Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 adet sorun...

NuKe

Öne çıkan mesajlar

1. "Masaüstünü göster" e tıklayınca "masaüstünü göster.scf bulunamıyor" şeklinde geçersiz kısayol penceresi çıkıyor. Durduk yere oldu. Nasıl düzeltebilirim?
2. Ben hiç bir ayar yapmadığım halde her açılış sırasında D sürücüm için chkdsk taraması yapma isteği duyuyor bilgisayarım. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Şimdiden teşekkürler.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
Sosyal ağlarda paylaş

1. için notepad aç. İçine:

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

yaz. Daha sonra bunu masaüstünü göster.scf olarak kaydet. Ama kaydederken kayıt şekli olarak tüm dosyaları seç. Yani txt dosyası olarak kaydetme. Daha sonra bu kaydettiğin dosyayı Documents and Settings(kullanıcı adı)Application DataMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch'un altına koy.

Alternatif olarak notepad'de kaydederken dosyayı masaüstüne kaydedip sürükle bırak tekniği ile başlat çubuğuna da koyabilirsin.

2. sorun ani elektrik kesintisi ya da zorla kapama yüzünden sonraki açılmaya chkdsk yapılması atanmış. Bunu normal bir şekilde bitirmesini sağladığın halde diğer açılışıda yine tekrarlıyorsa, windows'unda sorun var. Doğru kapanamıyor. Sorunu yaratan program ya da programları, veya kapanmayan servisi, dengesiz çalışan sürücüyü bulup düzeltmeye çalışabilirsin. Sorun başlamadan evel yüklediğin program ya da sürücüyü tekrar yüklemeyi deniyebilirsin. Ya da sistemi sağlıklı bir zamana geri alabilirsin. Ya da işletim sistemi cd'si ile sistemi tamir etmeyi deniyebilirsin. En olmadı işletim sistemini üzerine tekrar kurmak ya da sadece işletim sistemini silip yenisini kurmak da bir çözüm olabilir.

Dikkat et hiç format at falan demedim. Atma çünki. Gerekmez.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...