Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kampüsleri Tanıyalım: KOU Umuttepe Kampüsü

Duke_Guybrush

Öne çıkan mesajlar

Tanıtacağım kampüs: "Kocaeli Üniversitesi - Umuttepe Kampüsü"

2005 yılında eğitime sokulan bu kampüsün halihazırda içinde bulundurduğu fakülteler: tıp fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, iletişim fakültesi, teknik eğitim fakültesi, fen edebiyat fakültesi, sosyal bilimler enstitüsü ve enformatik bölümü.
Adres:Umuttepe Merkez Yerleşkesi
Eski İstanbul Yolu 10. km 41380 Umuttepe/İZMİT

Telefonlar:

Tel:(+90 262) 303 10 00-37-38-39
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (+90 262) 303 12 01
(+90 262) 303 12-02
(+90 262) 303 12 04-05-06-07
(+90 262) 303 12 08-09-10-11
Faks:(+90 262) 303 12 03

Şimdi, geçelim bu sıkıcı bilgileri ve daha ilk günden beri kampüsün içerisinde bulunan benim görüdüklerimi şeyedeyim sizlere;
okulun ilk günü... henüz ilk defa izmite gelen biri için bulunması imkansız yerde olan umuttepeye gidecek bir minibüs arıyorum. (umuttepe minibüsleri: asıl adları "haydeaa umyuttepe umyuttepeeaa" olan bu minibüsler tren garının 3-4 durak öncesinden e5 in kenarından seferlerine başlayarak çıkışları 40-45dk. inişleri 20-25dk.da tamamlarlar. içleri inanılmaz kalabalık olan bu minübüsler doğa anayla yarışır, kar kış dinlemeden kaptırır da kaptırırlar. içleri komple öğrenci olan bu minübüslere, tıp fakültesi hastanesi açıldığı için artık onlarca,yüzlerce,binlerce yaşlı sakat amca teyze doluyor) minübüsü bulup kafamı sokacak bir yer bulunca okulun muhteşem manzaralı yollarını sanki buz üzerinde süzülürmüşçesine aşıyor ve okula "merhaba" diyebiliyorum. (umuttepe yolları:hani tatile giderken geçtiğiniz yollar vardır böyle uçurum gibi yüksek, etrafta tarlalar köyler ufak göller vs.ler olur. hah işte ondan)
Bu arada, umuttepenin bu sene kar yüzünden kapatılmaması sonucu okulda mahsur kalan öğrenciler olduğunu hatırlatayım. Böyle soğuğu var. Tabi yazın da yere yumurta kırıp yiyebilirsiniz o derece sıcak oluyor.
[spo1=Umuttepe Yolu][/spo]
2004-2005 eğitim öğretim yılının başında, sadece 3 fakülte açık olmasına, yolların henüz yapılı olmamasına, bir yemekhanesinin olmamasına... rağmen girişteki fıskiyesi foşur foşur çalışmaktaydı. Artık sadece önemli günlerde veya fıskiye çalıştımadan sorumlu amcanın canı isteği doğrultusunda arada foşlamakta.
[spo2=aha fıskiye (büyük foto)][/spo]
Hangi bölümde okursanız okuyun, bir kere mutlaka yeni ve modern yapılaşmayla karşı karşıya kalacaksınız. Ancaaaak, bu modernitenin içinde kaybolma riskini göze alıp hocaların odalarını vs. aramaya çıkarsanız hakkaten kaybolabilirsiniz, demedi demeyin! Ha bu arada, bir tanesi bakkal tadını yakalamış olan toplam 3 kafeteryavari şey mevcut kampüs içerisinde. bir tanesi okulun en köşesinde, aha böyle inşaatların vs. arasında ve brandadan mamül bir yer, bir diğeri teknik eğitim fakültesinin hemen karşısında hoş bir yer, bir diğeri ise iktisadi ve idari bilimler fakültesinin önünde bir konteyner-kabin.(bakkal bu oluyo) Elbette ki bunlar aç ve kağıt oynama tutkunu öğrencilerin isteklerini karşılamıyor. Okulda yapaak başka birşey olmadığı için kafeteryada oturmak en eylenceli iş haline gelince bikaç milyon öğrenci (yaklaşık:p) buralara akın ediyor. Bişeyler yemek için uğraşmak gerekiyor. Bu arada, eğer köpeklerden korkuyorsanız işiniz zor, çünkü okul içerisinde mevcut bulunan 465464512 köpek genelde poğaça,çay,biskrem vs. alanların üzerine atlıyorlar.
Yemek konusu... Kampüs ilk açıldığında yemekhanesi olmadığı için 1 milyona köfte-ekmek,ayran,tatlı veriyordu.(demin bahsettiğim o branda kafeteryada-ki o zaman sadece orası vardı-) daha sonra kütüphane binasının altını yemekhane olarak kullanmaya başladık, en son bıraktığımda da hala öyleydi. Yemekleri kimi zaman çok iyi kimi zaman ise rezalet olabiliyor. Süprizlerle dolu bir yer.

Okulla ilgili iki haber:1
2

Şu an elimde çok fotoğraf yok o yüzden şu inşaa haline bakıverin şimdilik.
İnşaa halindeyken:
[spo3=1][/spo]
[spo4=2][/spo]
[spo5=3][/spo]
[spo6=4][/spo]
[spo7=5][/spo]
(edit:fotoları spoiler yaptım)
[signature][hline][i]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,