ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 [hline] Sigaradan alınan ÖTV artırıldı... Sigarada yüzde 28, puro ve diğer tütün ürünlerinde de yüzde 50 olan özel tüketim vergisi oranı yüzde 58'e çıkarılırken, sigaranın harmanındaki Şark tipi tütünün oranına göre vergilendirme uygulamasından vazgeçildi. Şirketlerin fiyatı düşük tutup vergi miktarını azaltmalarının önüne geçilebilmesi için de 20 adet sigara bulunan paket başına 1 milyon 200 bin lira asgari vergi getirildi. Yeni uygulama 2 milyon lira ve altındaki sigaraların vergi yükünü artırırken , daha pahalı sigaralarda ise azaltıyor. Bu nedenle fiyatı 2 milyon lira ve altındaki sigaralara zam yapılabileceği belirlendi. Bakanlar Kurulu'nun sigara ve diğer tütün ürünlerinin özel tüketim vergisiyle ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla, sigaralar da yüzde 28, tünden yapılmış purolar, uçları açık purolar ve sigarillolar, tütün, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünde de yüzde 50 olan özel tüketim vergisi oranı yüzde 58'e yükseltildi. Sigara ve diğer tütün ürünleriden alınan oransal özel tüketim vergisi oranı artırılırken, harmanında bulunan Şark tipi tütünün oranına göre uygulanan maktu vergi de kaldırıldı. Bunun yerine 20 adetlik bir sigara paketi için 1 milyon 200 bin liraya denk gelecek şekilde asgari vergi maktu vergi getirildi. Buna göre yüzde 58 olarak belirlenen oransal verginin tutarı paket başına 1 milyon 200 bin liradan düşük kalırsa ÖTV 1 milyon 200 bin lira olarak alınacak. UCUZ SİGARAYA ZAM YAPILMASI GEREKİYOR Uygulama sigara üreticisi şirketleri fiyatı 2 milyon liranın altındaki sigaralara zam yapmaya zorlayacak. Ancak sigara şirketleri daha önce bu türden vergi ayarlamalarında sigara fiyatlarını artırmayarak artan vergi yükünü kendileri karşılamıştı. Eğer şirketler vergi artışını ucuz sigaralarda tüketiciye yansıtmayı seçerse sadece vergi artışı nedeniyle 2 milyon liralık bir paket sigaraya en az yüzde 2 oranında zam yapılması gerekecek. 2 milyon liranın altında fiyatla satılan sigaralarda ise daha yüksek oranlı bir zam gerekli olacak. PAHALI SİGARADA VERGİ AZALIYOR Yeni uygulama pahalı sigaralarda ise vergi yükünün azalmasına yol acıyor. Örenğin 3 milyon 750 bin liradan satılan ve yüzde 33'ten az Şark tipi tütün içeren bir sigaranan önceki uygulamaya göre 2 milyon 400 bin lira olan paket başına özel tüketim vergisi yeni uygulamayla 2 milyon 175 bin liraya kadar azalıyor. ÖNCEKİ UYGULAMA Sigaradan bugüne kadar yüzde 28'lik oransal verginin yanı sıra şark tipi tütün harmanına göre ayrıca maktu ÖTV alınıyordu. Şark tipi tütün oranı yüzde 33'e kadar olan sigaralardan paket başına 1 milyon 350 bin lira, yüzde 34- 66 arasında Şark tipi tütün bulunanlardan paket başına 800 bin lira ve yüzde 67 ile yüzde 100 oranları arasında Şark tipi tütün kullanılarak üretilenlerden de 376 bin lira maktu vergi alınıyordu. Uygulama tüketicileri ucuz ve şark tipi tütün oranı yüksek sigaralara yönelttiği için ÖTV gelirlerinin azalmasına yol açtığı gerekçesiyle eleştiriliyordu [hline] düzgün bir şeyler geldi sonunda, içmeyin siz de şunu artık( çok bi dinlersiniz ya...)[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt [Bu mesaj ZaugnaKhaldun tarafından 28 Temmuz 2005 15:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Çok iyi oldu inşallah iyice pahalanır. Diyorum herkese içmeyin şu zıkkımı diye ama...[signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında... karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. DEF Klanı'nın Gücü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OneWayStreet Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 evet bu kadar yüksek fiyatlardan dolayida millet disardan kacak aliyor ki bunlar daha zararli. sigarayi yok etmek istiyorsan egit cafelerde barlarda yasakla öbür türlü olmaz ki bu dusunce sigara içilmesin diye degil bagimlilari yolabildimiz kadar yolalim gibime geliyor[signature][hline]there's a war going on between my head and my heart i wonder how they grew so far apart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wanqhinox Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: OneWayStreet, 28 Temmuz 2005 15:09 tarihinde demiş ki: evet bu kadar yüksek fiyatlardan dolayida millet disardan kacak aliyor ki bunlar daha zararli. sigarayi yok etmek istiyorsan egit cafelerde barlarda yasakla öbür türlü olmaz ki bu dusunce sigara içilmesin diye degil bagimlilari yolabildimiz kadar yolalim gibime geliyor arkdasa katiliorum ama birakilamiorki be kardesim ah ah[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya---- Böle bildim böle sölerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bobo Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ohhhh..!!! iyi olmus!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Camel'ın fiyatı düşecek mi siz bana onu söyleyin, gerisi ilgilendirmiyor =)[signature][hline]Click! Welcome back!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 eha içemesinler oh .. bıktım yanıbaşımda hergün sigara dumanından..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ohh iyi oldu içemeyin zıbarın nıhaıahaıa[signature][hline]Jester, 20 Temmuz 2005 14:57 tarihinde demiş ki: senin elin durup dururken uzuyosa ayrı tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 camelcılarla mallrbaro cuları etkilemezde benim gibi 2001 cilerle samsuncuları etkileyecek gibi :)[signature][hline]Viva la creativa!!! ThIs gAmE LoVeS Me Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wanqhinox Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: namesiz, 28 Temmuz 2005 15:51 tarihinde demiş ki: ohh iyi oldu içemeyin zıbarın nıhaıahaıa ?[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya---- Böle bildim böle sölerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 patlasın içenlere ahaha içmeyin işte...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Herkes gaza gelmiş "Patlasın da patlasın" diye. Patlayan nedir ? Biz mi yanlış okuduk yazıyı. Camel'ın, Marlboro'nun vs. fiyatlarının düşmesi bile söz konusu..[signature][hline]Click! Welcome back!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ben sigaradan anlamadığım için okuduğumda çıkacak diye düşündüm o yüzden sevindim siz kendinize zarar vermek için daha fazla para vermezsiniz diye düşündüm.[signature][hline]Jester, 20 Temmuz 2005 14:57 tarihinde demiş ki: senin elin durup dururken uzuyosa ayrı tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wanqhinox Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 bunu herkes dusunuoda insan birakamio kendisin iradesi oldunu dusunuo ama irade fln yalan tabi bana göre kimse alinmasin[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya---- Böle bildim böle sölerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 3 ay içinde bırakmam gerekiyodu sigaray. Aha bi sebep daha.. yetti gayri..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Valeron, 28 Temmuz 2005 15:46 tarihinde demiş ki: eha içemesinler oh .. bıktım yanıbaşımda hergün sigara dumanından.. [signature][hline]"eski açık sarı desene" ultrAslan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wanqhinox Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Zaten sigara icin neden cok Kiz arkimdan ayrildim yak bi tane Ailemle Kavga Ettim yak bi tane Dersten kaldim yak bi tane içki içioruz yak bi tane Hazimsizlik oluo yak bi tane kizla yatiosun yak bi tane ki en güzel bölümü bu oluyor :D[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya---- Böle bildim böle sölerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 iyide fiyati 2 milyon ve üzeri olan sigaralar tüketiliyor zaten %85-90 arası.. mesela M.Lights 3.500'ken 3.300 falan olcak şimdi. Daha iyi yani.. niye "ohh canımaa deeesin!!!" triplerine girdiniz annamadım.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wanqhinox Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Okumuolarda doru duzgun ondan[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya---- Böle bildim böle sölerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ohh ho gebersin içenler çok iiy olmuş[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 topluca sigarayı bıraksak ülke batacak heh..[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: ZaugnaKhaldun, 28 Temmuz 2005 15:04 tarihinde demiş ki: [hline] Yeni uygulama 2 milyon lira ve altındaki sigaraların vergi yükünü artırırken , daha pahalı sigaralarda ise azaltıyor. Bu nedenle fiyatı 2 milyon lira ve altındaki sigaralara zam yapılabileceği belirlendi. PAHALI SİGARADA VERGİ AZALIYOR Yeni uygulama pahalı sigaralarda ise vergi yükünün azalmasına yol acıyor. Örenğin 3 milyon 750 bin liradan satılan ve yüzde 33'ten az Şark tipi tütün içeren bir sigaranan önceki uygulamaya göre 2 milyon 400 bin lira olan paket başına özel tüketim vergisi yeni uygulamayla 2 milyon 175 bin liraya kadar azalıyor. [hline] [signature][hline]Click! Welcome back!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Spidee, 28 Temmuz 2005 15:58 tarihinde demiş ki: Herkes gaza gelmiş "Patlasın da patlasın" diye. Patlayan nedir ? Biz mi yanlış okuduk yazıyı. Camel'ın, Marlboro'nun vs. fiyatlarının düşmesi bile söz konusu.. evet herkes bi gaza gelmis beni etkilemiyor mesela bu olay marlboro iciyorum ama zaten kendim pek almam arkadastan otlanırım (cok arkadas var icen zuzu)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande B@B th3 G3NK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Spidee, 28 Temmuz 2005 15:58 tarihinde demiş ki: Herkes gaza gelmiş "Patlasın da patlasın" diye. Patlayan nedir ? Biz mi yanlış okuduk yazıyı. Camel'ın, Marlboro'nun vs. fiyatlarının düşmesi bile söz konusu.. aslında ben okumadım bile başlıı gördüm, baktım millet aynı tepkiyi veriyo, dedim "heralde fiyatları güzel bi yükseldi"... o yüzden yazdım :D tamamen üşengeçlik yani. okumadım yazılanı eheh[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 okumaya inanalim:P[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande B@B th3 G3NK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar