Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IMF


Infeqted

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar imf ikinci dunya savasi sonrasinda kurulacak ekonomik yapinin tartisildigi bretton woods konferansinda kurulmasina karar verilmis kurumlardan dunya bankasindan sonra ikincisidir.

imf nin gorevi tum paralarin dolara, dolarinda altina sabit oldugu sistemde diger ulkelere gerekli akislanligi saglamalarinda problem yasarlarsa likidite saglamak ve butce acigi yasarlarsa uluslararasi ekonomiden kopmamalari icin paralarini develuasyona ugratmadan krizden cikabilmeleri icin borc saglamaktir.

artik doviz kurlari dalgalandigindan imf nin gorevi, sadece butce acigi yasayan ulkelere finansman saglamaktir.imf bir para fonudur. yani katilimci ulkeler belirli bir havuza para katarlar, sonra bu para problem yasayan ulkelere verilir.

imf sadece butce acigi yasayan veya krize suruklenmekte olan ulkelere, uluslararasi para piyasalarinin verecegi faiz degerinin COK COK altinda borc verir. imf nin borc verecegi ulkelerin kredibiliteleri yerlerdedir. buyuk ihtimalle imf nin dusundugu kisa vadeli 2-4 yilda bu borcu ayni kafayla odemeleri imkansizdir. imf boyle bir buyuk riske karsi bu devletlere para yardiminda bulunup elini tasin altina koyar.

imf devletin makroekonomik politikalarinin islemedigi, bastakilerin yeterli ince ayari veremedigi durumlarda ortaya cikan krizlerde devletlere finansman yapar (dalga dalga yayilanlar haric tabi)

imf ye neden kotu adam gozuyle bakilir?

cunku imf halkin sectigi adamlarin beceremedigi isi becerebilecek insanlara sahiptir, ve imf akil verir. imf derki butceni kisacaksin, devlet harcamalarini minimuma indiriceksin, halkini daha iyi vergilendireceksin, ulkeni yabanci sermayaye acacaksin, halkin sagligini can ve mal hakkini guvence altina alicaksin, devamli zarar eden veya son kullaniciya buyuk kulliyet getiren devlet kurumlarini kit leri ozellestireceksin, ticareti piyasaya birakacaksin, eger devlete kulliyet getiriyosa ciftcinin fazladan urettigi findigi patatesi cebinden para cikartip almayacaksin.

cunku bunlari yapmaya devam edersen, gene paran deger kaybedecek, gene parani harcaman gereken yerlere paran kalmayacak, ve sonucta gene bizim kapimiza geliceksin.

bu halk o kadar gerizekalidirki imf zarar ediyorsunuz daha fazla seker pancari ekmeyin devletin yaptigi subvasyon cok buyuk bedellere maloluyor, kota koyun diyince oradan cikip; imf sen kim oluyorsunda seker pancarina kota koyuyorsun diyen adama oy vermistir.

imf bir amerikan oyuncagi falan degildir. amerikanin dunya ekonomisine yaptigi hasila katkisi %20 olmasina ragmen sahip oldugu oy %17dir. bati avrupanin ise katkisi %9 civari olmasina ragmen oyu gene %17dir. diger ulkelerin hepsinin kattigi para civarlarinda oylari vardir. imf toplam hasilasi dunyanin yuzde 2 sine anca vuran afrika devletlerine bile %8-9 a yakin oy hakki vermistir.

imf nin amerika yanlisi diye yorumlanabilecegi durum sudur. imf demokrasi olmayan ulkelere para yardiminda bulunmaktan hoslanmaz. imf serbest piyasa ekonomisine sahip olmayan insanlara para yardimi yapmaktan hoslanmaz. hatta clinton doneminde diktatorlugu yikin, cumhuriyet kurun borcu verelim dedigi 1-2 ornek gorulmustur.

imf sevilmez cunku, imf ulusal egemenlige darbe vurur. cunku insanlar disardan bi elin gelip insanlara akil vermesinden hoslanmaz. insanlar anlamazki basa gelen gerizekalilar bu ulkenin gerektirdigi makroekonomik politikalari yapmaktan acizdirler. aci ama gercektir sonuc olarak

ayrica kemal dervis gibi bir adamin turkiyenin borclarini kapatmaya gelmis olmasina, imf nin borclarini tahsil etmeye gelmis diye yorumlamak ilginctir. borcu odemeye yardim eden asil yardimi borcu alan partiye yapmistir[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...