Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

su değirmenleri...

kaisersoze

Öne çıkan mesajlar

şimdi diyelimki manyaksın bak düşün manyaksın ve evinin orta yerine 1 metre çaplı bi su değirmeni yapmak isityosun . ama kurallar şu :

1- ) Herhangi bi motor , elektronik alet kullanılmayacak

2- ) Su sınırlı yani musluğu açıp sürekli boşa akan bi su olmayacak.

3- ) Değirmeni çevirecek sonsuz bi enerji olmayacağından değirmen kısa süreli periyotlar halinde çalışabilir . mesela mekaniği halledip değirmen dönmeye başladıktan 1 gün sonra durabilir.

hani vardırda iplere bağlı 5 tane metal bilya , birini çekersiniz yanındakine çarpar ve en uçtaki bilyayı hareket ettirir ve bu bi süre devam eder . aynı onun gibi hareketin başlangıcını biz yapalım değirmen bi süre dönsün ..

bu konuda bana yardım edebilirsiniz eminim güveniyorum paticiklere .[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun ....
Sosyal ağlarda paylaş

değirmen aksamlarının aralarıdnaki sürtünme 0 a çok yakın bir değerdeyse,bir-iki kez döndürürsen kuvvetlice uzunca bir süre döner,havayla oluşan sürtünmeden dolayı en sonunda duracaktır.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

Hollandalılar yapmışlar ya..tahta kesmek amacıyla..o yel değirmenleri manyaktı..onu incele belki bir şeyler canlanır aklında..[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

tabii aksamların sürtünmesini 0 a çok yakın değerlere getirmek için kullanacağın maddelerin fiyatı değirmenin 100 yıl boyunca durmadan çalışsa üreteceği toplam enerjiden gelen kardan daha büyük olacaktır.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde

[Bu mesaj sinanural tarafından 28 Temmuz 2005 22:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 28 Temmuz 2005 22:06 tarihinde demiş ki:
Hollandalılar yapmışlar ya..tahta kesmek amacıyla..o yel değirmenleri manyaktı..onu incele belki bir şeyler canlanır aklında..

hollandalıların bildiğimiz yel değirmenlerinden bahsediyorsan, onların sürekli dönme sebebi rüzgarın değirmenin kollarına uyguladığı kuvvet,bunuda ev ortamında elektronik cihazlar kullanmadan sağlamak imkansız.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...