Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pentium 4

NsN

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkdaşlar az önce işlemci kullanılmaz hale geldi p4 2.6 ht idi. Yenisini almam gerekıyor ( bunu epey bi zaman önce almıstım ) fakat yeni ürünlere baktığımda kafam karısıyor. Elimdekı anakart asus p4p800 tarih öncesi mi oldu artık onuda bilmiorum ama bu anakarta uyacak bir işlemci almaam gerekıyor bana yardımcı olabilecek biriliri varmı acaba ??
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasada halen senin anakartına uyumlu işlemcilerden bol miktarda bulunuyor. Tek çekirdekli HT özellikli işlemcilerin hepsi sana uyar. Özellikle hangisi dersen 3.2GHz HT işlemci alabilirsin. Yalnız dikkat et Extreme Edition olanlar senin anakartına uymazlar.

not: Anakartın P4 3.2 GHz'e kadar destekliyor.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.

[Bu mesaj Murk tarafından 22 Temmuz 2005 01:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok sağolun bide aklıma ne geldi şimdi yeni bir işlemci almadan

işlemcimin sorunu temizlemek için sökmüştüm arkadaşımda üstüne basınca altındki o sokete gicek ince telelr eğildi girmeyecek duruma geldi yapılmaz heralde dimi ?? ( o yüsden yenisini alcağımda )
Sosyal ağlarda paylaş

nsn düzeltmek biraz zahmet ve dikkat gerektirir

aşağıda yazdıklarım geyik konusu değildir gayet ciddiyim.

bi tane temiz spatula alıyorsun eline.

işlemcini sana 45 derece açıyla bakacak duruma getiriyorsun(yani yüksekliği 0layıp baktığın zaman teller dümdüz gözükecek(tabi şuanda gözükmez ama))
neyse getirdikten sonra spatulayı cpuya dik gelecek şekilde sokuyosun.
yalnız spatula girmeyecek kadar yamulduysa işin zor
ince bir alet ile az da olsa düzgün bi duruma getirmen lazım ama sakın zorlama çok hassastır bide üstüne basınca iyice hassaslaşmıştır o.
spatulayı o şekilde tüm aralıklara sokuyosun sonra öbür taraftan da sokuyosun artık çizer gibi(tabi spatulayı çekmiyosun sok çıkar yöntemiyle)

bi yerden sonra büyük bir kısmı bitmiş olacak ama zor yerine geleceksin.
arada gözünü tellerin ve tabanın hizasına getirip bak.
eğer arkadaki telleri görüyorsan(düz bi sıra değilse) onları düzelt. her açıdan yap ve uygula bu işlemi
dha sonra cpuyu kasaya taka. AMA! Sakın bastırarak takma cpu kendi oturur. bastırırsan cpuya güle güle de.
tabi cpunnu bi yeri üçgenimsidir ters yerleştirilmesin diye ona da dikkat et..

yapacağın bunlar

ben bu yöntemle 2 tane cpu kurtardım..

çok sabır, çok dikkat ve biraz beceri yeterli olacaktır..[signature][hline]Welcome to linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines are rebooting..
[/b]Msn adresim
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu sen yazmadan yapmaya çalıstım :) üstekı konu bubn devami niteliğindedir sadece amaç farklı orda burdakinden

sonuç bir tel kopardım gayette düzelttim ama çalısmadı çalısmadığı gibi anakartında yanmasına sebeb oldu galiba

teknik servisten soyledikleri anakartında yanmış dediler bu sebeb oldu galiba[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...