diablotg Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 zuhauhauhauha allah yarıldım uhauahuahua tam benlik benim kafadan :D[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
diablotg Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 şu halimde beni güldürdün hll olsun s[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: Shimone, 04 Şubat 2005 01:50 tarihinde demiş ki: ODTU fizik e girersin ama aklın basında cıkarmısın onu bilemem.Fizik bolumu zaten zor bi bolum + odtu zaten kasış bi uni. bide fizigi :-).Bi arkadasım vardı odtu fizikde,otobusle yokus asagı inerken "bak elimle tutunmadan ayakta durabiliyorum"diyodu.araba fren yapınca one,gaza basınca arkaya dogru kosuyodu bide :D o arkadaşın tırlatmış ehaha[signature][hline]k i n g p i n as known as BIZDIK GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY
vesmor Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 ozel okul ogretmeni olursun cok rahat nereden mi biliyorum? bizde cok varda ondan :)[signature][hline]vesmor - karma$ik insanimsi ya$am formu! Vigilant Electronic Sabotage and Mandatory Observation Replicant
Larva Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 odtü makinayla ilgili bi geyik var onlarda da geçerlimi bilmiyorum odtü makinede 4 erkeğe bi erkek düşüyomuş
Dingaer Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 said: vampyria, 31 Ocak 2005 20:02 tarihinde demiş ki: Yalnız bir sorun daha var.Ben öğretmen olmak istemiyorum :) Bu kadar dar kapsamlı mı meslek açısından saydığım bölümler? ya hiçbir zaman o kadar dar değüildir bu tamamen senin kendini geliştirmene bağlıdır ayrıca iş imkanı olarak da kendini geliştirmek ve az da olsa sosyal olmak önemlidir bence[signature][hline]Para kazanmak mı o benim işim...:D
Venator Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Yok ben makinada bi gun kantindeyken 3 tane kız gormustum, ha kisi basına kac gram dusuyo onu bilmiyorum makinacılara sorucaksınız =P Bu arada odtu'nun hangi bolumunde okursanız okuyun farketmez hafif tırlatıyosunuz. Saglam adam gormedim su ana kadar eheh olanlar da uc dort ayda bozuldu. Yok psikolojik delilik bi vaka olmadı da siz anladınız iste hafif catlaklık durumu =) Seviyorum ama okulumu ben boyle, sıradan olsa cok daha kotu olurdu bence. Ya da alternatif olarak deli deliyi ceker ve ben deliyim o_O[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
helena Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 odtü bence herşeye rağmen türkiyenin en iyi teknik üniversitesi .her ne kadar teknik işler ilgi alanıma girmese de bu takdir etmemi engellemiyor =P[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
odchu Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 odtü fen bilimlerine akademik düşünüyorsan gelmelisin bence, fazlasıyla özveri istiyor.. üçü arasında kalsaydım heralde mat. seçerdim, kalmadığım için şükürler olsun :)) Matematik okuyup bilgisayar programlama, işletme, iktisat, kontrol alanlarına kayabilirsin; öğretmen olursan belli bir para kazanabilirsin ama önünü tıkarsın.. alanında iyi olabilirsen uygulamalı matematik enstitüsüne girebilir, kritograf vb. yolunda ilerleyebilirsin.. Mat. dersleri zordur ama müh.lere yaptıkları gibi uyuz olmazlar, hakettiğini alırsın. Hocalarla iyi geçinmen, referansının iyi olması gerekir.
Udinen Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 odtünün her ne kadar teknik fakültesind eolmasamda tavsiye edebileceğim üniversitelerden biri. Ama son yıllarda ödenek zorluğundan kampüsiçi gelişme azaldı. Eğer girebilirsen Bilkent bursluyu dene. Bilkent kütüphanesi epey iyi...[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein
ol_bonkers Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Benim Tavsiyem Odtu mat. Uzewrine bide bilgisayar sertifikalarını ekleyince gunumuzun herturlu bilgisayar sektorunde iş bulursun. aklında olsun. Bu arada odtu fizik inanılmaz zordur.[signature][hline]www.olcayozkan.com
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: helena, 27 Haziran 2005 23:31 tarihinde demiş ki: odtü bence herşeye rağmen türkiyenin en iyi teknik üniversitesi .her ne kadar teknik işler ilgi alanıma girmese de bu takdir etmemi engellemiyor =P bu "herşeye rağmen" lafını kavramakta güçlük çekiyorum. farz edelim ki odtü'nun zaten demode olan lablarını yıktılar, öğrencilere de çadırlarda ders vermeye başladılar. o zaman da "yaaaa benje odtüaa herşeyaaa rağmeaaan en iyiaaa tekniaaak üniversiteaaa" diyebilecek misiniz? hayır, diyemeyeceksiniz. ayrıca, subjektifsiniz. hangi işi severek yapabileceğinize, neye yatkın olduğunuza dikkat etmiyorsunuz, "lan bu işte çok para var" "ofof adam ayda 10 milyar kazanıyo" gibi saçma sapan şeyleri ölçüt alıyorsunuz. ama endişe etmeyin, yalnız değilsiniz. milyonlarca işsiz de tıpkı sizler gibi düşünmüştü. herşeye rağmen.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın)
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 ultraslanultraslanheyyaheyyaheyyaheyyaultraslanultraslanheyyaheyyaheyyaheyyaultraslanultraslanheyyaheyyaheyyaheyya.[signature][hline]g3nk.
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: Alexi_Septimus, 04 Temmuz 2005 19:59 tarihinde demiş ki: ultraslanultraslanheyyaheyyaheyyaheyyaultraslanultraslanheyyaheyyaheyyaheyyaultraslanultraslanheyyaheyyaheyyaheyya. "ve şimdi, reklamlar" ??[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın)
helena Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: silencer, 04 Temmuz 2005 19:54 tarihinde demiş ki bu "herşeye rağmen" lafını kavramakta güçlük çekiyorum. farz edelim ki odtü'nun zaten demode olan lablarını yıktılar, öğrencilere de çadırlarda ders vermeye başladılar. o zaman da "yaaaa benje odtüaa herşeyaaa rağmeaaan en iyiaaa tekniaaak üniversiteaaa" diyebilecek misiniz? hayır, diyemeyeceksiniz. birincisi önceki sayfaları okursan ya da eğitim bölümünü genel olarak takip ediyosan benim bu şekilde konuşmayan ve her iddiamı da nedenleriyle açıklayan biri olduğmu görürsün. ordaki herşeye rağmeni açıklamıyorum, bilinçli pati ol oku önceki sayfaları. said: ayrıca, subjektifsiniz. hangi işi severek yapabileceğinize, neye yatkın olduğunuza dikkat etmiyorsunuz, "lan bu işte çok para var" "ofof adam ayda 10 milyar kazanıyo" gibi saçma sapan şeyleri ölçüt alıyorsunuz. hiç böyle bir ölçütüm yok, şayet öyle olsaydı sırf sivil toplum örgütlerinde çalışabilmek aylardır tıp ve hukuk arasında debelenmek yerine son derece popüler olan müh. ve uluslararası ilişkiler gibi bölümler arasında kararsız kalırdım. önyargı. bilmeden ahkam kesme. kibar ve net olmak gerekirse, ezme ayağına yatan agresif çocuk. said: ama endişe etmeyin, yalnız değilsiniz. milyonlarca işsiz de tıpkı sizler gibi düşünmüştü. herşeye rağmen anlaşılan sen benim buraya yazdığım bir mesajımı bile okumadan, bilinçsizce muhalefet ederek kendini bilgili ve ukala göstermeye kararlısın. senin gibilerin sayısı oldukça fazla, artık can sıkıcı bile bulamıyorum seni ve türevlerini.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
r0m Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: helena, 27 Haziran 2005 23:31 tarihinde demiş ki: odtü bence herşeye rağmen türkiyenin en iyi teknik üniversitesi .her ne kadar teknik işler ilgi alanıma girmese de bu takdir etmemi engellemiyor =P sen ya odtu'nun nasil bir yer oldugunu bilmiyorsun, ya da diger universitelerin.. genetik muhendisligini ele alalim.. birinci muhendisimiz bilkentte okuyor.. milyon dolarlik genetik laboratuvarlarda egitim gormus; her ay dunyanin dort bir yanindaki konferanslara okul tarafindan ucretsiz gonderilmis.. okulunun kutuphanesinde devasa bir arsiv var, hemen her konuda bilgi bulmak mumkun.. hocalar desen, en kotu maas 20,000$.. adamlarin para sikintisi yok, kendilerini tamamen ilime irfana (ehoe) vermisler.. obur tarafta, devletin verdigi uc bes kurusla hocalarin maasini bile zor odeyen odtu'de okuyan bir muhendis var.. hemen her donem, cok sevdigi hocalarindan en az biri baska okula transfer oluyor.. kutuphanede genetikle ilgili dogru durust bilgi yok.. olan bilgiler de 10 yil oncesine ait.. laboratuvar desen, bilkentinkiyle karsilastirildiginda yok gibi birsey.. simdi sen bu sartlar altinda kalkip 'odtu turkiyenin en iyi teknik universitesi, herseye ragmeen!' diyorsun, olmuyor.. evet, odtu cidden bir zamanlar turkiye'nin en iyi teknik universitesiydi, ama artik degil.. [Bu mesaj r0m tarafından 04 Temmuz 2005 22:10 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj r0m tarafından 04 Temmuz 2005 22:19 tarihinde değiştirilmiştir]
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 ben kimseyi tekil olarak irdelemiyorum. niteliksiz, vasıfsız çoğunluk ve onların rutin kanıksamalarıyla meselem. bu kanıksamalar, bu kulaktan dolma bilgiler, bu vizyonsuzluk, bu etiket merakı insanlarda zengin olup, sınıf atlayacakları ilüzyonunu yaratıyor ve bir süre sonra hayalleri suya düşürüp, sert bir iniş (çakılış aslında) yapıyorlar ve kişisel, sefil trajedileri adı altında tercihleri üzerine pişmanlık duyup hayatlarının geri kalanını yaşıyorlar. dediğim gibi, tek bir değersiz örneği incelemiyorum. o yüzden de birilerinin geneli irdeleyişimi üzerine alınıp, cenin pozisyonunda savunmaya geçtiğini görünce, sadece acı acı gülümsüyorum. bu sebepten dolayı, kimsenin mesajlarını tek tek okuyacak değilim. bu konu başlığında yazılan mesajları okudum, ve geneli irdelemem içinde bu yeterli. burada ne söylediğiniz, sizin ne düşündüğünüz hakkında fikir verir okuyana. söyledikleriniz, düşündüklerinizle çelişiyorsa, tutarsızsınız demektir, ve bu yine benim meselem değil çünkü ben kimsenin *rehberlik öğretmeni *psikoloğu *aerobik/step hocası *rot balans ustası değilim. cenin pozisyonuna dönüp on yedi yıllık hayatlarının başlangıcının nostaljisine bürünen küçük kardeşlerime tavsiyem, iyi bir "pati", iyi bir "michael jackson", iyi bir "mickey mouse" olmaktan önce bir birey olmak yönünde çaba göstermeleridir. ne okuduğunuz okul ne de okuduğunuz bölüm sizi koyunların arasından sıyrılmış bir birey haline getirmeyecektir. ilk önce düşünmeyi öğrenin, sonra olguları tartabilecek ve bir birey olacaksınız. daha sonra belki, iyi bir birey olmak için de çabalayabilirsiniz. sizin bileceğiniz iş tabii, kendi hayatınız söz konusu. elbette başka bir takım meziyetleri de söz konusudur bir "bireyin", ama zaten bunları on yedi yaşlarında, rezalet bir sistemin kurbanı olarak kulaktan dolma bilgilerle tercih yapmaya çalışan zavallı bir ergende aramıyorum, bu tür meziyetler zamanla kazanılıyor. uzun lafın kısası: 1)kendinizi tanıyın 2)ne yapabildiğinize, hangi işi yaparken zevk aldığınıza dikkat edin 3)bu yönde kendinizi geliştirmeye çalışın, öğrenim hayatınızı da buna göre şekillendirin 4)annenizden, babanızdan, teyzenizden "iyi patilerden" gelecek kulaktan dolma bilgilere güvenmeyin 5)hedeflerinizi gerçekçi bir şekilde belirleyin bu şekilde dengeli bir gelişim ve olgunlaşma sürecini garantilemiş olur, iş hayatınızda sizi farklı ve değerli kılacak belirli bir takım vasıflar kazanır ve ileride hayal kırıklığına uğramazsınız. bu arada da, iyi para kazanmayı da garantilersiniz, çünkü 4-5 sene sonunda niteliksiz lumpenlerden kendini ayırmış, değerli bir "birey" haline geleceksiniz. iyi akşamlar, gözlerinizden öpüyorum sevgili patiler.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın)
Udinen Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Malesef Türkiye'de etiketler ön plana çıkıyor iş alma sürecinde. Yoksa gazetelerin İK eklerinde boy boy sadece odtü,itü,bogaziçi mezunlarını alıyoruz kuzucuğum gibi ilanlarla karşılaşmazdık...Şu yönden haklısın bu etiketçiliiğin zararlarını; zamanında "Amerika'da baba parasıyla" eğitim görmüş tipleri alıp yeni ve heyecanlı şirketlerin başına "Manager" yaptıkalrı zaman anlamışlardır.[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Silencer merak ettim nerde okuyosun?[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
DepReSSioN Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Ben de ufak birşey eklemek istiyorum dersaneler hakkında.Hatta kısaca ilk 3 yılı anlatayım size. 1. yıl mezun olmuşsunuzdur.Formasyonunuz yoktur.Alma şansınız ne yazık ki çok azdır.Bazı özel üniverstilerde 3.5k $ a verilmektedir.Sizi mülakata alırlar.İlk başta stajyerliğinizi kaldırmanız gerektiğini söylerler,%90 sigortadan bahsetmezler.Şanslıysanız stajerliğiniz kalkar.(Bunu ciddi diyorum çünkü çok fazla stajerliği kalkmayan arkadaşım var.Bunu en kolay şekilde başlangıçta sizden bir takım belgeler istememelerinden anlayabilirsiniz,aynı şey sigorta içinde geçerlidir).Sigortanız muhtemelen yapılmaz.Maaşınız 50m dan 300m a kadar değişir.Çeşitli kombinasyonlar olabilir.Mesela sigortalı ve stajerliğin kalkma durumunda 50m maaş veya bu dediklerim olmadan 300m maaş.Kesinlikle tanıdığınızın olması gereklidir size iyi davranılması için.Çalışma süresi haftada 6 gündür ve günde 10-12 saat arasında oynamaktadır.Bu seneyi böyle geçirirsiniz. 2. sene maaşınız artabilir.Artmayabilirde.Stajerliğiniz kalkmadıysa baştan başlamanız gerekebilir herşeye.Kalktıysa şayet uzman öğretmen olarak milli eğitimden atanırsınız.Maaşınız ve kıdeminiz artar. 3,4,5 ten sonra adam gibi maaş almaya başlayabilirisniz.Misal Ankara'da şuan (ki Ankara dersane sektörünün kalbidir) 5 senelik hocalar yaklaşık 1-1.750 arası kazanırlar. BU dediklerime bir de branş açısından bakmak lazımdır.Matematik ve türkçe her zaman için öndedir.Ana dersler oldukları için sayısala mat,sözele türkçe hükmeder.Bir matematikçinin bir tarihçiye nazaran ders verme olasılığı tabii daha fazladır ama öyle haftada 5milyar kazanmak falan kolay işler deildir.Kazanan benim tanıdıklarımda var ama bu işler öyle kolay olmuyor.5m parayı anca büyük bir dersanenin bölüm başkanları alabilir ki dersanede de bizans oyunlarının kralı döner.Çözüm=tanıdık. Özel okula girebilmek için formasyon lazımdır.Aksi takdirde almazlar.Ha ama bildiğim ve tanıdığım bir şahıs torpil ile gayet rahat bir şekilde formasyonsuz öğretmen olarak iş başladı,ne yazık ki burası Türkiye lafı gene geçerli oldu. Yani kısacası dersane öğretmenliği kolay ve parası bol bir iş deildir.Gerçekten farklılık yaratabiliosan - ki bu her işte böyledir zaten - güzel paralar kazanabilirsin ama bunu süresi öyle 1-2 yıl olmaz.Gene değiniyorum,tanıdık olursa! işin çok çok kolaylaşabilir. Ne yazık ki Türkiye de bilim adamı olmak zor iş.Bu bölümlerden mezun olursan ilk hedefin bu olmalıdır ki bunun için güzel bir zeka ve hırs lazım kanımca.Zor bir iş.Odtü fizikte - ki kendileri gayet ünlüdür - okuyup mezun olabilirsen! sonra dersaneye girince "ne oldu bana ne oldu böyle" demek olasılığın yüksektir bence. Yani böyle bilim adamı yetiştiren fizik,mat,kimya,tarih,edebiyat vb. bölümleri yazmadan önce ne olduklarını iice araştır.Bu yazdıklarımı genelde rehber hocaların söylemez çünkü bilmezler.Kendi çaplarında yol göstermeye uğraşırlar. Son olarak matematik bölümünü seçersen ve üstüne bilgisayarla ilgilenirsen gerçekten önün çok açık olabilir.İŞletme master ındansa (işletme masterını bence bu kadar büyütmemek lazım) bilgisayar master ı yapman sana çok çok daha faydalı olur. Bilmem anlatabildim mi,biraz uzun ve karışık oldu ama.. Bu arada ben dersane öğretmeni değilim,endüstri mühendisiyim ama tüm bunları neredeyse 1e1 yaşadım sayılır. Allah kolaylık versin..[signature][hline]Xig. lvl 63 Paper Mage / Karus "Aga plzzzz agaaa partii plzzzz .. agaaa zorlamaa benıı agaa ks yapmak zorunda bırakmaaa agaaaa.."
wanderer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 said: r0m, 04 Temmuz 2005 22:01 tarihinde demiş ki: bişeyler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım arkadaşlar.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore?
wanderer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 ayrıca üniversiteleri topyekün olarak degerlendirmek de gayet yanlis. Mesela kisisel fikrim soyledir, ODTU bilg. muh turkiyedeki en iyi bilg muh bolumu, ama genetik icin ayni seyi soyleyemem. yani gideceginiz bolume gore universite secmek gerekli.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore?
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 wanderer abi helal olsun,sende aynı benim gibi düşünüyorsun.ARkadaşlar üniversite değil,bölüm isteyin.O bölümde hangi üniversite en öndeysede o şekilde tercih yapın[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. Aramıza sizde katılın!
PederRamirez Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Yorumlar başlığın dışına çıkımış ama kimse fizik bölümü hakkında bi açıklama yapmadığı için bari ben yapiim dedim.(nasıl olsa orda okuyoruz).Odtü fizik girmek için fazla kasmaya gerek olmayan bi yer ama çıkmak için tersi olabillir.(bölüme istemeyerek girerseniz).Genelde bölüm çok zor ,bitirilmez denilir ama isteyerek girdiyseniz kolaydır,en azından şimdiye kadar fazla zorlanmadım.Bölümün puanı düşük olduğu için daha istekli bu işe gönül veren :) adamların hevesini kırmamak için,bölüm içinde ileri fizik adı altında bi kısım vardır.Bu kısıma ya 1. sınıftan itibaren girersiniz yada sonra not ortlamanız 2.5 üstündeyse kabul edilirsiniz.İleri fizikteyken not ortalamanıza dikket etmeniz önerilir :) 2.5 altına inerseniz uyarı alırsınız 1 kere daha inerseniz sizi normale gönderirler.Bazı kişilere göre ileri fizik hamallıktır ama bence işi seven adam için gereklidir,bikere bölümü daha çabuk bitirirsiniz,normal bölümün aldığı optics,int to electronics gibi kıl dersleri almazsınız quatum mech gibi dersleri daha erken alırsınız.Bence artılarından biride daha çok deney yapmanızdır çünkü fizik deneyle iç içedir (genelde deney kısmı fazla sevilmesede) herşey teori değildir.Örneğin 1.sınıfta normal kısım 2haftada 1 deney yaparken ileride haftada 1 deney oluyordu.Birde ileri tarafta olimpiyatçılar ,sivri ,puanı bilgisayara yetipte fiziğe gelen adamlar vardır buda daha çok kasma anlamına gelir.(mesela geçen sene türkiye 23. bi kız bizim bölüme girmişti).Çift anadal programalarından bahsetmeye gerek yok sanırım bölümde şimdi 5-6 kişi elektronikle double yapıyor.Bölümdeki hocalar kendi alanlarında başarılı,hoşgörülü insanlardır (genellikle).Tabi aralarında tuhaf davranan adamlar çoktur.Ama daha bölümde oltayla balık tutmaya çalışan veya deli adamlar görmedim :) Genetikçi bir arkadaş kütüphanenin yetersizliğinden bahsetmiş ama bu fizik için geçerli değil bence.Şimdiye kadar aradığım bütün kitapları buldum o bakımdan kütüphane çok zengin.tabi arkadaşın bahsettiği gibi eski kitaplar çoğunlukta ama lisans dersleri genelde çok yeni konular olmadığından kitaplar yeterli.Son olarak türkiyedeki en iyi fizik bölümü olup olmadığı hakkında bir görüşüm yok,çünkü boğaziçi,itü,bilkent hocalarını ,derslerini bilmiyorum bu yüzden bi karşılaştırma yapamam ama össde puan bakımıdan bilkent en üsttedir (burslu) ama öss gibi bi sınavın hangi üniversite daha iyi gibi birşey belirlemesine imkan yok bana göre :) ama laboratuar bakımından bilkent çoğundan üstündür heralde çünkü paralı üni. ve devlet üniversitelerininde ödenekleri sınırlı.yazıda baya uzadı başka sorularınız vs varsa sorabilirsiniz patiden birilerini buralarda görmek gusel olur.
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Ben Odtu Fizik Mezunuyum. Okuyabilmek icin sevmeniz lazim bolumu, yoksa caninizi cok fena yakar. USA Master seviyesi icerik verilir ogrencilere, oyle ki 3. ve 4. sinifta Master ogrencileri ile ayni sinavlara girdiginiz olur.Dunya da duyulmamis Curve ler gorursunuz. Haftalar boyu calisip sinav gunu girmedigim sinavlar bilirim ortalamanin Yuz uzerinden 3 ciktigi, Asistanlarin asistanliklarindan oldugu sinavlar. Hatta bir anim da var, bir arkadas kopya cekerken yakalaninca basindaki asistana "Hocam walla bisi yaptigim yoktu henuz, 45 i gecerse bu kagit sana seref sozu kendim teslim olup kopya cektim diyecegim diye Muhendislikten odunc alinan asistani kandirdini bilirim . Asistan arkadas da herhal 45 ufak not oldugunu sandigindan "peki" dedigini bilirim. Bu dallama kardesimin 45 ile top 5 not getirdini bilirim :) Fizik de duzenli calisacaksin, ezberlemeyeceksin, ESNEK bir dusunme yapisina sahip olacaksin ya da gelistireceksin. Fizikten mezun olan ne yapar ? Bu cok genel ve cevabi kesin olmayan bir soru. Ama Fizik insana hayati ogretir. Benim kendi cevremde arkadaslarimdan basarisiz bir tane yok. Hepsi yaptiklari islerde iyiler ve cok guzel paralar kazaniyorlar ( eger amacin para kazanmak ise ), ama yine altini ciziyim hic biride fizikle uzaktan yakindan alakali islerde degiller. Odtu Matematik de guzel bolum, Fizikle aralarin da mezun oldugun zaman sana verebildikleri arasinda i$, guc gibi konular disinda, en buyuk fark dusunme sistemi olacaktir. Matematik sana kurallari takip etmeyi ogretir. Fizik Kurallari kullanmayi fakat CONSTANT KURAL YIKMA cabasi icine sokar seni. Biri zihin esnekligini destekler, digeri kabullenme ve sindirmeyi destekler. Tabi bunlar benim gorusum. Basarilar sana hangi bolumde okur isen.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Öne çıkan mesajlar