Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fizik Mühendisliği - Öğrendiğim bilgiler doğru mu?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arama tuşuna bastım ama bu şekilde bir soru sorulmamış. Ben bunu milliyet gazetesi net sayfasından aldım.
http://www.milliyet.com.tr/ozel/universite/meslek/9.html#c
Sizce bu bilgiler ne kadar doğrudur? Yada iş bulma imkanı burada belirtildiği gibi çok mu? Çünkü ben fizik mühendisleri ancak dershanelerde veya kendi evlerinde ders verir diye biliyorum.
Şimdiden teşekkürler

FİZİK MÜHENDİSLİĞİ

Fizik Mühendisliği, fizik biliminin tüm teorik bilgileriyle günlük yaşamda karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik konularda eğitim ve araştırma yapılan bir mühendislik dalıdır.

Lisans Eğitimi ve Süresi:
Fizik Mühendisliği lisans eğitimi süresi 4 yıldır. Lisans eğitiminin başında, temel fizik dersleri yanında matematik, kimya gibi dersler okutulur. Daha sonra kuantum mekaniği, nükleer fizik, atom fiziği, katı hal fiziği, elektromagnetik teori gibi fizik dersleri ile mukavemet, teknik elektrik, statik makine elemanları, bilgisayar programlama gibi mühendislik dersleri verilir. Fizik Mühendisliği alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerin çok iyi gözlem yapabilen, deneye dayalı çalışabilen ve her şeyden önemlisi çalışmalarını sabırla sonuçlandırabilen kişiler olmaları gerekmektedir. Eğitim süresi içinde öğrenciler çeşitli dönemlerde staj yapmaktadırlar.

Mezunların Ünvanı ve Çalışma Alanları:
Mezunlarına Lisans Diploması ve "Fizik Mühendisi" ünvanı verilir.
Fizik Mühendisleri, fizikçilerin ortaya koydukları temel fizik bilgilerini teknolojinin ve endüstrinin ihtiyaçlarına göre düzenler. Özellikle telekomünikasyon ve elektronik alanında elde edilen bilgilerin sentezini yapar ve uygulanabilir özellik kazandırırlar. Fizik Mühendisleri özellikle elektronik ve bilgisayar üretim sektöründe, kalite kontrol birimlerinde, sağlık fizikçisi olarak çalışabilirler.[signature][hline]Azı dişimi çektirdim. Bu sefer cidden fitilim. Dokunmak ne kelime; yaklaşmanızı bile tavsiye etmem...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik

Siz hala okumadınız mı?
Mesaj tarihi:
benim bi tanıdık fizik mühendisliginden mezun grafikerlik yapıyo
pek kendi alanında calısan görmedim :)
acıkcası pek fizik mühendisi de görmedim, neyse... :p
Mesaj tarihi:
fizik muhendisi gordum,siemens de biseylerin yonetimini-kurulumunu yapiyordu(telekomunikasyon sistemleri ile ilgili).[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
Mesaj tarihi:
Fizik mühendisliği gibi birşey olması gereksiz bence .Zaten uygulamaları makine,elektronik gibi yerlerde var.Bence bu bölüm sadece insanları tatmin etmek için,içinde mühendislik geçiyo diye açılmıştır.[signature][hline]Do not socialize people in case of epidemics...
  • Admin
Mesaj tarihi:
edi hem fizik hem elektrik elektronük mühendisi
ona bir ulaş sor istersen

fizik mühendisliği pek zor değil elektrik elektronik müh okumak daha zor demişti
derslerin içerikleri konusunda falan

ama fiizk mühendisinin yaptığı işler olarak sayılanlar pek geçerli değil , cok genel bilgi bunlar diğer mühliklerde az cok yapıyor o işleri[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Mesaj tarihi:
Benim merak ettiğim burda bi bok yapamaz diyen arkadaşlar nerden biliyo ? Benim çevremde de fizik mühendisi bi arkadaş gayet götürüyo parayı falan..İş alanı gayet açık..ve geniş.[signature][hline]Still Goin' Wild !
Mesaj tarihi:
ya muhendislik bellik bi ders grubuna verilen isim... yok iste matematigi belli bi seviyeye kadar aliyosun, teknik bi kac ders aliyosun, uygulama dersi aliyosun.

fizik muhendisi nedir? fizik bolumu dersleri agirlikli dersleri alir, uzerinde muhendisle sivama yapar. ortaya karisik bi diploma cikar iste... fizik bolumu genelde teoriye dayandigi icin, bunda da uygulamalar biraz daha fazla gosterildigi, uygulandigi icin daha cok secilen bi bolum..

simdi burdan mezun olup ogretmenlikti arastirmaydi bunlari yapmak mantiksiz. madem akademik yonde ilerleyeceksin fizik bolumunu secersin doorudan.. ha disariya calismak istiyosan, fizik muh. olursun. her meslekte oldugu gibi isini iyi yapan isini de bulur parasini da kazanir.

bu bolumden mezun olduktan sonra zaten fazlaca bi vizyonunuz olur. programlama da yapabilirsiniz, ar-ge'de de calisabilirsiniz. ama onlyreal'in dedigi gibi piyasada ar-ge yapan sirket bulmak lazim...[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 28 Temmuz 2005 11:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Arkadaşım ben bir fizik müh. Anladığım kadarıyla sınava girdin ve fizik müh. yazayım mı diye düşünüyorsun .
Sana gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki fiziği seviyorsan meraklıysan endişe duyma yaz. Artık mühendislik global bir kavram . Kendini yetştirdiğin dal senin mesleğin olur. Bu electric olur , electronic olur computer olur kalite kontrol olur , sağlık fizikcisi yani nükleer tıpcı olur , ... , limoncu da olur . Sen sevdiğin bölüme git . Eğer fizikte düşünürsen adına sevinirim .Başarılar...
×
×
  • Yeni Oluştur...