Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pkk yine saldırdı

Wispy

Öne çıkan mesajlar

[spo1=]
Van'da teröristler, askere ateş açtı: 1 astsubayımız şehit oldu

Van'ın Erciş İlçesi'nde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada 1 astsubay şehit oldu, 2 terörist ölü ele geçirildi.
(21 Temmuz 2005 Perşembe)

Alınan bilgiye göre, ilçenin Akinköy Köyü kırsalında devriye görevini sürdürün Jandarma Komutanlığı ekiplerine, terör örgütü PKK üyeleri tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Çıkan çatışmada soyadı henüz öğrenilemeyen Jandarma Astsubay Kenan'ın olay yerinde şehit olduğu, 1 erin ise hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Çatışmada, 2 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Yetkililer, bölgede operasyonların devam ettiğini söylediler.

''PKK'NIN ENGELLENMESİ ORTAK ÇIKAR''

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Adam Ereli, terör örgütü PKK'nın terörist faaliyetlerinin engellenmesinde ABD ve Türkiye'nin ortak çıkarı bulunduğunu ve bu ortak çıkar çerçevesinde hareket edileceğini söyledi. Ereli, düzenlediği basın toplantısında, Türk yetkililerin gerekirse PKK'yı yok etmek için Kuzey Irak'a gireceği yönünde açıklamalarda bulunduğuna ilişkin bir soruya karşılık, ''Ben bu bahsettiğiniz yorumları görmedim'' dedi. Ereli, ''Daha önce de söylediğim gibi ABD ve Türkiye'nin ortak çıkarı ve ortak hedefi, PKK'nın terörist faaliyetlerinin engellenmesidir. Hem Türkiye, hem de ABD PKK'yı terörist bir örgüt olarak görmektedir. Her iki ülke de PKK'ya karşı harekette aktiftir. Bu konuda iyi bir işbirliği tarihimiz var ve birlikte çalışmayı sürdüreceğiz, yakın danışmada bulunacağız ve ortak çıkarlarımız çerçevesinde hareket edeceğiz'' diye konuştu. ''Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesine izin verecek misiniz?'' sorusu üzerine Ereli, ''Ben bunun masada olması gereken bir konu olduğunu sanmıyorum. Eğer böyle bir tartışma sözkonusuysa o da askeri makamlar arasındadır. Sizi askeri makamlara yönlendiriyorum'' dedi.[/spo]gebertmişler itleri[signature][hline]Welcome to linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines are rebooting..
[/b]Msn adresim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...