Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux ta bunu nasıl yaparım ?

sharky

Öne çıkan mesajlar

Kurarken paket seçimlerinde sadece soldaki oyun/ağ client diye alta alta seçeneklerin hepsi işaretli

birde sağ altta kde ve gnome ikiside işaretli 4. cd'yi istemedi. Ama 4. cd varmış ve herhalde ek olduğuı için hiçbir türk ftp'de yok. Okulda taradım taradım taradım bulamadım. Sadece bir yerde buldum isolinux diye acaip isimli bir sitede. İndirip denicem artık.

Bu arada java'da kuramadım. Ekran kartı renk ayarı yapamadım. Java kuramadığım için azureus'u çalıştıramadım. Sarmadı bu linux beni. Slackware denicem yakında.
Yannız şunu önemle söylemem gerek, user friendly olayında windows'un yanına bile yaklaşamaz, ne kde ne gnome. Yoksa renkleri, ikonları felan güzel.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Mandrake oldukça arkaşçıldır.. Nası ısınamadın, bak windows a ne kadar zamanda alıştın. Bir günde alışmayı bekliyosan kendini kandırırsın ancak..
Bekle herşey zamanla geçer, acı bile...

Göreceksin bak bir gün, nasıl bilgisayarı yönetiyorum, artık o beni yönetmiyor, diyeceksin..
Bekle Linux, Catscratch geliyor..

(nası fakir edebiyatı yapayıorum ama..)[signature][hline]Nedankoyum sana bi$i olmasın..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 03 Aralık 2004 13:26 tarihinde demiş ki:
Mandrake 10.0 kurulu. Samba, drakwizard ve linneighborhood kurulacak

mandrake 10.0 her yerde 3 cd ama üsttekileri kur deyince 4. cd yi istio. Dosyaları tek tek bulabilirmiyim internetten ki bulamadım ben.
ulaknet in ftpsini denedin mi?
ftp://ftp.ulak.net.tr[signature][hline]wastiee | PHPNotepad
Sosyal ağlarda paylaş

burayı yeni görüyorum.. ben de mal gibi yeni konu açtım :)
yazdıklarımı aynen c/p ediyorum:

selamlar..
ben de iki kez deneyip pes ettikten sonra artık (umarım) linux'a kesin geçiş yapıyorum. linux'a daha önceki seferlerde devam etmemiş olmamınen büyük nedeni de oyunlar..

bugün linux'un directx/direct3d destekleyen windows emulatorü olan cedega'nın (eskiden WineX'ti ismi değişti) 4.2 versyonu çıktı. bu versyonun da WoW, SWG, CoH, HL2, HL2DM gibi benim ilgilendiğim ve popüler olan birsürü oyuna daha full desteği var. ama download etmek için siteye (www.transgaming.com) subscribe etmek gerekiyor. eğer sadece download etmek içinse, kesin başka sitelerden bulurum diye düşündüm ama ilginç bi şekilde tek bi sitede bile bulamadım..

eğer bu işlerle ilgilenmiş olan varsa ve bana bu konuda yardımcı olabilirlerse sevinirim. (karşılaşabileceğim sorunlar, zorluklar falan dahil) 5$lık üyelik fiyatı fazla bir şey değil, ama eğer bir yerden bedavasını bulabilirsem satın almaya pek gerek yok gibi.

şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Üye olduktan sonra direk bir installer var, oradan direk hem install edebiliorsun, hem de update falan edebiliorsun. Ben bir aralar üyeydim.

Gel gelelim, p2p leri araştırmakta fayda var :P[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

Mmm... Abi hayatimda hic Wizardla samba kurmadim, Wizardin ismini bile bilmiyorum.. /etc/samba/smb.conf zaten yeterince aciklayici degil mi ?[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

Sosyal ağlarda paylaş

tabiki açıklayıcı deil.

şimdi samba normalde çalışıormu ? sanmıorum çünkü web console'u açmıo. localhost:6xxx birşey var ya. Bağlanamıorum dio. Mandrake 10.0 kurulumda var samba. samba.swat yükledim ordan. İşte drakwizard yükledim. Configuration wizard'ı var. etc/samba/smb.conf var. Yetkiniz yok diye ellettirmio. Sadece tek bir user var. Girerken şifre sordurtmadım. Users & Groups'a giriorum. sadece bilisim diye bir user var, group'uda bilisim. users diye bir group açmak istiorum orda listede olmamasına rağmen böle bir grup var dio felan böle saçma sapan şeylerle uraşıoz anlayacağın.

kısaca
samba nasıl çalıştırılır ? Conf dosyası bulduk mesela, conf dosyasını save edince başlıomu çalışmaya ? çalıştırmak için ayrıyetten bir dosyamı var?

Falan felan diye gider bu sorular.[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 09 Aralık 2004 17:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun bir suru yontemi var.. Oncelikle /etc/ dosyalarina "root" yetkisi ile ulaşacaksın. Bunun başka bir yolu yok. En güvenlisi de bu zaten. Başka bir kullanıcıya da root yetkisi vermeni önermiyorum açıkcası..

smb.conf açıklayıcı bence.. Neyin nerede olduğu, hangi printer'in share edildiğini falan commentlerle bile anlayabiliyor insan. Ama tabii görsel konfigurasyon toolarına alışkın bir adam için zor gelebilir ilk başta.. SWAT sambadan farklı bir şey.. Samba'nın Web üzerinden yönetimine yarayan bir tool.. Ama zaten samba paketi ile birlikte gelior..

Şimdi sen smb.conf 'u ayarladıktan sonra smb -D; nmb -D dediğinde çalışmaya başlıyor.. Bu bir yol.. Eğer ki inetd.conf türevi bir şey kullanıyorsan, o zaman oradan samba ile ilgili gerekli yerleri uncomment ederek sambayı çalıştırabilirsin.. Ama bunun bir de BSD style i var.. /etc/rc.d/rc.samba start gibii.. ve hatta RH sistemi de var service samba start gibi.. :) O kadar çok yol var ki..

Ah bi Slackware kurmuş olsan babalar gibi problemin olmayacaktı ama :) Napalım artık.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

Sosyal ağlarda paylaş

inetd.conf nedür. NŞA'da mevcutmudur bu dosya ? samba -D felan anladım denerim. Eve kurmadım mandrake'yi. Okuldaki bilgisayarlara kuruoz ama network'ü görmedikten sonra bir anlamı yok. Ödev felan yapılıo milletin networkün nasıl işlediğini görmesi lazm.

smb.conf 'u biryerlerden bulabilme şansım varda işte samba nasıl başlatılıo onu bilme şansım yok çünkü internette nereye baksam hep son uç anlatılıo. Mesela çok güzel adam anlatmış windows ile mandrake nasıl bağlanacak birbirine ama linneighborhood programını bulamıosun. Buluosun 198 kb bu sefer mandrake dioki işte bütünlük için şu 1 mb lik dosyayıda kurman gerek dio. Söylediği rpm zaten benim sağ tıklayıp kur dediğim rpm.

Slackware'i indircem yarın okulda. 1.5 mb ile :D Ama eve kurarmıyım bilmiorum. Biraz yer sıkıntım var evde.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Iste Mandrakenin dallamaliklari bunlar. RH turevi sistemlerin hepsi boyle. Hatta tum RPM kullanlar boyle..

Ya Debian kullanacaksiniz, ya da Slackware.. Onlardan rahati yok.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?

Sosyal ağlarda paylaş

İşte mandrake ile giriş sonra slackware.

Şimdi bişi daha sorayım çünkü hiçbir fikrim yok. Linux için bir partition ayarladık tamam. D:'nin boş 5gb kısmını yeni bir part yaptı ve kurdu linux kendini. Sonradan linux'u silcez, onu windows'a nasıl kazandıracaz ?[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ben de artık mecburiyetten linux kullanıyorum. Pek komplike işler için kullanmayı düşünmediğimden çok soru gelmez ama benim için en önemli olan şey:

Debian kullandığım makinam tv'ye bağlı. Malum resim kalitesi oldukça iyi olsa da, textler pek iyi durumda çıkmıyor. Metin görüntüleme kalitesini nasıl optimize ederim?[signature][hline]bir akademik intihar timsali
AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıdaki sorumla ilgili bir tutorial buldum. Onu deneyeceğim adım adım. Eğer bir sorum olursa yardım çığlığını basarım buraya.

Ama önce linuxu yüklemem gerekiyor. Eskiden yüklerdim ve sorunsuz çalıştırırdım ama son yüklediğimde açılmamaya başlamıştı linux. Dün akşamdan beri çeşitli denemeler yapıyorum linuxu yüklerken ve haala aynı sorun. Umarım aşarım o derdimi.[signature][hline]bir akademik intihar timsali
AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

valla arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

unix bi sisteme uzaktan ssh ile bağlanıyorum.ordan webde başka bi hostda olan bi zip dosyasını kendi accountumun home'u altına indirmem lazım.

ayrıca indirdikten sonra o zip dosyasını açmam lazım.

önemli.
yadrımlarınızı bekliyorum.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 19 Aralık 2004 16:04 tarihinde demiş ki:
valla arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

unix bi sisteme uzaktan ssh ile bağlanıyorum.ordan webde başka bi hostda olan bi zip dosyasını kendi accountumun home'u altına indirmem lazım.

ayrıca indirdikten sonra o zip dosyasını açmam lazım.

önemli.
yadrımlarınızı bekliyorum.
wget http://hedehodo.com/hede.zip
bulundugun yere indirir bu.

unzip hede.zip

bu da acar. bulundugun klasore acar yalniz dikkat. mkdir ile yeni directory yaratip, onun icinde yaparsan wget ve unzip i daha rahat edersin[signature][hline]wastiee | PHPNotepad
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...