Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fx5700 power suply sorunsalı vb.

ZeuZ

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayar hakkında bilgisi olan bir arkadasımdan ogrendigim kadarıyla fx5700 bazı bilg. oyunlarında sorun cıkartır ve deli edermis insanı. ( wc3 mesela ) Sorun bu kartın fazladan guc kaynagına ihtiyac duymasıymış cunku alakasız bir sekilde out of frequency hatası vermekteymiş.

Sizden istedigim yardım ise ,
- bu guc kaynagı muhabbeti gercekten gerekli mi ?
- Agp ayarı diye birşey varmış nedir ne deyildir naapmak lazımdır ? ( cahilim bu konularda affınıza sıgınaraktan soruyorum zaten )
- Refresh rate muhabbetinin bazı cozunurluklerde arttırıldıgında da aynı hatayı vermesinin nedeni ekran kartı mıdır yoksa su en elimdeki bulundurdugum dandik monitor mudur ?

yardımcı olursanız gercekten sevinirim.[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti

nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki:
puahau lameriz zaten!!!
Sosyal ağlarda paylaş

FX5700 var bende de ve hiç sorunsuz çalışıyor Warcraft 3 falan. Senin dediğin olay AGP Frequency arttırma sanırım. BIOS'dan yapabiliyorsun bu olayı ama stabilitenin içine eden bir olay o yüzden tavsiye edilmiyor.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm o zaman ne yapmamı onerirsin her halukarda agp ile oynamalı mıyım yani ? Cunku oynayabildigim tek oyun warcraft ve evde bir huzursuzluk oluyo oyun yokken .[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /

puahau lameriz zaten!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer oynarken bir problemle hiç karşılaşmadıysan bırak böyle kalsın. Ama yok oyun oynanmıyor böyle sürekli hatalarla karşılaşıyorum dersen AGP Frequency arttırma yoluna gidebilirsin ama işe yarayacağından ciddi şüphelerim var. 66MHz'dir AGP'nin default hızı 70MHz yapıp deneme yapabilirsin ama dediğiim gibi sistem stabilitesini feci şekilde düşürür. Bir diğer ve en tehlikeli yol ise modding adını verdiğimiz ve kartı eline alma riskinin oldukça yüksek olduğu yöntemi denemekten geçiyor. Tekrar ediyorum eğer sen oynarken sorunla karşılaşmadıysan deneme. Birde tazeleme oranlarından kaynaklanan bir problem olabilir sendeki. Oyun videolar sırasında monitörünün desteklemediği bir tazeleme oranına geçiyor olabilir bu da Out of Frequency hatası almana neden olur.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

bende aynı ekran kartı var
her format attıktan sonra yenileme hızı düşük olarak ayarlandığı için bazı oyunlarda hep bu sorunu yaşıyorum (unutuyorum tazeleme hızını arttırmayı eheh)
bence tazeleme hızını 75hertz'e çıkarırsan böyle bir sorunla karşılaşmazsın bi daha[signature][hline]karnım aççç!
çok klas bi blog
Sosyal ağlarda paylaş

tazeleme hızı dediginiz yani refresh rate 1024x768 de 70mhz ustune cıkmıyor. Ve sadece warcraftta bu sorun yasanıyor bu arada bir arkadasımız da oyun oncesi videodandır demis aslında tam tersi oluyor (: videoyu izliyorum oyunu goremiyorum .. Sistem stabilizesinin dusmesi en basit anlamda sistemin sıçması mı demek ? bi de galiba yapabilecegim hic bir şey yok anladıgım kadarıyla ):[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /

puahau lameriz zaten!!!
Sosyal ağlarda paylaş

denediklerimi sayayım o zmn sana yardımcı olmanız kolaylasır boylece. Ilk olarak herturlu driver denedim. Sonra butun cozunurluklerde out of frequency vermeyen butun refresh rateleri denedim. Geriye bi psu ve agp muhabbeti kaldı. Ama agp bilgisayarın sıçışa gecmesine sebep oluyomus galiba o yuzden daha saglıklı bir cozum aramaktayım. Bu arada bu problem sadece bir oyunda yasanmakta onun dısındaki yukledigim butun oyunları oynayabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

up lutfen yardımcı olabilecek kimse yok mu ...[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /

puahau lameriz zaten!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...