Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otomatik vites Vs. El Vitesi Sorusu

Cafein

Öne çıkan mesajlar

otomatik vites alınıcağı zaman her zaman tavsiye edilen en aşşağı 150 beygir olmasıdır.tabi kasa ya göre değişiyor örnek 3 serisinin 320 otomatiği kurtarmıyor...[signature][hline]Use your bullets wisely. you may want to use the last one on yourself
Trance-Dj Tiesto (Lord of Trance)

Sosyal ağlarda paylaş

1.4 aldigina gore zaten performans aramiyorsun, neden alinmasin ki.
edit: dizelmis, o baya bir kastirabilir almadan once dene kesinlikle.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.

[Bu mesaj _Mordrac_ tarafından 08 Temmuz 2005 14:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Boccob'un dediği çok geçerli, bugüne kadar 1.4 Poloda bunu çok yaşadım (çok yakın arkadaşın arabası) ve Astrada da tecrübe etme fırsatı buldum. Poloda aslanlar gibi 130la girdiğimiz rampadan arabanın soluğu kesilmiş bir halde 80le çıkıyoruz, yırtıyor kendini.

Gerçi, yeni nesil araçlarda bunun değiştiği söyleniyor, şahsen daha test etme şansım olmadı, hiç araba yenileyen bir ahbabım yok maalesef.

Ben döndüm dolaştım, el vitesinde karar kıldım ama arabamı satınca yerine yenisini almayacağım için yaşasın İ.E.T.T diyorum, onların zaten hepsi manuel.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Olurmu Cafein yeşil otobüsler otomatik :)

Cafein tekrar düşün bence ya sıkışık trafikte çekilmiyo düz vites. Vites değil ama debriyaj adamı bitiriyo bide debriyaj balatasından yemeyim diye ayağımıda çekip kenara koyuyorum.. Üstünde tutsam okadar koymaz gerçi ama kıyamıyorum ben :D[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan, ben de gülü seven dikenine katlanıyor diyorum :)
Valla 5 senedir trafik mrafik manuel kullanıyorum. Otomatik kullanırken özellikle park edişlerde mutlaka problem yaşıyorum, ben debriyaja basıp arabayı kaydırmaya alışmışım, yok illa geri vites ileri vites tak, azıcık kaydıramıyorsun arabayı, o ıkınıyor ilerlemek için, vs vs.
Bir de annemin arabası S40 T4 otomatik vitesli. Geçenlerde onun manuelini kullandıktan sonra, otomatik vitesten derhal vazgeçtim :) Fiyuuuuuuuiiit yani, öyle farketti.

Aa yeşiller otomatikse onlarla gideyim, belki şöforler daha az kudurmuş olur :)[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

otomatik vites kolay gibi gozuksede

kullanma teknigi var

ole 2.0 araba katil matil komik laflar net soyluyorum(bu lafi soyleyen adami 10 senedir otomatik vites kullaniyor)

1.4 cliom vardi cok memnundum otomatik vitesten.

dedigim gibi otomatik vitesi kullanmayi bilecen baska turlu olmaz. Mantigini kavrarsaniz otomatik vitesi normal bites gibide kullanabilirsiniz yokuslarda falanda gayet guzel randiman verir araba.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar manuel olayın zevkiyse de, en fazla 2-3 sene kadar ısrar edicez gibi geliyor bana manuelde.

otomatik doğru yok gibi gözüküyor..

ki 2005 mustanglere manuel seçeneğinin olmamasını ilk duyduğunda anlayamamış birinin ağzından çıkıyor bu sözcükler :P[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

Cogu luks spor arabada duz vites yok artik, surus keyfini ne kadar etkiler bilemem ama bu araclardaki viteslerin duz vitesten cok daha performansli oldugu kesin. Su an icin 1.6 ve altindaki arabalarda performans kaybi soz konusu ama yakin gelecekte bunun da caresine bakilir.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Sosyal ağlarda paylaş

valla vitesle hakimiyete ulasiyorsan helal olsun bir ara arabayi yonetenin direksiyon oldugnuda dusun derim:)

tekrar diyorum benim 1.4 otomatik cliom gayet performansliydi. ha eger yarissa 0.3 sn daha hizlidir 10 e yukselirken manuel. ama tahminim 18 yasini asmis bir araba kullanicisi olarak performansin abi bneim arabam seninkine koyarkenden cok dogru yerde yeteri kadar hizlanabilmek oldugunu anliyorsundur.

bundanda onemlisi cliom normal bir cliodan ogle buyuk bir kayipta degildi. ve her zaman akli olanin tercihiydi.

neyse tartismanin manasi yok ben deneyimlerimle konusuyorum umarim sende oyle yapiyorsundur ve bu devirde otomatik varken normal almanin akla mantiga uygun olmadigi bariz belli.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Manuel araba kullanmanin bana gore hamalliktan farki yok.

20 Yasindayim arabayi sadece ulasim icin kullaniyorum. Arada sirada eskisehir yolunda hirs yapan tipler oluyor onlarla kapisiyorum motor ve kasa olarak benzerse otomatik 1.6 civic ile genelde zorlanmiyorum bile.

Ha tabiki 1.6 civic s60 R tadi vermiyor ama yinede civic tercihimdir. Ehliyetimin ilk 2-3 ayinda yapmistim o sana koyar buna ben koyarim diye temennim hemen bu muhabbetlerden kurtulmaniz yonundedir
Sosyal ağlarda paylaş

Duz vites daha zevkli gelebilir kisiden kisiye degisir. Benim icin surus keyfi konforlu surus demektir otomatik vitestir (ya da tiptronic multitronic steptronic herneyse). Baskasi kompresor yapmayi sever duz vites kullanir.

Ama artik mesela bmw ve audi gibi arabalarda SMG(sequential manual gearbox) veya DSG (direct shift gearbox) opsiyonel olarak alinabiliniyor ki bunlar kat kat daha performansli manuelden.
Tiptronikler de artik 6-ileri(bazilarinda daha fazla) ve gecisler optimum sekilde programlandigi icin performans kaybi yok denecek kadar azaldi.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...