Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunlarda yavaşlama ve upgrade sorunu

Fly

Öne çıkan mesajlar

P4 1.6 GHz işlemci
512 MB SDRAM
40 GB HDD (32 GB'ı dolu)
Radeon 9600XT ekran kartı

bu parçalardan oluşan bir bilgisayarım var.

Sorunum oyunlarda aşırı derecede kasması. Ekran kartım geforce 2 mx 400 idi, half life da bile kasıyor diye ekran kartımı değiştirmiştim 9 ay önce ama neredeyse hiçbir etkisi olmadı.

Sonra kuzenimin makinasıyla benimkini karşılaştırdım :

P4 2.8 GHz / 512 MB ?RAM (bilmiyorum sd mi ddr mı) / 80 GB HDD ve Geforce 5700 Ultra ekran kartı var,

Battlefield Vietnam da benim makinamda en düşük detayda bile ufak bir çatışma olsa takılırken kuzenimde max detayda (gölgelendirme kısılı bir miktar) 30 kişinin savaştığı bir ortamda ço kaz takılıyor.

Bu yüzden hiç düşünmeden işlemci farkı dedim, ama başka etkenler de olabilir mi ? Boşuna işlemciyi upgrade edip parayı ziyan etmek istemem. (ekran kartını 250$ a aldım ama hiçbir yararını görmedim + şu anda 100$ oldu, harcanılan para boşa gitti. Benzer bir durum olmasını istemiyorum)

Eğer işlemci çok farkediyorsa şöyle bir upgrade düşünüyorum :

İşlemci : AMD Athlon 64 3000+
Ram : 2 x 512 MB DDRAM
Harddisk : 120 GB maxtor
Anakart : Abit Av8

iyi olur mu böyle bir upgrade yoksa değişiklik gerkir mi ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.[signature][hline]

[Bu mesaj flyblast tarafından 25 Temmuz 2005 22:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bende eskiden 9600xt 1gb ddr ram p41.6ghz sistem vardı işlemciyi deiştirdim 3.0ht yaptım acaip bi performans farkı aldım ama şimdide ekran kartı yetmio sux.
tercihlerin ii olmuş ama anakart ile ilgili bişi diemicem(bilmiorum modeli) ve bi üstteki arakdaşın dedii gibi(ismini hatırlıyamadım) ii bi psu alki benimgibi baş ağrısı çekme.[signature][hline]Çarşı Alayına karşı
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartı 6 ay sonra değiştirebilirim, yazdığım 4 parça kdv dahil 560$ ediyor daha ötesine çıkamam (DVD-Writer da lazımdı ama öncelikler var)

İşlemciyi 64-bit olduğu için düşündüm ileriye dönük olsun diye, ama başka işlemci almalıysam ne almalı ? (intel hariç, bıktım intelden)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...