Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vatikan ve Batı ülkelerinin Türklere karşı tutumu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
huun aynen dedigin gibi zaten, bolucu falan degil bu insanlar. once almalari gereken seyi almissin, sonra 200 tanesi daga cikmis.

sizin tek savunabildiginiz sey su olabilir;

kardesim bu millet buna hazir degil. bu millet insani daha herkezi ayni paydaya koymadan devlet olusturacak altyapiya sahip degil. sen sana turk ona kurt dersen bunlar birbirlerini bogazlar. bizim hala bu insanlari birlestirmek icin boyle bir turk kavramini devam ettirmemiz gerekiyor

veya su;

kardesim iyi diyorsun ama pkk denen teror orgutude ayni seyi yontem olarak kullaniyor. ikimizde ayni seyi savunuruz, sonra onlar kozlari ellerine alir, sorun dahada buyur. birak herkez turk kalsin

iyi. ama hala bu nufusun beste birine vatandaslik haklarini vermiyor.

soyle bir mantigi ise kesinlikle kabul etmiyorum. kurtce kursu ac, kimse gelmedi, demekki gerek yokmus. bu nedemektir yahu.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
pkk nin savunacak bir seyi yok bunu kaciriyorsun gozden sen .
kurtlere ozgurluk diyorsa daha ne kadar ozgur olacak . tarihinde devlet kurmamis bir millet . (millet iyimser bir yaklasim )

turkiyedeki kurtlerle pkk nin savundugu seyler apayri dunyalar . altkimlik ustkimlik diyede bir sey yok onlarin dedigi gibi olay bu .
konumim diyorumkonusturuyorsun ustelik gec kaldim disari cikmam lazim :D

adamlar daha ne kadar vatandas olacak infeq verdik iste ornegi isteyeni cumhurbaskani basbakan bakan ve milletvekili oluyor daha ne olsun. birisi daha ne kadar vatandas olabilir sorarim sana :P
hadi bitti daha yazmiyorum son [signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.

[Bu mesaj huun tarafından 15 Temmuz 2005 21:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
benim tek bir derdim var. kurtlerde insan. bunu anlayin. ben pkk yi falan savunmuyorum.

ben sadece diger insanlar gibi muamele goremeyen 20 milyon insanin hakkinin yendigini soyluyorum. ve bu insanlara da turk diyip kimliklerini silmenin yanlis oldugunu hatirlatiyorum. ayrica diger azinliklara yapilmayip bunlara yapilan haksizliklarinda epey fazla oldugunu belirtiyorum.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
bir şeye cevap veriyorsun, ama ne cevap verdiğin kişi benim, ne de cevap verdiğin düşünce benim düşüncem.

ortadaki durumu hakkaten anlamış değilim. yani bir şeyler söylüyorsun ama onlar ne benim öne sürdüğüm şeyler, ne de benim düşündüğüm şeyler, hatta ben de çoğuna katılabilirim. bu kadar mı zor insanları, düşünceleri zümre zümre ayırıp sabit bi bakış açısından çıkmak, düşünce akışını anlamak, içinde yatan öznelliği karşına almak.

ben türkiyedeki türk kavramının sürecini anlatıyorum, karşımda bulduğum alakasız ve sonuçta gene benim dediğime kendinin bağladığın bir şey. 1900lere kadar yoktu zaten 1900lerde üretilmiş bi kavram diyorum, bunu bana cevap olarak sunuyorsun. insanların kimliğinde beni ilgilendirecek, benim açımdan bir şey değiştirecek hiçbir şey yok diyorum, sen insanları kimlik kimlik ayırıp, ayrı muamele yapamazsınız diyorsun. üstkimlik zaten süreç içinde bu toprağın ortak sahiplendiği yapay bir şey, aslında tam da varolmayan bir şey ve onu simgeliyor diyorum, herkesi vatandaş olarak görebilmelisiniz diyorsun. hakkaten de anlayamadım, ne yapıyorsun, yaptığın nedir? ne almalıyım ben o yazıdan, ne almamalıyım, çözebilmiş değilim.

bi cevap verme durumunda olduğum türkiyeli terimi var ki sonuna kadar suni bi terim, ki belirttiğim şekilde, kimlik olarak suni bi terim. türkiyeli demekte bir şey yok zaten, ama türkiyeden olman kimliğini belirleyecek bir şey değil. bu boynunda taşıdığın kimliğe de benim ihtiyaç duymadığımı da zaten belirtmişim, önemli olan tarih ise bu süreçleri anlamaktır bizim açımızdan demişim, gene de bu görüşünde karşına alıp da konuşmuşsun beni.

bir de i'm a turk olayı var ki muamma tamamen benim açımdan. bunu başka bi memleket insanına uyarlamaya çalıştım ki ingilizcede tam anlamıyla bi çığır açmış olduğumuzun farkına vardım, ki bunu bu kadar soğukkanlılıkla yapabilmek asıl başarı olsa gerek.

bir de türklüğün yapay olduğu konusunda yanlışsın demişsin de yazında onunla ilgili bir şey göremedim, bi sonda sonuca bağlarken kullanmışsın ki sonuca bağlarken bundan bahsetmeyi unutmuşsun sanırım. bi yerde bahsetmişsin, onda da benim dediğimi demişsin, kullanılmadı demişsin, hatta kullanılmayacaktı hede hödö olsaydı demişsin.

bir de laz bir insanın türküm demesini hor görmüşsün ki bunu yaparkenki soğukkanlılığın da gene örnek teşkil etmekte insanlığa. hayır bir de bunu benim tanıdığım lazlara uyarlıyorum da, onlarla böyle bir şeyden bahsetsem kilitlenir kalırlardı herhalde.
ha bir de bunu yaparken aynı örneği ermeniler için de uyarlayarak savını kanıtlamaya girişmişsin ki zaten bunun aynı şey olmadığını da yukarıda söyledim, nedenini merak ediyorsan oradaki yazıyı baştan sona düşünce akışını anlayarak okumanı tavsiye ederim.

yapay olan bir şeyin neyi temsil edilerek bu kadar sahiplenildiğini tekrar düşünmen gerekiyor kesinlikle, o insanlar mı onu benimseyerek hata yapmış yoksa sen mi olaya tamamen yanlış bakıyormuşsun. bana kavramın yaratıcılarının yanlış ve anlamadıkları bir şey için bunu yaratmış oldukları pek de mantıklı gelmiyor, eğer seçeceğin bu ise.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Mesaj tarihi:
montezaus simdi buraya numaralandirilmis seyler yazicam laf yazmadan hangilerine katilmadigini soyliyceksin

1) turkiye vatandaslarinin, 1930larda yazilan turk tarihi tezinde belirtilen ve turk diye adlandirilan insanlarla akrabaliklari cok az

2) turkiye farkli etnik kokenlerden gelen azinliklardan olusuyor

3) turkiyede yasiyan 15milyon kusur kurt var

4) turkiye cumhuriyeti 80 yildir bu grubun turklerden farkli olarak varligini reddediyor, onlarinda turk oldugunu savunuyor

5) ama bu yaptiklari sey yanlis, cunku onlar farkli bir etnik grup

6) bu yuzden 1930 larda ortaya atilmis turkluk tezi insanlari dogal gruplarinin elemani yapmiyor

7) turkiye cumhuriyeti devleti kurtlere diger azinliklara davrandigi gibi davranmiyor, kendi kendilerini tanimlamalarina, dillerini konusmalarina, kendi dillerinde egitim gormelerine izin vermiyor

8) turkiye cumhuriyetinin her vatandasinin devletten ayni hizmetleri almasi lazim

9) kurtler sadece devlet onlara siz kurt degilsiniz turksunuz dedi diye turkce konusmak zorunda degiller.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:

turkiyede kimlerin azinlik kimlerin olmadigini bir kere daha oku . her farkli ırkı azinlik olarak ele alacaksak oo isimiz var .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
ya ben cok karisik anlatiyorum size. iki tane catisan hadise var;

birincisi turkiye cumhuriyeti vatandasi herkez turktur.
ikincisi ise turkiye cumhuriyeti nufusunun 5te 6 da birini kurtlerin olusturdugudur tamammi

simdi kurtler, turk degildirler.

bunun aslanlarin, tilkilerin oldugu yeri ele gecirip, hepimiz aslaniz demesinden farki yok

olmaz[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
eger hepımız aslanız demessen ve aslandan daha ezık tılkıyıde aslan statusune koymassan aslanlar ve tılkıelr bırbırıne gırer olay budur
asımılasyon kotu bsıey degıldır

unutmayalımkı o cok sevdıgınız ve duzenelrını savundugunuz amerıkalılar tılkılerı kendılerınden gormek yerıne hepsın ı bataklıta bogmuş bir guzel soykırım çekmiştir[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
öncelikle -bunu yazarken bu şıkların da herhangi birini okumuş değilim- düşüncemi birinin anlayabilmesi için düşünce akışı düzgün bi metnin yeterli olmadığı bi durumla ilk defa karşılaşıyorum, böyle anketvari bi uygulama hakkaten de dahiceymiş.
said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:
montezaus simdi buraya numaralandirilmis seyler yazicam laf yazmadan hangilerine katilmadigini soyliyceksin

1) turkiye vatandaslarinin, 1930larda yazilan turk tarihi tezinde belirtilen ve turk diye adlandirilan insanlarla akrabaliklari cok az

bunu anlayamadım. türk tarih tezi dediğin, eğer anladığım gibiyse, yani türk insanı anadolu insanıdır ise katılıyorum ona, ki doğal süreçle bizzat türk üstkimliğiyle gruplanmış, bu kimliğe sahip çıkmış insanlardır. tam olarak anlayamadığım için açıklamaya girişiyorum, kusuruma bakma. ha eğer buysa da buna katılıyorum, budur benim görüşüm.
said:

konuştuğumuz şey türkiye değildi, türk kimliğiydi.
türkiye zaten öyle, ama bundan o anlamda bi çıkarım da yapamazsın, saçma olmuş.
said:
3) turkiyede yasiyan 15milyon kusur kurt var

istatistik yapmadım, nereden bileyim. varsın olsun.

ee derim yalnızca.
said:
4) turkiye cumhuriyeti 80 yildir bu grubun turklerden farkli olarak varligini reddediyor, onlarinda turk oldugunu savunuyor

t.c. bir şeyi reddetmiyor, tc bir şeyi de tanımlamıyor.

bu tanımlama bu ulus bi araya gelip milliyetçiliği, bu anlamda milliyetçiliği benimserken temelini attıkları bir şey. tcnin anayasasında böyle bir şey mi var zannediyorsun? vatandaşlıkla ilgili bir şey var ki bu da tamamen alaka bir şey konumuzla, yukarıda vatandaşlığı kimlik olarak kullanmışsın ama umarım o değildir kafandaki.

tc için bir şey farketmiyor.
bu kemalist görüşün, milliyetçilik ilkesinin temellerinden biri. orada da bu ilkeyi şekillendireni içinde gruplar yoktur, bu halk vardır, anadolu halkı vardır ki bu da kimlikten tamamen yoksun bir şeydir. eğer sen bunu gruplarla bağdaştırıyorsan zerre anlamamışsındır bu görüşü, zerre de hakim değilsindir, üzerinden anca sana söylenenlere dayanarak konuşuyorsundur. zaten laz lazdır, kürt kürttür, çerkez çerkezdir. ama onlar bu vatanın insanlarıdır ki biz de buna türk diyoruz, bi grubun kendini pratik olarak ayrı görmesi bu anlamda mümkün olmasa da, temelden uzak ve yanlış yansıtılmış şeylerle de kendilerini sadece kürt diye nitelendiriyorlarsa da bunda diğerlerini ilgilendirecek de birşey yoktur sadece.
said:
5) ama bu yaptiklari sey yanlis, cunku onlar farkli bir etnik grup

ha?
said:
6) bu yuzden 1930 larda ortaya atilmis turkluk tezi insanlari dogal gruplarinin elemani yapmiyor

kendi neden sonucunun çizgisinde soruyorsun soruları, biri alakasız olunca, bu diğeri de alakasız gitmiş oluyor farkındaysan.
said:

7) turkiye cumhuriyeti devleti kurtlere diger azinliklara davrandigi gibi davranmiyor, kendi kendilerini tanimlamalarina, dillerini konusmalarina, kendi dillerinde egitim gormelerine izin vermiyor

aynı şekilde.

özündeki olayı anlayamamışsın sen. yani aslında hiç de sizlere söylendiği gibi herhangi yaratılmış olduğu söylenen bi durumdan bi kimsenin gocuntusu falan olması da, işin özü, pratiği gereği mümkün değil. laz nası lazım diyorsa aynı çizgide kürt de kürdüm diyordur, birinin söylemesiyle diğerinin söylemesi arasında, zannettiğinin aksine zerre bi fark yok. kendi dillerini konuşma meselesinde ise ne yapılabileceğini merak ettim açıkçası, kendi aralarında 'niye şu dilde konuşmuyorsunuz' mu diyicek. kendi dillerinde eğitim görme işi ise işin bölücülük kısmına giriyor, ayrımcılık kısmına giriyor kesinlikle ve böyle bi beklentinin kendi kendine oluşmuş olması mantıksız bir defa, bu düşüncedense devlet makamını sorumlu tutmak ayrı bi denyoluk bana göre.
said:

8) turkiye cumhuriyetinin her vatandasinin devletten ayni hizmetleri almasi lazim

hayır, japon asıllıların elektrik, hastane gibi hizmetleri almaları engellenmeli.
said:
9) kurtler sadece devlet onlara siz kurt degilsiniz turksunuz dedi diye turkce konusmak zorunda degiller.

dil suni bi gündem maddesi bir defa burada, ben ister ingilizce konuşurum, ister almanca, ister türkçe. sen de kürtçe, lazca konuş, mantık farkı var mı arada.

ha tabi kullanmak için saçma sapan şeyleri de işe dahil edecekseniz devam edin ama bu işin bi mantığı yok, nece konuşacağı ne demek yahu? yarın bir gün de sırf devlet (?) onlara siz kürt değilsiniz türksünüz dedi diye ayakkabı giymek zorunda değiller demenden bi farkı yok bunun benim açımdan.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...[i]someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/appar
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:40 tarihinde demiş ki:
ya ben cok karisik anlatiyorum size. iki tane catisan hadise var;

birincisi turkiye cumhuriyeti vatandasi herkez turktur.
ikincisi ise turkiye cumhuriyeti nufusunun 5te 6 da birini kurtlerin olusturdugudur tamammi

simdi kurtler, turk degildirler.

bunun aslanlarin, tilkilerin oldugu yeri ele gecirip, hepimiz aslaniz demesinden farki yok

olmaz

ortada asimilasyon yok ki.

bak şimdi bi hayvanat bahçesi varmış (sırf verdiğin örnekten gitmek için söylüyorum, çok çirkin bi benzetme yoksa).
bu hayvanat bahçesinde kuşlar, develer, maymunlar, goriller, papağanlar, ayılar, aslanlar, panterler, pandalar, yılanlar -başka hayvanat bahçesi hayvanı varsa onları da dahil edin, bu kadarı geldi şu an aklıma- varmış.
bunların bütününe de yılan hayvanı, goril hayvanı, aslan hayvanı yerine, x hayvanat bahçesi hayvanı dejiliyor.

bu kadar çarpıtarak nasıl bakabildiğine hayret ediyorum, hadisenin kendisiyle zerre alakan yok çünkü aslına bakarsan.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:1) turkiye vatandaslarinin, 1930larda yazilan turk tarihi tezinde belirtilen ve turk diye adlandirilan insanlarla akrabaliklari cok az

bak simdi isteyerek ya da istemeyerek neler soyluyorsun inceleyelim . 1930la "ve" arasini cikaralim cumlenden . turkiye vatandaslarinin turk diye adlandirilan insanlarla akrabaliklari cok az . simdi 1930 da yazilan turk tarihi tezinden kastin ne bilmiyorum turkiye vatandaslarinin turk diye adlandirilan insanlarla akrabaliklarinin az olduguyla nereye gelmek istiyorsun ve aslen su cumle ne anlatiyor kafam cok karisti vazgectim 1. maddeye bir sey yazmiyorum .

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:2) turkiye farkli etnik kokenlerden gelen azinliklardan olusuyor

turkiye cumhuriyeti vatandaslari cesitli etnik kokenlerden gelirle senin soyledigin arasinda cok fark var . turkiyede herkes azinlik olsaydi ya turkiye olmazdi ya da federasyon olurduk . demek ki turkiye yi bir arada tutan asli bir unsur var ortada . kurtu cerkezi lazi hep tartisiyoruz ama bu asli unsur olan turkleri cok az konusuyoruz . turk derken daha once belirttigim gibi kafatasi turkculugu degil bu . kendini turk hissedenlerden bahsediyoruz . ayrica azinlik siyasi ve diplomatik bir terimdir , azinlik olmak icin cesitli sartlar gerekir ki senin soylediginin aksine turkiye cumhuriyeti devletinin resmi tezi kurtlerin kurucu unsur oldugudur . kurtler digerleri gibi bu devleti kuran unsurlardandir azinlik degildir .

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:3) turkiyede yasiyan 15milyon kusur kurt var

rakam tartismali olsada 10-20 fark etmez evet varlar inkar edende yok .

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:4) turkiye cumhuriyeti 80 yildir bu grubun turklerden farkli olarak varligini reddediyor, onlarinda turk oldugunu savunuyor

yo kimse kimsenin varligini inkar etmiyor . kurucu unsur olduklarini soyluyoruz . konuyla ilgili biraz daha ataturk milliyetciligi okumani tavsiye ederim . en azindan bilgilerini tazele .

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:5) ama bu yaptiklari sey yanlis, cunku onlar farkli bir etnik grup

ısrarla kurt cumhurbaskani basbakan bakan ve vekil oldugunu soylememe ragmen sen de israrla bunlari gormezden gelip onlari farkli bir etnik grup - azinlik mi etnik grup mu karar ver - olarak gordugumuzu iddia ediyorsun. sence arada bir ayrilik davasi guduyor olsak - ki artik konu istesende istemesende sen ve ben oldu- bu adamlar ulkenin en onemli kurumlarinin basina nasil geldi ?

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:6) bu yuzden 1930 larda ortaya atilmis turkluk tezi insanlari dogal gruplarinin elemani yapmiyor

bu 30 larda ortaya atilmis turkluk tezi dedigin sey ataturk milliyetciligimi hala kavrayabilmis degilim , fikir yurutuyorum .

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:7) turkiye cumhuriyeti devleti kurtlere diger azinliklara davrandigi gibi davranmiyor, kendi kendilerini tanimlamalarina, dillerini konusmalarina, kendi dillerinde egitim gormelerine izin vermiyor

tevhidi tedrisat var ulkede egitim turkcedir . almanyada yasayan alman vatandasi turkler nasil almanca egitim goruyorsa turkiyede de boyle . dunyada boyle . sebepleri detaydir uzundur bu konuda yeri yoktur . dillerini gayette konusurlar . bu ulkede herseyi gordum kurtce konusmamiza izin vermiyorlar diyeni gormedim .

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:8) turkiye cumhuriyetinin her vatandasinin devletten ayni hizmetleri almasi lazim

bu doguyla bati arasindaki farktir . dogu karadenizdeki adamda marmaradaki kadar imkanlarla yasamiyor ama lazlara bakmiyor ulan bu devlet ayrimcilik var diye bir fikir hic duymadim bugune kadar .

said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 21:36 tarihinde demiş ki:9) kurtler sadece devlet onlara siz kurt degilsiniz turksunuz dedi diye turkce konusmak zorunda degiller.

evet degilller . sene 96 bursa ya okumaya gittigimde bazi semtlerde sokakta otobuste minibuste turkceden fazla kurtce konusuldugunu gordum .

kisaca ya agzinda geveleyip acikca konusamadigin bir sey var ya kafan cok karisik . soylediklerinin kisa bir ozeti kurtleri asimile ediyoruz , dillerini adetlerini goreneklerini yasatmamalari icin onlara baski uyguluyoruz , her ne sebeptense baska hic kimseye karsi olmadigimiz halde kurtlere karsiyiz , kurtler varolma mucadelesi veriyor . buna kim inanir ? ben inanmam . zira sacmalik . ozeti yanlis cikarmis olabilir fazla detaya girmeden bir de sen ozetle cok fark var mi yok mu benim ozetle gorelim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
Inteqted, kimlerin etkisinde kalarak yazdığını merak ediyorum. Sanırsın ki, TC öyle bir yer ki, "Ben Türk'üm" demeyeni derhal içeri atıyoruz, herkese baskı yapıyoruz, sokakta Kürtçe konuşan gördüğümüz anda "Vay bize ha" deyip çekip vuruyoruz. Nereden etkilendiysen bilmem ama, bunlar çarpıtılmış doğrular bile değil.

Kürtleri asla asimile etmeye çalışmadık, bu lazları, çerkezleri, tatarları asimile etmeye çalıştığımızı söylemek gibi bir şey. Bugün İstanbulda, Kadıköy'ün ortasında bile iki tane kürt 50 metre mesafeden birbirleriyle bağıra çağıra şakalaşabiliyorsa ve kimse bu adamlara bir şey yapmıyorsa, hani nerede asimilasyon, nerede baskı?

Bir düşün bakalım, bu Kürt meseleleri ne zaman hortladı ve bu meselenin özünde, yağlı, siyah, toprak altından çıkan ve varil fiyatı zaman zaman 70 doları bulan bir nesne var mı? Düşün bakalım niye Musul-Kerkük kavga dövüş Kürdistan denen yerin topraklarına katılmaya çalışıyor, Barzani ve Talabani bir anda şişinip palazlanıp etrafa caka satmaya başladı....

Bu ülkede önce Ermeni terörü vardı, amacı ülkeyi sarsmaktı, sonra PKK ortaya çıktı, amacı ülkede nüfus olarak yoğun olan Kürtleri kışkırtmaktı. Ama bir de şu ucu var olayın, gerek Kuzey Irak olsun, gerek Güneydoğu Anadolu olsun, bu heriflerin "Buralar Biziim" diye istedikleri hemen her yerde petrol var. Mesele bir araklama meselesi kısacası. Paranın kokusu geldiği için azıtıyor herkes.

Eğer dediğin gibi bir baskı, asimilasyon, tehdit ve yıldırma olsaydı Kürtlere karşı, bu baskı kalktığı an Kürtçe kurslar dolup taşar, Ciwan Haco konserine bilet bulunmaz, Kürtçe televizyonlar tam gaz yayına girerdi. Şimdi kalkıp, "TC tehdit etmiştir kimse konsere, kursa gidememiş, tv açamamıştır" dersen, artık ne derim bilemem. Ben şahsen bugüne dek bir Kürt'e, Kürtlüğünü engelleyecek şeyler yapıldığını bireysel bazda görmedim. Kürt kelimesinin tabu olmasıysa, terör olayları tırmanışa geçtikten sonra oldu, ki böyle bir durumda anayasa bile temel hak ve özgürlükleri kısıtlar. Sen adama "Tamam PKK azıttı, ama buyur sen de Kürtçe kurs aç" dersen, adama "Al canım kurs aç beyin yıka suistimal et propagandanı yap" demiş olursun resmen.

Bir de çarpık Kürtler var tanıdığım, umarım onlardan değilsindir. Adam kalkmış diyor ki "Biz Kürdistan'ı kuracağız, Türkiye seyirci de kalmayacak, yardım edecek." Nasıl yani diye kaldık, adam diyor ki "Türkiye'nin borcu, bize doktor, mühendislerini yollayacak, altyapımızı kuracak!" . Adamdaki patavatsızlığa bakın hele, hem toprak istiyor, yetmezmiş gibi altyapı istiyor, personel yok onu da istiyor. Bir arkadaş delirdi bunun üzerine, "O zaman burada okuyacağına git orada oku anca gidersin üniversiteye" dedi. Kürt çocuğun verdiği cevap "Ne münasebet, buralar ortak! İstediğimi yaparım ben burada, sen oraya gelemezsin, orası bizim!" şeklindeydi. Gözlerimi yaşarttı düşünceliliği. Böyle bir nefretin ve çarpık düşüncenin tohumları atılıp yeşertildi zaten, bir de kalkıp TC baskıcı şu bu demeyin, adam utanmasa "Çıkın İstanbuldan, Ankara, İzmir, Adana'dan, buralar bizim, gidin başka yerde yaşayın" diyecek. Bu mu asimiliasyon şimdi, bu mu tehditle sindirmek? Adam utanmasa dövecekti bizi tek tek orada. Bence tam tersi olmuş tehdit ve asimilasyon konusunda, bu adamın yandaşları 30.000 insanımızı katletti(işin komiği öldürdüklerinin arasında çok sayıda Kürt de vardı).

Meseleyi tam hazmetmeden TC şöyle, Kürtler böyle diye konuşup kendini bilmemezlik yapmamalı. Emin olun, pek çok insan yanlış propagandanın etkisinde kalıyor, bu kendini Kürt düşmanlığı, Türk düşmanlığı veya bölücülüğe varan fikirler olarak gösteriyor. Düşünürseniz, şu an TC'nin bölünmesi, topraklarından alınıp Kürtlere verilerek Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak'ta bir Kürdistan kurulması, Kürtler ve Türklerden önce başkalarının işine gelir, zaten bu meselenin böyle ırgalanması da bu nedenle. Siz bunları göremeyecek kadar safsanız, bu Kürt meselesinin fiyatının variline 70 dolar olduğunu görmüyorsanız, bölelim gitsin diyorsanız, ben daha size ne diyeyim, yazık ediyorsunuz.Bu düşüncelerle ancak Amerika'nın yaptığı gibi sağa sola özgürlük ve demokrasi götürülür.

Saygılarımla,
Mesaj tarihi:
ya tutturdun bir asimilasyon diye, sen hayatında asimilasyon görmemişsin git bak balkanlardaki Türklere veya Rusya'nın kötü emeller beslediği Türklere. orda gör asimilasyonu.

anayasa gayet açık: Türkiye'de yaşayan insanlara Türk milleti denir. zorla Kürtleri Türk yapmıyoruz ki, milletimizin adı Türk milleti. ayrıca pek bir karşı çıktığın milliyetçilik bu milleti korumayı savunduğu için doğal olarak Kürtleri'de korumayı savunur. tek bir millet olmamız asimilasyon değildir, herkes kendi ırkını gayet belirtebiliyor bu ülkede, ben Kürt'üm, Çerkez'im, Laz'ım diyebiliyor. veya kimsenin ismine karışmıyor devlet, ismin ahmetse ahmetov yap demiyorlar bazı yerlerde olduğu gibi.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
Turkler asimilasyon yapan bir toplum olsaydi, bugun Viyana'dan Yemen'e kadar 400 milyon insan sakir sakir Turkce konusurdu, hepsi de musluman olurdu.

Bunu yapacak kilic gucumuzde vardi, kimse aksini iddia etmesin. Hem de oyle bir vardi ki.

Ama bunu secmemis atalarimiz, su veya bu sebepten. Ister daha cok vergi toplamak icin olsun, ister insan sevgisinden olsun, ister baska bir sebepten. Neticeye bakarsak bu yapilmamis.

Sonucta Rum gene rumca konusuyor, yahudi yine yahudi, vs.

Amerika kitasinda Bati'nin yaptigi bu degil. Gidin Guney Amerika'nin herhangi bir ulkesine, A'dan Z'ye herkesin anadili Ispanyolca, herkes koyu katolik dinine mensup. Orijinal kulturlerden, dillerden, dinlerden geriye hic bir sey kalmamis. Hepsinin uzerinden buldozerle gecmis Bati.

Bakin 'barbar' denilen Turk insani hristiyan kiliselerini restore edecegiz diye bu gariban, fakir, borclu haliyle milyarlarca dolar harciyor her sene. Harcayalim, ben buna karsi degilim, sanat ve kultur korunmalidir, kim olursa olsun, ama............

Bir de Balkanlara bakin. 1979'larda UNESCO tarafinda tescillenmis 50,000 kusur Osmanli doneminden kalma kulturel yapi korunma altina alinmisken, bu gun bu eserlerden sadece 15bin kadari ayakta. Bizim binalarimizi, kutuphanelerimizi, camiilerimizi, hamamlarimizi, vs. buldozerle yikiyorlar. AB sessiz, Turk hukumeti sessiz. Turk gencligi uyutulmus olayla alakasi yok.

Simdi bizim 'aydin' yazarlar diyor ki, Turkler o kadar zorba, zalim, vahsi ve barbar di ki, Turk boyundurugunu atinca bu insanlar Turk eserlerini yakip yiktilar. Bi dakka simdi, Sirbistan 1821'de bagimsiz oldu, o kadar nefret etselerdi bu isi o devirde yapamazlarmmiydi? Yunanistan 1806miydi tam hatirlamiyorum, niye o zaman Atina'daki camileri yikmadi da taa 1980'lerde yapiyor. Hayir, arkadaslar, bu yikim son 20-30 senenin eseridir. sistematik ilerlemektedir. Birakin Balkanlari Irak'ta bile ilk is Kerkuk'teki tapu dairelerini yakmislardir.

Bakin hepimizin hayat surecinde gecen bir olay. Gecen hafta Londra'da 30 kisi oldu diye bir cok ulkede ve bizim basbakan'da dahil olmak uzere bir cok kisi 2 dk. saygi durusu yapti. Son uc ayda 114 Turk olduruldu, kimsenin g1k1 cikmiyor. Kendi insanimiza saygi durusu yapmiyoruz. Kendimizden o kadar nefret ettirme, biktirma cabasi var ki, artik kendi insanimiza bile saygi durusunda bulunmamiz engelleniyor. Bir tane parti veya toplumsal orgut cikip da ben bizim insanimiz icin saygi durusunda bulunacagim demiyor.

Tarihimzdeki en basit olaylari bile sahiplenince, 'kompleksli' veya 'fasist' ilan ediliyoruz. Turk insaninin guzel bir sey yaratamayacagi inandirilmaya calisiliyor, (Bakiniz nisan yuzugu ile ilgili tartisma - paticik forumlari)

Bunlari hepsi bir yap-boz gibi biraraya geliyor.

Daha tabii yuzlerce olay var.
  • 7 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...