Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tecrübeler


verbatim

Öne çıkan mesajlar

1. Kontrolü kaybetme. Eğer sana kontrolünü kaybettiren bir insansa o insana karşı dikkatli davran. Ne kadar yüzüne gülse, ne kadar iyi niyetli görünse bile eğer kontrolünü tekrar eline alamayacağını düşünmeye başladıysan o insandan uzaklaş. -ne kadar istemesen de- Eğer kontrolünü kaybettiğinde kendini bir adım sonrasını göremeyen bir kör gibi hissetmeye başladıysan eğer ailene sarıl.
2. Eğer, sevdiklerinle konuşamamaktan şikayetçiysen ve bu farklı şehirlerde olmanız gibi bir durumdan kaynaklanmıyorsa hemen konuşmaya çalış sevdiklerinle. Onları değil içinde bulunduğunuz durumu sorgula. Ama en iyisi hiç paran olmasa bile yalnız sen ve ailenin olacağı bir tatile git ve yaşadığınız bölgede olmayan bir yöreyi seç tatil için. Bu hem daha fazla zaman geçirmenizi hem de önünüzü daha iyi görmenizi sağlayacak.
3. İşi belli olmayan kişi ile ilişiğini o anda kes. Merhabalaşmak bile fazladır öylelerine. Eğer bu kişi arkadaşlarından biri ile ilişkideyse o arkadaşına karşıda mesafeli ve son derce temkinli davran. Çünkü arkadaşın seni farkında olmadan kullanmak isteyecektir.
4. “İnsanları kullan.” Felsefesi güden insanlara karşı azami ölçüde temkinli ol. Çünkü bunu söyleyen kişi bil ki seni yada çevreni kullanmak niyetindedir. Daha da kötüsü kullandığından haberin olduğu zaman bütün dostlarını kaybetmiş olabilirisin.
5. Sana çok fazla güler yüzlü ve anlayışlı davranan insanlara karşı azami ölçüde temkinli ol. Çünkü hiç kimse bu kadar güler yüzlü ve anlayışlı olamaz eğer bir çıkarı yoksa ve onun çıkarı emin ol senin en büyük kaybının kaynağı haline gelebilir.
6. Sana, “seni seviyorum” diyemeyen sevgiliyle eğer vakit geçirmek için birlikte olmuyorsan hiç birlikte olma. Şurası belli ki bu çok zor olacak ama eğer devam ederse bu tarz bir ilişki ve sen ona duygularını açıkladıysan da kontrolünü kaybettirecektir sana. Çünkü üzüm üzüme bakarken kararır. Sende kararsız bir duruma doğru emin adımlarla gidersin ve unutma ki başına ne geldiyse kararsız durumlar yada ortamlardan geldi.
7. Tutumlu ol. Herhangi bir konuda hiçbir şekilde o konunun fanatiği olma. Bu senin duygularını kontrol etmeni zorlaştırırken ileride sana iyileşmesi zor yaralar açtırabilir. Aşk, para, spor, ders, iş… hiçbir şekilde bunlardan herhangi birine tüm ellerinle sarılma. Ara sıra bırak beynini hiçbir şeyle ilgilenmesin. Konuşmasın, düşünmesin… Ama kontrollü olarak ve gerektiği kadar. Unutma ki zaman eninde sonunda gelecek ve her şey tarih olacak.
8. İradeli ol. İraden senin programlı bir hayat sürmeni ve programlı bir hayat sürmen hayatını en verimli şekilde yaşamanı sağlayacak. Herhangi bir amacına ulaştığında ise kendinle duyacağın gurur ve ego tatmini her insanın hayatında mütemadiyen yaşaması gereken ve sağlıklı bir durumu yaratacak. Herhangi bir programsızlık anında aslında iradeli biri olduğunu ve o anda yapman gereken yapacağını kendi kendine söyle.
9. Karşı cinsle olan evlilik dışında herhangi bir birlikteliğinin ayrılıkla sonuçlanması sonucu kendini dünyaya ve yaşama bağlayan şeylere daha fazla ağırlık ver. Spor yap, sosyal ortamlarda dolaş, git bir klüpe üye ol, arkadaşlarınla muhabbet et tabii bu arada yapman gerekenleri de yap ve mantıklı ol.
10. Mantıklı ol. Her zaman bunu aklının bir köşesinde sanki bilgisayar ekranının sol üst köşesindeki post-it gibi tut. Mantıklı ol ve aceleci davranma. Eğer zamanın çok sınırlı ve kararın hayati bir önem taşımaktaysa etrafta söylenenlerden bağımsız olarak kararını kendi kendine ver ve en sonunda onlara fikirlerinin ne olduğunu sor ancak kararından vazgeçme yani son söz senin kararın olsun.
11. Yarını düşünmeden alkol alma. Çünkü alkol aldığın takdirde ertesi gün hiç almadığında olabileceğinden daha fazla bir yorgunluk ve baş ağrısıyla uyanacaksın. Bu durumun senin hayatını etkilemesi işten bile olmayacak. En fazla bir kadeh şarap yada bir şişe bira daha fazlasına ne senin ne de vücudunun ihtiyacı var. Vücudunun sana verilmiş olan çok değerli bir emanet olduğunu asla unutma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Burada kaç tezine katılıyorum ama diyorum ki kendini öyle bir yetiştir ki asla o kadar kötü ve aciz durumlara düşme. Sadece gül ve geç. Vurdumduymaz olmayı öğren.

2- Eh katılıyorum sayılır. İmkansızlıkları sorun etmeden kafana koy ve yap.

3- İşi belli olmayandan tam olarak kasıt ne ?

4- Şimdi bu felsefeye sahip biri. Kendi yararı için seni kullanmayı düşünüyor olabilir, o zaman sen de kendi çıkarın için onu kullanmayı düşün. Karşılıklı bir çıkar ilişkisi kurulabilir. Ha "ben sömürülürüm" diyorsan. Evet kes ilişkini

5- İnsan sarrafı olmayı zamanla öğrenirsiniz. Olaya daha geniş açıdan baktım sadece.

6- Tamamiyle katılıyorum.

7- Eh bunlarda doğru sözler. Yine de dizginlerinin kontolünü kendi isteğinle bırakmasını da bil. İşe yarayacağı durumlar olacaktır; emin ol.

8- Evet istenç çok önemli bir özellik. Ona sahipsen, kendini sahipsin demektir.

9- Bu fazla kişisel bir bakış açısı olmuş. Kendini tanımaya bak. Çünkü kendini tanırsan uç ve zorlu anlardan nasıl sıyrılacağını da bilirsin.

10- Tamamen katılıyorum.

11- Eh kendini tanıdıktan sonra bilirsin zaten sınırlarını. Ayrıca zor anlarda da problemlerle başa çıkmayı öğrenmek lazım gelir.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...