Toledor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Öss deki bu yüzdelik dilim nedir? Ne işe yarar? Kendi Menfaatlerim icabı nasıl kullanabilirim?? istediğim yerden 10puan düşük aldım bu dilim ile girebilirmiyim?[signature][hline]Alomatik says: vazgeçtim açmicam konu paticik muz yediğimi bilmese de olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Clementine Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Bak şimdi diyelim ki EA sın we yüzdelik dilimin 20 o zaman istediğin bölümün geçen yıl en düşük hangi dilimle aldığına bakıyorsun bu yılki dilimin içinde yeralabilirsen bölüme girebiliyosun mesela bilkent uluslararsı 0.8 de 31lik dilimi almış sen 20lik dilimde olduğun için girebilirsin bir de 0.3lük de ise kendi bölümün dışında tercih yapacak olursan girmen gereken dilim gözükür.. Diğelim EA sın ama sözel bi bölüm istiyosun 0.3 de içinde bulunduğun dilimin geçen yıl alınanların dilimindeyse ve sözel puanın da tutuyosa o bölüme de girebiliyosun.. Umarım yardımcı olmuştur biraz karmaşık oldu galiba :/[signature][hline]Cleanliness is next to goodliness.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 soyle dusun: %1'lik dilimdesin diyelim. sinava giren 2milyon kisi varsa, sen bunlarin arasindan ilk 20.000 arasindasin. buna gore tercihini yapabilirsin. mesela sen oss'de 370 puan aldin diyelim. gecen sene bogazici matematik 369'la ogrenci almis olsun. ama gecen sene 375 alan 10 kisi varken, bu sene 100 kisi varsa, sen 370'le bu okula giremezsin. sonucta seni baglayan bu senedir, senin onunde kac kisi oldugudur. onun icin yuzdelik dilimler seni daha iyi yonlendirir. okulun dilimi 1%se, sen 2%deysen girmen pek muhtemel degildir. ama dilmiin 0.1% ise girmen daha olasi olur...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 normalde girersin de seneye sistem değişçeği için bence yüzdelik dilimlerde de hafif bir artış olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
biko Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 bence de bu yüzdelik dilim olayına biraz dikkat et,çünkü her sene sınava giren öğr. sayısı giderek artıyo,o zaman noluyo,yüzdelik dilimdeki kişi sayısı artıyo ama kontenjan sbt dolayısıyla o bölüme girmen zorlaşıo,ntv de bu konuyla ilgili bi program var bence onu izle çok faydası oluyo[signature][hline]çirkin kadın yoktur az vodka vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grizzly Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 yane yüzdelik dilimin yetmeyip puanın yetiyor olsa da bi yere giremiyorsun; mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
biko Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 ya üniversiteye yerleştirmede esas alınan sıralamadır,zaten bu yüzdelik dilimin belirtilme amacı da budur,ama mesela bi okul 1 öğrenci alıyo,sen 100 kişinin girdigi sınavda %1lik dilime girersen yani 1. olursan oraya girebilirsin,ama diyelim 200 kişi girdi o sınava sen2. oldun yine %1lik dilimdesin ama o okula giremezsin,ok?[signature][hline]çirkin kadın yoktur az vodka vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 ben 292 aldım gireceğim bölüm 289 puan ama gecen sene 289 yapan %26.67 lik dilime girmis ben %27.16 ya girmisim giremez miyim oraya ben ?[signature][hline]chilloutwiththeloungemusic102.0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
biko Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 kesin bi şey söyleyemem bu o bölümü kaç kişinin tercih ettiğine bağlı,ama ben illa bu sene giricem diyosan,bence yaz hatta puanından yukarlardaki yerlerden de yaz hiç belli olmaz tutar mı tutar,ama istediğin bölüm biraz zor gibi(özellikle de bu sene herkes tercih yapıcam diyo)[signature][hline]çirkin kadın yoktur az vodka vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar