Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşe Yarar WinXp İpuçları

Xaero

Öne çıkan mesajlar

Kilitlenmiş PC'nin otomatik olarak baştan başlatılması

Windows XP ve onun çok gelişmiş kardeşi .Net sunucusu,
bugüne kadar Microsoft işletim sistemleri içinde en güvenilir

olanlar olarak duyuruldu. Ancak yine de, bu işletim sistemleri de,
zaman zaman kilitlenip, kullanıcıyı mavi ekran ile baş

başa bırakabiliyorlar. Bu durumda genelde, ya kasanın üzerinde yer alan reset
tuşunun kullanılması ya da bilgisayarın

kapatılıp, baştan başlatılması gerekir. Ancak eğer bir sistem sorumlusuysanız ve
sisteminiz 24/7 ile çalışmak zorundaysa,

bu gerçekten bir sorun oluşturabilir. Ancak registry üzerinde yapacağınız bir
değişiklikle bu problemden de kurtulabilirsiniz.

Karşınıza gelecek mavi ekranın yerine, bilgisayarın anında otomatik boot seçeneğinin
aktif hale getirilmesini istiyorsanız,

Windows NT/2000 altında HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM CurrentControlSetCrashControl anahtarını,

Windows XP ve .Net altında ise

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlCrashControl anahtarını kayıt içinde bulmanız gerekir.

Daha sonra sağ taraftaki panel içinde AutoReboot Dword değerine sağ tuşla tıklayıp, Değiştir seçeneğini seçin ve Değer

verisini l olarak değiştirip Tamam tuşuna tıklayın.
Bilgisayarı tekrar başlattığınızda, yaptığınız değişiklik geçerli olacak. Bundan sonra, kilitlenmelere karşı artık 24 saat

bilgisayar başında durmanız gerekmeyecek.[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]
Gym-World
Ben gülüomuyum LAN!
Dj XæRo - The Terror Blade
Sosyal ağlarda paylaş

Photoshop ve Freehand gibi programlarda türkçe font sorunu

başlat/çalıştır dan
regedit yazın
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTE MCurrentControlSetContr olNlsCodePage]

"1252" ="c_1254.nls"

ifadeyi karşılığındaki değer yapın
yalnız bu windows2000 ve xp işletim sitemlerinde oluyor.Windows 98 işe yaramıyor.Windows98 için türkçe font indirmeniz gerekiyor.[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]
Gym-World
Ben gülüomuyum LAN!
Sosyal ağlarda paylaş

Tek Tıkla Windows Kapat

Windows'u kapatmak için genellikle Start/Shut Down seçeneğini seçerek açılan diyalog kutusundan Shut Down seçeneğini işaretleyip

OK butonuna tıklamanız gerekir. Eğer aktif bir uygulama yoksa, normalde uygulamaları kapatmak için kullandığımız ALT+F4 klavye

kısayolu da diyalog kutusunu açmak için kullanılabilir. Tek bir tıklamayla Windows'u kapatabilmeyi ister misiniz?

Bunu gerçekleştirmek için masaüstüne bir kısayol eklememiz gerekli. Fare imleci masaüstündeyken farenin sağ tuşuna basın

ve kısayol menüsünden New/Shortcut'ı seçin. Komut satırı kısmına "RUNDLL32.EXE user,ExitWindows" yazın ve Next butonuna tıklayın.

Kısayolunuza bir isim verin ve işlemi sonlandırın. Bu kısayola tıklamak artık Windows'un hemen kapanmasını sağlayacaktır. Ama işinizi

biraz daha kolaylaştırarak bu kısayola bir de klavye vuruşu tanımlayalım. Oluşturduğunuz kısayol üzerinde farenin sağ tuşuna

tıklayarak menüden Properties'i seçin. Burada Shortcut sekmesi altında Shortcut Key alanına istediğiniz tuş kombinasyonunu girin.[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]
Gym-World
Ben gülüomuyum LAN!

[Bu mesaj XaeroFarb tarafından 20 Temmuz 2005 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Power butona basmak zor mu geliyor?

Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır. Ancak bu olay size zor geliyor ya da
bilgisayarınızı çalıştırmak için farklı yöntemler arıyorsanız işte size bir kaç yöntem...
Bu yöntemlerle bilgisayarınızı Mouse sağ tuşu ya da klavyeden girilen bir parola ile çalıştırmanız mümkün. Bütün bu ayarlar
için önce BIOS 'a girmemiz gerekecektir. Bunun için bilgisayarınız açılırken DELETE tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' bölümüne girin ve 'Power On Function' ayarını bulun. Burada genel
olarak 'Button Only' seçeneği seçilidir. Bu kısmı 'Mouse Right' yapmanız halinde artık bilgisayarınız Mouse
sağ tıklamasıyla açılacaktır.Bir diğer alternatif ise bu bölümü 'Password' olarak ayarlarsanız 'KB Power On Password" kısmında
belirttiğiniz herhangi beş karakterlik bir parola ile makinenizi açabilirsiniz.
Bütün bu yöntemler size saçma geliyor, "Ben power tuşuma basarım makinemi açarım" diyorsanız söyleyecek bir söz yok!
Ama bir düşünün; tek bir tıklama ile bilgisayarınızın çalışmasını istemez miydiniz?[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]
Gym-World
Ben gülüomuyum LAN!
Sosyal ağlarda paylaş

Windows XP'de ağ iletişimindeki yavaşlık sorununu nasıl çözerim.

Windows 2000'de ağ'a üzerindeki sürücülere bakacakken, sebebsiz yere Scheduled Tasks'a ( Zamanlanmış Görevler) bakılıyordu. Bu sorun Windows XP'de de devam ediyor. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki işlemleri yapın. Bu işlem ile birlikte network iletişiminde hızlanma da olacak.

1. Regedit'i açın. ( Başlat - Çalıştır - Regedit )
2. HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace yolunu bulun.
3. {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} isimli anahtarı bulun.
4. Bu anahtara sağ tuş tıklayın ve silin.

Sisteminizi yeniden başlattığınızda sorun çözülecektir.[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]
Gym-World
Ben gülüomuyum LAN!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...