Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı-performans


Buzi

Öne çıkan mesajlar

Yeri degil biliyorum ama donanım bölümüyle alakam yok,arama yaptım orada ama 2 sene öncenin konuları vardı.Kısaca sorayım belki yardım edebilecek cıkabilir.
Nvidia GF2 MX/MX400 ekran kartım var,PIII833ss islemci,512(133)ram var.Tamam cok iyi bi görüntü beklemiyorum ama asırı fazla kasıyor,
Nvidianın 61.79 detanatörünü kullanıyordum,dün 66.94(son sürüm) ü indirdim ama degisen birsey olmadı.Nvidia menü den tüm performans ayarlarını dusuruyorum ama genede cok birsey farketmiyor.
Kısacası sormak istedigim,nvidia icin performans artırıcı program tarzı şeyler varmı :) Su an Omega driver diye bir olay indiriyorum ama genede sormak istedim.

Birde benim monitör beko17flat,1024*768 te monitör 85 refresh rate i destekliyor,ama 60 hertz de cok daha net görüntü alıyorum.Nedir bu refresh rate,donanımla alakası varmı? yoksa sadece monitorlemi alakalı,rate arttıkca makinayı dahamı cok yorar?
Neyse bilen varsa kısaca bi anlatırsa sevinirim.
Tekrar yeri olmadıgı icin özür diliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rate arttıkça makineyi kasarsın. Çünkü : GPU'yu (Graphic Processor Unit = Ekran kartının işlemcisi) daha hızlı işlem yapması için zorlarsın

Çözünürlüğü yükselttikçe makineyi kasarsın. Çünkü : GPU'nun daha fazla angle'larla uğraşmasına sebep olursun.

Çözünürlüğü 640x480 yaparsan makineyi kasarsın. Çünkü : 640x480 modlarda GPU bazı angleları işlemesi için CPU'ya yollar. PIII işlemcilerde 3d angle hesaplamaları çok iyi değildir.

DirectX ayarların tam değilse makineyi kasarsın. Şunu yap : Başlat/Çalıştır'a gel. "dxdiag" yaz enterla. Açılan pencerede sol altta bir durum çubuğu var. O tam dolana kadar bir kaç saniye bekle. Sonra üstteki sekmelerden "Display" ı tıkla. "Direct Draw Acceleration", "Direct3D Acceleration" un yanındaki düğmelerde "Disable" yazacak. (Disable yazarsa, o seçenek aktif demektir. Pasif demek değildir) Eğer ekran kartında "AGP Texture Acceleration" özelliği varsa onun yanındaki tuşta da "Disable" yazacak.
Sonra "Test Direct Draw" ve "Test Direct3D" tuşlarına basarak testleri uygula.


KoHack kullanıyorsan makineyi kasarsın. Çünkü : Veriler eLsasa100.dll üzerinden geçeceği için, işlem hızı yavaşlar.

Omega Driver kullanırsan makineyi kasarsın. Çünkü : O program bug dolu :D

Ne yapman lazım ?


Öncelikle Mx400 GPU Uyumlu bir "Thermaltake GPU Fan" alacaksın. Ardından Mx400 GPU'yu overclock edebilecek bir program bulacaksın. O programı kurup ekran kartını ortalama %5-%10 arası overclock edeceksin. Daha yüksek overclock etme ekran kartını çöpe atarsın. Ayrıca PCI Slot deliklerine takılan fanlar var. Onlardan bir tane alıp ekran kartının 2 alt yuvasına takarsan senin için çok faydalı olur. GPU'nun daha etkili soğumasını sağlarsın. Ayrıca böyle bir overclock sonrasında pc'yi asla toz almayacak bir yere koymalısın.

Overclocktan sonra test olarak yapman gerekmeyen ama kesinlikle tavsiye edebileceğim birşey daha var. Piyasada ısı ölçerler var. Bazı elektronikçilerde bulabilir ve ödünç alabilirsin. On al ve GPU'ya taktığın Thermaltake GPU Fan'ın deliklerinden birine (mümkün olduğunca GPU'ya yakın, fana uzak) bir yere tak ve ısıyı kontrol et. Yanlış hatırlamıyorsam Mx400 GPU'lar en fazla 85 C derece ısıya dayanabiliyorlar. Bununla bir kaç saat boyunca GPU'nun ısısını ölç.

Bu tarifim tamamen Mx400'e özeldir. Diğer GPU'larda denemeyin. Sorumluluk kabul etmem...
:D[signature][hline]Oğlum sen aşık olmadın, olunca ben sana söylerim (Semra'dan inciler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sırada nVidia Menu'den tüm performans ayarlarını düşürme.
Düşürmemen gereken bazı ayarlar var orda. Mesela 3D Accelerating performansını düşürürsen görüntü acaip kötü olur. Optimuma getir ayarları. Ne çok yüklen nede çok azalt.
GPU olaylarında hem en yüksek hemde en düşük herzaman zararlıdır.
Monitörle ilgisi yok bu sırada. Digital monitorse sorun çıkartmaz. Zaten 85Hz destekliyo dediğine göre analog olmasına imkan yok. :D[signature][hline]Oğlum sen aşık olmadın, olunca ben sana söylerim (Semra'dan inciler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yine bu sırada;
Refresh rate, monitörün vertical tarama hızıdır. Optimum u ve gözünü bir süre sonra kör etmeyecek ayarı dünya standartlarında 60Hz dir. Yükselttikce monitör tüpte daha hızlı tarama yapar. Ciddi anlamda, ileride ciddi göz rahatsızlıklarına sebep olabilir.
İsterseniz Refresh Rate'nin tam bir açıklamasını yaparım ama forum alanı müsait değil diye kısa kesiorum :D[signature][hline]Oğlum sen aşık olmadın, olunca ben sana söylerim (Semra'dan inciler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bazı fotoğraf programları kendi ICM dosyalarını yüklüyo ve varsayılan yapıyo. (Photoshop gibi)
Bu da oyunu olumsuz etkileyebilir.
nVidia için düzeltme :
"Görüntü özellikleri / Ayarlar / Gelişmiş / nVidia yönetimi / (Solda açılan menüde) Renk Düzeltme / Getir / " tıklayın.
Açılan pencerede (orada monitörünüz için özel ICM Profili yoksa) "sRGB Color Space Profile.icm" dosyasını yükleyiniz.

Muhtemelen gamma ve contrast birden açılacaktır. Onları tekrar ayarlayıveriniz :D

Saygılar efeeeem...[signature][hline]Oğlum sen aşık olmadın, olunca ben sana söylerim (Semra'dan inciler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar ve tekrar bu sırada;

aklıma nVidia kullancıları için bir fikir geldi. Quake3, UO, Half Life gibi oyunlar için kaydedilmiş ayarlar nvidia driveri ile birlikte geliyor. Bende Knight Online için bir ayar yapıp burada downloada sunayım. Knight Online'yi en güzel ekran ayarlarında oynayıverin :D

Tuttum bu fikri. Yarın sakin kafayla güzelcene yapayım. Oyundan biraz daha fazla zevk alın.
Yaşasın nVidia kardeşliği :D[signature][hline]Oğlum sen aşık olmadın, olunca ben sana söylerim (Semra'dan inciler)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
said:
Lonely, 28 Aralık 2004 01:03 tarihinde demiş ki:
Tekrar ve tekrar bu sırada;

aklıma nVidia kullancıları için bir fikir geldi. Quake3, UO, Half Life gibi oyunlar için kaydedilmiş ayarlar nvidia driveri ile birlikte geliyor. Bende Knight Online için bir ayar yapıp burada downloada sunayım. Knight Online'yi en güzel ekran ayarlarında oynayıverin :D

Tuttum bu fikri. Yarın sakin kafayla güzelcene yapayım. Oyundan biraz daha fazla zevk alın.
Yaşasın nVidia kardeşliği :D

heni,nerde? :)[signature][hline]Buzkirpisi

HatalıysamReport me
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...