Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bunları Bılıyor Musunuz?

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

dikkatli oku ben Atatürk'e karşı bir tepkiyle yazmadım o mesajı...zaten Atatürk padişah değil dikdatördür...ondan sonra kimse dikdatör olmasın diye dikdatör olmuştur...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 25 Temmuz 2005 18:34 tarihinde demiş ki:
valla Atatürk soykırımdan yada adam öldürmekten pekte çekinecek yapıda biri değildi...Menemen olayı ve Trabzonla Rizeyi bombalatması buna yeterince açık bir kanıttır...

''İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma şerefsiz
Sen anandan yine çıkardın ama
Baban kimdi, bilemezdin şüphesiz''. başka bişey demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 25 Temmuz 2005 18:31 tarihinde demiş ki:
said:
Slat, 25 Temmuz 2005 16:22 tarihinde demiş ki:

Bunun üzerine atamız Konya'da sözü geçen 21 yöneticiyi çağırır... Onlar gelince askerlere emir verir:

-20 tanesini asın 1'ini bana getirin

Bunun üzerine 20 tanesi asılır ve biri Atatürk'ün karşısına çıkarılır.. Adamın bacakları titriyordur ve hatta bi yandan altına kaçırıyordur.. Atatürk bunun üzerine ona Konya'ya dönüp şapka devrimini yaymasını söyler.. Ve bunu bir kez söyler ve yobaz yönetici ayaklarını götüne vura vura hemen Konya'ya döner ve şapka devrimi en yobaz kesim tarafından da kabul edilmiş olunur :)

(Bunu anlatan Atatürk'ün manevi kızı (adını unuttum).. Hatta Atatürk dergisinin bir sayısında var bu)

İyi sıkmışsın burada benim bildiğim kadarıyla. Yani bir konyalı soykırımı yapmadığımız kalmıştı onuda yaptık.

Bak arkadaşım.. Burda bunu sıkmakla elime ne geçecek? Atatürk dergisinin sahibi yakın bir aile dostumuz ve bunu ona Atatürk'ün manevi kızı anlatmış..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 25 Temmuz 2005 19:25 tarihinde demiş ki:
dikkatli oku ben Atatürk'e karşı bir tepkiyle yazmadım o mesajı...zaten Atatürk padişah değil dikdatördür...ondan sonra kimse dikdatör olmasın diye dikdatör olmuştur...

1. Dikdatör diye birşey yok dilimizde. Bahsettiğin şey dikTatör ise, atatürk hiçbir zaman diktatoryaya yeltenmedi. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da, başkomutanlık armasını çıkarıp kendi eliyle teslim etti, meclis tarafından cumhurbaşkanı seçildi.

Söylediğiniz kelimelere dikkat edin, ne anlama geldiğini iyice öğrenin. Gidin türkçe öğrenin öyle gelin.

Bu arada slat, benimde halamın dıdısı atatürkün bahçıvanıymış şeklindeki ilişkiler benim için birşey ifade etmiyor. Çünkü bunun doğruluğunu bilemezsin, herkesin bir tanıdığı mutlaka birşey çıkar zaten, o yüzden bunlar güvenilir değil. Atatürk dergisi nedir bilmem, ama varsa kaynak olarak göster. Ayrıca, atatürkün manevi kızı ülküden bahsediyor isen, ülkünün böyle bir açıklama yapmış olması mümkün değildir.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!

[Bu mesaj Pirvan tarafından 25 Temmuz 2005 20:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Malruthion, 25 Temmuz 2005 19:45 tarihinde demiş ki:
said:
valla Atatürk soykırımdan yada adam öldürmekten pekte çekinecek yapıda biri değildi...Menemen olayı ve Trabzonla Rizeyi bombalatması buna yeterince açık bir kanıttır...

adam benden aldığını bana satmış..ulan bana Atatürk düşmanı diyene tükürürüm ılan...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 25 Temmuz 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
said:
Mandoo, 25 Temmuz 2005 19:25 tarihinde demiş ki:
dikkatli oku ben Atatürk'e karşı bir tepkiyle yazmadım o mesajı...zaten Atatürk padişah değil dikdatördür...ondan sonra kimse dikdatör olmasın diye dikdatör olmuştur...

1. Dikdatör diye birşey yok dilimizde. Bahsettiğin şey dikTatör ise, atatürk hiçbir zaman diktatoryaya yeltenmedi. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da, başkomutanlık armasını çıkarıp kendi eliyle teslim etti, meclis tarafından cumhurbaşkanı seçildi.

Söylediğiniz kelimelere dikkat edin, ne anlama geldiğini iyice öğrenin. Gidin türkçe öğrenin öyle gelin.

Bu arada slat, benimde halamın dıdısı atatürkün bahçıvanıymış.. O_o Bu şekilde ilişkiler benim için birşey ifade etmiyor. Atatürk dergisi nedir bilmem, ama varsa kaynak olarak göster. Ayrıca, atatürkün manevi kızı ülküden bahsediyor isen, ülkünün böyle bir açıklama yapmış olması mümkün değildir.

valla Atatürk hakkında yeterince bilgi sahibiyim..bir harf hatasıyla üstüme gelmişin helal olsun...

Atatürk'ün hayatıyla ilgili en güvenlik kaynak o yaşarken yazılmış olan Bozkurt kitabıdır..ki o da bu kitabı bir gece okutturmuş ve ardından ''Eksik yazmışlar keşke bize sorsalardıda bişeyler ekleseydik''(bunun gibi bişi) sözünü söylemiştir..

kitabın bir paragrafını yazıcam:

''1932 baharında ''Fakat'' diyordu, ''şimdilik bırakın da halk siyasetin dışında kalsın.Bırakın tarım ve ticaretle meşgul olsun.Ülkeyi on ya da onbeş yıl daha ben yönetmeliyim.Ondan sonra belki açıkça konuşmalarına izin veririm.''[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 25 Temmuz 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
Bu arada slat, benimde halamın dıdısı atatürkün bahçıvanıymış şeklindeki ilişkiler benim için birşey ifade etmiyor. Çünkü bunun doğruluğunu bilemezsin, herkesin bir tanıdığı mutlaka birşey çıkar zaten, o yüzden bunlar güvenilir değil. Atatürk dergisi nedir bilmem, ama varsa kaynak olarak göster. Ayrıca, atatürkün manevi kızı ülküden bahsediyor isen, ülkünün böyle bir açıklama yapmış olması mümkün değildir.

Neden mümkün olmasın Atatürkün burda yaptığı yanlış birşey mi? Bence gayet yerinde bir uygulama.. Yoksa birçok sorun çıkardı... Atatürk laikliğin ne kadar önemli olduğunu, korunmazsa ülkemiz için ne kadar tehlikeli olduğunu biliyordu..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 25 Temmuz 2005 20:11 tarihinde demiş ki:
Atatürk'ün hayatıyla ilgili en güvenlik kaynak o yaşarken yazılmış olan Bozkurt kitabıdır..ki o da bu kitabı bir gece okutturmuş ve ardından ''Eksik yazmışlar keşke bize sorsalardıda bişeyler ekleseydik''(bunun gibi bişi) sözünü söylemiştir..

kitabın bir paragrafını yazıcam:

''1932 baharında ''Fakat'' diyordu, ''şimdilik bırakın da halk siyasetin dışında kalsın.Bırakın tarım ve ticaretle meşgul olsun.Ülkeyi on ya da onbeş yıl daha ben yönetmeliyim.Ondan sonra belki açıkça konuşmalarına izin veririm.''

güvenli aynak olarak bozkurt kitabını mı örnek gösteripsun?

o kitap atatürk karşıtıdır,atatürk bizzan okumuştur ve senin dediğin cümleyide o manada söylememiştir.
bu bunlar yalan anlamında söylemiştir.
ne kadar bilgilisin görüoruz atatürk hakkında.
adam bozkurt'u örnek gösterdi ya:=)[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''

[Bu mesaj Natural tarafından 25 Temmuz 2005 20:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayır yalan manasında söylememiştir...kitaba müsaade edilmesini söylemiş :D

abi natural bu gibi anlarda senden harbi nefret ediyorum :D ahahah :D[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

sen öyle söylemeye devam et,ben söyledim söylicemi.gerisi senin bakış açınla alakalı ki kurduğun cümlerlerden o kitabı okuduğun ve atatürk karşıtı tavır içerdiği anlaşılıo kitabın.
senin takdirin ister karşıtı oalrak gör,ister atatürk yanlısı oalrak gör.
benim gibi düşünen kişilerin gözünde bellidir bozkurtun ne mal olduğu..[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

valla bozkurtta Atatürk için kullanılan ifadeler günümüzde Türk gazetelerinin siyasetçilerinin kullandığı ifadelerden daha düzgün...

içkisi ve diğer bazı özel yanları abartılmış onu kabul ediyorum...ama genel olarak Atatürk'ü anlattığını düşünüyorum...ha kendimi o kitaba kaptırmış değilim..ama Atatürk'ün o kitabı okuması vs.. neyse...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

haa tabi diktatör olarak adlandırması bile başlı başına bir düzgünlük taşıyor zaten.

içkisin sigarasının abartılması da anti propagandadır.sanki atatürkün hertürlü ideolojisini analtmış,kemalizmi incelemiş de kitap içkisine sigarasına gelmiş olay.
atatürkü en kötü yanlarıyla anlatan bir kitabı düzgün olarak nitelendirmişin.

laf yok sana..[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''

[Bu mesaj Natural tarafından 25 Temmuz 2005 20:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi anılarıda var abicim...tarafsız olduğunu iddia etmedimki...şimdiki yorumlara göre daha düzgün dedim sadece...

diktatörlük konusuna gelince...o parti sistemini denemiş ama başarılı olamamış...o mecburi diktatör olmuş sonuçta...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

kimi kıstas aldın ki şimdi yorumlardan?
demin en gerçekçi kaynak diodun şimdi sadece şimdikiler diosun.
bir uğur mumcudan daha mı iyi yorumlamış ki o kitap?
bide tarafsız olduğunu söylemedim ki demişsin ..iyi..tarflı oalrak okursun...
ya laf ebeliğine daha fazla girmicem boşver...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

tamam battıkça battım...hmm..şöyle toparliyim..

kitap taraflı olabilir..ama Atatürk tarafından kabul edildiği belirtilmiş...fakat senin dediğin gibi ince bir iğneleme olabilir o yorum..kompleks yapıp daha fazla uzatmıcam tartışmayı..

...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 25 Temmuz 2005 20:07 tarihinde demiş ki:
said:
Malruthion, 25 Temmuz 2005 19:45 tarihinde demiş ki:
said:

adam benden aldığını bana satmış..ulan bana Atatürk düşmanı diyene tükürürüm ılan...
hem o şiiri yazıosn hem nediosn kelimelerini dikkatli seç özellikle ''SOYKIRIM'' derken biraz düşün
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 25 Temmuz 2005 21:24 tarihinde demiş ki:
yaptı mı yazmışım...yapmaktan çekinmezdi yazdım..
tamam kusura bakma o zaman...ama yanlış anlaşılıyo daha açık yazarsan iyi olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...