Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zaman Yolculuğu (Tartışıyoruz...)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet arkadaşlar sizce bu düşüncenin olabilirliği ne derece.Olamaz veya olabilir diyenler lütfen nie böle düşündüklerini sebepleriyle açıklayabilirmi?

Bence olmaz paradoks şu siz geriye döndüğünüzde Mağara adamına al cep telefonu derseniz Tarih kökten baştan yazılır bu olmaz böle birşey.Geriye dönme düşüncesinde Zamanda geriye dönme olayı olmaz ama geleceğe gitme durumu mümkün dür hemde gayet yoluda bilinmektedir.Geriye dönüş olursa şu şekilde atomlar ve yapıtaşları bütün yaptıkları işi geri sarmaya başlarlar ama VCD yi geriye almış gibi değil En başa dönene kadar en baştan bugüne kadar geçirdiği tüm evreleri oluştuğu şeyler hepsini geri alır mesela bir gezegen oluşturmuşlardır bu oaly sonrası hepsi parçalanarak oluşum öncesine dönebilir bu da bir düşünce tabii.Fikirleriniz bekliorum[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Mesaj tarihi:
eger gelecekte gecmise donus kesfedilecekse ve ben geri donup kendimi izleyeceksem, o zaman su an dogru yere baktigimda kendimi gormem lazim.

*!cevresine dikkatlice bakar*

yok hala kesfedememisler.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
riglous bide öle bi düşünce var dimi yani gelecek daha yaşanmadı gerçek değil ama sen geçmişe dönersen eğer o zaman tekrar gelecek daha yanmış değil olucak ve sen çok büyük bir paradoksun içinde kalıcaksın ya sen hiç varolmadın yada gelecek zaten önceden belli
Not:yazım hatası
[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg

[Bu mesaj diablotg tarafından 15 Temmuz 2005 23:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Eğer bu mümkün olabilseydi o zaman kelebek etkisi denen olay geçerkleşirdi. Ama filmlerde gördüümüz bi kişinin biriyle karşılaşması, konuşması vb. olaylarla deil, sadece bulunmaması gereken zamanda bulunması bile bişeyleri ciddi anlamda (tüm evreni) değiştirirdi bence...
*!az önce geleceğe dönüş seyretmiştir* valla[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Mesaj tarihi:
Geçmişe dönüş fantastik bir kurgudan hayali bir örgüden fazlası değil ama şu an ki çalışmalşar onu mümkün kılıor o zaman bende derim ki çalışmalar yanlış yönde acilen tamir edilmesi lasım geçmişe dönüş olamaz önce paradoksları çürütmeleri lasım temel sarsılıor yıkılacak[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Mesaj tarihi:
bilimsel anlamdaki zamanda yolculuk bizim bildigim anlamdaki bilmem kac yıl geriye gittim hedesinde epey farklı..

o zaten olamayacak birşey tartışmaya bile gerek yok :)

benim bildigim bilimsel anlamdaki ise, ışıgın uzayda izledigi yoldan daha kısa bir yol bularak ışıgın bir sekilde önüne gecmeniz. uzay normalde dalgalı bir yapıda deniliyor, siz de o egimlerden bir sekilde digerine atlayabilirseniz ışıgın önüne gecçmiş oluosunuz gibim birşey..

ha zaten onuda yakın zamanda yapabilecegimiz yok :)
Mesaj tarihi:
kuantum sıçrama olayı yani.Demek istediğim zaten zamanda da geçmişe dönülüor böyece yapılan parçacık labrotuarlarında yapılan deneylerde çok ilginç sonuçlar elde edilior.ışık hızını geçen parçacıklar da neden-sonuç kayboluor sonuç-neden oluşuyor.Yani önce cam kırılıor sonra taş atılıor[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
Mesaj tarihi:
said:
diablotg, 15 Temmuz 2005 22:09 tarihinde demiş ki:
Bence olmaz paradoks şu siz geriye döndüğünüzde Mağara adamına al cep telefonu derseniz Tarih kökten baştan yazılır bu olmaz böle birşey.Geriye dönme düşüncesinde Zamanda geriye dönme olayı olmaz ama geleceğe gitme durumu mümkün dür hemde gayet yoluda bilinmektedir.

çelişmiyo mu? geleceğe gidip geri dönmez misin? o zaman şimdinin akışı bozulmaz mı? o zaman geleceğe gidiosan geride dönebilirsin. gelecekten şimdiye gelmek geçmişe yolculuk olmuyor mu=)

bilemicem ama dejavu olayı gerçek bişi geleceği görebilme ordan hiç bişey değiştirmeden geri geliyorsunuz (madde bazında) dolayısıyla gene bence geçmişe gidilebilir ancak madde bazında değişiklik yapılamaz bu da gene rüya yada astral seyahet ile olabilir şeyler
Mesaj tarihi:
eğer zaman yolculuğunu keşfediceksek birinin gelecekten gelip bizi görmesi gerekio, yani çoktan gelecekte keşfetmiş ve geri gelmiş olması. Ne zaman gelirse o zaman hah işte yapacaz demekki dicem, bi şekilde bi yolunu bulurlar o kadar boyutlu bi evrenimiz varki.
Mesaj tarihi:
said:
Mr_Hand, 15 Temmuz 2005 23:02 tarihinde demiş ki:
Eğer bu mümkün olabilseydi o zaman kelebek etkisi denen olay geçerkleşirdi. Ama filmlerde gördüümüz bi kişinin biriyle karşılaşması, konuşması vb. olaylarla deil, sadece bulunmaması gereken zamanda bulunması bile bişeyleri ciddi anlamda (tüm evreni) değiştirirdi bence...
*!az önce geleceğe dönüş seyretmiştir* valla
gelecege donus bu yuzden sacma.
bi arkadasimin da soyledigi gibi, eger 2010'da ben gecmise, 2005'e donuyosam ve kendimle karsilasiyosam, o zaman su an (yani 2005'te) kendimle karsilasmam lazim. cunku olmamis bi seyin gecmisine gitmem mumkun degil. o zaman gelecek de var zaten, cunku su an gecmise donen kisi zamanda yolculugu kesfetmis oluyo... bu yuzden kelebek etkisi mumkun degil, olmussa bile su an zaten gelecek, benim 2005'e donmemle sekillenmis olacak. kisacasi alternatif gelecek gibi bi sacmalik yok.
Mesaj tarihi:
gelecege gidilebilir ama gecmise gidilemez diye biliyorum ben . uzayda zaman esnek yuksek hizlara cikilinca uzaydaki baska bir noktaya gore zaman senin icin daha yavas geciyor . oyle 3-5 sene ısık hizina yakin bir hizda gezip dunyaya gelsen gelecege gelmis oluyorsun . karsi cikanlarda var buna olmaz diye ama kismen kabul gormus bir tez .
Mesaj tarihi:
Zaman yolculuğu teorik olarak mümkün,hatta bunun için ciddi bazı teoriler var,ama yapılması için inanılmaz miktarda enerjiye ve teknolojiye ihtiyaç var, yani pratik olarak "imkansız".Aslında zaman yolculuğu iyi gibi gözüksede ben açıkcası istemezdim,kim neyi değiştireceğini nerden bilebilirki?[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Mesaj tarihi:
Ancak ışık hızana ulasabılırsek zamanda yolculuk mumkun olabılır. ama Su soru takılıyor aklıma Eğer zamanda yolculuk mümkün olsaydı, neden bugün gelecekten gelmiş zaman yolcularıyla karşılaşmıyoruz?

Bunu bize zaman gosterecek.[signature][hline]Bir değil bu dünyada dert
Bir değil çekilen hasret
Kalbimle oynama ne olur
Ya sev beni ya terket

Drogyn Owner
www.drogyn.com
Mesaj tarihi:
Solesınler o zaman kardesım ben 3005 yılından gelıyorum hey dostum naber :) ahaha koptum abı ya. Gormek lazım bazı seyleri gormeden inanmak ve anlamak zor dimi ?[signature][hline]Bir değil bu dünyada dert
Bir değil çekilen hasret
Kalbimle oynama ne olur
Ya sev beni ya terket

Drogyn Owner
www.drogyn.com
Mesaj tarihi:
hep aynı açıdan bakıorsunuz olaya.ve Alakasız kafanızda paradokslar yaratmaya çalışıonuz.Geleceğe gidiliosa geçmişe de gidilir in geçmişe gitmeyle alakası yok.Geleceğe gidilir çünkü onun için bir alete ihtiyaca gerek yoktur.Uzayda Zamanın genişlediği bölgelerde gezersen geleceğe gitmiş olursun aslında geleceğe gitmezsin sadece sende zaman yavaşlar ve 1 günün bizim 50 senemiz olabilir.işte geleceğe gitme diye birşeyde söz konusu değildir.sadece Zaman genişlemesinde kaynaklanan zamanın yavaşlığı vardır.Geçmişe dönemessin çünkü bu sadece
karmaşık sayılarda mümkün dür.(kök içinde -1)Yani geçmişe dönen parçacıklar Sanal dırlar ve başka boyutlardan gelip 10 üzeri -43 saniye dururlar ve giderler.Böyle birşey için senin makina yapıp geçmişe dönmen söz konusu bile değildir bir tek sanal parçacıklar gider.Onlarda gözlemlenemektedirler.Yani sen istediğin aleti yap o parçacık geçmişe gider yani sen hiçbir zaman aslında o aleti yapmamış olursun yaptığın halde anladınızmı?
Mesaj tarihi:
zamanda yolculuğu ben buldum,
ama maddesel olarak geleceğe gidemiyorsun...
geleceği görebilirsin geçmişide görebilirsin...
ama %99 oranla doğru görürsün...
%1 ihtimal senin geleceği gördüğünde olacakları deiştirmen ve burda paradox'a giriyor...
line a:
çünkü deiştirdiğin zamanıda görüp deiştirebilirsin
go to a

:)[signature][hline]  
Mesaj tarihi:
said:
gokayy, 17 Temmuz 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
zaman die birsey yoktur yasadigin anlar wardir...

bari söylerken benim fikrime göre diyerek başla çünkü söylediğin şey çok saçma.Karadelik olay ufkunda 1 saat gez bizler içimn 1 ay geçmiş olbilir çünkü zaman genişliği var orda hani yaşadığın anlar nereye kayboldu burda
  • Yeni Oluştur...