Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 55 Madde Umarım İşinize Yarar!... Kaynagı Unuttum Arvişde Duruyodu.. [spo1=Bilgisayar Hızlandırma Yolları]1) Bilgisayarım açılırken, eksik DLL dosyası olduğunu belirten bir hata ile karşılaşıyorum. Sorunumu nasıl çözebilirim? DLL dosyaları Windows ve yüklediğiniz yazılımlarla ortak olarak kullanılan dinamik kütüphane dosyalarıdır. Sistemden bir yazılım kaldırıldığında, DLL dosyalarından bir ya da birkaçı silinebilir. Bu durumda, hata mesajında belirtilen DLL dosyasını www.drd.dyndns.org/search.html adresinde aratarak indirin. Bu dosyayı Windows altındaki System klasörüne kopyalamanız sorunu çözecektir. 2) Sabit diskimde tek bir bölüm var. Varolan verilerimi kaybetmeden nasıl yeni bölüm oluşturabilirim? FDISK kullanarak bunu yapmak olanaksız. Sabit disk bölüm yöneticisi yazılımına ihtiyacınız var. Bu gibi yazılımlar arasında kullanımı en kolay olanı Partition Magic Pro'dur. Bu yazılımı www.powerquest.com adresinden temin edebilirsiniz. 3) Windows XP kullanıyorum ve sistemimde bolca RAM var. Bu belleğin bir kısmını sabit disk gibi kullanabilir miyim? Yeterli miktarda RAM olduğu sürece yeni bir sabit disk sahibi olmanın en ucuz yolu, bir sanal sürücü yazılımıdır. Bu işi yapabilen araçlar arasında en iyi örneklerden biri RamDisk'tir. Ramdisk, Windows XP Home/Professional, Windows 2000 ve NT sürümlerinde çalışabiliyor. Bu yazılımı www.superspeed.com adresinden indirebilirsiniz. 4) USB portuna bağladığım bazı donanımlar, sürücüleri hatasız olmalarına rağmen çalışmıyor ya da keyfine göre çalışmayı reddediyor. USB yeterliliğine sahip cihazlar çalışmalarını sağlayacak elektrik enerjisini de USB portundan sağlarlar. İşletim sistemi ve sürücülerde bir sorun olmadığı halde bazı USB cihazların çalışmaması ya da belirli USB cihazların çalışmamalarının nedeni güç eksikliği olabilir. 5) Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden yanlışlıkla silsem ya da yanlış dosyayı aynı isimle kaydetsem, nasıl geri çağırırım? Windows altında normal yollarla bu gibi kayıpları gidermek mümkün değil. Bir veri kurtarma yazılımı kullanmanız gerekir. En iyi veri kurtarma yazılımlarından Media Tools (www.atldatarecovery.com) ya da Easy Recovery Proffessional'ı (www.ontrack.com) kullanabilirsiniz. Bu iki yazılımdan birini çalıştırdığınızda kurtarabileceğiniz yüzlerce dosya göreceksiniz. Dosyanın ismini bilmeniz, kurtarma işleminin süresini oldukça kısaltacaktır. 6) Windows 95/98/Me altında sorun çıkarmayan harici modemimi Windows XP'de kullanıyorum. Sistemi yeniden başlattığımda modem ortadan kayboluyor. Bunun sebebi, Windows XP sürücülerinin yüklenmemesi ya da yüklenen sürücülerin problemli olmasıdır. Sistemi yeniden başlattığınızda modemi düğme ya da anahtarından açıp kapatın. Sistem altında Donanım yöneticisine girip Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp 'Donanım değişikliklerini tara'ya girin. Windows XP modemi tanıyacaktır. Yaramazsa, bir de modemin kablosunu çıkartıp takmayı deneyebilirsiniz. 7)Windows XP kurulum sırasında bileşen seçimine izin vermiyor ve kurduktan sonra Program Ekle/Kaldır altında kaldırılacak doğru düzgün bir Windows bileşeni göremiyorum. En azından yüklü bileşenlerin hepsini görmenin yolu var mı? Evet bunun bir yolu var. Windows XP'yi kurduğunuz klasöre (C:Windows gibi) girerek INF klasörünü açın. Sysoc.inf dosyasını bulun ve sağ tuşla tıklayarak Notepad ile açın. CTRL+H tuşuyla Bul/Değiştir kutusunu açın. Değiştirilecek kelime kutusuna 'hide' girin. Diğer kutuyu boş bırakarak tüm 'hide' kelimelerini kaldırın. Sistemi yeniden başlatınca Program Ekle/Kaldır altında daha fazla bileşen olacaktır. Dikkat! Bilmediğiniz bileşenleri kaldırmayın, sonradan çok üzülebilirsiniz. Sistemi açtığımda BIOS sıfırlanıyor. Anakart üzerinde BlOS'un üzerine yazılan bilgilerin saklanması amaçlı bir pil bulunur. Diğer şarj edilebilen piller gibi BIOS pilinin de belirli bir ömrü olmasına ek olarak, güç kaynağına uzun süre elektrik gelmezse pil şarj edilemediği için BIOS sıfırlanır. Elektrik kesintisi gibi kısa süreli güç kaybı BIOS'u sıfırlıyorsa, pil sorunludur ve değişmesi gerekir. Eğer güç kaybı olmadan sistem açılışında BIOS sıfırlanıyorsa, anakart kullanım kılavuzuna başvurarak BIOS sıfırlamak için kullanılan jumper ayarlarını kontrol edin. 9) İkiye bölünmüş, üzerinde Windows 98 kurulu bir sabit diskim ve bolca bos alanım var. Bu sabit disk üzerinde 98'e ek olarak Windows XP ve Süse Linux de kullanmak istiyorum. Varolan işletim sistemini de kullanmaya devam ederek Windows XP ve Linux kurmak için ilk olarak yeni bir bölüm yaratmanız gerekir. FDISK ile mevcut bölümü silmeden yeni bölüm açmayacağınız için, ilk olarak sabit disk bölümlendirme yazılımı kullanarak diski üçe ayırın. Windows XP'yi ikinci bölüme kurduğunuzda açılışta işletim sistemi seçenekleri çıkacaktır. Son bölüm üzerine Linux kurduğunuzda ise Lilo'yu MBR'ye yazdırın. Açılışta ilk olarak Lilo yüklenecek ve Linux/Windows geçiş seçeneği sunulacaktır. 10) Outlook Express kullanıyorum. Elektronik p
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Bilgisayarda Bilinmesi Gereken Püf Noktalar: [spo1=İşte Burda...]Her zaman tanıdık gelen Ağ Problemi Windows 2000'de ağ'a üzerindeki sürücülere bakacakken, sebebsiz yere Scheduled Tasks'a ( Zamanlanmış Görevler) bakılıyordu. Bu sorun Windows XP'de de devam ediyor. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki işlemleri yapın. Bu işlem ile birlikte network iletişiminde hızlanma da olacak. 1. Regedit'i açın. ( Başlat - Çalıştır - Regedit ) 2. HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace yolunu bulun. 3. {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} isimli anahtarı bulun. 4. Bu anahtara sağ tuş tıklayın ve silin. SİSTEM RESETLEMESİNE BİR ÖNLEM Windows XP bir sistem hatası oluştuğunda kendini otomatik olarak baştan başlatır. Bu durum hatanın kaynağını öğrenip üstüne gitmek isteyen kullanıcıların pek de hoşuna gitmez. Bunu engellemek için System Properties/Advanced/Startup and Recovery bölümündeki Settings düğmesine tıklayın ve açılan sayfada System failure altındaki seçeneklerden Automatically restart yazanı iptal edin. Böylece Windows baştan başlamak yerine hepimizin alışık olduğu o meşhur mavi ekranı getirir karşınıza sorun hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz İNTERNET HIZ SINIRLANDIRMASINI KALDIRMAK Dikkat !! Sadece Windows Xp professional için Windows xp prof. sadece 80 % internet hızını kullanıyor. İnternetinizin hızını 20 % coğalta bilirsiniz. Bunun için : Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam yapmanız yeterli. İlk Önce Kullanmadığımız servisleri kapatmakla başlayalım. 1 . Error Reporting Services Bu servis programlarınız Bilinmeyen HATA! gibi nedenlerle kapandığı zaman oluşan hata raporunu Microsoft'a göndermeye çalışır.Tamamen gereksiz ve gerçekten kullanmamamız gereken servislerden biridir. 2 . Automatic Updates Bu servis Windows'un güncellemelerini otomatik olarak arayan ve bilgisayarınza kuran servistir..Bilinçli bir kullanıcı iseniz, zaten sürekli güncelleştirmeleri manual olarak takip eder ve sisteminize kurarsınız.Bu servisi kapatmanız size fazladan yaklaşık olarak 2.967 Mb Ram kazandıracaktır. 3 . DNS Client Bu servis gezinti yaptığınız web sayfalarında ki dosyaları bilgisayarınıza kaydeder ve bir daha ki gezintinizde daha önce girdiğiniz web sayfalarına ulaşmakta size hız kazandırır.Fakat site yenilendiğinde bunu göremeyebilir ve eski halini dolaşıyor olabilirsiniz. 4. Help And Support Bu servis size Windows hakkında bazı gerekli bilgileri verir ve size sistemi kullanmanız da yardımcı olur..Kurduğunuz programlarınızı çalıştıramadığınız da veya sürekli olarak sorunlar ile karşılaştığınız da size yapmanız gereken veya çalışmadığına dair bilgiyi veren servistir. yok ben windowsun içini dışını biliyorum diyorsanız bu servisi kapatmanız size hız kazandıracaktır. 5. Messenger Bu servis Windows'lar arası mesajlaşmayı sağlar.İnternet üzerinden herhangi bir sistemden sizin sisteminize mesaj gönderebilirler.Bolca açığı olan bu protokolü kapatmak size hem hız hem güvenlik kazandıracaktır. 6. Wireless Configuration Bu servis wireless bağlantılarınızı otomatik olarak sisteminize yüklenmesini sağlar.Eğer wireless kullanmıyorsanız bu servisi kapatmanız size hız kazandıracaktır. 7. Themes Bu servis ilk olarak Windows XP'de çıkan temaları açmanızı sağlar.Daha renkli bir windows istiyorsanız bu servisi açık tutmanız sizin yararınızadır.Yok ben gri Windows'um ile mutluyum diyorsanız kapatmanız size oldukça hız kazandıracaktır.Bu servis Windows'u en çok yavaşlatan servislerden biridir. 8. Tcp/IP NETBIOS Helper Bu servis Local Area bağlantılarında kullanılması gereken bir servistir.Örnek olarak Yerel Ağ üzerinden //makinadı olarak bağlandığınız bir makinaya bu servisi kapatırsanız makinadı yazarak bağlanamazsınız.Bağlantı kurmak için //makinaIP şeklinde bağlantı kurmak zorunda kalırsınız.Yerel Ağ kullanmayan kullanıcıların kapatması iyi bir karardır. 9. Telephony Bu servis yerel ağ veya TCP/IP üzerinden telefon konuşması yapan kullanıcılar içindir.Kapatmanız size hız kazandıracaktır. 10. Volume Shadow Copy Bu servis scsi disklerinizde Shadow Copy kullanıyorsanız açık kalması gereken bir servistir.Eğer kullanmıyorsanız kapamanız yerinde bir karardır. 11. Remote Registry Bu servis Regedit dizininize Yerel Ağ dan veya İnternet üzerinden başka kullanıcılarınızın sizin Administrator şifreniz ile bağlanmasını sağlar.Pekte kullanışlı bir servis olmadığı kesindir ve kapatılması yerinde bir karar olur. 12. DHCP Client (ADSL Kullanıcıları yapmasın) Bu servis isminden de anlaşılacağı gibi DHCP kullanılan yerel ağ veya internet ortamlarında kullanılması gereken bir servistir.Eğer DHCP kullanmıyorsanız bu servisi kapamanız size hız kazandıracaktır.Kapattığınız takdirte IP değişikliği yaptığınız zamanlarda sisteminiz
Mavi Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Hmm güzel eve gidince işime yarayacak tşk ettim.[signature][hline] Life Of Legends - RunUO Yeter artık bitsin rüyam hadi git
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Mavi, 01 Ağustos 2005 12:21 tarihinde demiş ki: Hmm güzel eve gidince işime yarayacak tşk ettim. Görevimiz[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b]
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Sağol,güzel olmuş (Bilgisayarın hızlanmaya ciddi ihtiyacı var)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
ultrAslan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 biraz okudum güzel bir şeye benziyor evime gidince deniyeceğim. thnx (öğretiler olabilir mi?)[signature][hline]"eski açık sarı desene" ultrAslan
heso Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 gerçekten çok yararlı. ama bende bi tavsiye harddiskinizin yedeiğini alabiliosanız format atın derim işletim sisteminin yuklu oldugu yere[signature][hline][b]Liv Tyler
AutolycuS Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Püf noktaları ile hızlandırma yollarının başlıkları karışmış ;)[signature][hline]You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: AutolycuS, 01 Ağustos 2005 13:53 tarihinde demiş ki: Püf noktaları ile hızlandırma yollarının başlıkları karışmış ;) Ya yok ben 2 ayrı başlık açmiyim diye ikisini bir arada topladım anladın mı?[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b]
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 [spo1=yada...]windowsu silin. linux yükleyin.[/spo][signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Caglar35, 01 Ağustos 2005 15:16 tarihinde demiş ki: [spo1=yada...]windowsu silin. linux yükleyin.[/spo] iyide niye spoliere koyuyosun amaç ne?[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b]
Buzi Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Pluton, 01 Ağustos 2005 11:43 tarihinde demiş ki:3) Windows XP kullanıyorum ve sistemimde bolca RAM var. Bu belleğin bir kısmını sabit disk gibi kullanabilir miyim? Yeterli miktarda RAM olduğu sürece yeni bir sabit disk sahibi olmanın en ucuz yolu, bir sanal sürücü yazılımıdır. Bu işi yapabilen araçlar arasında en iyi örneklerden biri RamDisk'tir. Ramdisk, Windows XP Home/Professional, Windows 2000 ve NT sürümlerinde çalışabiliyor. Bu yazılımı www.superspeed.com adresinden indirebilirsiniz. Tam tersini yapma şansımız varmı?yani sabit diskten ram yapmak gibi. edit:98se de varmı mesela,yoksa xp de varmı oO [Bu mesaj Buzkirpisi tarafından 01 Ağustos 2005 15:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 hımm sanırım hayır tam bilmiyorum ama ben yapılamıyor biliyorum[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b]
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Up Okumayanlar İçin..[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b]
streamin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 devamini bekleriz ,sagolasin[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun emulegokmod k.litecodec
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 araştırmalarım devam ediyo[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b]
Öne çıkan mesajlar