Catscratch Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 ((Pi*((((205*0.40)/25.4)*2)+17))/(Pi*((((195*0.45)/25.4)*2)+16)))*100 Üstteki denklemi google'da kullanın. 100 km ile giderken yeni lastik+jant larınızla aslında ne kadar gittiğinizi bulun. Üstteki örnekte solda yeni takılan lastik+jant a göre değerler var. 205x40x17 Sağda ise arabanın orjinal lastik+jant değerleri var. 195x45x16 Üstteki örneğin sonucu 102 km. Yani ibre 100'ü göstersede, aslında 102 km ile gidiyorsunuz. Tabiki benzin yakışınız da değişiyor :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Ben bu konuyla alakalı bir iki şey sormak istiyorum. Birincisi, neden aynı arabanın otomatik versiyonları daha büyük çaplı ve geniş lastik kullanıyor? İkincisi lastik ve jant boylarının kmden ve yakıttan başka etkiledikleri temel olaylar ne? Manevra kabiliyetinden başka bir şey var mı? 19 inç jant takıp hava atılırken nelerden feragat ediyoruz?[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evo5558 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 arabanin orjinal jant ebatlarini büyültürsen kalkiş yavaşlar ama son hiz artar. Lastik genişligini fazla arttirilirsa arabanin tutunuşu azalir (örnegin taksi şahinlerin çogu) Yani orjinal ebatlarin dişina fazla çikmak zararlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 lastik ebadının deiştirilmesi duruma göre yakıt tüketimi arttırır, kalkışta daha ağır kalır araba çünkü lastikler daha geniş bi alana oturur asfaltta .. ama bunun yanında yol tutuşu artar.. jantı bilmiorm.. ben lastiklerimi 195ten 205 e çıkardım inanılmaz fark etti.. yakıt tüketim o kadar deişmedi ama yararı çok oldu artık araba virajlarda yan yatmıo we asfalta yapışıo çok memnunm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 büyüttükçe yakıt tüketimi de artıyor. onun dışında kalkış ve son hızla ilgili yukarıda söylenenler doğru. genişliğinin tutuşu olumsuz etkilediğini bilmiyordum ama, bunu kesin olarak söyleyebilecek birisi var mı?[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Onu anca kullanan kişi anlar. Mesela benim 1.6 arabanın orginalleri 185x65x14 tü. Ben gittim 195x45x16 taktım. Hantallaştı araba. Sanki daha iyi yol tutuo gibi gelebilir ama, motor o lastikleri zorlayacak kadar güçlü olmadıktan sonra bişi anlayamazsın.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar