Private Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Burdaki arkadaşların bana meslek seçimi hakkında yardım edebilieceğiniz düşünüp geldim. Düşündüğüm meslekler: Elektrik elektronik müh. Endüstri müh. Makine müh. Moleküler biyoloji ve genetik Mimarlık. Bunlar arasında bir seçim yapmam lazım. Hepsinin iyi kötü yanlarını imkanlarını ve seçimimi yapmama yarıyacak diğer özellikleri yazarsanız sevinirim. (üniversite olarak odtü düşünüyorum.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Up!! Yardım edebilecek yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 odtü ise bilgisayar veya elektrik elektronik yaz bence tutuyosa olmadı makina :) ben makina yazıcam ama yıldız bile olmuyo ühü uludağ yazcam sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 bence genetik.iş alanı türkiye de kısıtlı sayılsa da,hiç olmadı,üniversitede kalırsn =)[signature][hline]la petite ezique Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Elektrik elektronik müh. Endüstri müh. Makine müh. Moleküler biyoloji ve genetik Mimarlık. Cok genis bu ya... yani daralt biraz, bu kadar secenek olmaz, pisman olursun sonra. o kadar muh. yazmissin en sona da mimarlik sikistirmissin... sanirim asil mimar olmak istiyosun ama puani dusuk ve senin puanin yuksek oldugu icin muhendis olayim da bosa gitmesin puanlar diyosun... deme... bu mantikla bi arkadasim mimar olmak isterken, odtu bilgisayara gitti, durumu vahim.. eger mimarligi gercekten istiyosan bence buna git. cunku diger bolumlerde iskence cekip sonra is bulamazsan cok uzulursun. belki bi ihtimal insaat muh.'u dusunebilirsin diyecem ama yok yok mimar ol sen. molekuler biyoloji ve genetik, eger turkiye'de kalmayi planliyosan secmeni onermem. gozunu karartip yurtdisina gitmeyi dusuneceksen, bence secmen gereken bu. Endustri, o yazdigin diger iki muhendislik bolumunun birlesimi gibi. Her bi seyi bilim de, hic bi sey olmak diyoruz biz buna. bence her gecen yil meslekler ozele dogru gidiyor, genele dogru degil. endustride sana genel cerceveyi verirler ve mezun olanlar olaylari her yonunden gordukleri icin yoneteceklerini dusunurler. olsun.. meslek kategorileri ozellestigi icin, bence genel bi egitim almaktansa, bir konu uzerinde yogunlasmak daha mantikli. yani endustri okuyup seni basa koymalarini beklemek yanlis. (tekrar belirtiyorum bence) ayrica sahsen benim altimdaki adamin konuya benden daha hakim olmasi beni rahatsiz eder. neyse kisacasi endustri muh.te her muh. bolumunden parca parca dersler goruyosun. ek olarak isletme dersleri goruyosun. yanniiiizzz bu demek degil ki endustri bu kadar kotu.. mezun olup, diger insanlarin yaptiklari isi yapabilirsin.. bilgisayara biraz ilgin varsa bi bilgisayar sirketine rahatlikla girersin mesela. (o bilgi duzeyine kismen sahip olursun..) benden bu kadar.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Öncelikle teşekkrüler. Puanım 359 yüzdelik dilimim 2.23 . Okuyan okumuş kişilerle olan muhabbetimde listemden elektrik-elektronik, end, makine ve genetik çıktı. Endüstri ürünleri tasarımı geldi şimdide. Zaten Odtüde bu ikisine gireibliyorum ancak(ve altındaki bölümlere). Elektrik elektronik ve makine zormuş. (attım onları baştan ) endüstri de anlattığın gibi adam gibi bişiy olamıyormuşssun. O da bana göre değil dediğin gibi özelleşmek önem kazanıyor. Gerçi onu okuyup master da özelleşebilirim ama... Birde öncelikli hedefim akademik olarak ilerlemek. Buna elverişli bölümleri de aradım. Bana Mimarlık dediler. Ne kadar doğru? İkisi içinde zevkli bölümler deniyor.Sizce?(end. ürünleri tasarımı ve mimarlık) Birde hangisini tercih ederiz? PS: Bu günde Bilkent e gidiyorum bakalım ordan dönüşte beni nasıl yönlendirecekler. :P[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 makina istiyorsan itü makina olabilir endüstri ürünleri tasarımı da iyidir sen bilirsin valla seçimi sen yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 kuznim yıldız endüstride okuyo...o memnun ama hayatının makineelerle geçeceğini bilmen gerekir.....genetik dışınfdaki tümünde böyle olucak sayılar makineler formüller ve hayatın vbunların arasında çüriyeceeeeeeeeeeeeeeek....[signature][hline]dinler halkların afyonudur... yanılgılarımız olduysa bile burjuva rejimlerinin yanılgılarıyla karşılaştırılınca çok insancaydı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 çok geniş bir alana yayılmış olasılıklar. biraz daraltsan iyi olur sanki =/[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 2. mesajımda indirdim. Kısaca : End ürünleri tasarımı Mimarlık Birde belki End müh.[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 o zaman şunu söyleyeyim: bir aralar ben de ciddi ciddi end. müh düşünüyordum, bir arkadaşımın babası itüde işletme müh. öğretim görevlisi ve bana kesinlikle ne end ne işletmeyi tavsiye etmediğini, bu mesleklerin miyadını doldurduğunu söyledi. karar senin tabi yine =)[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" [Bu mesaj helena tarafından 27 Temmuz 2005 21:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 bence makina yazmayın ben yazdım pısmanım puan tutuyorsa kesınlıkle bilişim sistemlerini oneririm parali ama yurt disinda alacagın burslarla parayi cok rahat cikariyorsun[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: helena, 27 Temmuz 2005 21:48 tarihinde demiş ki: o zaman şunu söyleyeyim: bir aralar ben de ciddi ciddi end. müh düşünüyordum, bir arkadaşımın babası itüde işletme müh. öğretim görevlisi ve bana kesinlikle ne end ne işletmeyi tavsiye etmediğini, bu mesleklerin miyadını doldurduğunu söyledi. karar senin tabi yine =) Evet işte onu ben de duydum , onun içinde belki dedim. Peki diğerleri hakkındaki fikirleriniz?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 end. ürünleri tasarımı hakkında çok net bir fikrim yok, ama şu kadarını söyleyebilirim ki son dönemin gözde meslekleri arasında, bu da rekabetin artması demek olduğundan iş hayatında ve okulda sivrilebilmek için fazlasıyla çalışmak gerektiği anlamına geliyor. mimarlığa gelince..etrafımda itü mimarlık mezunu olup aylık 2 milyara iş bulan da var 500 milyona da. aslında eğer ilgi alanınsa ve iddialıysan, çok çalışmak, mesleğinde en az bir beş yıl kendini kanıtlamak zorunda olmak senin için sorun değilse ve yeteneğin olduğuna inanıyorsan seçmeni tavsiye ederim. çünkü mimar olup işini çok seven insanlar olduğu gibi pişman olanlar da var. benden bu kadar =)[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Private, 25 Temmuz 2005 20:41 tarihinde demiş ki: Elektrik elektronik müh. Endüstri müh. Makine müh. Moleküler biyoloji ve genetik Mimarlık. böyle mesle kdüşünülmez birkere sen direk puanı yüksek olsun kral bölüm olsun babında olaya bakıyorsun ki çok yanlış ilerişde yapacagın meslek sana az çok uyuyor mu* bu meslek sahipleri ne işler yapıyor bunları bir araştır işin akademik kısmı zaten önemli değil çünkü orası 4 sene ama sonrası 30+ sene Elektrik Elektronik Müh bölümünde okuyorum, evet zor bölüm hatta en zor bölümlerden ama şu bir gerçek ki ne angutlar bitiriyor , günü gününe çalış bitiremeyecegin bölüm yok. neticede oraya girebilmişsen çıkarsında. makine mühendisliği: zorluk olarak elektrik elektronik den nispeten daha basit diyebiliriz. tamamen senin iş tercihinde sana daha uygun meslek tipi olarka belirleyecegin bir secenek Mimarlık. yetenek, çevre vb gibi diğer mesleklerden ayrılan unsuru barındıracaksın ki iyi iş alasın endüstri mühendisliği. aslına baakrsan tr de end müh halan daha çok gözde ve miladını pek dolduracagını zannetmiyorum. çünkü her sektörde işe girebilme potansiyelleri var, okuması gayet kolay ve bitince girebilecegin iş sektörü cok geniş. ama şunu unutmamak lazım rakibin oldukça fazla oluyor ve seçici özelliklerden ileri derecede bilgisayar bilgisi + en az 2 yabancı dil gibi unsurlar agırlık basıyor moleküler biyoloji ve genetik: bölüm hakkında detaylı bilgim yok ama ülkemizde tıp oldukça gelişmiş bir unsur. ve bu dalda yatırımlar hızla devam ediyor ve ileriye dönük meslekler arasında genetik zaten oldukça önemli yere sahip[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Karar veremiyorum. Ya ayakkabı almıyorum ki, ilerdeki yaşamımı etkiliycek ve kafamda sıfır bilgi var sanki. Kendime uygun şeyi nasıl bulurum? Ya mimarlığa yetiyor aslında puanım ama Odtü'de bölüm değiştirebiliyormuşuz. Babam geldi mimardan adam olmaz gibi bişiyler dedi mühendis ol fizik ol yine iyidir gibi bir laf saçmaladı iyice karıştım ya....[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Ya o değil de niye direk buraya koşuyosunuz "YArrdııeem yardıım" diye internette bunları araştırabileceğin o kadar çok yer var ki odtünün sitesinde her bölümle ilgili ayrı ayrı tanıtım videoları ve föyleri bile var ya niye araştırmadan direk "bana bilgi verin öehy" diyosunuz...Üniversitelerin tanıtım günleri var onlara gidin çok mu yoğunsunuz? Geleceğinizi bu kadar önemsiyorsanız tek bi' foruma soru sormakla olmuyor ne yazık ki...Kimse üstüne alınmasın genel bi' yazıydı...[signature][hline][Bob Marley] Egoist Ben!!!(Ünlemlere de bak) Gazeteci-Bir "rastaman" olmam için ne yapmam gerek? Bob Marley-Yeniden doğmalısın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Bilkente gittim, Odtü'yü kaçırmışım.[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Tamam olabilir yani zaten sana bi' şey demedim ama yazından dolayı hiç araştırmadan gelmişsin gibi geldi bana ordan aklıma gelip yazdım...[signature][hline][Bob Marley] Egoist Ben!!!(Ünlemlere de bak) Gazeteci-Bir "rastaman" olmam için ne yapmam gerek? Bob Marley-Yeniden doğmalısın... [Bu mesaj Cd- tarafından 30 Temmuz 2005 01:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 müh.liklerde itu tek gecerim ayrıca İTÜ TELEKOMİNİKASYON die bi bir bolum var akıllara zarar tabi buralar yuksekten ucanlar için bizim gibi garibanlar için: ktu, gazi,9eylul vb.[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 kişiden kişiye değişen bir durum. ben kendimden anlatıyım. ben inş muhendisliğini bitirdim bu sene. bugunku aklım olsa ilk sene tercih yapmam ikinci bi defa daha oss kasar odtu mimarlık yada o seviyede bir yer dusunurdum. mimarlık bana zevkli gelen bi dal. ta orta okuldan beri teknik resimi severim.guzel bi meslek mimarlık. tasarım yapıp para kazanıyorlar. imza yetkileri var (ayrıca istisna olarak inş muh.ler gibi şantiye şefliği, statik hesap yapanlarda var.) hesap kitap işleride bize kalıyor. ameliliğini biz yapıyoruz. elektronik muh ise arkdaşımdan biliyorum. gaziyi bitirdi. ilk seneler zorlandı offladı puffladı ama bitirdi 4 senede şimdi elektronik parça satan bir firmada ingilizceside iyi olduğu için yurt dışı ile gorusmeler yapıp başlangıç için bi ay 800 bi ay 1.600 milyon maaş alıyor. makina muhendisliği tutulan bir dal. eğer nefret etmezsen okurken, iş bulman zor olmaz. baya kastıran dersleri var. adını yalnış hatırlıyor olabilirim termodinamik diye bi ömre bedel bi dersleri var sanırım endüstri muh ise genelde fabrikalarda fln çalışıyorlar. tam detaylı bi bilgim yok. arkdaşlarım paso istatislik fln yapıyorlardı. ama en cok kız olan muhendislik bolumu diye bilirim.diğer muhendislik dalları arasında (inş, makina, elektronik) iş bulma konusunda sonuncusu bence. ama tabiki insanın kişisel başarısına göre değişir. Moleküler biyoloji ve genetik bitirenlerin genelde okullarda kaldığını dusunuyorum. araştırma gorevlisi fln oluyorlar. zaten her okulda yok bu bölüm. iş bulma durumları, ücretleri konusunda bi bilgim yok. ne desem yalan olur. benim izlenimlerim bunlar. umarım yardımcı olmuşumdur. (p.s.: butun genellemeler yalnıştır)[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj mdma tarafından 31 Temmuz 2005 20:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: mdma, 31 Temmuz 2005 20:56 tarihinde demiş ki: elektronik muh ise arkdaşımdan biliyorum. gaziyi bitirdi. ilk seneler zorlandı offladı puffladı ama bitirdi 4 senede şimdi elektronik parça satan bir firmada ingilizceside iyi olduğu için yurt dışı ile gorusmeler yapıp başlangıç için bi ay 800 bi ay 1.600 milyon maaş alıyor. Maaş olayı ilginçmiş niye öyle ki acaba 1200 1200 verseler olmuyo mu??[signature][hline][Bob Marley] Egoist Ben!!!(Ünlemlere de bak) Gazeteci-Bir "rastaman" olmam için ne yapmam gerek? Bob Marley-Yeniden doğmalısın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 ya satış olayı olduğu için bir ay normal bir ay çift maaş veriyorlarmış. bir tur pirm diyebiliriz. valla arkdaşımın yalancısıyım. yalan soyleyecek bi tipde değil yani. öyle işte. edit: sonucta firmalarda parayı kullanıyorlar yatırım yapıyorlar. 1200, 1200 vermemelerinin mutlaka işleri yada çalışanının piskolojisi açısından bi etkisi olacağını dusunmuşlerdir belkide bilmiyorum [signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj mdma tarafından 31 Temmuz 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar