Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux ta bunu nasıl yaparım ?

sharky

Öne çıkan mesajlar

Öeh.. Abi "Linux nasıl kurulur ?" dan pek bir farkı olmamış senin sorununun :)

Mandrake'nin bildiğim kadarı ile RPM desteği var.. rpm -q ile apache, php ve mysql var mı diye kontrol edilir, sonra whereis, locate veya find komutları ile php.ini, httpd.conf ve mysql veritabanları bulunur.. Eğer ki mysql veritabanları yoksa mysql_install_db problemi halleder.. Tabii sonradan mysqladmin 'ile ( safe_mysqld açtıktan sonra ) root şifresini değiştirmeyi unutmamak lazım.. ( mysqladmin -u root -p password "mynewpassword" )[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

Mmmm hiç denemedim. xfcfg ( veya xcfg ) yi deneyebilirsin bu konuda.. Belki bir yararı dokunabilir. Pek yabancı olduğuım bir konu.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

Sosyal ağlarda paylaş

Başardımm!!!
Bilmediğini itiraf ettiremesem de Sharky'nin bir zayıflığını yakaladım! :) Tabi kim bilebilir, belki de yoktur böyle bir şansımız.

(Kenderleme: "tabi birazdan öğrenir gelir, kalırsın...")

Ama bunu bilirsin ve ihtiyacım var sanırım: çözünürlük ayarı nasıl yapılıyor?[signature][hline]bir akademik intihar timsali
Sosyal ağlarda paylaş

lol.

xf86cfg, xf86config, xfreesetup gibi programlarla

veya pencere yöneticin eğer destekliyorsa ( örneğin KDE ve Gnome babalar gibi destekliyor ) direk pencere yöneticinin Control Panelinden. Ya da kendine güveniyorsan /etc/X11/xorg.conf ( eski X kullaniorsan /etc/X11/XF86config ti galiba ) u editleyerek :D

Bu arada kimse herşeyi bilemez, herkes ilgilendiği konuları bilir, ama burası, şurası ve burasını araştırarak bulamayacağınız şey neredeyse yok.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

[Bu mesaj sharky tarafından 25 Aralık 2004 00:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

biraz noob bi soru olcak ama, idare edin :)

cedega'yla uuraşıorum bu aralar. bazı eski oyunlar çalışıyo, ama çalışsalar bile 1 fps falan alıyorum. çalışmayanlarda da çakılıyo, kill etmek zorunda kalıyorum. ben de görüntü kartı driverlarını yükleyeyim belki düzelir dedim. radeon 9600 series driverını indirdim. ama rpm'ini çalıştırınca şöle bi hata veriyo:
said:

[root@loj08033 downloads]# rpm -i fglrx-4.3.0-3.14.6.i386.rpm
file /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 from install of fglrx-4.3.0-3.14.6 conflicts with file from package libxorg-x11-6.7.0-2mdk
[root@loj08033 downloads]#

conflict olayını düzeltmek için ne denememi tavsiye edersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Yazarsin. FAT16 ve FAT32 dosya sistemlerine sorunsuz yazarsin, NTFS ye ise henuz tam olarak yazmak mumkun degil.. Sagolsun ms bir hayli saklamakta orasini burasini..

Gel gelelim, ayni dosya boyutu degismedigi surece, NTFS ye yazmak mumkun.. Tabii 2.6.* kernellerda Read-Write destegi vermeniz lazim.

Bu arada Debian kurdum. Cok eglenceli, oyuncak gibi onu bunu yukluyorum :)[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 30 Kasım 2004 21:32 tarihinde demiş ki:
...
Windows'a geçtiğinizde eşşekten düşmüş karpuza benzeyeceksiniz. O kadar kıt, o kadar sınırlı ki.. Sadece oyun oynayabiliyorum, ha bir de Office :)

E office'e de gerek yok biliyorsun OpenOffice sana bana herkese yetiyor...[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Sosyal ağlarda paylaş

e bi de cedega var şindi, oyun işi de halloldu.

windows bir kaç yıla popülaritesini çook yüksek oranda yitircek. şu son 3 yılda bile linux bu kadar popüler oldu ya, önümüzdeki yıllarda artık firmalar piyasaya program/oyun çıkarırken linux versyonlarını da çıkaracaklar. hatta başladı bile. oyun firmaları oyunlarının linux clientlarını çıkarmaya başladılar. yeni programların da nerdeyse hepsinin linux versyonu var. bi flash kaldı :)

bilgisayarla alakası olan insanların, hatta iş hayatında bilgisayarın büyük önemi olan insanların çoğu linux öğrenmeden olmayacak demeye başladı bile. hatta bilgisayarla alakası olmayacak olan arkadaşlarım windows'a pes ettiler, linuxa geçmeyi düşünüyorlar. eğer bir işletim sistemi bi insanın msn/surf/oyun/bi de bi kaç program ihtiyacını 6 aydan fazla karşılayamıyorsa bir şeyler var demektir. her bir kaç ayda bir format insanlara normal gelmeye başladı. linuxçulara her bir kaç ayda bir reboot anormal geliyo beh..

windows'da bile insanlar ms office yerine openoffice kullanmaya başladılar. IE gitti firefox geldi. o gitti bu geliyo... microsoftun işi zor. yavaş yavaş da zorlaşıyor. yok bazı dosyalarının source'unu açacaklarmış da özgür yazılım olaylarına girişeceklermiş falan... işe yaramayacak bu yaptıkları.

tabi bi de linuxun popülerleşmesiyle linux için virüs/adware/spyware görme şansımız da var ama allahtan açıkları open source olması sayesinde saniyede bulunuyo.

[Bu mesaj mayfer tarafından 02 Ocak 2005 21:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kernel bazlı bandwith shaping için araçlar var elbette. Fakat uygulama bazlı bir bandwith shaping var mı bilemiyorum, araştırmak lazım.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

Sosyal ağlarda paylaş

hardlink ve symbolic linkin bildiğim kadarı ile tek farkı, diskte kapladıkları inode sayıları. symbolic linkler 1 inode kaplarlar, hardlinkler, dosya ne kadar kaplıyorsa o kadar..

ln -s
ln [signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

Sosyal ağlarda paylaş

linux için güzel, kullanışlı, hızlı falan bi file manager var mı? bazı işlerde konsoldansa file manager kullanmak çok daha kolay oluyo. (özellikle çok sayıda dosyayı c/p ederken falan, dosya isimleri alakasızsa çok uğraştırıyo.) ama konqueror da mal gibi bi program... google'a sordum pek işe yarar bir şey bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

gaim install etmeye çalışırken şu mesajı alıyorum:
said:

[root@loj08033 downloads]# rpm -i gaim-1.1.1-0mdk10.0.i586.rpm
warning: gaim-1.1.1-0mdk10.0.i586.rpm: V3 DSA signature: NOKEY, key ID 4c292fcc
error: Failed dependencies:
libnss3 is needed by gaim-1.1.1-0mdk10.0
libnspr4.so is needed by gaim-1.1.1-0mdk10.0
libnss3.so is needed by gaim-1.1.1-0mdk10.0
libplc4.so is needed by gaim-1.1.1-0mdk10.0
libplds4.so is needed by gaim-1.1.1-0mdk10.0
libsmime3.so is needed by gaim-1.1.1-0mdk10.0