Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xp de reset sonrasi sorun

Wendigo

Öne çıkan mesajlar

dun makinayi oyun kitlendigi icin reset tusundan kapattik
bugun actigimzda xp nin acilmasi 20 dakika civari surdu
acildiginda ise sistemde hicbirsey yapilamaz durumdaydi
ramleri degistirdim
makinanin isisina baktim
xp kurulum cd sini takip kurulum yapar gibi yaptim ki sorunsuz oldu
yani hersey xp yuklenirken oluyor
guvenli modda ya da hata ayiklama modunda acilmiyor
yeniden sistem kurmadan birsey yapilabilirmi sizce
ya da problem ne olabilir sizce
grafiksel bir sorun da yok ona da eminim

simdiden tesekkurler[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Sosyal ağlarda paylaş

Düzenli olarak geri yükleme noktası oluşturursan her zaman işe yarar.
Tabi birde sağlam bir anti virüs programının olmasının şart olduğunu söylememe gerek yok heralde :)[signature][hline]Game : Knight Online
Character : Lively, Paladin, El-Morad @ Ares
Fanaticism : Galatasaray SK & Snoop Dogg
Sosyal ağlarda paylaş

pc yi açtığında sistemde hiç bir şey yapılamaz durumda demişsin yani tam olarak nedir durumu masaustu hiçmi gelmiyor? geliyorda kitleniyormu? ayrıntı verirsen belki bi çözüm gelir aklıma.

eğerki yeniden xp yuklemeye karar verirsen kurulumda, xp mevcut olan windowsunu silebiliyor. yani format atman gerekmiyor. eğer xp nin kendi silmesi ile duzelmiyorsa durum xp cd si ile boot edip kurtarma konsulunu çalıştırma isteğine R ile kabul edip sonra dosta direk "delete windows" komutunu verdikten sonra temizcene windows kurabilirsin. yada "ren windows hebele" (windows klasorunun ismini değiştirme) diyerektende windowsu bişi silmeden kaldırabilirsin. içinde onemli bişilerin varsa kalmış olur hemde. hem yedek olayı ilede uğraşmazsın[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

ayni sorun bendeki makinelerden birinde de oldu. Ama işletim sistemi 2000 di. Bende oyun oynarken bi anda kilitlendi resetledim ancak 2000 i kullanici kismina gelince tak kilitleniyo ve acmiyo. Sorunum ekran kartindan kaynaklanmişti. Ekran Kartindaki fan calişmiyormuş onu yağladim. Sonra da güvenli kipten driverini silip caliştirdim makineyi sorunum düzelmişti.

Makinen güvenli kipte aciiliyo mu ?[signature][hline]Moon Askerde
Annem mektup atmaz.Çünkü 24 saat internet ve mail var.
Arkadaşlarim aramaz MSN var.
Annem odami arar ulaşamaz.Moon düğünde
tonmaister ve dj lik yapar
Moon nabar ? içine tükürür bole askerliğin.

Follow the energizer tav$ani
Sultan's Of The Dav$ans
Sosyal ağlarda paylaş

Askerde şunu gördüm. İşletim sistemi oyle cok kolay abuk subuk sebeplerden dolayi göcmüyormuş. Daha cok donanimsal sorunlardan kaynaklanan abuk subuk hatalar yüzünden boş yere sürekli format atmişim :)

İlk askere geldim 64 tane normal pc var. 5 ayda neredeyse hepsine 2 şer kez format atmişimdir. Son 3 aydir bi tane makine bile formatlamiyorum. Ya işlemci ısınmıştır ya icindeki tozdan dolayi kısadevre olmuştur. Yada en komiği SCSI hdd nin o oynak nono$ kablosu cikmiş ama salak anakart makineyi görüyordur :D[signature][hline]Moon Askerde
Annem mektup atmaz.Çünkü 24 saat internet ve mail var.
Arkadaşlarim aramaz MSN var.
Annem odami arar ulaşamaz.Moon düğünde
tonmaister ve dj lik yapar
Moon nabar ? içine tükürür bole askerliğin.

Follow the energizer tav$ani
Sultan's Of The Dav$ans
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wendigo, 29 Temmuz 2005 22:39 tarihinde demiş ki:
dun makinayi oyun kitlendigi icin reset tusundan kapattik
bugun actigimzda xp nin acilmasi 20 dakika civari surdu
acildiginda ise sistemde hicbirsey yapilamaz durumdaydi
ramleri degistirdim
makinanin isisina baktim
xp kurulum cd sini takip kurulum yapar gibi yaptim ki sorunsuz oldu
yani hersey xp yuklenirken oluyor
.....

güvenli mod'a gir ctrl+alt+del yaparak performansa bak CPU kullanımının yoğunluğu fazla ise işlemlere gir oradan hangi programın sorun çıkardığını bulup silersen düzelebilir.Banada bi ara aynısı oldu.Hemen format zart zurt bunlar gereksiz şeyler.Harddisk çalışıyor iken resetler iyi değil bir programı çığrından çıkarabilir vede hemen format atmayınız.Ayrietten sistemi 1-2 hafta geri almayı deneyiniz[signature][hline]Branch would forgive the wind but broken once ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bende dün wendigo ya büyük ihtimalle işletim sisteminin yüklü olduğu satırlarda bad sector oluşmuştur demiştim bu iş için
rezil bi sorun bad sector çok can sıkıyor
ramlerde sorun olsa pc acılırken geç kalır ve acıldıgında bikaç dk işlem yapmaz sonra yapar
ama acılınca 10 sn işlem yapıp sonra kitleniyor diyo büyük ihtimal ram degil
cpu diğer parçalara göre daha saglamdır pek arıza yapmaz
hdd cok hassas[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...