shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 arattım bi konu daha vardı ama o üniversiteden üniversiteye geçiş içindi. ben üniversteyi yurtdışında okumak istiyorum,ingilizcem de çok iyi.bu sene lise 2'ye geçtim ama bu konuda hiç bi bilgim yok ne yapmak gerek nedir olay? toefl falan sınavları var sanırım?[signature][hline]^Dallas Mavericks^ Dorek- Dwarf Warrior Bloodhoof/eu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 almanyada bedava üni'ler başvuru yapıyosun kabul edilirsen gidiyorsun..tabi barajı geçmiş olman gerekiyor.[signature][hline]MKC İLYAS bonus:zlorwf sen misin? Zlorwf:senim(Soldat oynarken) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ilk olarak gidip kendine bi "councelor" buluyosun. daha sonra onun araciligiyla okullari belirleyeceksin. tabi bunlari yapmadan once, acilen gidip SAT kitabi alman lazim. SAT 1 icin. ayrica okumak istedigin bolume gore SAT 2 derslerini belirleyip bunun kitabini alman da iyi olur. bundan sonra yapilacak SAT sinavlarina girmen gerekiyo. ilki alistirma olur da, ikincisinde saalam yapman lazim. erken uyanmissin bu konuda avantajina kullan; ekim kasim'da SAT1 ve 2'ye gir. nisan'dakilerde de adam gibi girersin. bi terslik olursa diye, lise3 kasim'da girer telafi edersin. bu yukaridakiler amerika ve avrupadaki amerikan ve bazi ingilizce egitim veren yerler icin gecerli (ingiltere buna dahil degil). eger avrupa dersen, o zaman is biraz degisiyo. cogu okulun yolu eger IB diploman yoksa kapali. Yukarida soyledigim gibi amerika baglantili okullara SAT yoluyla girebilirsin. IB diploman varsa isin daha kolay (!). pardon bu yanlis kelime. isin pek de kolay degil ama en azindan yollar acik. IB notlarini epey bi yuksek tutman lazim. Her iki durumda da, basvuracagin okullarin sartlarini incele. bazi okullar common application kabul eder bazilari etmez. bazilari yeni bi seyler kesfetmis olmani ister (MIT), bazilari sadece parana bakar. bunlari iyi arastir. ayrica burs istiyo musun istemiyo musun buna karar ver. bazi okullar ihtiyaca gore, bazilari spor, bazilariysa basariya gore burs verir. okullari arastirirken bunlara da dikkat et. yalniz cogu okulda her ne kadar ihtiyac dese de, basarili olmayan bi yabanci ogrenciye burs vermeyi goze almiyolar. daha sorun olursa yazarsin.. ha bu de unutmadan ilk basta soyledigim gibi en yakin zamanda kendine danisman bulman lazim ki sana neler yapman gerektigini anlatsin, takip etsin, okullarla gorussun. ayrica kitaplari da bir an once al. (toefl icin kitap.. sanmiyorum, eger ingilizcen soyledigin gibi iyiyse, kitapla ugrasma. cd'ler satiliyo Kaplan'in onlardan al bi tane. genel olarak sinavi anlatir sana. ihtiyacin olan tek sey de o, asil korkulmasi gereken SAT)[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 ben ingiltereyi düşünüyorum.. amerikada yaşam bence iyi değil,diğer avrupa ülkelerini de istemiyorum. ingiltere için IB diplomasından bahsettin,onu nasıl nerden alabilriim? ingiltereye yönelik biraz bilgi verebilirsen memnun olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 bu arada yazmayı unutmuşum bedava veya fiyatları düşük yerler tercihim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 bu is icin de kendine bi danisman bulman gerekiyo. sorularini buyuk olcude o cevaplayacak zaten. bu ib diplomasi oyle yenecek bi sey degil. okulunda bu secenek varsa, basvuruyosun ona uygun egitim aliyosun 2 sene, daha sonra sinavlarina girip diplomani aliyosun. olay sadece sinavlarinda degil, bu 2 seneyi kapsayan bi program. bi surec yani. istanbul'da koc'ta vardir; benim bildigim en baba burasidir baskasi da bunlardan ozenip baslamistir... ankarada bilkent vardi sanirim... aklimda olanlar bunlar. ingiltere icin kolay gelsin diyorum, isin biraz zor. bildigim kadariyla kabul edilsen bile, gecerli bi lise diploman olmasi icin seni bi adapte surecine aliyolar. bu sure icinde lisede aldigin dersleri bi daha aliyosun ve sonunda sinava giriyosun. kisacasi liseyi bi daha okumak gibi bi sey. ama iyi yani, dersleri genelde uni 1. sinif duzeyinde alman. bence karar vermek icin asil onemli faktorun egitim duzeyi ve sonrasinda is bulma kapasitesi olmali. yani eger bi muhendislik fakultesinde okuyacaksan ingiltereye gitmen anlamsiz. avusturalyaya git, kanada'ya git ama ingiltere apayri bi memleket. bu kararini bi daha dusun. amerikada yasam gayet guzel, boyle bi nedenden dolayi gitmek istememeni pek anlayamadim.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: shapshal, 29 Temmuz 2005 17:04 tarihinde demiş ki: bu arada yazmayı unutmuşum bedava veya fiyatları düşük yerler tercihim. Ingiltereyi, hele ki Londra'yi unut o zaman[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Ben de Fransaya başvuru yaptım ikinci diönem için orası semestre üzerinden eğitim yapıyormuş ondan kazancım da olauyor daha az insan başvuru yaptığı için hatta bu yüzden bu sabah itibariyle tercih yapmamaya karar verdim zaten olaylar ekim sonu gibi olacak.Ben teknoloji üniversitesine başvurdum bunlardan zaten 3 tane var fransada notlarımı gönderdim seçilme olasılığımın yüksek olduğunu söylediler,ondan tekrar dersaneye başlamaya karar vedim bir yandan da fransızca kursuna eğer ret de gelirse tamamen bu seneki ossye kasacağım..Yorum yaparsanız sevinirim çünkü hala ben de kararlarımın ne kadar sağlıklı olduğundan emin değilim:)[signature][hline]Blood never ends without the power of wisdom!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar