Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

I. Dünya Savaşı'nda Rus Çarlığı ve Şubat Devrimi

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

said:
DiabloTyrael, 21 Temmuz 2005 14:46 tarihinde demiş ki:
Sizin düşünceniz olabilir ben Komunizm ve Kapitalizm düşmanıyım. Ama bolşevik ihtilalini karalamaya çalışmıyorum ama gerçekleri görmezden gelmeyiz. Kanıtlar var ama Yahudiler Rus ihtilalini kendisi yaptıklarını belirtmişler ve kabul etmişler. Sosyalist ve klasik komunist olduğunuz ve Komunizm cenneti zayıflayacağı ve komunizm kötü olduğu korktuğunuz için yalanlarsınız, tepki gösterirsiniz. Komunizm kalmadı sizin ölünceye kadar komunizm psikoloji devam eder. Sonra Kapitalizm kalmayacaktır.

Kanıtlar nerede lütfen göster? Ama ne olur Türkçü-İslamcı ya da ABD'nin sağ kolu kişilerin yazılarını delil gibi önüme sunma. O adamlar zaten olmadık işleri bile olmuş gibi gösteriyorlar.

Hala soruyorum: Lenin, Stalin, Frunze, Kamanef ya da önder kadrosu hangi yazısında-sözünde 'bu bir Yahudi devrimidir' demiş. Kanıtlayamazsın çünkü böyle bir gerçek yok, yalnızca komünist düşmanlarının sıkça kullandığı boş bir safsata.

said:
Sosyalist ve klasik komunist olduğunuz ve Komunizm cenneti zayıflayacağı ve komunizm kötü olduğu korktuğunuz için yalanlarsınız, tepki gösterirsiniz. Komunizm kalmadı sizin ölünceye kadar komunizm psikoloji devam eder. Sonra Kapitalizm kalmayacaktır.

Bu paragrafta yazan 3 cümlenin ikisini ne kadar zorlarsam da anlayamadım. Sanırım komünizm zayıfladığı için korkuyorsunuz gibi bir ifade kullanmaya çalışmışsın. Evet komünizm SSCB yıkılınca çok büyük bir kalesini kaybetti fakat unutma ki bu savaş ve her savaşta taaruzlar olduğu gibi geri çekilmeler de olacak. Diğer taraftan hala Çin, Kuzey Kore, Küba, Vietnam ve onları hızla takip eden Latin Ülkeleri (başta Venezüella) Komünizm'in ölmediğini, asıl yeni yeni topralandığını azılı düşmanlarının suratlarına topak gibi çarpıyorlar.

Son olarak önce komünizm bitecek ardından da kapitalizm gidecek demişsin ki epey güldüm burada. Tarihin nasıl aktığını bilmek istemiyorsun açıkça (bilmediğini sanmıyorum). Evet komünizm de bir gün eskiyecek ve yerine başka şeyler gelecek ama tüm bunlardan önce kapitalizm yokolacak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 21 Temmuz 2005 15:04 tarihinde demiş ki:
1921 ve 1924 anayasalarinda devletin dini islam olarak geciyor cunku o donemde insanlarin mobilizasyonu hala turkce konusan musluman kitleler uzerinden yapiliyor. ataturk o donemde boyle bir maddeyi kaldirmayi goze alamazdi.

Goze alamazdi ama dushuncesini kitabinda belitti oyle mi?
Cunki o kitaplari kimse okumuyordu.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 21 Temmuz 2005 15:05 tarihinde demiş ki:
gene o donemde yazilan istiklar marsida tamamen turkce konusan musluman kitlenin kurtulacagini anlatiyor, ama daha sonralari mehmet akif ersoy a neler oluyor

Bak bunu bilmiyorum iste anlar bende ogreneyeim.

Ps:
Gereksiz `quote` lar icin kusura bakmayin.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Delidumrul, 21 Temmuz 2005 14:55 tarihinde demiş ki:
said:
pekaziz, 21 Temmuz 2005 14:26 tarihinde demiş ki:: Zaman, Hakikat, Tan, Akşam vs. Görüldüğü gibi 2. bir Nihal Atsız vakası. Utanmadan bir de Cemal Anadol sitesinde Türk-İslam başlığı altına Atatürk'ün resmini koymuş. Densizler; Atatürk hayatının hangi bölümünde Türk-İslam birliğini arzulamıştır? Atatürk ki Medeni Bilgiler kitabında İslam'ı Türkler için en acı verici gelişme, onları uyutan, 'koyun' haline getiren bir olgu olarak görmüştür. Utanmamanızı anlıyorum ama bilgisizliğinize (ve onu örtmenize) göz yumamıyorum.

Vay be benim dunyadan haberim yokmush.
Neyse once soru soracagim sonra yorum yapacagim.
Sorum, Zaman, Hakikat, Tan, Akşam ile H.Nihal Atsizin ne alakasi var. Bilmeden bos konushma rezil olursun bashtan soyliyeyim.
Gelelim yoruma,
Demek Ataturk Islami Turkler icin en aci verici gelishme olarak gormushtur.Cok basit bir cevap sana .
1921 Teşkilât-ı Esasiye Kanunu
1924 Teşkilât-ı Esasiye Kanunu
Yani her ikiside 61 anayasasina kadar olan Turkiye Cumhuriyeti Anayasalari. Yanlishim varsa duzeltin. Ilk 3 maddesini okumani siddetle tavsiye ederim.

Nihal Atsız'dan kastım gazetelerde yazması değil, O'nun da Cemal Anadol gibi azılı bir komünizm düşmanı ve Türk-İslam savunucusu olmasıydı. Asıl ikisi arasında benzerlik kuramayarak sen boş konuşmuş oluyorsun ve aklınca rezil olursun diyerek tartışmayı kazandım havası vermeye çalışıyorsun.

Atatük'ün hayatında yapmak isteyip de yapamadığı o kadar çok şey var ve sizin gibi insanlar bunlardan öyle faydalanıyor ki. Atatürk zamanın da köylüler için toprak reformu da yapılamadı. Kalkıp Atatürk bunu yapmadı çünkü toprak ağasının yanındaydı diyebilir misin? (belki sen onu da dersin).

O zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni bir arada tutan etmenlerden birisi de İslam'dı, dolayısıyla kolayca gözden çıkarılamazdı. Ne var ki Atatürk en başta 'Medeni Bilgiler-Afet İnan' kitabında, Andrew Mango röportajında ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle basılan din tarihleri kitabında fikrini açıkça belirtmiştir.

Ne mutlu ki 27 Mayıs Devrimi Atatürk'ten sonra yapması gerekip de yapamadıklarını yapmıştır ve ben bunda yanlış bir şey görmüyorum. Ne yani Adnan Menderes ya da İmet İnönü mü bunları değiştirecekti? Haha

Ne mutlu ki ben '3 tane dergi' okuyarak yazı yazıyorum; kimileri gibi alıntılarla ortalığı bulandırmıyorum.

[Bu mesaj pekaziz tarafından 21 Temmuz 2005 15:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

mehmet akif ersoy uda ulkeyi terketmesini soyluyor ki bu gonullu surgun diye gecer

mehmet akif ersoy istiklal marsini yazar, cumhuriyet bu marsla ilan edilir sonra mehmet akif ersoy turkiye cumhuriyeti icin ataturkun zorunlu gordugu siyasal ve toplumsal devrimleri kendi inanc ve ulkulerine aykiri bulur ve ulkeyi terkeder[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 21 Temmuz 2005 15:12 tarihinde demiş ki:
kurtulus savasi sirasinda eli silah tutan genclerin eline bir silah, bir kask birde bu kitaptan vermiyorlardi

cunku ataturk bu kitabi cumhuriyetin ilanindan sonra yazdi, ilk defa insanlara okutturuldugunda yazari afet inan gozukuyordu,

Birsey merak ettim.
Turk devletinin devlet baskaninin birsey soylemesinin ki o kisi o devleti kurmush ise hicbir sakincasi yoktur ve Ataturk te bunun bilincindeydi benim kanaatimce. Zaten tum kanunlari kendi meclisi yapmishtir. 3. Maddeden `Din` kismini cikartiverirdi olur biterdi olay. Ayaklanma mi cikacakti. Biraz mantik lutfen.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Elbette ayaklanma çıkacaktı; dine karşı azıcık bir karşı çıkış bile Menemen'i, -asıl kaynağı İngiltere olsa bile dini içeriğe sahip olan- Şeyh Sait isyanını ortaya çıkarmadı mı? O kadar kolay değil dini bir çırpıda silebilmek. Laik bir devlet kuralı 80 küsur yıl geçtiği halde hala din adına Sivas'taki onlarca aydınımız katledildi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 21 Temmuz 2005 15:17 tarihinde demiş ki:
nihal atsiz da bildigim kadariyla turkler pagandir falan derdi

Heh Subat devriminin konu bashligi olan yerde Nihal Atsizi tartishiyoruz ya tam bir ironi. Nihal Atsiz Turkler birseydi demez zaten o yuzden Islam-Turk sentezcileri yada Panislamistler tarafindan pek sevilmez. Turkler Turk`tur der noktalar. M.A.E hakkinda pek bilgim olmamasi nedeniyle tartishamayaagim.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Dini oraya eklememek karsi cikish degildir. Sen Turkiye Cumhuriyetinin dini yoktur dersen o zaman ayaklanma cikar 1920 lerde. Ama bunu eklemessen halk zaten bildigi seyi neden bu eklenmedi diye galeyana gelmez ki acikcasi kac kishi 1920 senesinde halk bazina anayasayi biliyordu.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten o isyanları çıkaranlar 'sıradan halk' değil bizzat meclisin içinde yer alıyorlar. Boşuna mı o isyanlardan sonra milletvekilleri asıldı? Biraz araştır lütfen.

Hala diyorum, yüzyıllarca dini bir devlet çatısı altında yaşamış ve bunu kader olarak gören insanların elinden bunu bir anda çekip alamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

isyan cikacakti degil, sivas kongresinde, erzurum kongresinde ilk tbmm de ne kadar kavuklu delege vardi sen biliyormusun keske bulaiblsemde kuyabilsem. ataturkun bu insanlarin destegine ihtiyaci vardi. butun bu insanlari ortak paydaya koyan birsey var, bu topraklari yabanci nufuzundan isgalinden kurtaracagiz. fakat hepsi ayni statuko ekseninden bu noktaya varmiyor. ataturk gibi rumeli li bir komutan ile, konyali bir delegenin, yada urfa li baska bir askerin dusunceleri hep farkli. sonuc olarak o din lafi o anayasa olusturuldugunda mecliste en asagi %20-25 belki daha fazla sayida bulunan insanlarin gazini almak ve kurtulus savasindan sonra bir ic savasa sebep vermemek icin tutulmustur.

sonradan ataturkun yaptigi hersey zaten turkiyeyi ortadogu dan, panislamist dusunceden koparmak dogrultusunda olmustur. mehmet akif ersoy ilede burada gorus ayriligina dusmustur. ama savasin ilerledigi safhalarda ataturk insanlari mobilize edicek her turlu politikaya musamara etmistir[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pekaziz, 21 Temmuz 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
Diablo denen arkadaş aklınca Bolşevik devrimini karalamaya çalışmış ve bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar da hemen 'helal olsun' nidalarıyla sevinç çığlıkları atmışlar.

bilgisi olmayan?
ben diablo'nunn söylediklerine inanabilecek birisi değilim:=) yanlış tanıma o cümlemde helal olsun anlamında değil mübaaladır.

gönderdiğin postlarında tümüne katılıdığımı belirtmekteyim.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

@Pekaziz

Kanıtlar işte yukardaki Yahudilerin Rus ihtilali ile ilgili söyledikleri.. Ben Türkçüyüm tabii ama İslamcı gibi değilim. Ya ABD'nin sağ kolu olmam doğru olmaz. Hiç sevmiyorum Amerikayı. Kayıtlayamamışım, gerçek yokmuş gibi demeyin ya komunizim gerçekleri örtünmesine izin vermem mümkün değil. Gün ışığına çıkarması gerekiyor.

Aslında 3 değil, 4 taneydi. Farketmemişsin ben virgül ve noktaları kaldırdım ve birbirine karıştırdım. İşte türkçe bozuk oluyor neyseki kimse anlamayacağı şifreli şeyleri yazdım. Komunizm zayıfladı zaten, yavaş yavaş yok olmaya mahkumdur. Ama işçilik hareketi kalıcı olabilir. Latin ülkelerine pek güvenmiyorum çünkü yahudi adamlar devlet başına geçiyorlar kimse farkında değil. Amerika biliyor niye sesi çıkarmıyor? Dünya hakimiyetin peşine koşar. Neyse komunizm ve kapitalizm Türkiye ve Türk Milletine uygun değil. En doğru ve uygun Kemalizm dir.
Sosyal ağlarda paylaş

Stalin yahudi değildir diyenler var. Bir bakalım yahudi midir, değil midir?

St. Peterburg Üniversitesi Felsefe-Psikoloji, Tarih ve Antropoloji Kürsüleri profesörlerinden Dubrovsky, (21 Ağustos) 1955'te Ohio'da verdiği ve Washington Tarih Akademisince de bastırılan konferansında şu belgeleri sergiliyordu:

"Sovyet Generalleri de kabul eidyorlar ki, Stalin'in ataları Yahudi'dir." (>Los Angeles Jewish B'nci B'rith Messenger, 3.3.1950)

Ve devam ediyor:

Stalin'in doğduğu köye yakın kasabada büyümüş Çar subaylarından Eugen Vladimir Gredjinsky, Stalin hakkındaki kitabında şöyle der:

Stalin'i yani Djugshvli'yi küçüklüğünden beri tanırım. Babası bir eskici, büyük babası ise Yahudi bir tenekeci idi, eskicilik de yapardı. (>Eugen Viladimir Gredjinsky, The Life of Stalin, İmam Raguza, s. 14)

".. Stalin'in ailesi, eski paçavra ve teneke satışı ile geçinen, Yahudi'den dönme bir aile idi."

".. Hepimiz Djugashvili'nin Yahudi olduğunu bilirdik." (>Soviet Staff Officer, 1951, s. 8)

Lenin'de rütbeli bir masondu.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...