Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Resmi Türk Tarihindeki inanılmaz yanlışlar ve yanlışlarda ısrar

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

"eheh sol=komunıst sosyalıst yaptınız sol = kaka yaptınız yetmedı sonunda Viktor = Solcu yaptınızya daha ne dıım lol"

Victor yanlışın var. Karl Marks 1871 yılında pariste sosyalist düşenen Komünü partisini kurdu. (Tarih yanış olabilir). Sosyaliszm siyasi çizelgede Solda yer alır. Komünü Sosyalizmi savunur. Komunizm Komünü den gelir. Rusyayı destekleyen ve Sovyet kelimesini cümleler arasına sıkıştıran siyasi görüşünü istemedende belli eder.

Türkiyede belli sol partiler beraber mitinglere çıkar. Bu partilerin adı beraber anılır. TKP, ÖDP, DEHAP gibi. Bu partilerin beraber harek etme sebebi ise halkın desteğini her geçen gün kaybediyor olmaları. Türkiyede sol denince hangi cepheye hitap edildiği bilinmektedir.

Ben senin açık bir şekilde Tarih bilmediğin kanısındayım. Araştırmaya davet ediyorum. İnandığın düşünceye ise kuru bir şekilde bağlı olduğun açık.

Rusyadaki durum "Sosyalist Rusyaya dönüş" değildir. Orda yapılan şey özelleştirmeyi kaldırım kurumları devlete bağımlı hale getirmek. Putin'in bahsettiği buydu. Muhtemelen bu konu üzerinde demek istediği "sovyet gibi " benzetmesini yapmıştır.

Victor:
"cok fazla sebebı var bunun her şey aynı kalıcak Turkler tarıhte bır dongu ıcındedır bır uyurlar fosur fosur sonra uyanır dunyayı tıtretır sonra gene uyurlar bu surec hep boyle devam eder Tarıhın hıcbır safhasında bu kural bozulmamıştır bozulmıyan en guzel kuralalrdan bırıde butun turk devletlerının dusman ısgalınden degılde kendı kendıne yıkılmasıdır baska ulkelerde anavatan işgal oldugunda halk topyekun dırenırken bızde ıse dur otorıte boslugundan yararlanıp kendı devletımı kuruyım beaa durumu hakımdır neden bu kadar cok turk devletı var say say bıtmıyor dusunun bı hıcbır mılelt bızım kadar ıktıdara dusgun olmamıstır bızde ehrkes kendı lıder kendı kral oslun ıstemındedır o yuzden turk dunyası hep ufak ucak parcalar halınde kalmıstır ama bu parcalar daıma kendılerınden beklenmıyen yukseklıkte basarılar gostermiştir "

Bu senin yazmış olduğun şey yorum mu? Kişisel düşünceni yazdığın için yeterli olmamış. Türk dünyası bu kadar ufak değil. Tarih oku.

Alt kimlik meselesini başka bir yerde yazdım yine yazayım.

Üst kimlik bir ülkenin sınırları içerisinde yaşayan insanların kimliğidir. Alt kimlik ise başka yerden gelen yada farklı kimleğe sahip olan kimselerdir.

Örnek: Üst kimlik Türk alt kimliği Arap. Üst kimliği Türk alt kimliği Kürt. Üst kimliği Türk alt kimliği çerkes.

Ama şu olmaz. Üst kimliği Türk alt kimliği Keremler köyü.

Rusya-Türkiye ilişkileri hakkında. Rusya ile bizim yapacağımız ilişki en fazla ticari ve kültürel olmalıdır. Dahada ileriye gidemez. Kaldıki tarih tekerürden ibaret. Avrupalılar 16. yy Haçlı seferlerini bitirince 17. yy Rusya Haçlı seferini devam ettirmiştir. Bu politikası bolşevik hareketine kadar devam etti. Stalin sonrası Rusyanın Türk politikası soykırımdan ibarettir. Sovyetlerin çöküşünde Türkiyenin rolu son derece büyük. Ama Putin Rusyası farklı olacaktır.

Rusyada 150 nin üzerinde farklı etnik gurup ve 5 farklı din var. Rus entellektüeller Rusyanın Slav ve Türklerden oluştuğunu kabul etmekte. Rusyadaki bir çok etnik gurup Ural-Altay yani bizlerin kullandığı dil öbeğine sahip. Sovyet sonrası Türk bağımsız olan Türk devletlerinin içindeki bilinen en popület Kurum TRT bütün o devletlerde TRT yayın yapıyor. Gençler TRT'yi takip edip Türkçe öğreniyor. Öğrenmekte hiç zorlanmıyorlar. Bir çoğu rusya konuşuyordu Rusçayı bırakıp artık kendi dillerini ağırlılı olarak konuşuyorlar. Bazılarında hala Rus bürokratlar var. Onlarda yetkilerini devrediyorlar.

Cem Boyner Moskovada bir mağza açtı. Rusyanın büyük mağzalarından biri. İkinci mağzayı ise Rusya içinde Özerk Cumhuriyet olan Tataristanda açtı. Anlattığım gibi Rusya gibi etnik problemleri olan bir ülkede kalkıp hem Moskavada hemde Tataristan gibi bir özerk devlette mağza açmak Türkiyenin Türk politikasındaki gücünü gösterir.

Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan birbirleriyle siyasi anlamda sorunları olan ülkeler. Bu devletler arasındaki mayınların kaldırılması için Türkiyenin desteği var. O devletler birbirleriyle ticaret yapacak.

Victor yazdıkların insanı tatmin etmiyor. Provakasyon yapıyorsun. Bu topraklarda yaşayan ve Türk kimliği taşıyan herkes birşeylere umut etmek zorunda. Umudun olcak ki başarıya ulaşılsın. Umursamayan araştırmayan bir zihniyet bu ülkenin kat edeceği taşlı yolda engeldir.

Türkiyenin birleşen dünyadaki yeri ne olmalıdır. Türkiye Avrupa birliğini baltalamak için girmeye çalışmakta. Buna ben gerçekten inanıyorum. Bunlar açık bir şekilde medyada lanse etmez. Ama ben Türkiyenin kendi Birliğini kurma çabası olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız coğrafyanın farklılığı nedeniyle bizler hiçbir birliğin üyesi olamayız. Bu coğrafyamızın doğal özelliğine ihanettir. Böyle bir coğrafyada yaşayan devlet kendi birliğini kurmalıdır. Eğer bizlerde Avrupa birliğine girersek söz sahibi bizler olacağız. 70 milyonluk bir nüfus parlemantoda en çok söz sahibi olacaktır. Avrupa bunu kabul edemeyece
Sosyal ağlarda paylaş

eheh hala bana propaganda dıyorsun rusları veya komunıst duzenı savunan kım burda en başta karl marx hede hodo demişsin ası lsen bir halttan anlamıyorsun

Komunızm bir Utopyadan ıbarettır Sosyal devlet duzenı ıse bır gercektır ya bu topıcde yada baska bıryerde sag sol nedır yazdım Komunızm sol un aşırı ucudur Sol komunızmın kendısı degıldır Sol genel anlamda halkı dusunen bır olaydır

bıde kalkmış propaganda dıyorsun eh alıştık bız komunıstler faşist der faşistler komunist der arada durmaya calısmak kotu birşey

sen kac kaynagı takıp edıyorsunda Putin in neler dedigini anlıyorsun ya newsweek ya time kapagında Putin i kızıl orduyla mı ne bile birleştirmişti
Putin Komunist degil ama Sovyet zamanı rusyasını yenıden yaratmaya çalışıyor lıberal duzende Rusya zaten bir federasyon oldugu ıcın kopan ulkelerı toplama gıbı bır dusunce kurmasında ıse bir sakınca yok

Ayrıca Sol=Komunıst dusunce yazmakla fransız ıhtılalıne akda rgıden sol tarıhını marxdan oncesını bıle Komunıst yaptınya helal olsun DSP CHP gıbı demokrat sol patılerı bıle komunsıt yaptın supersin
Kaldıkı Rusyadan bahseden herkese bır komunsıt damgası vurulur benım ruslarla işim olmaz Sovyetler keşke yıkılmasaydı derım cunkı SOvyetlerın yıkılması dunyanın dengesını degiştirdi ve ABD nın dunayda tek başına at koşturmasına olanak tanıdı ABD de SOvyetlerde ıkı emperyalısttır ve sunu unutmayın ıkı emperyalıst daıma bir emperyalıstten daha ıyıdır

Kurt sorunu 20 yıl once cıktı dıyorsun buda ayrı bır tarıhsel ozurluluktur Kurt sorunu bu toprakalrda daıma vardı tarıh boyunca ısyanalrın en cok cıktıgı devellerın en zor hakımıyet kurdugu bolgedır Dogu ve guneydogu anadolu en basıtı Cumhurıyetın ılk ısyanı olan şeyh sait isyanı bir Kurt isyanıdır Sevr ıle devlet kurma hayalıne kapılan kurtlerın hayallerı elınden alınınca ve Irak ta kurt develtı kurmaya calısmanın araplarla ıran ı kızdırıcagı kesın oldugundan ıngıltere gerı adım atmış ancak o tarıhten ıtıbaren kurtlerı kışkırtmış ve terorızme yonelndirmiştir

Koskoca kurt sorununun 20 yıl dıye tanımlıyan adam ası ltarıh konusunda zırcahıldır kaldıkı benı cehaletle suclaman tamamen ıdeolojık yondedır

Alt kımlık ust kımlık nedir gıdıp bır ogren ac bır lıse sosyolojı kıtabında bıle bulursun

ust kımlık turktur alt kımlık araptır demek ayrı bır komedyadır

Ataturk bu ulkeyı kurdugunda herkesın ust kımlıgının Turk oldugunu alt kımlıklerın ıse ınsanın ıcınde kalamsı gerektıgını vurgulamıstı ve turkıyede azınlık yoktur demişti
bu tamamen polıtık bir dehanın urunudur ancak zaman gectıkte ınsanlar gene ermenı yahudı cerkez vs ayırmaya başlamışlar hatta en son hukumet AB sopasıyla azınlık kanununu gecırıp turkıyede azınlıkalrın oldugunu resmen dogrulamsıtır

Ust kımlık kavramı toplumuna gore degşir AB de ust ıkımlık kavramının avrupalı oldugunu dıle getırmekte fakat başta fransızlar ben avrupal ıdegıl fransızım dıye karşı cıkıp AB yı ıcten baltaladılar

AB ye gelınce Turkıyenın kasten gırdıgıne ınanmak aptallık olur kasten gırıp parcalamak ıstıyen brı ulke kendı butunlugunden bu kadar tavız vermez Turkıye acık acık maddı yonden avrupaya gırmek ıstemekte

Turk bırlıgıne gelınce ne dıger turk devletlerının nede turkıyenın boyle bır gundemı bıle yok ne kadar gızlı olursa olsun boyle şeyler ucundan kenarından kendını bellı eder mısal MHP-DSP koalısyonunda MHP nın vızyonunda vardı bu ve unıverstelerde turkı cumhurıyetlere ozel kontenjan tanınmasından tıcarı bazı ayrıcalıkalra akdar pek cok yaza gectı Devlet Bahcelı 3 ayda bır Turkıstandaydı o donemler

Polıtıkayı analız etmeden sıyasetten bır gram cakmadan hayaller alemınde yasyorsunuz resmen bıraz gercekelre gozunuzu acın TRT yı oraya yollayıp kımsenın ızlemedıgı programalrı yayınlatmakla veya ozel bır sırketın moskovada magza acmasıyla bırlık olmuyor kaldıkı avrupada acılan magzaları veya ABD dekıelrı dusunrusek sanırım turkıye dunyayı ele gecrımeye calısıyor senın mantıgınla[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben:
"Victor yanlışın var. Karl Marks 1871 yılında pariste sosyalist düşenen Komünü partisini kurdu. (Tarih yanış olabilir). Sosyaliszm siyasi çizelgede Solda yer alır. Komünü Sosyalizmi savunur. Komunizm Komünü den gelir. Rusyayı destekleyen ve Sovyet kelimesini cümleler arasına sıkıştıran siyasi görüşünü istemedende belli eder"

Yaptığı hatayı düzelttim Victorun bir halttan anlamadığına deyinmedim. Aldığım cevap...

Victor:
"eheh hala bana propaganda dıyorsun rusları veya komunıst duzenı savunan kım burda en başta karl marx hede hodo demişsin ası lsen bir halttan anlamıyorsun"

-----------------------

Ben
"Türkiyede belli sol partiler beraber mitinglere çıkar. Bu partilerin adı beraber anılır. TKP, ÖDP, DEHAP gibi. Bu partilerin beraber harek etme sebebi ise halkın desteğini her geçen gün kaybediyor olmaları. Türkiyede sol denince hangi cepheye hitap edildiği bilinmektedir"

Ben bunu yazmıştım. Yazdığım şeyde hata yok."Sol komunizmin kendisi değildir" Bu nasıl bir hata? "Sol halkı düşünür ifadesi sol'u açıklamak için yeterli değil. Bunu yazmanın sebib beni bilmediğim bir şeyi açıklama gereksinimi duymuş olman. Fakat konu ile bilgi birikimim olduğu başka başlıklarda yazıyor. Demişsinki.

Victor:
"Komunızm bir Utopyadan ıbarettır Sosyal devlet duzenı ıse bır gercektır ya bu topıcde yada baska bıryerde sag sol nedır yazdım Komunızm sol un aşırı ucudur Sol komunızmın kendısı degıldır Sol genel anlamda halkı dusunen bır olaydır"

--------------------------

Ben:
"Rusyadaki durum "Sosyalist Rusyaya dönüş" değildir. Orda yapılan şey özelleştirmeyi kaldırım kurumları devlete bağımlı hale getirmek. Putin'in bahsettiği buydu. Muhtemelen bu konu üzerinde demek istediği "sovyet gibi " benzetmesini yapmıştır"

Anlamadım neden? Kurumlardan kastım ise hastane, Telefon, Sosyal sigortalardı sen ise devlet anlamışsın. Çünkü demişsinki "Rusya zaten bir federasyon oldugu ıcın kopan ulkelerı toplama gıbı bır dusunce kurmasında ıse bir sakınca yok". Zaten özelleştirmeya karşı olduğunu ifade etmem, Putin'in Sosyal devlet ilkesinden yana olduğunu kanıtalar. Benim yazdığım şeyin başka versiyonunu yazıp nasıl üste çıkmaya kalkarsın?

Victor:
"sen kac kaynagı takıp edıyorsunda Putin in neler dedigini anlıyorsun ya newsweek ya time kapagında Putin i kızıl orduyla mı ne bile birleştirmişti
Putin Komunist degil ama Sovyet zamanı rusyasını yenıden yaratmaya çalışıyor lıberal duzende Rusya zaten bir federasyon oldugu ıcın kopan ulkelerı toplama gıbı bır dusunce kurmasında ıse bir sakınca yok"

------------------------------

Ben:
"Victor yanlışın var. Karl Marks 1871 yılında pariste sosyalist düşenen Komünü partisini kurdu. (Tarih yanış olabilir). Sosyaliszm siyasi çizelgede Solda yer alır. Komünü Sosyalizmi savunur. Komunizm Komünü den gelir. Rusyayı destekleyen ve Sovyet kelimesini cümleler arasına sıkıştıran siyasi görüşünü istemedende belli eder"

Victor:
"Ayrıca Sol=Komunıst dusunce yazmakla fransız ıhtılalıne akda rgıden sol tarıhını marxdan oncesını bıle Komunıst yaptınya helal olsun DSP CHP gıbı demokrat sol patılerı bıle komunsıt yaptın supersin
Kaldıkı Rusyadan bahseden herkese bır komunsıt damgası vurulur benım ruslarla işim olmaz Sovyetler keşke yıkılmasaydı derım cunkı SOvyetlerın yıkılması dunyanın dengesını degiştirdi ve ABD nın dunayda tek başına at koşturmasına olanak tanıdı ABD de SOvyetlerde ıkı emperyalısttır ve sunu unutmayın ıkı emperyalıst daıma bir emperyalıstten daha ıyıdır"

Şimdi burada Demokrat partileri komunist yaptığımla ilgili ifade nerde. Üstteki paragrafı anlamadım. Fransız ihtilali 1789 da oldu. Orda yazdığım sen akıllısındır diye detaya girmedim. Komunü partisinden önceki hareketleri hiçe sayan bir ifadede bulunmadım. Eğer biliyorsan Komünü öncesi Sosyalist parti paylaş.(Bahsettiğin şeyle alakalı olarak). CHP ve DSP gibi partilere Merkez sol diyoruz. Daha öncede ifade ettim Sol diyince akla hangi partilerin geldiğini...

--------------------------------

Kürt sorununa bir önceki arkadaşa mukabilen yazdın ama bana mı ona mı yazdığın belli değil.

Gelelim kimlik meselesine.

Ben:
"Üst kimlik bir ülkenin sınırları içerisinde yaşayan insanların kimliğidir. Alt kimlik ise başka yerden gelen yada farklı kimleğe sahip olan kimselerdir.

Örnek: Üst kimlik Türk alt kimliği Arap. Üst kimliği Türk alt kimliği Kürt. Üst kimliği Türk alt kimliği çerkes.

Ama şu olmaz. Üst kimliği Türk alt kimliği Keremler köyü"

Burada bahsedilen bir ülkedeki sınırlar içerisi. Ben Sureylilerin ilk kimliği Suriyelidir. Uyruğu ise Araptır. Belki böyle daha iyi anlarsın. Bu konudada yaptığın bir hatayı düzelttim sen bana yanıt olarak.

Victor:
"Alt kımlık ust kımlık nedir gıdıp bır ogren ac bır lıse sosyolojı kıtabında bıle bulursun

ust kımlık turktur alt kımlık araptır demek ayrı bır komedyadır"

Bunu yazdın. Sonrada.

"Ust kımlık kavramı toplumuna gore degşir AB de ust ıkımlık kavramının avrupalı oldugunu dıle getırmekte fakat başta fransızlar ben avrupal ıdeg
Sosyal ağlarda paylaş

eh hala anlatamadıysam daha fazla senle ugrasamıycam anlamamakta ısrar edıyorsun cunkı senın problemın ınsanalrın burda bırbırlerının gozunu cıkarmaya calsıtıkalrı ızlenımıne kapılman yazdıgım her şey sana bır saldırı veya yazdıkalrına bır eleştiri degildir o sırada konuyla ılgılı aklıma ne gelıyorsa yazarım yanlışın varsa varsa senın savlarını curuturum o kadar burda cıg cıg senı yemeye veya vatan haını tabır etmeye calısmıyorum ancak son bı defa daha adam gıbı yazmayı denıycem ılla ısrar edersen ugrasıcak halım yok kendı ınandıgınla devam edıyorsun kafan dısardan gelen dusucnelere ve kendı dogrularının yanlıs olmasına kapalıdır demektır
------------------------------------------------------------
said:
Komunizm Komünü den gelir. Rusyayı destekleyen ve Sovyet kelimesini cümleler arasına sıkıştıran siyasi görüşünü istemedende belli eder

burda benı acık acık komunsıt sovyet yanlısı olmakla suclamsıtın bende cevabını yazdım bır halttan anlamıyorsun ıse mesajın genel havasınaydı
said:
"Türkiyede belli sol partiler beraber mitinglere çıkar. Bu partilerin adı beraber anılır. TKP, ÖDP, DEHAP gibi. Bu partilerin beraber harek etme sebebi ise halkın desteğini her geçen gün kaybediyor olmaları. Türkiyede sol denince hangi cepheye hitap edildiği bilinmektedir"

şu tabırınle sol dıyınce hangı cephe oldugu bal gıbı bılınıyor işte komunıst demye getirmiş sol dıyınce hepsının aynı komunsıt mal oldugunu ıma etmişsin kime okutursan okut anlıycagı budur bundan Sol halkı dusunur SOl u acıklamak ıcın tabıkı yeterlı degıl eskı bı topıcte sol sag nedır aynen yazmıştım ugrastırıp ılla onumu paste ettırıcen bana
said:
"Rusyadaki durum "Sosyalist Rusyaya dönüş" değildir. Orda yapılan şey özelleştirmeyi kaldırım kurumları devlete bağımlı hale getirmek. Putin'in bahsettiği buydu. Muhtemelen bu konu üzerinde demek istediği "sovyet gibi " benzetmesini yapmıştır

eh cok farklı bişey demedım develt kurumlarındanda bahsedım benım orda bahsettıgım "Sovyet Gucu" idi Putin onu arzuluyor her şekılde apacık ortada bu
uste cıkmaya calısmadım ben senın gıbı battlefıeld tarzında ıkı el forum atmıyorum yanı alta uste cıkmak, dur bı laf sokıyım kıtlelerı etkılıyım dıye bır amacım yok aklımdan ne gecıyorsa onu yazıyorum eger her konuda şov yapmaya meraklı bır adam olsaydım uye ısmımın altında ya madalyalar olurdu yada yorunge dışı yazardı
said:
Türkiyede belli sol partiler beraber mitinglere çıkar. Bu partilerin adı beraber anılır. TKP, ÖDP, DEHAP gibi. Bu partilerin beraber harek etme sebebi ise halkın desteğini her geçen gün kaybediyor olmaları. Türkiyede sol denince hangi cepheye hitap edildiği bilinmektedir

said:
Şimdi burada Demokrat partileri komunist yaptığımla ilgili ifade nerde

anlamışsındır işallah ıkıncıye yazıyorum Sol dıyınce akla gelen patıler ıcıne DEHAP TKP dersen solu komunıst yapmış olursun kaldıkı TKP saydıgın partılerle beraber mıtınglere cıkmaz
yazdıgın yazıda Sol komunsıtlerden ve Soyalıstlerden oluşur ıması var Fransız Ihtılalını kastederek Sol un dogdugundan berı Devrimci oldugunu ve oncelıgının ınsan hakları demokrası ve guclunun gucsuzu ezmemesıne dayalı bır sıstem oldugunu belırttım Sosyalızm bambaska bir şeydir Sol u marx ın partısıyle butunleştirmen ve Merkez (esas) solu ayrı bır gurupmus gıbı gostermen hatalı
bılgı ıcın soylıyım dunyada komunıst dusunce taaa Yıldırım beyazıt& Çelebi Mehmet zamanında Turkelrden çıkmıştır
Şeyh Bedrettin balkanlardan baslayıp anadoluya kadar "Yarin yanagı gayri herşey ortak olmalıdır" dıye bir duşunce yaymış ve ılk Sosyalıst karakterli isyanı cıkarmıştır
Kurt sorununa gelınce
Dedigim gibi ben ayrı cevaplar atmıyorum yukarda okudugumu bir butun olarak @bılmemkım yapmadan cevaplıyorum kısmeye laf yetiştirme gıbı bır zorum yok yanlış bişey varsa duzeltıyorum
said:
Üst kimlik bir ülkenin sınırları içerisinde yaşayan insanların kimliğidir. Alt kimlik ise başka yerden gelen yada farklı kimleğe sahip olan kimselerdir

Hayır degildir
Ust Kımlıkle alt kımlık evrensel bır olaydır ınsanın Ust kımlıgı kendını ıcınde gordugu guruptur ulkelerle vs alakası yoktur bunun oyle
bir Yahudi Amerikada yaşar ve ust kimligi kendine göre Yahudiliktir alt kimligi ise mınnasotanın conconnicon köyüdür
aynı şekılde bir siyahi ise ust kimlik olarak Zenci yi alt kımlıkleri olarak Groove caddesi serserileri ile los santos vatandaşı gorebilir
hispanic kokenli biri ise kendini ust kımlıkte Amerikalı alt kımlıkte ise new Yorklu olarak tanımlayabılır ancak evrensel ust kımlıkte hepsi Dunyalı canlılardır hatat dahada geliştirip bunu samanyolu galaksısınde yaşıyan canlıalr olarakta tanımlayabılırırz
Onemlı olan şey
Sosyal ağlarda paylaş

Komunizm kendi icinden ciktigi toplum tarafindan terk edildi ve bitti. Digerleri zaten baski altinda, isgal ve guc zoruyla tuttuklari ulkelerdi, onlar hemen birakti. Bu gun Polonya'nin yarisi fanatik dinci, Rusya da fasist - dinci tuhaf bir ulke konumunda. Avrupalilar Ruslar'a avrupali denilmesine siddetle itiraz ediyorlar. Ki haksiz da degiller. Rusya bir avrupa ulkesi degil. Bu arada Ruslarin emperyalist hayalleri, ve komunizmin tek kultur hayallerinin pahalli bedelini Orta Asya ve Kafkas insanlari odediler ve odemeye devam ediyorlar. Rus kasaplari tarafindan milyonlarca insan olduruldu ve yurtlarindan kovuldu, nice kultur ve zenginlik kokunden kazindi. Sadece Turk toplumlari ve Cerkesler degil. Bu gun hala Cecen'lere uyguladiklari soykirim devam ediyor.

Kafkas toplumlarinin hepsi bu tehlikeden endise duyuyor:
http://www.kafkas.org.tr/bgkafkas/index.html
Sosyal ağlarda paylaş

Cem Boynerin Tataristan Mağza açması, Türkiyenin desteği ve buna olarak Türkiye Rusya ilişkisine yanıt.

"Funda Özkan Radikal arşivinden"
Boyner: Önümüzdeki 10 yıl altın yıllarımız olacak
Türkiye'ye gelenler hariç, Moskovalılar bu kadar Türk'ü bir arada daha önce görmüş olamaz. Başbakan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e iade-i ziyareti çerçevesinde gelen resmi heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ortaklığındaki TOBB-TİM Ticaret Merkezi'nin açılış töreni kapsamında Moskova'ya akın eden 800'e yakın işadamı ve PBS Holding'in yatırımı Boyner mağazasının açılışı için ayrı bir ekip oluşturan bizim küçük grubumuz.
Avrupa Birliği'ne elbette alternatif değil ama hedeflenen Avrasya
güçbirliğine lider olacak iki ülke gösteriliyor: Türkiye ve Rusya.
Rusya doğalgaz, kömür ve altın başta olmak üzere birçok konuda dünyanın en büyük üreticisi. Her ne kadar resmi rakamlar kişi başına düşen milli geliri 6 bin dolar gösterse de, kayıt dışı gelirin bunun iki-üç misli olduğu tahmin ediliyor. Başbakan Erdoğan'ın airbus pazarlığında 'fazladan özel uçak' isteğine "Uçak olmaz yerine Maybach verelim" denilen ünlü Maybach otomobilden sadece iki günde Moskova sokaklarında 10'dan fazla gördük.
Türkiye'nin Rusya ile yatırımlarda yeni bir dönemi başlatmasına Cem Boyner'in sözleri netlik kazandırıyor. Cem Boyner, Boyner Holding'in 1997-1998 yıllarında Rusya'ya açılım için yola çıktığını anlatıyor. Daha yatırıma geçmeden Rusya'da kriz patlayınca tası tarağı toplayıp Türkiye'ye dönmüşler. Ardından da malum Türkiye'nin kriz yılları.
"Evinizde huzur olmayınca dışarı da çıkamıyorsunuz" diyor Cem Boyner.
Birkaç yıldır unuttuğumuz yatırımları, yeni yeni konuşmaya başladık. Cem Boyner'in sözlerine devam edelim:
"İki yıl öncesinde hayal bile edemeyeceğimiz bir noktaya geldik. Enflasyon, faiz oranları, yabancı yatırım perspektifi yeni bir dalga boyuna oturdu. Artık bizler de dışarı bakabiliyoruz."
Cem Boyner, Avrupa Birliği müzakere sürecinde, yani gelecek 10 yılda
Türkiye'nin altın yıllarını yaşayacağını savunuyor. Bu 'dönüşüm yıllarında' çok beklediğimiz yabancı yatırımlar yapılacak, ama asıl yerli yatırımcının hem Türkiye'de hem de yurtdışında yapacağı yatırımlar altın yılların ödülü olacak

İnşaatta da büyüyecekler
Ortaklığın diğer işkolu inşaatda da ilk işleri Boyner mağazası oldu. Ortaklar yeni taahhüt işleriyle yola devam edecek. Tataristan'ın başkenti Kazan'da bu yıl sonunda ikinci Boyner mağazası faaliyete geçecek. Mega Khimki'nin yatırımcısı IKEA'nın Rusya'nın 11 kentinde kuracağı alışveriş merkezlerinde Boyner mağazaları açılacak.

Bende yanlış yanlışlık olmadığını kanıtlar.

Alt ve üst kimlik meselesine yanıt.

http://www.hyd.org.tr/tr/bulten.asp?bulten_id=14&yazi_id=40
Son yazmış olduğunun yanlışına dair son derece detaylı bir açıklama.

"Üst kimlik bir ülkenin sınırları içerisinde yaşayan insanların kimliğidir. Alt kimlik ise başka yerden gelen yada farklı kimleğe sahip olan kimselerdir."

Son derece yorumsuz son derece açık. Atatürk'ün söylevi zaten yazmış olduğum paragraf ile aynıdır. Yazdığımın uygunluğu ise aşağıda ki paragrafta kanıtlamaktadır. Basit bir olayı açıklamaya ise son derece yeterli.

Alt kimlikler zenginliktir özel yaşamda kalmalıdır

TÜRK ulusu kavramı bir üst kimlik olarak kullanılmıştır. Ülke ve ulus yönünden bölünmez bütünlüğü vazgeçilmez gören tekil devlet, özel yaşamda kalmak koşuluyla alt kimlikleri benimser. Çünkü, farklı alt kimlikler toplumun zenginliğidir. TC’ye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes için, etnik köken, dil, din ve mezhep gibi ayrımcılığı reddeden, birleştirici ve bütünleştirici bir anlayışı içerir. Anayasamızda benimsenen ulusçuluk da, etnik köken, dil, din, mezhep gibi benzerliklere değil; yazgı, kıvanç, tasa ve ülkü ortaklığına ve birlikte yaşama isteğine dayanan ulusçuluk anlayışıdır. Avrupa Birliği üyelik sürecinin olumlu biçimde sonuçlanması için Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. Adım atma sırası artık Avrupalı ortaklarımızdadır. Türk Ulusu’nun haklı beklentisi, 17 Aralık 2004’de, müzakerelerin 2005 yılının ilk aylarında başlanması kararı alınması, ek koşul getirilmemesi ve ayrımcılık yapılmamasıdır. Yaptıklarımız, başaracaklarımızın güvencesi olmalıdır.

Hilmi ÖZKÖK

Yukardaki yazım ile bunun arasında farklılık ben göremedim.

Victor:
"Alt kımlık ust kımlık nedir gıdıp bır ogren ac bır lıse sosyolojı kıtabında bıle bulursun

ust kımlık turktur alt kımlık araptır demek ayrı bır komedyadır

Ataturk bu ulkeyı kurdugunda herkesın ust kımlıgının Turk oldugunu alt kımlıklerın ıse ınsanın ıcınde kalamsı gerektıgını vurgulamıstı ve turkıyede azınlık yoktur demişti
bu tamamen polıtık bir dehanın urunudur ancak zaman gectıkte ınsanlar gene ermenı yahudı cerkez vs ayırmaya başlamışlar hatta en son hukumet AB sopasıyla azınlık kanununu gecırıp turkıyede azınlıkalrın oldugunu resmen dogrulamsıtır "

Daha sonra tekrar açıklma yapıp yazmış olduğum ilk paragr
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konunun tartışmaya değer bir uzunlukta olduğunu düşünmüştüm. Son yazmış olduğun mesajlarda bu tartışmaya değecek biri olmadığını gösterdiğin için teşekkür ederim.

Copy/paste olayı benim iddialırımın doğruluğunu kanıtlıyor. Asla tasvip etmediğim bir yöntem ama amacım yazdıklarımın doğru ispatlamak ve inatla yapmış olduğun hataları düzeltmekti.

Anlam bozukluğundan önce kelime yazımı yanlışı ve noktalamaya dikkat etmemek ne büyük yanlış. Anlaşılır olmak için yazım kurallarına dikkat edelim.

"Hayatta doğru bir tanedir. O da en doğru olanıdır." Kişisel doğru insanların kendi çıkarları doğrultusunda ve gerçekliği lanse etmez.

Sanada gerçek dünyada ve gerçek doğrularla yaşamayı öneriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 12 Temmuz 2005 23:15 tarihinde demiş ki:

Turk ler kendı aralarında birleşemezler bu ımkansız birşey avrupalıların aralarında anlaşması turklerın anlaşmasından bıle daha kolaydır hatta soyle dıyım turkıyede sol birleşir ama turk dunyası birleşmez (olayın ımkansızlıgını daha nası anlatıyım eheh)

olayin imkansizligini anlatamazsin zira bu gayet mumkun bir seydir . bunun fikir altyapisi bile yillardir turancilik adi altinda dusunulur tartsilir . ne var ki turkler bir arada yasamaz fikrini nereye dayandirdin onu anlayamiyorum . gecmiste en hizli iletisim aracinin at uzerindeki haberci oldugu yillarda bir ucundan obur ucuna uzunlugu 1000 km den fazla olan bir devlette insanlar ister istemez ayrilacaktir . turk dunyasinda batiyla dogunun bir arada olamamasinin tek sebebi budur . roma bile cevresinde gittikce guclenen dusmanlara karsi imparatorlugu dogu ile bati olarak 2 ye bolmek zorunda kaldi .

said:
Viktor, 12 Temmuz 2005 23:15 tarihinde demiş ki:

ust kımlıge degıl alt kımlıge bakılır daıma en basıtı bugun turkıyede bıle laz dı tatardı hede hodo gectım sehırlere bolunmun malatyalılar rızelıler ooo mardınlıler fılan gıbı hep butunden alta ınıyoruz kurtulus savasında bıle kurulan butun dernekler bolgesel bagımsızlık hedeflemiş dogu ve batı rumelı turk cumhurıyetı vs vs gıbı projeler hazırlamışlar
daha anadolu gıbı ufak bı cografyada bıle kendısını parcalayan turk mılletının dunyada bıbırlık sansı sıfıra yakındır

kurtulus savasinda yerel direnis orgutlerinin kurulmasi takdir edersin ki bir merkez olmamasindan . ataturk yola cikip sehir sehir dolasip insanlari ikna ederek etrafinda toplayinca bu soyledigin durumda ortadan kalkti . ayrica tutturmussun alt kimlik ust kimlik gidiyorsun . cerkezi lazı rizelisi antalyalisi dedigin ayrimlar gunumuzde daha cok cografi bir ayrisma . istanbulda yasayan cerkez ya da laz toplumsal yasama karsi en ufak bir aykirilik gostermiyor din ayni millet ayni sayilir - koklerde birbirine yakin yillarca kiz alinmis verilmis - tarih buyuk olcude ayni . hangi ayrismadan bahsediyorsun kavrayamadim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bu kadar savunuyorsunzu Turk bırlıgını ama bıraz rasyonel olun o iş olmaz
bende ıstıyorum olursa sahane olur ama olmıycak duayada amın denmez
Romayı ornek vermişsinde Roma ımapratorluktur Ulus devleti degildir oysa Turkelrın kurdugun cog udevelt ulus dveeltı ozellıgını taşır Turk milliyetçiligi batıdakı gıbı Fransız Ihtılalınden sonra cıkan bişey degıldır yanı
en guzel ornek olarak Turkıyeyı ısın ıcıne almayı gectım basıtınden Turkıstan dedıgımız cografyada bıle turkler bırlık olamamıştır Sovyetlerden bir butun halınde kopmayı secebılırlerdı pek halıyle
taaa tarıhın başına gıdelım şu hun develti vs vs bunlar develt degıldır devletten cok toplasık bır ordu gıbıdırler pekı turkler o zaman nasıl yonetılıyordu
Boylar Halınde
bu boylar iç işlerinde ozgur dış işlerinde kaan a baglıydı ve nerdeyse hepsi birbiriyle kanlı bıçaklıydı Dış tehdıtlerde birleşiyor barış zamanını birbirlerini yiyorlardı kaldıkı gerek hu ndeveltını gerek gokturk devletını hep bu boylar yıktı Iktıdar mucadelesınde kendı boyalrını hakım kılmak ıcın ulkelerıni parcalamaktan gerı durmadılar
onuda gecelım bugun anadoluda kan davaları cok yaygın bır olay dımı hala aşiretler birbirini yemiyormu Şii Turkmenlere hala cogu yerde kafir gozuyle bakılmıyormu
diyicen oyle bir ayrım ıspat et ona bakılırsa duyada fransada mısal vatandaşsan kımse sana ıkıncı sınıf muemele etmez veya herhangı bşka bır ulkede sen bılmemnerelısın ben sana yardım etmem denmez
Olay altkımlıklerın cok ortaya cıkması ve bunun ust kımlıge bı zaman sonra zarar vermesıdır
kendı ıcımızde barışık olmadıgımızın en buyuk ıspatı şu anda şu forumda bıle bırbırımızı yıyor olmamızdır dıyor noktayı koyuyorum bu konuya eheh

Ust Kımlık alt kımlık olayını daha detaylı ogrenmek ıstıyenelr acsın sosyolojı okusun ben sosyolog degılım ılla bılmemne kaynaktan copy paste ettırıceksınız bana yukarda yazdım ust kımlık alt kımlık nedir diye
Kımlıkle Insnlara gore degişir Devletlere Gore degil bi insan kendini Turk degilde Izmıtli olarak goruyorsa o ınsanın kendınc eust kımlıgı ızmıtlıdır bu kadar basıt hepımız ıse Dunyalı ust kımlıgıne talıbız bunu en basıt olarak
Matematıktekı Kumlere gıbı farzedın bır evrensel kume var herkesı kapsıyan o evrensel kumenın kendısı hepımızın ust kımlıgı bunun ıcınde ıcıce gecmıs sayısız altkume var tabı oldugumuz altkumeler ıse bızım alt kımlıgımızdır
Turk kımlıgı bu ulkede dıger etnık kımlıklerı kapsar TC nın her vatandaşı bu ust tekı kımlıge dahıldır Turk ıse Ortadogu halkı ust kımlıgıne dahıldır Ortadogu Halkı kımlıgı ıse Asya Halkı ust kımlıgıne dahıldır
Bir insan kendini once asya halkının bir uyesı oalrak kabul eder ona gore dusuncesını sekıllendırırse onun ust kımlıgı asya halkının bır uyesıdır
Kendını Turk olarak tanımlıyorsa Turk halkının bır uyesıdır ama Ust kımlıgıne yanı her zaman tasıdıgı kımlıgınle daha ahsırnesır olamayı sectıyse Ortadogu Halkı kımlıgı gozardı edılır
Turk kımlıgıde ıcınde Kurt Cerkez Laz vs vs gıbı etnık alt kımlıkelr barındır o etnık altkımlıklerde kendı ıcelerınde alt kımlıkelre ayrılır mısal Trabzonlu laz Rizeli Laz vs vs ınsan ıstedıgı kadar Trabzonlu Laz altkımlıgını ust kımlıgı yapsın genede Turk ustkımlıgıne tabıdır aynı zamanda Ortadogu halkı ust kımlıgınıde tabıdır
yanı alt kımlık ust kımlık tamamen ılkokul kumeler konusu gıbı olmakla beraber
bir insanın ust kımlıgı: Kendini içinde gordugu en yuksek en onem verdıgı gurup
Bir Insanın Altkımlıgı:Ust kımlıgının ıcınde yer gruplardan tabı olduklarıdır

hala anlamamakta ısrar edıyorsanız oturup A kumesi B Kumesi
s(AUB)=750000 şeklınde çizip anlatıcam burada tarihi katlettiriceksiniz

Ayrıklıga gelıncede bu genel tarıhı bir çıkarımdır en basıt ornek olrak kurtuluş savaşındakıne benzer olaylar neticesinde Anadolu Selcuklu devletide zayıfladı dogusu işgal edildi vs ne oldu halk tek elden mogolalra akrşı dırenme kararımı aldı bir lidermi buldu başına veya merkezi bir direnişmi orgutledi
hayır
fırsattan ıstıfade eden butun ılerı gelen aıleler kendi şehırlerınde bagımsızlıklarını ılan ettı ırılı ufaklı 20 kusur beylık kuruldu yıkıldı herkes Bolgesel bagımsızlıgı dusundu

aynı olay osmanlının son zamanındada yaşandı herkes kendı bolgesınde bagımsılık kararı aldı genel dusunce osmanlıdan bır halt olmaz bız kendı bolgemızı kurtaralım gerısı bızı ılgılendırmez idi
Ataturk o merkezlerın hıcbırını tek tek gezmedı Nutuk u baştan bir okuyun orda konualr cok daha ayrıntılı Atanın agızından anlatılıyor
binbir turlu beyaz yalan soylemek zorunda kalmış onu geçtim butun nadolunu ntek vucut oldugu yalanını erzurum kongresınden once bolgelere yaymaya abslamıs zaman kazanabılmek ıcın buna ragmen TBMM kurulduktan sonra bile TBMM ye anormal mıktarda başkaldırı olmuş lıse kıtapları hep padişah yanlıları hede hodo yazar kısmen yalandır bu
Ayaklananların cogu bolgelerdekı Ayan dedıgımız aşiret beyleridir ozellıkle ıngılzıler yerel bagımsızlık vaad ederek bu ınsanalrı kandırmış bır nevı arap toprakalrında yaptıkalrı modelı uygulamaya calısmışlardır ancak Ataturk da
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler sakin olalim, Viktor'un da Caferi'nin de one surdugu onemli noktalar var ve her iki tarafta bunlari dikkate almali bence. Zaten bu bir fikir alisverisi ve tartisma ortami. Birbirimizin moralini bozmayalim, kalbini kirmayalim. Hic kimseye fayda etmeyecek bir sey varsa o da kendi icimizde kavga edip, bolunmektir. Birebir ayni fikirde olmadan da birlik ve beraberlik olur ama kavga bunu bozar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arda mesajımız silmişler. demekki yazdığım victora batmış. neyse.
victorun yazmış olduklarını samimi bulmuyorum. yetersiz fikirle ve kulaktan dolma tabirlerle tartışma ileri gitmez.
caferinin türklük adına daha önce yazmış olduklarının doğruluğuna inanıyorum. açıkçası ilham bile veriyo. Ama kalkıpta yanlış bilgiyle dereksiz ifade ile bunları çürütmeye kalkmak kasten yapılanbi şey. Mesajım yerine gitti demekki silme gereksinimi duyulmuş. canları sağo olsun.

Türklerden bişey olmaz diyenler bu toprağın ekmeğini yemesin.
Sosyal ağlarda paylaş

1-Sovyetler dağıldıktan sonra Türklerin neden bir devlet olmadığını dünyanın başka örnekleriyle yazdım ve yine yazıyorum.

Amerika bağımsızlığını kazandıktan sonra 13 devlete bölünür. Bu 13 devlet birleşerek Amerika Birleşik Devletlerini oluşturmuştur. Bu devletlere eyalet denmekte ve her eyaletin kanunları birbirinden farklıdır. Bir Amerikalıya sorduğunuzda bu 13 devletten hangisinden gediğini söyler. Örnek: Irak savaşında esir düşen Amerikan askerleri Arap Televizyonu nerden geldiklerini sorduğunda Amerikalı askerler "Ben Teksas' dan geldim, Ben Florida'dan geldim, ben Boston'dan geldim"yanıtını vermiştir. Demek istediğim insanın nerden geldiğini söylemesi onu bir birlik içinde olmadığını kanıtlamaz.

Osmanlı imparatorluğuna ayaklanan Arap devletleri İngilizlerin oyunuyla beraber hareket etmişler. Bağımsızlıklarını ilan etiklerinde hiçbiri bir devlet olmamışlardır.

Bunun gibi bir sürü örnekle Türklerin neden bir devlet halinde bağımsız olmadıkları açıktır. Bağımsızlık siyasi bir süreçtir.

2- Türklerde milliyetçilik kavramı kutuluş savaşına kadar ortaya çıkmamıştır. Osmanlı devletinde Balkanlarda ve Araplarda başlayan milliyetçilik akımından sonra 1. Dünya savaşı sonrası Türk milliyetçiliği başlamıştır. Türklerde milliyetçilik akımı Fransız ihtilalinden çok sonra çıkmış bir akımdır.

3-Orta Asya Türkleri Göçmen ve göçebe bir hayat süren geçimini sağlamak için zaman zaman birbiriyle savaşan ve bir kabile diğerlerini kontrol altına aldığında o kabilenin adını alan topluluklardır. Birbirleriyle savaşımış olmaları onları birleşemeyen birbirine düşman halklar sınıfına koymaz.

Örnek: Roma imparatorluğu yıkıldıktan sonra parçalara bölünen ve aynı kanı taşıyan halklar Türklerdeki gibi dışa kapalı Feodal bir düşünce ile yaşamaya başlamışlardır. Bu Feodal krallıkların birbirleriyle savaştıkları ama Haçlı gibi organizasyonlarda birleştikleri biliniyor.

Bu yaşam biçimi ortaçağın en büyük özelliği ve bu çağı karanlılar çağı imajınıda bu vermiştir. O dönemin bir toplumuna özgü değildir.

4- Etnik farklılıkları yüzünden birbirini hor gören halklar ikinci sınıf olarak lanse etmez. İkinci sınıf insanların bir ülkede pozisyonuna:

a- Bir ülkede sınırlı iş imkanı vermek.
b- Gayrimenkul sahibi olmalarına sınır konma.
c- Devlet kadrolarında yer almalarına engel olma.
d- Sosyal haklardan mahrum bırakma.
e- İkinci sınıf insanların asimile edilmeye çalışılmaları.
f- Dini inançlarına sınır konması.
g- Ana dillerinin konuşulmasının yasaklanması.
h- Ana dilde eğitim görmelerine engel olunması.

Ülkemizdeki kan davaları Feodal bir mantık çerçevesinde hareket eder. Halkların birbirlerini hor görmeleri onları ikinci sınıf insan yapmaz. Türkiyedeki etnik sorun son zamanlarda yapılan yasal değişikliklerle önüne geçilmeye başlanmıştır. Alevilere Cem evi yapılması, Kürtlere kendi dilini konuşma özgürlüğü getirilmesi, Din dersi kitaplarında sadece Suni inanışın değil diğer tarikat ve mezheplerinde yer alması vs vs...

Fransa örneğine gelince. Paris gibi bir şehirde elbette kimse kimseye ikinci sınıf insan muamelesi yapmaz. Fransa'da halen Müslüman antipatisi, Cezayir asıllılara bakış açıları ve Türkiye'deki Ermeni ve Kürt lobileri ile Türkiye'ye yapılan baskıyla Türklerde ikinci sınıf insan kültürü oturtulmaya çalışıldığına dikkati çekerim.

5- Forum: Eski Roma'da meydan anlamına gelir. İnsanlar bu platformda bir araya gelir ve sorunlar için tartışır. Tartışma uzlaşmayla başlamaz. Tartışma kavgayla başlar. Gerektiğinde şiddeti artar. Doğru kararı vermenin en doğru ve demokratik yoludur.

6- Alt kimlik üst kimlik meselesi. "Eğer ben İzmitli hissediyorsam kendimi benim üst kimliğim İzmitlidir" Çok saçma. Yazdıklarım da yanlış yok. Örneklerle yazdım. Kanıtlarım son derece yerinde. Ve ben Sosyal Politika okuyorum. Bilmediğim şeyi yazmam. Yazdıklarında hala kişisel düşüncelerin var.

7- Dünyadaki her büyük devlette olduğu gibi büyük Türk devletleri de parçalanıp eyaletlere bölünmüşler. Dünyadaki örnekleriyle yukarda yazdım. Parçalanmak Türklere özgü bir meziyetmiş gibi anlatarak "Bizlerden bir şey olmaz"Sloganı atmayalım.

8- Türkiye'nin Rusya ve Türk devletlerine yapmış olduğu yatırımları olarak sadece bir örnek olarak yazdım. Bir çoklarını yazabilirim. Konu hakkında bilgi birikimin olsaydı benim yazdıklarım üzerinden muhalefet yapmazdın. Bir ülke yurt dışında iş yapıyor olması o ülkenin uluslar arası ticaret hacmini genişletir. Uluslar arası çapta iş yapan şirketlerin arkasında devlet desteği ve devletlerin diplomatik uzlaşmaları vardır. Uluslar arası çapta çalışan şirketler kendi ülkelerine verdiği vergilerle devletin kasasına kazanç destek olurlar. Ayrıca ben bunu Türkiye'nin zaferi olarak anlatmadım. Kaynaklarıyla ispat ettim. Cahil yorumunu üstüme almıyorum.

9- Uydu aracılığı ile dünyadaki bütün kanalları izleyebiliyor musun? Olabilir (!) Yur dışına çıktığın zaman Tükiye'de olup bitenleri öğrenmek için TRT izlediğin zaman anlayacaksın. Ama eğer bulursan yurt dışında Show TV o zaman sorun yok
Sosyal ağlarda paylaş

Ünlü Araştırmacı Kazım Mirşan, Türklerin birkaç alfabesi bulunduğunu, Etrüsklerin "Ön Türkler" olduğunu çok sağlam kanıtlarla ortaya koymaktadır. Roma'nın kurucusu olarak bildiğimiz Romus ve Romulus'u emziren bir kurttu! Ergenekon'dan çıkarken Türkler'e yol gösterin de bir bozkurt olması sadece bir tesadüf müdür? Alp Dağları ve Balkan isimleri de Türkçedir.

Türk Tarihi ve Kültürü, Yunan mucizesi denilen ve bugünkü Batı Medeniyetinin kaynağı kabul edilen Akdeniz medeniyetine de öncülük etmiştir. Ne yazık ki konu Türkler ve İslâmiyet olunca bu gibi gerçeklerin Batılı tarihçilerce hep üstü örtülmeye çalışılmıştır! Batılıların, bizi iyice teslim almak için uydurdukları 'Göçebe Türk, Barbar Türk' aşağılamalarının da etkisi altında, binlerce yıllık görkemli Türk Tarihi'ne iyice sırt çevrilmiştir. Batılılar, "Türkler göçebedir, barbardır" mı dedi, araştırmaya ne gerek var mutlaka doğrudur?! Oysa, Lamartin 'Osmanlı Tarihi' adlı eserinde, Osmanlı'nın en önemli gerileme sebebinin Türkler'in fethettikleri yerlerdeki halklara kendi dilini, dînini ve kendi kültürünü kabul ettirmek için bir çaba harcamaması olduğunu, Batılıların ise bunu en sert yöntemlerle yaptığını söylemektedir.[signature][hline]---Ön-Türk Uygarlığı Araştırmaları Merkezi---
Sosyal ağlarda paylaş

Türklerin de çok önemli katkılar sağladığı bir 'Doğu Medeniyeti' vardır ki bu medeniyet insanlığın ilerlemesinde önemli bir yere sahiptir.

Ne Rönesans ve ne de Reformasyon Batı uygarlığı için başlangıç değidir. Batı medeniyetinin temelinde bugün bize unutturulmuş olan muhteşem Arap-Türk İslâm Medeniyeti vardır.

Türkler, Batılı oryantalistlerin yazdıkları gibi insanlık tarihinde sadece akınlar ve fetihler yapmış, yalnız yıkıcı bir rol oynamış bir millet değildir, aksine gittikleri her yerde teşkilâtçı, kurucu ve medenîleştirici olmuşlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Orda demek istenen Romalıların Türk olduğu değil Türk mitolojisinin oraya nasıl gittiği. Çünkü her halkın mitolojisi kendi toplumsal yaşamını anlatır ve birbirlerinden çok farklı toplumlarla benzerlik göstermesi mümkün değil.

Bozkurt destanı'nın bir çok farklı anlatımı var. Fakat anlatılan hikayedeki sebep ve sonuç ilişkisi aynı.

"Bir saldırıda bütün Türk halkaları yok edilmiş ve geriye bir bebek kalmış. Saldırganlar bebeği görünce tek başına yaşayamayacağını düşünüp öylece bırakmışlar. Dişi bir kurt (Asena) bebeğe acır ve kendi yavrusu gibi emzirir ve büyütür. Çocuk byüyünce dişi bir kurt ile çiftleşir ve Türk halkaları tekrar çoğalır."

Romus ve Romulus Hikayesinde ise bu iki kardeşin br kurt tarafından emzirilip Roma'yı kurduğu rivayet edilir. Rivayet edilir diyorum çünkü mitoloji, sanat, savaş gibi bir çok olayı yazan ve belgelerini bulundurmuş olan Roma, Mitolojisindeki yaradılış hikayesi hala açık değildir.

Ama bu Romalıların Türk olduğu anlamına gelmiyor. Önemli olan Türklerin oraya birşeyler götürüp götürmediğiyle ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

adam turk anlamında yazıyor senın dedıgın anlamda yazmıyor baska topıclerdede yazmıştı bunu

kaldıkı Kurt turkelre ozel bır hayvan degıldır dunyanın cogu ulkesının mıtolojısınde araştırırsanız pek cok kurtlu doga ustu olaya rastlarsınız yanı ılla turk mıtolojısı romaya gıttı dıye bır olay yok tarıhler bırbırıne yakın cunkı
ama kurt bıze ozel degıl yanı dunyanın ehr tarafında kurt yaşadıgı ıcın hakkında cok seyelr yazılıp cızılmıştır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Romalıları Türk ilan etmedim :) Ama Romalıların destan ve kültürde Türk izi bulunuyor. Tabii Sami ırklardan biri olan Yahuildere Türk ilan etmek istemiyorum çok zor :D

Bütün Dünya Türktür diyemem, ama Dünya Uygarlığın temelinde Türkler var diyorum.

Farabî, Harezmî, İbni Sina, Birûnî, Ebubekir Râzî, Halid Cafer, Uluğ Bey ve öğrencisi Ali Kuşçu'nun Türk olduklarını bilinmiyor ya da bilinmek istememektedirler.

10.yy'ın Türk filozofu Farabî sadece ilmi, irfanı ile değil, fakat karakterinin yüceliği ile de meşhur bir âlimdi.

İbni Sinâ 18.yüzyıla kadar Batı Tıbbının en yüksek otoritesiydi. Ne acıdır ki, aydınlarımız, Batılı kaynaklarda Latince ismi lan 'Avicena' olarak okudukları bilim adamının gerçekte İbni Sinâ olduğunu uzun yıllar anlayamamışlardır. Tıpkı Batılı kaynaklar tarafından Semerkant'lı Arap bilim adamı olarak tanımlanan Harezmî'nin (El Harezmi yani Harzemli) Türk olduğunun, Farabi'nin Farab'lı Muhammet adlı bir Türk olduğunun yullar sonra öğrenilmesi gibi çünkü Türk Tarihini araştıran Türkologların hemen hepsi yabancıdır ve bunların asıl görevleri tarihteki büyük Türk-İslâm Medeniyeti'nin izlerini örtmektir!..

Prof. İlber Ortaylı, "Biz hep batılıların kendi değer yargıları ile yazdıkları Dünya Tarihini okuduk, biz Türkler de Dünya Tarihini yazmalıyız" derken yanlış mı söylüyor ?

Oryantalistlerin etkisi altında olan aydınlarımız, Türkiye'yi, İslâm dünyasını da yabancı ülkeleri de bunlardan öğrendikleri kadar tanırlar!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...