Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Adsense Nedir ne ise yarar? Internet reklamciligi


onlyreal

Öne çıkan mesajlar

Merhaba

Karakedi ricasi uzerine bu konuyu aciyorum.

Simdi tahmini 7 senedir falan bu internet reklamciliginin icindeyim biraz genel bahsedicem sonrada adsense.

Internet reklamciligi turkiyede yeni yeni gorunen bir konu olsada yurtdisinda benim gibi yillardir gecimini bu islerden saglayan insanlar var.

Reklam IAB denen bir kurum standartlastiriyor. 468*80 728*90 300*250 reklam boyutlari var. Birde sizlerin cok sevmedigi ama biz reklamcilarin cok sevdigi popup lar var. Acikcasi donus acisindan en efektif yol popuplar.

Her neyse simdi insanlar neden reklam aliyor websitelerine. Hatta forumlar hangi hakla benim yazdiklarimdan para kazaniyorlar diye aklinizdan sorular gectiginin farkindayim.

Simdi bir server in yurtidisinda minumum maliyeti 100$ a yakin. Turkiyede dahada fazla.

Bu server i aldiginizda sizlerin her siteye girisinde tukettiginiz bandwitdh. Bu yazdiklarinizin saklandigi hdd hep bu server maliyetlerinin icinde.

Bu arada bu server denen aletler bildigimiz bilgisayarlar. 24 saat calisan evimizdekinden tek farki internet baglantisi adsl falan degilde buyuk kapasiteli hatlara bagli aletler.

Simdi reklam koyulmasinin nedenlerinden biri maliyetleri karsilamak. Yani maddi nedenler.

Gelelim maneviye

Farkindaysaniz sizden hic bir ucret beklemeden babasinin hayrina bir grup insan burada emegini veriyor. E bu mesai harcamalarindan karsiliginda cuzzide olsa cep harcligi istiyorlar.
Hatta tam bilmiyorum ama sanirim sadece maliyeti cikarmak amacinda bile olabilirler.

Karakedi tamamen amator yaklasiyor. Ornegin ben kendi adimi bir saatlik yaptigim herhangi bir programlama, yonetim vs isleri icin 50-60$ assagiya paraya calismam. Ama paticikte hepimiz tamamen gonulluyuz ve kedininde verdigi emegin karsiligini reklamlarla almasina imkan yok.

Simdi gelelim Google Adsense Nedir?

Dedigim gibi IAB nin belirledigi reklam formatlari vardir. Bu formatlar icinde kimileri popup lari kimileri spyware activex leri bile denedi. Yalniz 2 sene once bu piyasada google adsense le bir ronesans yasatti. Ilk defa bildigimiz basit bannerlar popuplar kadar efektif olabileceklerini kanitladi.

Peki bu nasil oldu?

Olay basit. Bugun google a girdiginizde bir sey aradiginizda google size o konudaki sayfalari gosterir. Bunuda spider dedigi tarayicilariyla websitelerini sizden once tarayarak yapar. Ve siz arama yaptiginizda size alakali sonuclari gonderir.

Ornegin araba diye aradiginizda araba sitelerini gosterir. Tabi bir araba sirketi sahibide gelip en ust sirada gozukmek icin(yada sag tarafta googleda) tiklama basina ornegin 10 cent para verir. Yani bir ziyaretci araba konusunda google da arama yaptiginda; araba kelimesine reklam veren insanin reklamini gorursunuz ve tiklarsiniz. Buda yabancilarin degimiyle targetted traffictir. Yadi iyi hedeflenmis ziyaretci.

Tabi google sadece sitesinde reklamla durmadi ve adsense adinda bir firma kurdu. Bu firma websitesi sahipleriyle anlasip reklamcinin tiklama basina verdigi parayi websitesi sahipleriyle paylasip tepedeki gibi reklamlari koydurdu.

Peki bu reklamlar neye gore cikiyor. Aslida tam olarak bilinen birsey degil. Ama google in dedigine gore sayfada gecen kelimelere bakiliyor. Ve bu kelimelerle googleda verilmis reklamlar gosteriliyor.

Sorular

1-) Cok tiklarsam kedi zengin olur paticik daha iyi bir yer olurmu?

Kesinlikle ama kesinlikle tiklamak icin tiklamayin. Paticige yardim diye tiklamayin. Ilginizi cektiyse sayfayi merak ettiyseniz tiklayin. Eger cok ver islevsiz tiklama farkedilirse google paticigi adsenseden atar ve parada vermez. Bunu asla unutmayin karsi tarafta click basi para odeyen bir sirket sahibi var bosa attiginiz her click gerek o adamdan para calmak gereksede paticigi adsense karsisinda kotu duruma dusurur.

2-) Reklam aldi paticik biter mi?
Gecmisteki deneyim sunu gosteriyorki bir sekilde kendini mali acidan saglama alamayan websiteleri kapanmaya mahkumdur.

3-)Karakedi koseyi doner mi?
Hic ama hic sanmiyorum. Yani soyle ornek veriyim ben kendi adima gunluk 200 bin kisilik bir ziyaretciyi yonetiriyorum. Yillarimi bu ise verdim ve ben daha koseyi donmedim:) Kedi anca kendisine bir kac yemeklik para cikarir maliyetlerden sonra.

4-)Peki reklamin yeri guzel mi ?

Acikcasi gecmisteki deneyimlerime gore adsense sitelerle alakali reklamlari gostermekte basarili. O yuzden adsense reklamlari boyle tepeye degilde. Bir konu basligina verilen iki konunun arasina sayfayla ayni renkte koyulursa gerek ziyaretciler onu sayfanin bir parcasiymis gibi gorur gereksede konuyla ilgili bir reklam ciktigi icin dogru insan reklama tiklar.

5-) Dunyanin en buyuk elmasi olaylari nedir?

Bu da googlein sitedeki kelimelere uygun o an bir reklamci bulamazsa gosterdigi bedava reklamlardir.

Daha fazla sorunuz var buyrun cevapliyaylim.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE

[Bu mesaj onlyreal tarafından 30 Temmuz 2005 17:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dynamick soyle bir yorum yapiyim sana.

bundan iki sene once benim okuluma turkiyenin buyuk sitelerinin sahipleri internet reklamciligi konusunda konusmaya geldiler.

Bende gittim konferansin onuncu dakikasindan itibaren konusan tek kisi bendim. Cikistada hepsi kartlarini verdi bu is nasil oluyor diye yardim istiyorlardi:)

Kendimi ovmek icin demiyorum. Ama turkiyede bu reklam olaylarini bilen 3 4 kisi var. Hatta 3 kisi sanirim. Biri benim zamaninda bozusup ayrildigim ortagim. Ben reklam isine basladim o 3 sene sonra basladi. Bayag ilerlemis. Biride yabanci forumlarda gordugum bir cocuk. Daha baska kimseyi gormedim.

Ama mesela yurtdisinda amerikada ingilizce ogretmeni bir kadin arakdasim vardi. Bu isin piriydi. Aylik 120$ bin dolarin uzerinde kazandigini biliyorum ki cok daha fazla kazananlar var. Bizler daha surunuyoruz:)[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani kısacası fazla iddiali gibi gozukecek ama. Turkiyede internet reklamciligini benden iyi bilecek biri oldugunu sanmiyorum. Ben ne pcnet gibi orada burada yazilanlari ceviriyorum nede kulaktan duyma kendi isimi anlatiyorum.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
lafım yok yani bilgim olmadıgı bir konu oldugu için bişi diyemem tabi
ben sadece kaynak miktarını artırdım topicle ilgilenen kişiler için
isteyenler de alabilir pcnetin bu ayki sayısını 11 sayfa yazı
derli toplu bilgi olduğu içinde güzel bir kaynak olur
ha akıllarına takılan sorular çıkarlarsa madem işin piri sin tabi gelip sorarlar burda :)[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle soyliyim.

Sokakta herhangi bir yerde bedava birsey dagitiliyorsa emin olsa saginda solunda reklam vardir.

Ornegin bedava frizbi dagitirlar uzerinde fanta yazisi var. Bu yazi yuzunden oynamayi birakir misin frizbiyi?

ayni sekilde dusun. Bu sitenin maliyetlerini karsilayip daha iyi hizmet vermek icinbu reklamlari koyuyor.

ha cok rahatsiz oluyorum diyorsan bence karakedi aylik 3$-5$ gibi bir para karsiligi reklamsiz ve ekstra hizmetlerle bu isi yapabilir.

tabi o onun bilecegi is.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hem para ödemeden hemde rahatsız olmadan hemde bu site daha iyi olabilecek yontem bence yukardaki tek banner.

Bu işin uzmanısın ama ben tek reklam iken arada bi ilgimi cekenlere tıklıyordum suan çoook ilgilimi cekmesi gerekiyor cunku nere baksam gooooooogle.[signature][hline]Günlük Münlük
Sindarin Bulustur Bizi :-)
Chaos Web Tasarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm aslında benim gönlümden geçen reklam alanının profesyonel olarak, profesyonel reklamcılar tarafından şirketlere pazarlanmasıydı, o şekilde potansiyel kullanılırsa ne ölçüde artı kazanç sağlanır site adına peki, ya da var mı o şekilde bi potansiyel, olması için gerekli koşullar nelerdir?

buyrun :)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tcpip, 30 Temmuz 2005 17:38 tarihinde demiş ki:
suan çoook ilgilimi cekmesi gerekiyor cunku nere baksam gooooooogle.

aynı site hakkında mı konuşuyoruz acaba?
paticik yani, hani şu tepesinde bi tane iframe i olan?[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu is profesyonel olarak ajanslar tarafindan yapiliyor.

Yani adsense e genelde reklamlari getirenler ajanslar. Biz websitesi sahipleri ise sadece gosterimle ugrasiyoruz.

Hele yurtdisinda calistigim bir firmada 130 kisi calisiyor. Dusun yani.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kastettiğim, adsenseten ziyade yurtiçinde bi ajansla bu alanın pazarlanması için anlaşılmasıydı, eksisözlüğün falan yaptığı gibi yani, doğrudan şirketle, adsensei aradan çıkartıp bu işi yapmak.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Butun reklamcilar gibi google inda istegi content sitesi olman cogu zaman.

yani sitende bir icerik olmasi pornografi hack vs icermemesi.

http://www.google.com/adsense e gidip uye oluyorsun onlar siteni inceliyorlar kabul ederlerse username ve sifre yolliyorlar, sende oradan aldigin kodlari koyuyorsun.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...