Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar kafe işletiyorum. Yalnız uzun süredir nedenini bulamadığım sorunlarla boğuşuyorum.

1) Kafede herşey yolunda durup dururken internet gidiyor. Zoom x4 ethernet xdsl modem var. :Hub'i çıkartıp takıyorum internet bakmışsınız düzelmiş. Fakat ağda tek bir problem yok.

2) Tüm makinalar iplerini modemden alırken bir bakmışsınz bazen kafayı sıyırıyorlar. 169.x.x.x ile başlayan bir ip atıyorlar. Modeme ulaşamıyorlar dolayısıyla internet olmuyor. Bunu düzeltmek için etherneti kaldırıp kuruyorsun veya pci'dan söküp tekrar takıyorsun falan düzeliyor. Fakat onboard olanlarda kaldırıp tekrar kurmak kar etmiyor. yine aynı ip'i alıyor. Otomatik yapılandırmada bırakmak istiyorum çünkü elimdeki dnsler bazen sorun yaratıyor.

sizce bu iki sorun neden kaynaklanabilir?
Mesaj tarihi:
belirttim ya static ip verdiğin zaman bir dns belirtmek zorundasın. Ben ise dns kullanmak istemiyorum elimdekiler sorun yaratıyor. Gerçi ttnet'den öğrendim bir tane ama oda sorun yaratıyor.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
modeminin admin ismini ve şifresini değiştir .. Belki de eğlenmeye çalışan birileri dışardan ip'ni girerek, modemin default login ile modem ayarları ile oynuyordur ..
Mesaj tarihi:
açıkçası henuz sorun yok bu kafemizde genel olarak karşılaştığımız bir sorun ama ben dökümanları aldım okudum sorun çıkarsa denicem :) tüm makinalar formatlandığı için henuz sorun olmadı
  • Yeni Oluştur...