Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ps 2 ye harddisk takma

macfb

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle forumda yenş olduğum için herkese merhabalar.

Bundan yaklaşık 1 sene önce USA den ps2 getirdim. Burada endem de chip taktırdım. 5 ay boyunca vurdum oyunun dibine fakat 5nci ayın sonunda lensi yaktım. Makineyi tekrar endem e götürdüğümde 120 dolar civarı bir para istediler ve garanti vermediler. Yani lensi değiştiririz ama bir hafta sonra gene bozulursa gene kuzu kuzu bize 120 $ verirsin dediler. Ben makineyi zaten 199 $ aldığım için mantıklı gelmedi. Şimdi alet televizyonun altında dekor misali duruyor.
Son zamanlarda internetten edindiğim bilgiye göre ps2 lere harddisk takıyorlarmış yani lens bozulma problemi artık tarih oluyor. Benim öğrenmek istediğim benim makinede ki mevcut chip ve bozuk lensle bu alete harddisk taktırsam çalıştırabilirmiyim? Yoksa lensi tamir ettirip yeni chip mi taktırmam gerekir? Bu işleri yapan billdiğiniz güvenilir bir yer var mı ? Bu işlem bana yaklaşık kaç paraya patlar ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...[signature][hline]Every men dies but not every men relly lives...
Sosyal ağlarda paylaş

Lensi her şekilde tamir ettirmen gerekmeyecek mi peki?
Hdd'yi tek başına takman ne kadar işe yarar? Benim pek deneyimim yok gerçi ama... Oyunları bilgisayardan mı dolduracaksın ps2'ye?

Ben xbox oyunlarını xbox olmadan bilgisayara atamıyorum mesela. Gerçi direk dvdromdan okutmanın biryolu var mıdır yok mudur diye araştırmadım ama normal bir şekilde okumuyor bilgisayar xbox oyunlarını.

Chip yenilemene ihtiyacın olacağını zannetmiyorum ama lensi değiştirmeye ihtiyacın var sanırım.

Son olarak; hddyi tam olarak ne amaçla kullanmayı düşünüyorsun ve ne büyüklükte bir hdd koymayı planlıyorsun?[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Uyumlu HDDler üzerine bilgi
PS2'ye HDD takmakhttp

Bu arada anladığım kadarıyla chipsiz bir ps2'ye sadece offical hdd takabiliyoruz. Falan filan. Ben de bilgi sahibi değildim de google'a bir bakayım dedim. Eğer hdd satın almaya karar verecek olursan iki faydalı link sana....

Bu aradayukarıdaki sorularım haala geçerli. Hdd'yi ne için kullanacaksın falan?

O soruları sordum çünkü burada beni az çok tanıyan pek çok insanın benden bekleyeceği gibi sana xbox tavsiyesinde de bulunabilirim :)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Linkler için saol.

Harddisk takıp oyunları harddisk ten oynamayı düşünüyorum lensin bir daha bozulmaması için. senin gönderdiğin linklerde okuduğum kadarıyla sadece 3 model var imiş harddisk takılmaya uyumlu ve 40 gb ın altında olmaması gerekiyormuş.

Fakat bu işi daha önceden yapan ve deneyen bir arkadaş lazım sanırım sağlıklı bir cevap alabilmemiz için. benim anladığım kadarıyla bir boot cdsi alıyorsun onunla boot ettikten sonra harddiskine attığın oyunlardan oynayabiliyorsun. Fakat benim playstation chipli ve lazeri bozuk olduğu için bu işe uygunmudur onu bilemiyorum.

xbox olayına gelince zaten şu anda evde toplam 4 adet playstation var 2 tanesi 1 eski ve slim hali diğer ikisi ise ps2 nin eski ve slim hali. Şimdi bunların üzerine bir de xbox almak sencede bokunu çıkarmak olmaz mı:) benim ps2 de ısrar etmemim sebebi sadece 2 oyun pro evolution soccer ve grand tourismo bu oyunları xbox ta bulamam.

Yardımlarını bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...