Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

128mb SD ram bilgisayara XP kurmak

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Bu eylemi gerçekleştirirsek ne olur? Bilgisyara ram ilave etmek gibi bi şansımız yok da o açıdan acaba kurayım mı? Dayımın iş yerindeki bilgisayar donanımlarda uyumsuzluk sorunu felan olur mu mesela ekran kartı baya eski Voodoo 3...
Not:kuracağım Xp Pro
Pentium3 600Mhz bi de...[signature][hline][Bob Marley]
Egoist Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Gazeteci-Bir "rastaman" olmam için ne yapmam gerek?
Bob Marley-Yeniden doğmalısın...

[Bu mesaj Cd- tarafından 01 Ağustos 2005 15:39 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Cd- tarafından 01 Ağustos 2005 15:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ben en az 256 ya kurdum . donanuımlarda çakışma olacağını sanmam ama ram yetersiz gelebilir . Xp eski donanımlarıda desteklemesi açısından bence donanım problemi olmayacaktır .[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bi dene olmazsa 98 kurarsın yada 2000 kurarsın :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik
Sosyal ağlarda paylaş

hele office 2003 tam bi ram canavarı :D 512 ram var yinede yavaş çalışıo :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik
Sosyal ağlarda paylaş

photoshop normalde ram sömürne bi program , nasıl 128 de çalışsın ki ?[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik
Sosyal ağlarda paylaş

niye celallendinki ? yalan diyosun demedimki :) 7.0 benim makinamı kasıyor ben ona dayanarak söylüyorum sadece :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik
Sosyal ağlarda paylaş

fotoşop 6 7 8 9 hatta 110bin pII makinede dahi çalışır. nihayetinde windoz gibi sistemler sanal bellek kullanırlar. böylece yavaş(aşırı yavavş)ta olsa o program her şekilde çalışır. ha olay nedir? ramler harddisklere göre çok daha hızlı veri aktarımı yaparlar. bu yüzden ihtiyaç olan bellek miktarının ram üzerinden kullanılması sizi coşturur işinizi çabuk halledersiniz. sanal belleğe kalırsanız fazlaca çileden çıkarsınız. hepisi bu yani. 128 rame longhorn fln da kurarsın belki ama tavsiye etmioz işte : p[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 01 Ağustos 2005 16:54 tarihinde demiş ki:
fotoşop 6 7 8 9 hatta 110bin pII makinede dahi çalışır. nihayetinde windoz gibi sistemler sanal bellek kullanırlar. böylece yavaş(aşırı yavavş)ta olsa o program her şekilde çalışır. ha olay nedir? ramler harddisklere göre çok daha hızlı veri aktarımı yaparlar. bu yüzden ihtiyaç olan bellek miktarının ram üzerinden kullanılması sizi coşturur işinizi çabuk halledersiniz. sanal belleğe kalırsanız fazlaca çileden çıkarsınız. hepisi bu yani. 128 rame longhorn fln da kurarsın belki ama tavsiye etmioz işte : p

bunun için ama öncelikle hdd de yer olması ve hdd nin hızlı olmasını da unutmamalı, eski makinemde fatoşhopa nasıl kasıldığımı bi ben bir de odin biliyor. çünkü 4,3gb gibi bir hdd (ki %80 her zaman için dolu) ve de oldukça eski bir hdd ile olmuyor. bir de 50*60 bir resimle çalışmak ile 1600*1800 bir tane de çalışmak oldukça kaynak ihtiyacı farkı doğurur. bu açıdan çalışır evet ama yavaşlaması olasıdır, ben ce xp ye hiç gerek yok, 98yeterli olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...