoruz
tahakiraz Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 karadeniz kumsalları en kalite yer trde bence..kumu çok özel..artı bu sıcakta oralarımnayaktır eet..uff alem yap abi ne diyelim.[signature][hline]önce Allah sonra yallah
Malkavian Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 insanın memleketine böyle bağımlı olması hoş bişi tabi eline sağlık mandoo[signature][hline]Karanlık mı git karanlıkta dolaş ne olduğunu hisset ve anla,gizlilik mi ağzını kimseye açma,sessizlik mi sabırlı ol ve o anın gelmesini bekle.
tellos Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 offf karadeniz pideleri hakketen cok güzel olur bole bol terayaglı...[signature][hline]DN 41
December_Flower Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 mesudiyede bulunan eğricesu yaylası da cennet gibi bir yerdir,orduya giden kesinlikle buraya da gitmelidir[signature][hline]Green is the colour of my death as in winter-guise I swoop towards the ground Green is the landscape of my sorrowfilled passing
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 said: tellos, 03 Ağustos 2005 14:18 tarihinde demiş ki: offf karadeniz pideleri hakketen cok güzel olur bole bol terayaglı... valla istanbulda bir yer bulmuştum çok güzel yapıyorlardı karadeniz pidesini...ama inanılmaz pahalıydı..çok sonra kapandı zaten..bizden başka yiyen pek yoktu sanırım..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Öne çıkan mesajlar