Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

o benim dünyaaam

Bellephorn

Öne çıkan mesajlar

şöyle bişi var
clericler olmadığı için partinin healing sıkıntısı olacak ciddi şekilde. etrafta undeadler var bisürü. energy draindi ability damage di cartdı curttu bi negative energy protection ya da deathward bile olmadan partinin "şansı yok".

level drainden ölmezlerse 6 con. larıyla fortitude save i tutturamayıp hakkın rahmetine kavuşurlar.

cleric kullanmak istemiyosan ciddi miktarda şaman ve druid tipi karakterler kullanman lazım. doğaya dönmüş olsun kabileler undeadlere karşı. shamanlar da ancestor spiritlerden güç çekerler mesela. undead diil ama bunlar. cleric benzeri büyüler yapabilirler. turn undead yapmazlar (ya da yaparlar takıl işte...) aslında hiç kasma direk oriental adventurestaki shamanlara shugenjalara falan bak...

yorgunum. saçmalamış olabilirim. kusura bakmayın...[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

bence frp de amaç seçilmiş olmak ortalığı dağıtmak yakıp yıkmak olmamalı
yani adam oyunu bitirip öldüğünde vayy bee süperdi diyebilmeli..

yani her oyuncunun sonunun tanrı yada epic levela ulaşmış bi karekter haline getiren oyunlar çok bayıyo artık

hem zaten her zaman bi umut vardır...
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anladın sanırım
bikere hiçbir oyuncu karakteri ölünce vay be süperdi demez. yok öyle bi konsept. karakterinin öldüğüne sevinen oyuncunun oynadığı oyunda sorun vardır...

ikinci olay da şu. oyuncuların epic levellara geldikleri oyunlar nasıl baymış olabilir ki? allaşkına söyle kaç kere epic levellara gelen bi campaignde oynadın/oynattın. senelerdir oynuyorum, hiçbir karakterim 11. levelin üstüne çıkmadı şimdiye kadar. şu an oynadığım bi wizard var o biraz gelecek vaadediyo işte... DMi olduğum 3 tane başarılı campaignim oldu. her biri 1 seneden uzun sürdü. bunlardan sadece birisi 20 + da bitti. diğer ikisi de birbiriyle bağlantılıydı zaten. aynı karakterlerin farklı dönemlerinde oynandı ve 19-20. level civarında bitti. dikkat et bu seviyeye iki campaignde gelmiş adamlar.

son olarak insanların yüksek seviye düşmanlıklarını gerçekten anlayamıyorum. şu pati aleminde bi xasf adam gibi yüksek seviye karakterle oynamış anladığım kadarıyla. beni dinlemicekseniz bari ona sorun. yüksek seviyelerde de çok güzel hatta düşük seviyelerden çok daha başarılı RP yapmak ... mümkün diyemiyorum. aksi olamaz zaten. sen 1 sene boyunca sürekli oyna aynı karakteri (xasfın durumunda çok daha uzun...) sonra o karakterle şebeklikler yap...

neyse boşver sen beni. kafana göre takıl. başarılı olursan ne ala. oyuncularının canı sıkılırsa biz burdayız.[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

4 yıldır frp oynuyorum...
en uzun oyunum Dl dünyasında(Huma dan 500 yıl önce) olmuştu 8 ay sürmüştü (her gün en az 1 saat) Önce tanrı sonra Chaos un karşısına Law olmuştum (biraz komik geliyor ama olmuştu işte bi şekilde uymuştu yani)

4 yıl içinde 3 tane lvl 1 den epic lvl a ulaştım...
1 defa da demi god oldum

şimdi şunu söylemek istiyorum...
bu oyunlarda genellikle lvl 15ten sonra kesinlikle sıkıldım çünkü uyum denen şey yokoldu koca dünyada senin gibi 1000 kişi var mesela ve inceden piramitin tepesine çıkıyorsun kaçış yok gibi ya aslında tam anlatamadım bilmiyorum ama bence lvl 15 ten sonra olayların yapaylaştığı o ilk zamanlardaki gerçekliğini kaybettiğini farkettim ben bilmiyorum belkide oynatamıyorumdur ondandır ama çoğu arkadaşımda benimle aynı görüşte
Sosyal ağlarda paylaş

Walla şu aşamada doğrudan öneri yapmayayım .. Biraz soru soralım da daha iyi tanıyalım ..

Bu dünyada oynayacak "kahramanları" hangi amaca gütmeyi düşünüyorsun acaba? Dünya kurtulamaz şekilde batmış mı? Yoksa bir umut ışığı var mı bir yerlerde?

Büyücülerin durumu nedir? Güçlü büyücüler de dünyayı çok rahat değiştirebilirler, oyuncular böyle bir mertebeye gelebilecek mi ya da böyle NPC ler var mı? Özellikle Necromancer'ların rölü çok ince ayarlanmalı ..

Dünyadaki lider undead türü hangisi..? İnsanları yiyecek olarak gördüklerine göre ghoul/ghast gibi geldi bana.. Ölümlülerinkini andıran bir hiyerarşi mevcut mu? Mesela Lich'ler krallar gibi yönetiyor mu?

Undead lerin amacı ne..? Tamam dünyayı ele geçirmişler aferim ama bunu "beyinsiz" takımından iskeletlerle zombiler yapmadılar herhalde, bir plan olması lazım gerisinde .. Hani ölümlüler hırs mırs falan diye ister hükmetmeyi de undead ler..? İntikam belki? Wraith/wight türünde görülen cinsten yaşama karşı özlem ve yaşayanlara karşı nefret ..?

Tanrı katından ne haberler..? Bir takım anlaşmalar sebebiyle meydanın "kötü tanrılara" kaldığını söyledin .. Sonraki mesajlarından çıkardığım kadarıyla Forgotten Realms tanrılarını kullanacaksın? Kimdir bu geride kalan tanrılar .. Erythnul, Nerull ve belki de Wee Jas?

Bu arada bu uzun seneler sonunda epik olan karakterim Necromancer, yürüyen undead ve necromancy ansiklopedisi haline geldim :) , herhangi bir soru olursa yanıtlamaktan zevk duyarım ..[hline]TheSilver, 18 June 2003 22:17 tarihinde demiş ki:
unutmamalı ki kadere birtane patlatamazsın ama dm playerın yanı başındadır.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi soruların cevap vermeye çalışıyım

1-kahramanları herhangi bi amaca gütmek istemiyorum yani eğer player gerçekten zekiyse bi şekilde dünyayı kurtarabilir yada belki direkman başka bi dünyaya çekip gider...Kendilerine kalmış ama tabi mantıklı bi öneri gelirse onları bo doğrultuda etkiliyebilirimde

2-Büyücülerin durumu şöyle olabilir mesela: İyi büyücüler güçlerini iyilik tanrılarından aldıkları için ve onlar dünyayı terkettikleri için güçlerini yitirmiş durumdadır sadece birkaçı kötü tanrılardan güç çalmayı başarabilmiş ve hayatta kalabilmiştir... ama onlar da bu dünyanın artık umutsuz olduğunu görüp başka dünyalara gitmişlerdir... Tabi belki hala kalan 1 2 tane olabilir... Kötü büyücülerse zaten amaçları doğrultusunda bu dünyada lich formuna geçmişlerdir...

3-Dünyada direkman bir undead hiyeraşisi var Ebony Horor lar dünyanın yöneticisi ve Ebony horrordan basit bir necromancer a kadar yönetici sınıfı değişiyor...

4-Dünya bir base oluşturmak için ele geçirildi burda undeadler çoğalıp başka dünyaları ele geçirmek için ta ki sonsuzlukta kalan bir tane bile canlı olmayana kadar bütün yaşamı yok etmek olan amaçlarını gerçekleştirmek için bu dünyayı bir yuva olarak kullanıyorlar burda undeadler çoğalıyor ve başka dünyalara açılan kapılarla oralara yayılıyorlar...

5- Tanrılarda tam olarak forgotten realms tanrılarına bağlı değilim zaten isimlerini de hatırlamıyorum ama 3 4 tane undead tanrısı var şu anda bu dünyaya güç veren...

sana soracak çok sorum var mesela...

bir psionics char bu dünyada hayatta kalabilirmi
bu dünya için yaratılabilecek en güzel team nasıl olur? (4kişilik)

daha çok sorum var ama aklıma gelmiyo şu an...
neyse önerilerini bekliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

izninle sazanlicam...

said:
Umesh, 29 June 2003 14:29 tarihinde demiş ki:
şimdi soruların cevap vermeye çalışıyım
2-Büyücülerin durumu şöyle olabilir mesela: İyi büyücüler güçlerini iyilik tanrılarından aldıkları için ve onlar dünyayı terkettikleri için güçlerini yitirmiş durumdadır sadece birkaçı kötü tanrılardan güç çalmayı başarabilmiş ve hayatta kalabilmiştir... ama onlar da bu dünyanın artık umutsuz olduğunu görüp başka dünyalara gitmişlerdir... Tabi belki hala kalan 1 2 tane olabilir... Kötü büyücülerse zaten amaçları doğrultusunda bu dünyada lich formuna geçmişlerdir...

büyücülerin güçlerini tanrıdan çekmesi olayı sadece dragonlanceda var. hatta büyücülerin büyük bi kısmı tanrıları insanların inançlarıyla beslenen, çok güçlü fekat insanlardan çok da farklı olmayan yaratıklar olarak değerlendiriyorlar. büyücler güçlerini bilgiden alıyorlar. dolayısıyla tanrılar dünyayı terk etti diye büyücülerin güçten düşmeleri gereksiz. ha sen öyle uygun gördüysen ayrı. ama karşı tarafta hem cleric hem wizard bakımından güç mevcutsa tekrar belirtiyorum o dünyada playerların şansı yok. başarı diil hayatta kalma şansı...

said:
Umesh, 29 June 2003 14:29 tarihinde demiş ki:
bir psionics char bu dünyada hayatta kalabilirmi
bu dünya için yaratılabilecek en güzel team nasıl olur? (4kişilik)

zor soru. psişik karakter hayatta kalabilir. cleric olmadığına göre iyi tarafta druidler dışında iyileştirme gücüne sahip ikinci grup psionlar. ama misal bi telepathın şansı çok düşük olurken disintegrate atan hangisiyse artık o çok kuvvetli olucaktır.

psişik atak ve defans modları ise nerdeyse tamamen işlevsiz. undead üzerinde hiçbi etkisi yok.

karakter tipine gelince. druid ya da shaman artık her ne varsa. çok önemli bir rol oynar ve bir kabile ya da komün ün druidini falan kaybetmesi varlığının bitmesine denk gibi bişey diyebiliriz. ya da undeadlerin energy drain tadındaki saldırılarını iyileştirebilen bişey olması gerekiyo insanların elinde.

dünyanın bi kısmı da bir tanrının son anda kendini feda etmesi sonucunda positive energy dominant haline gelmiş olabilir. (detaylı bilgi için bkz. manual of the planes) orada undeadlerden güvenli bir mesafede yaşamlarını sürdürür yaşayanlar.

efektif parti bir adet divine(iyileştirme) bir adet arcane spellcaster(undeadlerin sayısal üstünlüğünü azaltma) bulundurmalı kesinlikle. işin çoğunu da onlar yapacak zaten. fighter ve barbarlar vücutlarını koruyucu boyalarla boyayan, bisürü charmlar takan, her gün atalarının ruhlarına, kendi ruhlarını korumaları için dua eden, değişik materyallerden yapılmış pek çok değişik tipte silahlar taşıyan, düşmanın eline "tek parça" halinde geçmemek için herşeyi yapan, zealot veya crusader vari tipler olarak geliyo gözümün önüne. son olarak undead bütün yaşama kastediyorsa yer yer demihuman ırklarla insanlar falan arasında ittifaklar doğmuş olabilir. Half-ogre (+6str -2dex +2con -2int -2cha, darkvision, +4 natural ac, Large, +1 ECL) gibi karakterlere izin verebilirsin belki...[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

bi de yaşayan ejderhalar ve dracolichler meselesi var.
bir grup chromatic ejderha şanslarının olmadığını görüp dracolich formunda undeadlere katılmış, küçük bir grup chromatic ve kalan metalic ejderhalar da onlara karşı insanlara yardım ediyor olabilirler mesela...

ilham verici bi mevzu bence :)[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

ben olayın gerçekçi olabilmesi için güçlü olan bu dünyayı terkedebilecek güce sahip olan herkezin artık durumu umutsuz görüp dünyayı terkettiği bir senaryo düşünmüştüm ama pektabi bu söylediklerinde mümkün...

ama ilk yazdıklarından da aklıma söyle bişey takıldı yani büyücülerin güçlerini tanrılardan çekmesi sadece dl te vardır demişsin de ben onu clericler için kastetmiştim yoksa diğer tip büyücüler yani (wizard,sorcerer) hepsi kader savaşından sonra dünyayı terkettiği bi senaryo geliştirmiştim aklımdan ama bu son anlattıklarınla iyice kafama karıştı şimdi söylediklerinde olabilir çünkü...
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bişi var.
sonuçta ortada kaybedilmiş bi savaş var eğer Warcraftı baz aldıysan. Bu durumda soru şu: bu savaş nekadar zaman önce cereyan etmiş?

eğer uzun bi süre önceyse yeni nesil büyücüler peydah olmuş olabilir pek tabii...

kısa süre önce ise ortamda caos vardır. hatta durumun ciddiyetini kavrayamamış yaşayan grubun bi kısmı durumu kendi çıkarlarına uydurmaya kasıyor olabilirler.

e bu gider de gider aslında... :)[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...