Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 evrenin kütlesel açıdan bitip bitmediğini tartışalım... ben uzun zamandır düşünüorum ki, eğer bilmediğimiz ideal gaz yasalarına uymayan farklı bir element yada elementler sistemi yoksa, evren -273 C yani 0 K da sona erer...[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 bu bilgiyi nerden edindiğini sorabilir miyim bunun uzun açıklamsını okumak istiyorumda[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Hadescik = Plutøn
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 benim fikrim... ama fizik hocama göre bu teori zaten varmış... yada beni durdurup kendi nobel ödülünü kapıcak :P[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ahu senin fikrin ama daha önceden varmış buda güzel :D[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Hadescik = Plutøn
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ama biraz daha detaylı bilgi verebilirim bu konuda daha yeni olanlar için. bahsi edilen derecede bütün "dünya" elementlerinin, atomlarının, elektron spinleri durur. ve dolayısıyla bağ oluşamaz. yani hacim 0'lanır ve "madde" kalmaz. eğer "karadelikler" "başka elementler" "bükülen evren" gibi konular hakkında bir bilgi eksikliğim yoksa, evrenin herhangi bir ışık, yani sıcaklık kaynağından yeterince uzak bütün noktalarında beklenen sıcaklık budur. ve buda evrenin uç noktasıdır. ehue 7-8 yaşındayken evrenin sonunda duvarın olduğunu hayal ettiğim günleri düşününce duygulandım =)[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ehue.... demek istediğim ben ilk kez düşündüm sanıodum ama dediğim gibi, rezil olmayalım, her nekadar ben duymuş olmasamda böyle bir teori zaten varmış[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 karadelikler hakkında ne kadar bilgin oldugunu bilkmiyorum ama bu teori bana biraz düşük gibi geliyo[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Hadescik = Plutøn
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 entropi(düzensizlik) sıfır olursa atomların hareketleri duruyor[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 var böyle bi şey 0° k 'da enerji durur. enerjinin durduğu yerde zamanda durur. yani bildiğimiz donma olayı olur. (tam anlamıyla pause) :) tabi bu bilgiler bilim adamlarına dayanıyor...[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız.
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 yannız 0 K de madde durur, yok olmaz.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 nası oluyo ya 0K de maddenın enerjisi 0 sa E = mc^2 den kütleside 0 olur kütlesi 0 sa zaman yolculugu yapabilir o zmn ? Hadi ben -273 e soğutun :)
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Şu anki mantığa göre enerji durduğunda hareketide durur zamanı yaratan enerjinin hareketidir, böylece enerji yok olmaz ama hareketi zamanla birlikte durur... bunu şuanki yasalardan çıakrtabiliriz... enerji yeniden hareketlenince zamanda ilerlemeye başlar...[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız.
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 peki mutlak 0 a ulaşıldığında maddenin hacmi 0 olmaz mı? elektronların yörüngelerdeki haraketleri durur tamam.hatta belkide birbirlerine o kdr yakklaşırlarki mutlak 0 a gelirken daha 0 a ulaşamadan yörüngeler çakışabilir.bence...[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak!
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 yörüngeler asla çakışmaz gibime geliyor. ki çakışsalar ne olur ki? benim dediğim madde kaybolmaz yani. yok olmaz. belki zamanın bi yerinde asılı kalır ama yok olmaz.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 elektronlar birbirleriyle çarpıştığında ne olucak?[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak!
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 hızlı çarpmıcaklar ki en fazla dokunurlar hehe[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 mantığı varmı sence?aslında birbirlerine dokunup durabilirlerde doğru diyon he :)[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak!
bega Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 teoride -273C de maddenin hacmi 0dir. Sicaklik, hacim grafiklerinde, 0'a kesik cizgilerle gider hacim ama kimse -273C ye ulasamadigi icin su anda, bu teori kanitlanamaz durumda.[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny" Ms. Bega
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 hacim 0 olmaz 0 a yaklaşır. onun da sebebi soğudukça elektronların kinetik enerjisinin azalarak atoma yaklaşmalarıdır olsa olsa.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 teoride 0 lanır hacim[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak!
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mutlak 0'dır, çünkü bildiğimiz yöntemlerle ölçülemez. Bu kadar.[signature][hline]g3nk.
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 birşeyin 0 a yaklaşması 0 olacağı anlamına gelmez.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Hmmmm...... (düşünceli düşünceli yaklaşır) Dünya üzerindeki deneylerde dengeli durumda -273,15 (mutlak sıfır) değerine oldukça yakın değerlere inilmiştir. Karasızlık durumları ile altına bile inilmiştir. (ters manyetik dalgalar ve akımlar ile ) Gözlemler şunlar: pv=nrt bu sıcaklıkta hükmünü yitirir (yani bunla hesap yaparsanız yanarsınız burada tutmuyor o formül :)) Bu denklem (bildiğiniz gibi) ideal gazlar için geçerlidir. İdeal gaz denklemine göre atomlar tekil toplar gibi hareket ederler, birbirlerine çarparlar iterler vs... Ancak düşük sıcaklıklar için lise bilgisi ile işlem yapmak doğru olmayacağı için daha derinlere bakmak lazım. Burada devreye bozonlar (tam spinli parçaçıklar) ve fermionlar (tek yarım kesirli spinli parçalar) devreye girerler. Bunu Einstein ve Hintli galiba Satyendra Nathe Bose (bose bulmuş Einstein geliştirmiş) ortak teoremleri Einstein-Bose teoremi ile anlayabiliriz.. Bu teoreme göre normalde kafalarına göre dalgalanan bozonlar bir araya gelip "madde" oluşturuyorlar.. hatta bu maddeler süper maddeler oluyor! Süper iletken, süper akışkan vs... Hem bunu yaparken serbest enerjinin altında bir enerjiye ulaşıverirler... Her ne kadar termodinamik in 3.yasası mutlak sıfıra inme imkanı yoktur desede kısa süreliğine altına dahi inilebilir. -273 deki duruma sanırım "fermiyonik yogunlaşma" diyorlar.. Google kullanırsanız daha doğru bilgi alabilirsiniz Keza çok bilgim yok bu konuda.. Ama herşeyin bu ısıya normal yollarla ulaşılamayacağını (dengeli durumlarla) herşeyi durdurmaya yetecek gücünün olmadığını Einstein in süper bir adam olduğunu vs.. söyleyebilirim :D Edit:Uykum vaaaar.. typolar da var :) [signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog [Bu mesaj dasaaa tarafından 27 Temmuz 2005 00:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar