Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Arkadaşlar kafe işletiyorum. Yalnız uzun süredir nedenini bulamadığım sorunlarla boğuşuyorum. 1) Kafede herşey yolunda durup dururken internet gidiyor. Zoom x4 ethernet xdsl modem var. :Hub'i çıkartıp takıyorum internet bakmışsınız düzelmiş. Fakat ağda tek bir problem yok. 2) Tüm makinalar iplerini modemden alırken bir bakmışsınz bazen kafayı sıyırıyorlar. 169.x.x.x ile başlayan bir ip atıyorlar. Modeme ulaşamıyorlar dolayısıyla internet olmuyor. Bunu düzeltmek için etherneti kaldırıp kuruyorsun veya pci'dan söküp tekrar takıyorsun falan düzeliyor. Fakat onboard olanlarda kaldırıp tekrar kurmak kar etmiyor. yine aynı ip'i alıyor. Otomatik yapılandırmada bırakmak istiyorum çünkü elimdeki dnsler bazen sorun yaratıyor. sizce bu iki sorun neden kaynaklanabilir?
Zagg Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Bütün makinelere static ip' versen ?[signature][hline]zagG!! Sevmesende beni özledim sesini, git desem neyine gitmesen..* *
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 belirttim ya static ip verdiğin zaman bir dns belirtmek zorundasın. Ben ise dns kullanmak istemiyorum elimdekiler sorun yaratıyor. Gerçi ttnet'den öğrendim bir tane ama oda sorun yaratıyor.
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Bugun gidiyorum arkadaşlar. çok acil yardım lazım kafeyi bu halde bırakıp gidemem. Bir an önce düzeltmem lazım bunları neden yapabilir.
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 ya ben bu sorunu hala çözemedim. o yuzden upluyorum. up...[signature][hline]
DreamChill Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 http://www20.brinkster.com/erolyum/temel%20ag.zip okumanı tavsiye ederim[signature][hline]Branch would forgive the wind but broken once ...
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 sorunu çözmesse yandın :)[signature][hline]
DreamChill Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 sözüldümü sorun ?[signature][hline]Branch would forgive the wind but broken once ...
deggial Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 modeminin admin ismini ve şifresini değiştir .. Belki de eğlenmeye çalışan birileri dışardan ip'ni girerek, modemin default login ile modem ayarları ile oynuyordur ..
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 açıkçası henuz sorun yok bu kafemizde genel olarak karşılaştığımız bir sorun ama ben dökümanları aldım okudum sorun çıkarsa denicem :) tüm makinalar formatlandığı için henuz sorun olmadı
Öne çıkan mesajlar