Volfied Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 guzel bi soru iste, linux un bulacagina guvendim otomatik olarak driver lari :) ama on board ses karti yani buldugu sey linux un 810 Chipset AC'97 Audio Controller ki bence dogru oole bisi hatirliyorum zamanindan i810_audio yu kullaniyorum driver olarak[signature][hline]I have grown older, You have grown colder, And nothing is very much fun, Any more. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 linux öörenmeye daha 3 gün önce başladım,, daha bayaa acemiyim. fedora core 3.... sony p150 digital makinamdaki resimleri nasıl bilgisayara geçircem? hatta ondan önce usbden makinayı baliinca linuxun onu görüp görmediğini nerden kontrol edicem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 2. olayimi hallettim bu arada, arkadas saolsun cozumunu yaziyim ilerde referans olsun run command olarak smb://tr1srv1/c$ yazinca istedigim yere konqueror ile girdi ehue[signature][hline]I have grown older, You have grown colder, And nothing is very much fun, Any more. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ilk sorunu da hallettim driverlari degistirince oldu ALSA mi ne varmis onu secti nvaudio diye cikiyo artik ses mesudum[signature][hline]I have grown older, You have grown colder, And nothing is very much fun, Any more. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Kamera olayını gPhoto veya gCam ile halledebilirsiniz. Tabii Mandrake 'nin default kerneli ile gelen USB desteği ne kadar gelişmiştir bir fikrim yok, olmadı kernel derleyerek halledebilirsiniz diyeceğim, 3 günlük bir adama kernel derle dersen, küfür etmiş gibi oluyorsun.. 2.6.* serisi kernel kullanıyorsanız, ALSA tüm ses olaylarını sizin için rahatlıkla halleder. Eğer kernel derleyebiliyorsanız zaten hiç probleminiz yok, desteği vermeniz ile ses almanız problemsiz şekilde olur. Bunun dışında, KDE ve Gnome da ( diğer pencere yöneticilerini bilemeyeceğim şimdi ), smb:// yazmak yerine, direk desktop a bir yerlere kısayol atayabilirsiniz, networkteki diğer Windows Share ları.. ( bkz. OS/Theme Screenshots )[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 xmule u da lmule u da indirdim ikisi hakkında da ne yapacağım hakkınad bi fikrim yok lmule build etmeni istiyo gtkl indir falan diyo diye xmule uın bin lerini indirdim, b,i tane tek bi dosya var işte 5 mb lık, sanırım exe dosyası o ve linux açmicak, ama linuxiçin emule yazıyodu, sharky bi el atıp bakabilirmisin sourceforge da xmule projesine? ya da ed2k serverına bağlacancak bi client önerebilir misin bana güzel senin kullandığın[signature][hline]I have grown older, You have grown colder, And nothing is very much fun, Any more. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thunderbird Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 amule u dene ben fedora ya kurmustum kurulumu cok kolaydı zorlanmadım http://sourceforge.net/projects/amule Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 mldonkey diye yırtınıyorum yırtınıyorum, ama hala ipleyen olmadı beni.. mldonkey kuruyorsunuz, ne kazaa, ne overnet, ne torrent ne de ed2k derdiniz kalıyor.. ( daha biri sürü network e de bağlanıyorda, pek sık kullanılmıyor onlar artık )[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 mldonkey sadece search için değilmiydi ya o yüzden düşünmedim hiç tamam abi search engine sanıyodum mldonkey i ben hgemen yüklüyorum akşam[signature][hline]I have grown older, You have grown colder, And nothing is very much fun, Any more. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 mldonkey "herşey". :) Ben daha onun kadar üstün bir p2p programı göremedim hiçbir yerde :) Ayrıca favori GUI ler de kmldonkey ( eğer KDE kullanıorsan daha da güzel oturur ), g2gui[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 dc++ a da bağlanıor bu alet bu arada, unutmuşum bak. Daha unuttum bir sürü yere de kesin bağlanıordur :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thunderbird Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 p2m in linux icin olan versiyonunu gordunuzmu hic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 daha nasılsa ben de yeni başladım sayılır linux'a, problemlerle karşılaşıp çözdükçe yazıp saklıyorum. kısa bir zamanda özellikle yeni başlayanların çok işine yarayacak bir database oluşur diye düşünüyorum. ses, görüntü kartı, mount, hede hödö, aklınıza ne gelirse, elinizde bu gibi alanlarda çıkacak sorunlara çözümler varsa ve gönderebilirseniz çok iyi olur. türkçe, doğru dürüst bi linux yardım sitesinin eksikliğini görüyorum... ileride bu tarz bir şeyler yapabilirsek çok iyi olur. benim şu ana kadar yazdıklarımın örnekleri: FC'da mouse tuşlarını adam etmek USB device mount'lamak ileride de bu tarz açıklayıcı, anlaşılır bir şeyler hazırlamayı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Ya vakti zamaninda Kernel derlemeden tut, Vmware ile gelismis hareketlere kadar bir suru dokuman yazmistim seneler once.. Pek hevesliydim o siralar boyle patir kutur yazmaya.. E tabii cogu kayboldu :) Eger ki bulabilirsem, buldugum her dokumani mutlaka gonderirim sana.. Olmadi cok ihtiyac olan dokumanlari bastan yazariz.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 bende laptopta fedora var ama ses kartini tanimiyo sinir oldum.. default buldugu calismadi sonra control centerdan ALSA'ya cevirdim ama yine ses yok biraz arama yaptim bi cok kiside bu problem var ama cozum bulamadim fikri olan var mi?[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 ben de aynı sorunu yaşamıştım ama mixer'dan sesi açınca düzelmişti, sıfırda duruyordu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 # alsamixer ses ayari yapilir.. sonra # alsactl store bir seferlige mahsus bir olay bu[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Selam Linux sevenler, Öhöm çok resmi girdim saçma oldu neyse :) $imcik efenim ben Fedora Core 3'ü yükledim ve harbiden adamlar dedikleri gibi bir çok hatayı düzeltmiş iyi bir sistem geliştirmişler.Eskiden CD-ROM'u eject demeden kapanmazdı kıl alet onu düzeltmişler işte search de her dakka database'i uptadae et falan derdik ona gerek kalmamış ya baya güzel olmuş yavaştı Core 2 ama 3 hızlanmış gayet başarılı. Bana göre tek dandikliği UP2DATE abi hala salak adamlar bunu değiştiremedi çıldırmamak elinde deyil insanın Synaptic gibi kendini aşmış bir paket yöneticisi varken UP2DATE ne alaka ya diyor insan.Güncellemeleri yapmaz eyer dosya büyükse çünkü paket alış verişi durur bir anda netin :) falan fişman.Neyse soruma geliyorum; Şimdik Synaptic'i yüklemek istiyorum Core 3 de fakat başramıyorum nette baktım ettim dediklerini yaptım olmuyor birde size sorim dedim efenim.Cevaplarınızı bekliyorum linux dostları :p[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!.. [Bu mesaj DuNgEoN tarafından 13 Şubat 2005 14:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Synaptic kullanmiyorum distrom dogrultusunda, up2date den ve rh den nefret eden bir insan oldugumu da goz onune alirsak, swaret ve tarball halinde indirip kurmak en kesin yontem diyorum.. Tabii bu benim icin gecerli olan bir olay. Eminim ya siz dogru yolu bulup Slackware veya Debian a falan gecersiniz, ya da RH delisi baska bir arkadas elbet yardim eder :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 "LILO - Timestamp mismatch" hatasını boot yaparken veriyor. Bunun nedeni nedir? Slackware 10.1 Veya ben Xp den sonra linux kurarken LILO da nasıl bir ayar yapmalıyım veya LILO kullanmalımıyım. :)[signature][hline]pff Kritiğiniz bol olsun [Bu mesaj OffChu tarafından 13 Şubat 2005 16:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Mmmm tum image lerine ayni ismi falan mi verdin ? Gerci bu 22.5.9 da olan bir bugmis, sonradan fix edilmis, Slackware 10.1 de acep hangisi var. Ben direk 10.0 dan swaret le upgrade ettim 10.1 e, LILO yu falan upgrade geregi duymadigimdan bilemeyecegim tam olarak. Gel gelelim, eger ki sistemi boot edebiliorsaniz bir sekilde baska bir image ile, sistemi acin.. Eger acamiyorsaniz Slackware CD nizi takin ve boot = root=/dev/hda1 ro noinitrd yazin.. /dev/hda1 i tabii kendi diskinize gore degistirmeniz gerekiyor ( hda1 = Primary Master diskteki Ilk Partition ).. Acildiktan sonra /etc/lilo.conf u editleyip, oraya sunlari yazmaniz yeterli. [code=php] boot = /dev/hda prompt timeout = 50 vga = 791 image = /boot/vmlinuz root = /dev/hda1 # Artik bu diskinizde nereye yuklu ise label = slack read-only other = /dev/hda3 # Windows unuz hangi partitiona ( veya diske ? ) yuklu ise label = xp table = /dev/hda # Eger farkli bir diske yuklu ise burasi degistirilmesi gerekmekte [/code][signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Slackware 10.1 deki lilo da 22.5.9 Ayrıca linuxun windows gibi active primary partion lara yüklenmesi gibi bir durum var mı? Yoksa nereye koysak çalışabilir mi? Yazdıklarını en kısa zamanda denemeye çalışacağım. Teşekkürler[signature][hline]pff Kritiğiniz bol olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Ya Extended Partitionlara yukleyebilme imkani var diye hatirliyorum ama hayatimda hep Primary Partitionlara kurdum Linux u.. En sagliklisi bu.. Linux Native + Linux Swap[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Primary oluşturamadım. "No free sectors available" diyordu. Onun üzerine ext e kurdum. Yeni bir hdd alıcam linux için ondan sonra linux native + swap yaparım.[signature][hline]pff Kritiğiniz bol olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Bulmuşken sormaya devam edeyim. :P Araştırıken bazı kişilerin swap dışında ekstra "partition" larda oluşturduğu gördüm. (/usr /opt /home gibi) Böyle yapmanın bir faydası var mıdır? 2. olarakta swap in boyutu ne kadar olmalıdır? Edit: Unutmandan hangi dosya sistemini kullanmalıyım ?[signature][hline]pff Kritiğiniz bol olsun [Bu mesaj OffChu tarafından 13 Şubat 2005 17:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar