Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'da Magic

Obi_Wan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar merhaba,

Benim bu forumdan yeni haberim oldu. Onceden merlinin kazanı diye bir forum da aynı muhabbetleri donduruyorduk. Ben de Ankara ' da magic oynuyorum. Arada da Istanbul daki prerelease lere gidip geliyorum.

Ankara' da yapılacak herhangi bir organizasyona katilmaya her an hazırım. Hatta beni iki sayın bir arkadasimla birlikte hazırız.

Biz hatta merlinin kazanı isimli forumda bu haftasonu cumartesi (05-02-2005) bulusmayı dusunmustuk hatta Obi Wanla da konusmustuk ama siz bilirsiniz. Eger katilmak isteyen olursa bulusalim.

Hatta ben booster draft falan dusunmustum ama Obi Wan ilk once tanisalim dedi. Odul avciligi gibi olabilecegini dusundu yapılacak bir draftın ama;

Mesela soyle yapılabilir. Madem odul olmasin isteniyor. Herkes kendi actigi boosterdaki kartlari bir kagida not alir. Normal draft yapılır oyun bitince herkes kendi kartlarini geri alır.

Draft yapmayan arkadaslara sesleniyorum. Gercekten cok eglenceli bir olay. Eger 8 kisi toplayabilirsek yapalim su draft isini.

email: [email protected]
tel : 0533 359 8178
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi once soyle diyim;

Booster draft bir oneri sadece. Ilk once bulusup tanisalim elimizdeki hazir constructed deckler ile oynayalim anlasalim sonra draft isine girelim oyle kimseyi korkutup kacirmak istemem.

Ama isin ilginc tarafi su ki korkcak birsey yok :) Hatta ne kadar mantikligi oldugunu soyle ifade edeyim. Simdi magic oynayan insanlar magic kartlarini booster olarak alir. Evine gider ya da yolda otobuste dolmusta bu boosteri acar. Bakar sevinir yada uzulur varsa bir kolleksyonu kartlari arasina koyar. Sonra yillarca o kartlari izler kartlarda onlari izler. Ozellikle Ankara da bu olayin simdiye kadar bir alternatifi yoktu. Bence istisnasiz herkes bu dedigimi yapmakta...

Buna alternatifte booster drafttır. Herkes 3 booster ile drafta girer. Ornek 8 kisi. Herkes kendine ait ilk boosteri acar ve icerisinden bir adet kart alir ve geriye kalan 14 karti sagina yada soluna verir. Bu sekilde herkes 15 kart alana kadar draft devam eder. Sonra herkes ikinci boosterlari acar ve bu sefer yine herkes her boosterdan birer kart alarak ilk turdakinin aksi yonde elden ele dolastirir kartlari. 3 turda da yine aynı sekilde kartlar dagilir. Boylelikle herkes 45 adet kartin sahibi olur ve booster acarak cikacak istemedigi kartlar yerine istedigi kartlari secme sansi bulur.

Bu islemden sonra herkes 40 karttan olusan bir deste hazirlar booster draft sonunda sectigi kartlar ile birlikte ve bu destelerle eleme usulu mac yapılır. Birinci ikinci ve 3 uncu ve hatta 4. belirlenir.

Booster draft boyle birseydir ve 8 kisi yanyana oturup elden ele booster lari dolastirmak cok eglenceli bir sey. Ve o turnuvayı kazanmak icin alacagin kartlari tercih etmek cok heyecan verici.

Ama soyle bir durum var ki; Ornek CHampions of Kamigawa booster draft
Ilk el donuyor mis gibi:
Bir oyuncu toplamis beyazdan samuraylari kirmizidanda kirmizi honden yamabushi flame glacial ray falan var
İkinci boosteri aciyor: Icinde beyaz honden + samuraylar falan kaynıyor ama rare olarak cranial extraction var. Simdi adam deckime uyar diye gidip beyaz hondeni alirsa bu draft ruhuna uyar ve turnuvayi zevkli hale getirir. ama olum 10 küsür dolarlik rare Craniali alalim derse o zaman turnuvanin zevki dusur rare avina doner hos olmaz kalite duser.

O yuzden herkes mesela basta ilk actigi boosterin icindekileri bir kagida yazarsa turnuvadan sonra kagitlar herkese geri dagitilabilir diye dusunuyorum boylelikle herkes kaderine razi olur.

Bu draftlar inanin en oynanmaz gibi gorunen kartlarin bile bir deck icinde ne kadar ise yarayabilecegini gosteren guzel olaylar gelin bir deneyelim pisman olmayacaksiniz. Ne siklikla booster aliyorsunuz bilmem ama bundan sonra alacaginiz 3 boosteri acmayin gelin draft yapalim.

Gorusmek uzere insallah.
Sosyal ağlarda paylaş

düşündügümden zevkliymiş bu arada bu kadar zamanda nasıl yazdın helkal olsun ama eger ortada bi ödül yoksa o zmn tabiki herkez rare ları alır bi anlamı olmaz bence 1 2 3 4 rareları alsın yada geri vermekte olabilir ama öbür türlü içinden çıkılmaz gibi geliyo bana
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tamam o zaman pazar 16:00 da olsun. Bir de zaten bizlerde eglencesine oturacagiz belki kendi kurdugumuz deckler ile oynayacagiz orada.

Eger draft yapalim denirse o zaman gider yuksel kirtasiyeden alir boosterlari sonra draft yapariz.

Bir de yine bulustugumuz zaman yuz yuze konusmamizin daha saglikli olacagi toptan alimlar ile ilgili bir iki mevzuya dikkat cekmek istiyorum. Onuda bulusunca konusuruz.

Eger herkese uyarsa pazar (06-02-2005) 16:00 da Orta dunya kafede bulusabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Su anda Pazar 16:00 olursa 3 kisi gelebilir gibi. Benim bir arkadasim daha var oda gelirse 4 ederiz. Obi Wan da 3 arkadasiyla gelirse ilk bulusma icin hic fena olmayan 8 kisi gibi bir rakama ulasabiliriz.

Ne dersin Obi wan?

Bu arada benim last mage deki usernameim: oilker. Tanıyanlar varsa karistirmasin diye diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Selam millet dun Obi-Wan ile konustuk haftaya pazartesi sinavi varmis. O yuzden o bu hafta gelemeyecegini soyledi.

Is bu yuzden ben derim ki bu hafta yerine haftaya pazar gunu bulusalim. Yani 13-02-2005 saat 16:00 da ORTA DÜNYA kafede olsun.

Ama eger ben haftaya yokum, yada kendimi psikolojik olarak bu haftaya hazirlamistim toplanmazsak kuserim bir daha da gelmem toplantiya falan diyen varsa. Bu hafta da bulusalim haftaya da bulusalim. Siz bilirsiniz.

Cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben, orkun97, illator, ObiWan ve arkadaslari, benim bir arkadasim, simdiden gelecek gibi.

Eger ObiWan tum arkadaslarini getirirse 8 kisi oluruz gibi ama daha fazlasina ihtiyacimiz var. 10 kisiyi bulursak muthis olur valla.

Mesela Pretoryus dan, Charging Paladinden, sidd'den hic ses soluk cikmiyor. Onlar da okuyup gelebilirse muthis olur. Bir de benim magic onlinedan tanidigim Ankarali bir arkadas daha var. Hatta onun bayagi kartlari varmis elinden cikarmak satmak falan istiyordu. Bana listelerini gonderdi. O da gelirse eger karnaval havasinda gecer valla.

Hadi arkadaslar yapalim su isi.

13.Subat.2005 Saat 16:00 ORTA DUNYA kafe ANKARA
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...