skyly Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Arkadaşlar ilk önce arama yaptığımı söylemek isterim. Karşıma 7-8 tane konu çıktı fakat bunu 6-7 tanesi adsl modem ile ilgili bir tane kavel arkadaşımızın routerden port açmak diye bir konusu var onada cevap gelmemiş. İlk önce benim bağlantım 256 kablo. Router olmayınca(ve tabii firewall kapalı iken) hiç bir portu adsl gibi blocklamadığından her türlü oyunu kurabiliyorum. Fakat bizim evde 3 bilgisayarın olması nedeniyle bir router kullanma zorunluluğum var. Oynadığım oyunda(Warcraft III Frozen Throne) host olabilmek için 6112 ile 6119 arası portları açmak gerekiyormuş. Router markam Allied Teleseyn AR220E. Bir seyler denedim acmaya çalıştım fakat olmadı. Advantage Configden - Virtual servera girip oradan bir virtual server ekledim. Simdi burda ilk önce ip yi yazmamız sonra bşalangıç ve bitiş portunu protokolü (TCP) ve "Remark" dedigi anlamadığım bir şeyi yazmamız gerekiyor. Bu ip de benim internal ip mimi (kablonetin bana verdigi) yoksa external olan 192.168.1.x olan ip yimi yazmam gerek. Protokol TCP olacak herhalde otomatk öyle zaten Remarkıda hiç anlamadım. Herşeyden önce port açmak için bu virtual server kısmı doğru yermi? Bir yardımcı olursanız çok sevineceğim. Edit: Bu ip kısmına "local ip" diyor[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. [Bu mesaj skyly tarafından 03 Ağustos 2005 18:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 O ip, modem'in sana verdiği ip. Yani modem ile senin arandaki ip. Genellikle 10 ile başlar. Wireless sistemlerde 192 yada 196 ilede başlayabilior. Sağ altta internet ikonuna sağ tıkla ve properties'i aç. Orda ip address kısmında yazanı kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar