Yusa Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 ARkadaşlar evimizdeki nerdeyse herşey artık elektrikle çalışıyor ve elektrik üretmesi pek kolay olmayan birşey ve elektrik bir enerji ben diyorum ki Makinalarımızı Dünyada sonsuz olan başka bir enerji çeşidine uyarlasak ve makinalarımızı nasıl elektriğe uydurduysak o enerji çeşidine uydurarak çalıştırsak. (Bilmem anlatabildim mi?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 enerji sınırlı bir çokluk değildir. elektirik bir enerjidir. bizim bulmamız gereken başka bir enerji biçimi değil, alternatif bir enerji üretme yöntemi. kavram kargaşası içine girmeyelim[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 ARkadaşlar evimizdeki nerdeyse herşey artık elektrikle çalışıyor ve elektrik üretmesi pek kolay olmayan birşey ve elektrik bir enerji ben diyorum ki Makinalarımızı Dünyada sonsuz olan başka bir enerji çeşidine uyarlasak ve makinalarımızı nasıl elektriğe uydurduysak o enerji çeşidine uydurarak çalıştırsak enerji sınırlı bir çokluk değildir. elektirik bir enerjidir. bizim bulmamız gereken başka bir enerji biçimi değil, alternatif bir enerji üretme yöntemi. kavram kargaşası içine girmeyelim[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: Yusa, 29 Temmuz 2005 22:55 tarihinde demiş ki: ARkadaşlar evimizdeki nerdeyse herşey artık elektrikle çalışıyor ve elektrik üretmesi pek kolay olmayan birşey ve elektrik bir enerji ben diyorum ki Makinalarımızı Dünyada sonsuz olan başka bir enerji çeşidine uyarlasak ve makinalarımızı nasıl elektriğe uydurduysak o enerji çeşidine uydurarak çalıştırsak. (Bilmem anlatabildim mi?) alternatif olarak akla ilk olarak rüzgar gücünden yararlanarak elektrik enerjisi üretmek geliyor.sonra ise güneş enerjisi,"sınırsız" olmasalarda özellikle "rüzgar santralleri" çok ucuza gayet iyi miktarlarda elektrik üretebiliyor,bedava ve doğru yere konulursa 7/24 elektrik üretilebilir,zor durumlar için çok rüzgarlı günlerde elektrik depolanabilir ve küçük bir nükleer santral kullanılır durumda tutulabilir.güneş enerjisi ise sürekli olamayacak birşey,rüzgara nispeten daha pahalı,ancak bol güneşli bölgelerde su ısıtmak gibi basit işlerde kullanılırsa daha yararlı olur diye düşünüyorum.yanlız avrupada birçok yerde artık yavaş yavaş ciddi olarak rüzgar enerjisi düşünülüyor ve bir kaç pilot bölgede uygulanıyor,galiba izmir yakınlarında bizimde bir "rüzgar santrali"miz vardı. edit:biraz komik kaçmış bu post,arkadaş farklı bir enerji biçimi düşünmüş,ben ise farklı elektrik üretmeyi anlatmışım,eklemem gereken şey,elektrik enerjisinin gayet iyi bir enerji biçimi olduğu ama üretiminin değiştirilmesi gerektiğini savunduğum. [Bu mesaj sinanural tarafından 29 Temmuz 2005 23:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 hmm... nieyse ilk okuduğumda acaip yanlış gözüktü. arkadaş elektirik yerine bişi bulalım diyo. bende elektirik gayet güzel sadece elektiriği üretme yöntemleri bulmamız lazım diorum....[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 bende arkadaşın dediğini öyle algılayarak cevap vermişim,alternatif enerji derken zaten onu kastediyordu herhalde. edit:quote'u sildim [Bu mesaj sinanural tarafından 29 Temmuz 2005 23:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 elektronlar en iyisi baska enerji cesitleriyle bi televizyon nasil calisir acaba *!hemen arastirmaya baslar , belki zengin olur*[signature][hline]´´dUAlİSt´´ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 asıl her yerde zaten varolan elektromanyetik dalgaları bi şekilde enerjiye çevirmeyi bulmak lazım.. yani dünyanın yarattığı elektromanyetik dalgalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 başka seçenek yok elektrik enerjisi illaki lazım senin yapman gereken mesela hava ve su ile elektrik enerjisi üretebilmek olabilir havanın bileşimindeki gazları ayırıp o gazlardan cıkacak enerji ile generatör ü çalıştıran ve elektrik enerjisine çeviren bir cihaz mesela olabilir ama tabi bu generatörü calıstırmak içinde baska enerji kullanıcaksın neticede burda amacın verimi yüksek tutmak olmalı sen giriş gücü olarak 100 watt verip çıkışta 50 watt alıcakken kullandıgın hammadde %90 hava oluyorsa bir ihtimal kar lı bir çevrim diyebiliriz.[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 ben power supply'a metan gazı sokmaya çalışmıştım bi ara işe yaramadı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 oha kahnx abartmıssın abi :)[signature][hline]Nightwish Power go2hell will be a jeolog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evo5558 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 var olan enerji çeşitlerin den tam olarak faydalabilirsek dünyanin hem eneryi ihtiyaci hem de maliyetler azalir. Örnegin her evin çatisi güneş enerjisi sistemi yapilirsa o evin enerji ihtiyacini karşilaya bilicek kadar elektirik depolanabiliyor. Bun dan farkli olarak en iyi yöntem nüklüer santraller bunlar şehir dişina kurulup daha güvenli hale getirilirse hiç bir sekilde enerji sorunu kalmaz diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Güneş enerjisi bizim ülkemizde olmasa bile avrupada bazı evlerde denenmeye başlandı. Öyle ki duş, tost makinası, televizyon vb. bir sürü elektronik alet şu anda güneş enerjisiyle çalışabilecek şekilde ayarlanabiliyormuş. Yalnız dediğim ev biraz ilginç. Dış cephede duvar yerine o ışığı yakalayan zımbırtılardan var. Yani evin her tarafı o zımbırtılardan oluşuyor neredeyse (Hani şu dama güneş enerjisiyle ısınan su için koyulan zamazingolardan bahsediyorum).[signature][hline]Kısaca Drac veya Dracula diyebilirsiniz Destroycartoon reloaded/Nasıl imza seviyoruz?-Paticik/Siz hala okumadınız mı?-Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar