Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Egitim sistemimiz hakkinda ( NEDİR NE DEGİLDİR NE YAPMAMIZ GEREKİR )

k-Potti

Öne çıkan mesajlar

Birçok başlıkta tartışıyorsunuz ediyorsunuz eğitim sistemimiz yeterli veya yetersiz diye. Eğitim sistemi kötü diyenler, sistemin sadece sınavın zorluğuyla ölçülebileceği imajına kapılmış, eğitim sistemi yeterli diyenler ise sınavın başka türlü olamayacağını, başka türlü nasıl insanların yerleştireleceğini mutlaka bir doğal seleksiyonun olacağı fikrine kapılmış fakat gelin görünki asıl eleştirilmesi gereken nedenlerin bunla uzaktan yakından ilgisi yok. Eğitim sisteminde düzelmenin yaşanması devletin elinde değildir bunun nedeninide şöyle açıklıyorum;
Ben Turizm işletme istiyorum çünkü daha çok sosyal işlere yatkınım fakat bildiginiz gibi turizm puanı en düşük bölümlerden biri, bu nedenle ailem etrafimdakiler benden sayısal bir bölüme girmemi bekliyor mühendislik gibi... şimdi ben mühendis olursam belki mühendislik isteyip de anca turizme girebilen arkadaşların önünü tıkamış olmam mı ? olurum ama bunları bile bile kendi sistemimizi tıkıyoruz baştan gelen bölümler arası bir puan farkı olmasa nedeni ile puanı düşük bölümlerden mezun olanlar ileride başarılı olamayacaklarını düşünüyorlar ki yetiştirildiğimiz ve yönlendirildiğimiz ortamda böyle sağlıksız düşünmemiz gayet normal. Şunu biliyormusunuz ülkemizde herkes kendi işini yapsa dünya devleri arasında oluruz aksi takdirde şimdiki gibi kendimizi avutmakla meşgul oluruz. Bknz; at eğitmenliği diye 2 yıllık bir bölüm var, buradan mezun olanlardan hiç açıkta kalan olmamış şimdiye kadar ve hepside aylık 3bin ytl maaş alıyorlar belkide ileride kendi işlerinze kuracaklar gerçekten bu arkadaşları tebrik ediyorum. anladığım kadarıyla ideallerinin peşinde koşmuşlar ve hepside ileride başarılı birer yönetici ve işveren olacak. Bütün anlatmak istediğim başkalarının yönlendirmesiyle kendi ideallerimizden saptığımız ve aslında eğitim sistemimizi kendimizin tıkadığımızdır. Burada yazı yazmamla birşeyleri değiştiremem fakat bu konuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi gereklidir. İdeallerinizin peşinden gidin. Ben mühendisliğe yettiği halde puanım Turizme giriceğim ve belkide bir arkadaşımızın hayatının değişmesine idealindeki mesleğe kavuşmasını sağlayacağım tabi benim içinde aynı şey geçerli. keşke herkes bilinçlense bu konuda ...
Sosyal ağlarda paylaş

Puanlama olayının nedeni popülerliktir yani o düşük puan aha gitsen loser olursun gibisinden bir fikir kesinlikle yanlıştır... Herkes istediğini okumalıdır sonuçta hayat sizin ne baban ne annen senin yerine ilerde çalışacak o nedenle oturup sen ne istiyorsan onunun içn kasıl.

Sistem kötü ama yıllardır böyle değişen 3-5 şey var ama hep aynı geyik ve şunuda unutmamak lazım bu sistm yüzünden dershanelere aktılan para ile sabancı-koç gibi 20 üni daha açılırdı belki daha fazla[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

ya iyide...
uff 30 defa yazdim aynilarini...

sorunlar mi?
1) senin de belirttigin gibi halkin bu konuda bilincsiz olmasi, ideallerin pesinde gidilmiyo olmasi
2) meslek liselerinin ne ise yaradiginin bilinmemesi, egitim duzeyi olarak gercekten de bi ise yaramamasi
3) herkesin para kazanmak istemesi
4) herkesin universiteyi is ve para garantisi olarak gormesi
5) meslek liselerinin ozel sektorle hicbir baginin bulunmamasi (isalla yakin zamanda odalarla birlikte calismaya baslayacaklar da duzelecek...)

aklima simdilik bu kadar geliyo. aciklamalari bilimum konularda var zaten.

ha bi de sinav var... sinav gayet guzel hale sokuldu. ustelik artik 3.5 saatte alaninda tercih yapacak olanlar 180 soru cozecekmis, ne mutlu...[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 21 Temmuz 2005 22:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...