Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vatikan ve Batı ülkelerinin Türklere karşı tutumu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
moralinizi bozmak istemem ama dunya vatandasi falan diye bir kavram yok ya. ne avrupalilarda, ne amerikalilarda, ne baskasinda. Gel bana asimile olursan, her kuralima uyarsan, kendi kulturunu ve deger yargilarini birakip bize calisacaksan gel diyor gelismis ulkeler, cunku adama ihtiyaclari var. Kimisi de zaten rahat bir ekmek kapisi icin her seye razi, gidiyor abd'ye, avrupa'ya burali olmaya calisiyor. Kimi de (benim gibi) bi sure para biriktireyim 'ayiya dayi' derim, Turkiye'ye doner evimi alir rahat ederim diyor, vs. Ama kimsenin dunyada hepimiz bir milletiz, heyoo, gel kardesim elini tutayim falan dedigi yok. Hele ki bizim milliyetcilerden bile rahatsiz olan biri, avrupa'da, abd'de ne yapar bilmiyorum. Ya herseye gozlerini yumar ya da hakkaten onlarin mutlak ustunlugunu kabullenmis, 'efendi' olarak falan goren kolonyalist zihniyet olmak lazim. Dedigim gib boyle butun dunya elele falan daha bunlara en az bin sene var, keske boyle olsa da, ben bizim Turklerden baska boyle dusunene rastlamadim acikcasi. Herkes kendi kulturune kuvvetle bagli. Ki siz 50-60 kisi gordum toplam diyorsunuz, ben yillardir her ulkeden her seviyeden yuzlerce insan tanidim yurtdisinda. Sadece is olarak da degil, her konuda tartisirim tanistigim insanlarla.

Ayni fikirde degiliz, tamam bi itirazim yok, gayet dogaldir. Ama benim yasadiklarim, tecrubelerim yukarda bahsettigim karakteristikleri gosterdi bu insanlar hakkinda.
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 14 Temmuz 2005 02:54 tarihinde demiş ki:
eylemlere neden sert tepki gosterilsin?

ya sen nasil bir delikten dunyaya bakiyorsun bilmiyorum. kendi dilini konusamayan, kendi kokeninin ismini agzina alamayan bir azinligin eylemine neden tepki gosterilsin bir, neden sert tepki gosterilsin? biz bunu ab ugruna yapmamaliyiz zaten bunu burada yasayan insanlar adina kendimi yapmaliyiz. ab ye yaranmak ne demek onlar bizi bizden iyi taniyorlar ve gercekten ciddi birseyler dusunuyorsak bu yapilanlarla olmaz bu.

bu insanlara pkk yanlisi diye bakmak cok yanliz, parlementoda yuz belki baraja gore daha fazla kurt sandalyesi olmasi lazim, belki o senin basbakanla ayni masaya oturdugu icin olmaz dedigin insanlara bakanlik verilmesi lazim, ama o kadar geriden bakiyorsunuzki bu soylediklerim ihtimal disi gibi geliyor.

ayrica 1970 nasil yakin bir tarih olabilir 1970 de ne vardida hangi buyuk devlet icin kisa sure? 1970 de amerika kambodyada hala asker barindiriyodu yahu suanki duzene bakarmisin? birak 40 yili 10 yilda neler yapildi dunyada kac bin yildir yapilamayan. suanki durum kibris icin kesinlikle yeterince guvenli ve sadece gene toprak isgalini bir guc olarak goren zihniyet yuzunden tutuyoruz. eninde sonunda cekecegiz zatende bunlarin tum halkin anliyarak ortak karariyla olmasi lazim

ya niye gösterilmesin sert tepki? anlayamıyorum ki ben seni. düşündüğün şey çok açık: pkk denilen şerefsizleri savunanları savunuyorsun. ben diyorum ki eğer abdullah öcalan bayrağı açılırsa, "biji apo" diye slogan atılırsa buna sert tepki koymak gerekir, öyle jandarmayı getirip mal gibi bakmak değil, direk dağıtmak gerekir o topluluğu.

pkk'nın yasal sekreteri haline gelmiş leyla zana'ya da bakanlık verilmesini isteyen mantığını hiç anlayamıyorum. ayrıca parlemontoda kürt sandelyesi nedir. halk ne isterse o olur. bu dediğin demokrasiye aykırı bir kere.

Türkiye'de yaşayan bir boşnak ben boşnak'ım diyebiliyor mu? evet, peki laz? evet. Türkiye'de yaşayan bir ingiliz ingilizce konuşabilir mi? evet. Turistler almanca konuşuyor mu? evet. Lazlar, herhangi bir şekilde antipatik davranışlar görüyor mu? hayır. peki o zaman senin dediğin olaya gelelim. neden Kürtler kendi kökeninin adını ağzına alamaz hale geldiler? çünkü güneydoğuda binlerce şehit vermemizin sebebi pkk. demek ki neymiş, pkk çözülürse bu sorunlar gidermiş. bunu çözmek için de senin dediğin gibi allah'ın şerefsiz teröristlerine parlementoda yer, bakanlık vermek değil; üstlerine gidip örgütü çökertmek gerekiyor. bu mesele de hep yaptığımız gibi siyasi tavizlerle çözülmez bunu kafanızdan çıkarın.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
turkiyede kurt degil teror sorunu vardir .

kurtce sarki soyleyen dunyaca unlu sanatci geliyor bos salona sarki soyluyor , kurtce dil kurslari ogrencisizlikten tek tek kapi kapatiyor . boyle bir ortamda dogudaki issizlik ve dogu bati arasindaki refah farki bir sorundur evet ama kurt sorunu diye bir sorunumuz yoktur .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
Vala ben Tek devlet(küreselleşme) Tek millet ,artık ırkçılık yapmayın diyenleri anlamıyorum.Hadı bıraktım diyer sebebleri,Bir ülkeyi ülke yapan devletteki üstün ırktır,Bütün avrupada bÖYLE,ama ben atatürkün ırkçılıgını hatırlatmak ıstıyorum

türkiyede yaşayan herkez türktür.Ne mütlü türküm diyene

iste bizim milliyetçiliğimiz bundan ibaret.Ben ermemeni kökenliyim ama sınıfımdaki birçok insan türkleri aşagılarken ben savunuyordum.Lütfen asıl sız propagandalırın etkisindesiniz.

ve de alt kimlikleri açıga çıkarmak BÖLÜCÜLÜKTEN baska bir şey deyildir.

Neden kürtler mecliste deyilmiş soruya bak(iste propaganda).Çünkü gelirlerse yalnızca kürt milliyetçiliğini savunucak ve bölücülük yapıcak.hem olmadığını kim söylemiş Bir çok partinin içinde kürtler vardır.

Kıbrısta ne işimiz var dıyenlere acıyorum.çünkü orda türkler olmasa bile çok önemli bir topraktır.allah aşkına insan sorar kendine ingiliz üstlerinin orda işi ne. adamlar salakmı türistik geziyemi gelmiş.Biz hala orayı işgal etmişiz diyorsunuz.

Ve birde gümrükler kalkınca devletler çok güçlenmiş,
buna nasıl ınanırsın .Maliyeden anlamadığın nerden belli.O düzen sadece güçlü devletlere yarar.(biz güçlü olsaydık bize yaradı)

çoşkumu affedin.
Mesaj tarihi:
tamamen katılıyorum helekı ermenı kokenlı olman benım ıcın mesajının degerını 30-40 kat arttırdı
onemlı olan budur işte Alt Kimlikleri Ozel hayatımızla sınırlandırıp tek bir ust kimlikte birleşebilmek sonucta hepımız aynı tarıhı payalsıyoruz beraber yasamak ıstıyoruz ve ortak bır gelecege yonelmişiz

Ne Mutlu Turkum Diyene

Polıtıkası Avrupalıalr tarafından yıpratıldıgı ıcın anlayın demekkkı ıyı bır polıtıkaymış
orda yapılan propagandalarda Turklerın herkesı asımıle etmek ıstedıgı bunun ıcın zorla herkes Turk tur dusuncesını empoze ettıgı var oysa Ataturk her zaman alt kımlıkler manevıdır Ust Kımlıkelrımız ıse birdir demiş alt kımlıgınızı unutun dememiştir

Kurt bakan ı bırakın bu ulkede Kurt başbakan hatta Cumhurbaşkanı vardı ne oldu PKK guclensın dıye orduyu 5 yıl gec devreye soktu Kurt direniş liderlerine kırmızı pasaport bıle verdi yani senin ulkenin devlet başkanı senin ulkenden kopmak ıstıyen bı gurubu kokune kadar destekledı daha ne olsun ondan sonra kurtler azdı ıyıce ama kımse Ozal a toz kondurmaz şimdi
Inanın Ozal olmasaydı su an onumuzde bu kadar buyuk bır PKK sorunu olmazdı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
said:
metboy, 14 Temmuz 2005 11:29 tarihinde demiş ki:
said:
Infeqted, 14 Temmuz 2005 02:54 tarihinde demiş ki:
eylemlere neden sert tepki gosterilsin?

ya sen nasil bir delikten dunyaya bakiyorsun bilmiyorum. kendi dilini konusamayan, kendi kokeninin ismini agzina alamayan bir azinligin eylemine neden tepki gosterilsin bir, neden sert tepki gosterilsin? biz bunu ab ugruna yapmamaliyiz zaten bunu burada yasayan insanlar adina kendimi yapmaliyiz. ab ye yaranmak ne demek onlar bizi bizden iyi taniyorlar ve gercekten ciddi birseyler dusunuyorsak bu yapilanlarla olmaz bu.

bu insanlara pkk yanlisi diye bakmak cok yanliz, parlementoda yuz belki baraja gore daha fazla kurt sandalyesi olmasi lazim, belki o senin basbakanla ayni masaya oturdugu icin olmaz dedigin insanlara bakanlik verilmesi lazim, ama o kadar geriden bakiyorsunuzki bu soylediklerim ihtimal disi gibi geliyor.

ayrica 1970 nasil yakin bir tarih olabilir 1970 de ne vardida hangi buyuk devlet icin kisa sure? 1970 de amerika kambodyada hala asker barindiriyodu yahu suanki duzene bakarmisin? birak 40 yili 10 yilda neler yapildi dunyada kac bin yildir yapilamayan. suanki durum kibris icin kesinlikle yeterince guvenli ve sadece gene toprak isgalini bir guc olarak goren zihniyet yuzunden tutuyoruz. eninde sonunda cekecegiz zatende bunlarin tum halkin anliyarak ortak karariyla olmasi lazim

ya niye gösterilmesin sert tepki? anlayamıyorum ki ben seni. düşündüğün şey çok açık: pkk denilen şerefsizleri savunanları savunuyorsun. ben diyorum ki eğer abdullah öcalan bayrağı açılırsa, "biji apo" diye slogan atılırsa buna sert tepki koymak gerekir, öyle jandarmayı getirip mal gibi bakmak değil, direk dağıtmak gerekir o topluluğu.

pkk'nın yasal sekreteri haline gelmiş leyla zana'ya da bakanlık verilmesini isteyen mantığını hiç anlayamıyorum. ayrıca parlemontoda kürt sandelyesi nedir. halk ne isterse o olur. bu dediğin demokrasiye aykırı bir kere.

Türkiye'de yaşayan bir boşnak ben boşnak'ım diyebiliyor mu? evet, peki laz? evet. Türkiye'de yaşayan bir ingiliz ingilizce konuşabilir mi? evet. Turistler almanca konuşuyor mu? evet. Lazlar, herhangi bir şekilde antipatik davranışlar görüyor mu? hayır. peki o zaman senin dediğin olaya gelelim. neden Kürtler kendi kökeninin adını ağzına alamaz hale geldiler? çünkü güneydoğuda binlerce şehit vermemizin sebebi pkk. demek ki neymiş, pkk çözülürse bu sorunlar gidermiş. bunu çözmek için de senin dediğin gibi allah'ın şerefsiz teröristlerine parlementoda yer, bakanlık vermek değil; üstlerine gidip örgütü çökertmek gerekiyor. bu mesele de hep yaptığımız gibi siyasi tavizlerle çözülmez bunu kafanızdan çıkarın.

Lazlarla ilgili birşeyi yazamazsın. Lazlar Lazım değil, Türk'üm der. Evlerde lazca konuşur (pek az), Dışarda Türkçe konuşur. Annem babam Laz Ama Türküz. Türküz diyebiliyoruz

Lazlar yüzde 60'sı kendilerini Türk gibi hissediklerini ve çoğu türkçe konuştuklarını unutmayalım. Lazlar hakkındaki yeterli sahip bilgim var
Mesaj tarihi:
said:
huun, 14 Temmuz 2005 11:36 tarihinde demiş ki:
turkiyede kurt degil teror sorunu vardir .

kurtce sarki soyleyen dunyaca unlu sanatci geliyor bos salona sarki soyluyor , kurtce dil kurslari ogrencisizlikten tek tek kapi kapatiyor . boyle bir ortamda dogudaki issizlik ve dogu bati arasindaki refah farki bir sorundur evet ama kurt sorunu diye bir sorunumuz yoktur .

ati arabanin arkasina koyuyorsunuz. turkiyede turkiye cumhuruiyeti devleti ile kurtler arasindaki sorunlardan ilk sorun kurt sorunudur. teror dediginiz olay zaten kac yildir var surda. bunlardan biri 80 yildir devam ediyor. ve teror sorunu tamamen devletin kurtlere karsi izledigi bir politikanin sonucudur. once bu sorunu yaratip, sonra bu sorunu sen yaratmamissin gibi teror den basliyarak sorunlari cozmek olmaz.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
said:
Nestor, 14 Temmuz 2005 12:02 tarihinde demiş ki:
Vala ben Tek devlet(küreselleşme) Tek millet ,artık ırkçılık yapmayın diyenleri anlamıyorum.Hadı bıraktım diyer sebebleri,Bir ülkeyi ülke yapan devletteki üstün ırktır,Bütün avrupada bÖYLE,ama ben atatürkün ırkçılıgını hatırlatmak ıstıyorum

türkiyede yaşayan herkez türktür.Ne mütlü türküm diyene

iste bizim milliyetçiliğimiz bundan ibaret.Ben ermemeni kökenliyim ama sınıfımdaki birçok insan türkleri aşagılarken ben savunuyordum.Lütfen asıl sız propagandalırın etkisindesiniz.

ve de alt kimlikleri açıga çıkarmak BÖLÜCÜLÜKTEN baska bir şey deyildir.

Neden kürtler mecliste deyilmiş soruya bak(iste propaganda).Çünkü gelirlerse yalnızca kürt milliyetçiliğini savunucak ve bölücülük yapıcak.hem olmadığını kim söylemiş Bir çok partinin içinde kürtler vardır.

Kıbrısta ne işimiz var dıyenlere acıyorum.çünkü orda türkler olmasa bile çok önemli bir topraktır.allah aşkına insan sorar kendine ingiliz üstlerinin orda işi ne. adamlar salakmı türistik geziyemi gelmiş.Biz hala orayı işgal etmişiz diyorsunuz.

Ve birde gümrükler kalkınca devletler çok güçlenmiş,
buna nasıl ınanırsın .Maliyeden anlamadığın nerden belli.O düzen sadece güçlü devletlere yarar.(biz güçlü olsaydık bize yaradı)

çoşkumu affedin.

nestor bu ulkenin bolunmemesi icin illaki herkezin ayni turden olmasi gerekmiyor. artik bu cag asildi. artik benim sana iyi davranmam icin ikimizinde turk olmasi gerek degil. artik irk uzerinden ulus olusturma kalkti. neden senin birisiyle kendini yanyana omuz omuz hissetmek icin ayni irktan geldigini bilmen gerekiyorki. illa boyle bir motivasyonami ihtiyacin var beraber olmak icin?

ataturk irkciligi diye bisey kabul etmiyorum. simdi niyazov ciksa, turkmenistanda yasayan herkez turkdur dese ne olacak? kendisine turkmenbasi ismini layik gormus ben bu adam ile ayni gorustemiyim. sen ayni gorustemisin?

alt kimlikleri aciga cikarmak boluculuk degildir. bu devletin herbireyi yanindakini ne olursa olsun saymak zorundadir. turkiye cumhuriyetinin vatandaslarinin artik birlik gostermek icin ayni paydaya konmasi gerekmiyor. biz bundan daha iyisini yapabiliriz.

kibris hakkinda dusuncelerin tamamen yanlis. tamamen genislemece dusunuyosun. artik dunyada buna yer yok. biz insan olacagiz ve oradaki garantorulgumuzu yerine getirdikten sonra geri donecegiz.

gumruklerin kalkmasi hakkindada birsey soylemedim ama ricardo nun 19yy da soyledigi seyleri bilirsen, biri digerinden her konuda daha uretken olan iki devletin bile arasinda gumruklerin kalkmasi ikisi icinde faydalidir. zaten dunya ticaret orgutunun asil amacida butun gumrukleri kaldirmak degil, iki ulkeninde esit miktarda yararina olacak sekilde ayarlamalar yapmaktir.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
bu olayın mantığı senin bahsettiğin şey zaten. ama bu, herkesin türk üst kimliğine sahip olması işi, tam da söylediğin şekilde çarpıtıldı zamanla. burada bahsettiğimiz ırklar yüzyıllar, binyıllardır beraber, aynı topraklarda yaşamış ırklar, homojen bi yapı kurulmuş zaten, coğrafya farkı kalmış sadece aradaki farkı ortaya çıkaran -şive, gelenek vs.-.

türk kavramının bugünkü anlamı yüklendiği zamanlarda, bu düşünce daha farklı alternatiflerle birlikte gelişmişti, ki bunlardan biri türkçülük, diğeri islam birliği, şeriat. birinde sadece türk ırkı var ki bunun içinde lazı, çerkezi yok, diğerinde türk, laz, çerkez gibi kavramlar hepten yok, müslüman var, gayrımüslüm var. bizim kabul ettiğimizse bu topraklarda yaşayanların hepsinin ortakça sahiplendiği bi türk kavramı.

bu kavram her daim böyle de kalacaktır bana göre, bunun içinden kürdü, bir başkasını suni bi biçimde ayırmak bölücülüktür bana göre ki bunun ardında yatan çok derin bi tarihi süreç var. ama her nesil gibi, şu anda kürdüm diyen nesil de tarihi, dünü doğal olarak doğdukları günün koşulları olarak kabul ettikleri için onların da bugün yaptığı pek de bölücülük olarak değerlendirilemez, ama işin içinde, derinlerde bi kullanılma, sömürülme, suni bi akımdan etkilenme var ki bunları farketmeme onların aldanmasına yol açıyor sadece, bizim açımızdan zaten farkeden bir şey yok, bize karşı giriştikleri bi faaliyet de yok. ama dediğim gibi, sağlıklı bi bakış açısının insanı o noktaya getirmesi gerekiyor, anlaşılmış bi sürecin sonucunda. lakin bu her ne olursa olsun, diğerleri için herhangi bir şey farketmiyor.

ama ermeni bir insanın türk üstkimliğine sığınması da sağlıklı değil bana göre, yazının girişinde zaten gerekeni dile getirmişsin, öyle bi ihtiyaç söz konusu değil, ki burada da ihtiyaçtan söylenmiş bir şey yok bence, eksik bi bakış açısı var, o da düzelicek bir şey.

ermeniydi, rumuydu, bunlar da bu topraklarda yaşayan insanlar, fakat ortada tam olarak kaynaşılmış yok. o şekilde olması için tüm rumların, tüm ermenilerin (aklıma gelen örnekler sadece), tüm diğer geri kalanlarıyla birlikte, yunanistanındakiyle, ermenistanındakiyle birlikte bu sürece dahil olması gerekiyor ki şu an için öyle bir şey de yok. gene de eğer bi insanın, diğer insanlardan farkı, sadece coğrafi anlamda kalmışsa, coğrafyaysa bunları belirleyen tek kriter, o zaman bireyin bu üst kimliğe sahip çıkmasından da doğal bir şey olamaz diye düşünüyorum, ama dediğim gibi, arada ince bi çizgi var ve tüm bunların da tam olarak özümsenmesi, her detayına kadar hakim olunması gerekiyor. başkası dedi oldu değil.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 16:03 tarihinde demiş ki:

ve teror sorunu tamamen devletin kurtlere karsi izledigi bir politikanin sonucudur.

cahil bir adam gibi konusma . bu ulke kurt basbakan gordu -turgut ozal - , kurt bakanlar gordu - simdiki icisleri bakani abdulkadir aksu - , zilyon tane kurt milletvekili geldi gitti .

simdi acik acik konus bakayim : nedir turkiye cumhuriyetinin kurtlere karsi izledigi politika ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
arkadasim yeni kurulacak devletteki herkezin ayni irktan geldigini savunmak ve bunun propogandasini yapmak o donem icin cok basarili birseydi. gayet guzel ise yaradi. ben hicbirzaman cumhuriyet kurulurken federal yapida olsaydi, veya cok partili sisteme gecilirken bide kurt partisi kurulsaydi demedim. benim size dedigim 2 sey var.

1) bu cumhuriyette yasiyan herkezin turk adi altinda toplanmasi ilk olarak sistematik olarak yanlistir. bu kanunlarda boyle gecse bile gecmisten kalma bisey olarak bilinmeli, ve suan yanlis oldugu kabul edilmelidir. cunku turk adi bir etnik kokendir, ve ataturkun demek istedi anlamin suanda olmasi gerektigi sekil turkiyeli, turkiye cumhuriyeti vatandasi veya anadolulu olabilir.

2) suan turkiye cumhuriyetinde yasayan vatandasin, boyle bir etnik kokene gore ayrim yapmasi cok yanlistir. bu ulkenin vatandaslari, butun diger vatandaslarla ayni haklari paylasmali vede hepsini boyle kategorizasyonlardan kacinarak ayni miktarda saymalidir. suan insanlari bir arada tutmak icin ust kimlige ihtiyac yoktur. insanlara yabanci dusmanligi yerine bunun karsiti yonunde dusunceler asilanmalidir.

sorun suki ilk olarak siz sizden olmiyanlari sevmiyorsunuz. buda oyle bir boyuta ulasmiski, bu ayrim su ustune ciktiginda herkezin sizin kadar agresif dusunecegini zannediyorsunuz.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
said:
huun, 15 Temmuz 2005 16:38 tarihinde demiş ki:
said:
Infeqted, 15 Temmuz 2005 16:03 tarihinde demiş ki:

ve teror sorunu tamamen devletin kurtlere karsi izledigi bir politikanin sonucudur.

cahil bir adam gibi konusma . bu ulke kurt basbakan gordu -turgut ozal - , kurt bakanlar gordu - simdiki icisleri bakani abdulkadir aksu - , zilyon tane kurt milletvekili geldi gitti .

simdi acik acik konus bakayim : nedir turkiye cumhuriyetinin kurtlere karsi izledigi politika ?

boyle cirkeflik yapmayi hic sevmiyorum ama dayanamiycam. boyle bir mesaj atarak bana cahil demen hakkinda bilgisayar basindan kalkip dusunmeni oneririm.

turkiye cumhuriyeti kurtlere (irk veya degil med li veya baska yerden gelmis, ama bildigimiz anlamda turk degiller) benliklerini yok edici bir politika izlemistir 1925 lerden beri. kendilerine kurt demelerine izin vermedik, kurt diye baska bir grubun varligini yok ettik, kendi dillerini konusmalarina izin vermedik, bulunduklari bolgelere uzun bir donem hizmet goturmedik[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
cahil olmadigin konustuklarindan belli . cahil gibi konusma dedim arada fark var .

bana kimliklerini kaybetmeleri icin yaptigimiz bir olay soyleyeceksin o zaman . gidip diyarbakirin gobegine alay dikip kurtce konusani mi taradik . oralarda hala turkce den 1 kelime bilmeden yasayan insanlar var .

hizmet konusuna gelince dunyanin her yerinde gelismis ulkelerde bile bolgeler arasi gelismislik farki vardir . bundan 10 sene once italyanin kuzeyi-sanayilesmis zengin tarafi- guneyinden ayrilsin mi ayrilmasin mi diye tartismalar vardi , kanada ha keza 4-5 sene once kil payi bir farkla referandumda quebec eyaletini birligin icinde tutabildi(quebec kanadanin genelinden farkli bir nufus yapisina ve tahmin ettigin gibi fazla gelismis bir ekonıomiye sahip).

doguda ekonomi kendi kendine gelisemez zira bir yeri gelistirmek icin ya ticaretin kendisi gerekir ya da para . doguda liman yok , dag tas yuzunden yol yapmak pahali , ezelden beri fakir oldugu icin kendisini ayaga kaldirabilecek yerek zenginleri yok (agalik duzeni farkli bir konu) vs vs vs . kisaca oraya hizmet goturmedik degil goturemedik . paramiz oldukca goturduk . yoksa gap a verilen paralar en basta oraya hizmet goturmedik sozunun cevabidir .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
şu ayrımı yapamıyosun en başta, buradaki türklük altkimliği etkileyecek bir şey değil. bi yabancıyla konuşurken adam türküm diyor, i'm laz gibi salak saçma bir şey demiyor. ama aynı kavram farklı kökenlere uygulandığında daha değişik tepkimeler oluşuyor, ki bu da sonradan ortaya çıkmış suni hassasiyetlerden dolayı.

bana yabancı düşmanı demeden önce bi ne yazdığımı okumanı tavsiye ederim, bi insanın kendini, kimlik olarak nasıl tanımladığının beni ilgilendirmediğini yeterince açık bir şekilde söylediğimi zannediyorum yukarıda da. kaldı ki süreç içinde oluşmuş bir üst kimliği savunduğumdan dolayı yabancı düşmanı, agresif düşünce yapısında birisi olmuşum.

türk dediğin yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan insandır, bana göre bunun orta asyası falan da olmaz. türkçe dili orada oluşmuş bir şey olabilir ama türkçe zaten 1900lü yıllara kadar kullanılan bir şey değildi. etnik olarak oldukça karışmış bi coğrafyada yaşıyoruz ve burada etnik geleneklerden de söz edemiyoruz, coğrafi gelenekler söz konusu. hal bu iken tüm bunları türk kimliğini kime, nasıl, neye göre vereceği bile belli olmadığı bi dönemde ayırmamak nasıl propaganda oluyor? neyin propagandası yapılmış ki o dönemde, ne amaçlanmış açıklar mısın. o dönemde bölücülük falan mı vardı, neye göre başarılıydı, neyi başarmış da başarılı bir şeydi diyorsun? memleket nere, erzurum, erzurumdanmış öyleyse. o dönemden bu kadar bihaber olup da süreçle ilgili düşüncelerimle ilgili bana yabancı düşmanı sıfatı takman kadar anlamsız bir şey olamaz.

türkiyeli de tamamen saçma, suni bir terim, kimlik taşımıyor bir defa, nasıl kimlik anlamında kullanırsın bunu. vatandaşlık alternatifin ayrı bi muamma, anadoluluda ise uçmuşsun resmen.

ayrımla ilgili de bir şey dediğimi hatırlamıyorum, etnik bi sürecin değerlendirmesiydi yalnızca benimki, katagorize de ettiğim yok, etnik kimlik bi ihtiyaçtır demişliğim de yok ki tam tersini söylediğimi de görürdün okuma, yorumlama yetisini kullanmış olsaydın.

etnik kimliklerin bu kadar hoş bir biçimde bi araya geldiği, olağanüstü zengin bi kültür yarattığı toprakların bir insanı, tüm bunların mirasçısı olarak nasıl bu kadar bi haber olduğuna anlam veremiyorum, ki benim yaptığım bütün bu kimlikleri birlikte yaşamak, ortak olanları, yani güzellik kavramını yaşatmak, bunu da agresiflik, ayrımcılık olarak görecek kadar kılıfçı bi yaklaşımda bulunmuşsun.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Mesaj tarihi:
eger sen kurt diye birsey yok onlar dagda yuruyup kart kurt sesi cikartirlar o yuzden adlari kurt olmustur dersen yeryuzunden kimliklerini silmis olursun. yahu 40 yasinda bir kurt ten otur dinle sana yaklasik 2-3 saat boyunca enine boyuna yapilmis herseyi anlatabilir.

anlamadiginiz sey turkun altkimligi etkileyip etkilememesi degil. artik boyle bir ustkimlikmidir nedir boyle birseye ihtiyacimiz yok. bunu yapmak dogru bisey degildi, artik bu kimligi birakabiliriz ve altkimliklerimiz ile bu ulkenin vatandaslari olarak yasantimiza devam edebiliriz. artik insanlar birbirlerine karsi anlayis gostermek icin sebepler yaratmamalilar insanlarin dogasinda olmali bu.

ayrica yurt disindayken genelde sorulan soru nerdensin oldugu icin turkiyedenim diye cevap veriyosun. sana hic kimse sen kimsin kimlerdensin diye sormuyoruki sende turkum diyesin. im turkish dersin, im a turk demezsin, veya im from turkey dersin. im a turk dersen bu evrensel baglamda yalan ve yanlis olan bir baglami kullanmak olur.

sorun su herhangi bir lazin laz oldugunu bilip bilmemem gerekmiyor. ben sunu biliyorum. o adam bir turk degil. turk kavrami o adami icine almiyor ve sen kim olursan ol bunu icine aldiramazsin. suniligi varsa buradan geliyor. hangi ermeni yurt disina cikinca ben turkum diyor.

eger sizin insanlari yargilanamizda ve devletin parcalanmasina ait bu fobileri biriktirmenizde insanlarin ne oldugunun onemi yok ise insanlari ayirmaya ve birlestirmeye calismayin artik. turkluk 1900 lere kadar kullanilmamis oldugu gibi, balkanlar bizden kopmasa gene kullanilmayacakti, araplar bize arkalarini donmese gene kullanilmayacakti. bu ulke turkce konusan musluman insanlarin mobilizasyonu ile kuruldu. muslumanligin eylemleri devlet kontrolune alindi, turk olma mevzusu halka asilandi. ve bu o andan bu ana kadar suniligini koruyor.

turkiyeli suni bir terim degil. suni yani yapay demek ne demek uzerinde biraz dusunebilirsin. her ne kadar dogal olan seyin insanin nerden geldigi olup, bir irk ismi vermekde bu baglamda dogru gozuksede farkli turlerden insanlara bunu yapmak suni kelimesini aciklayacak bir ornke olarak bile kullanilabilir.

sonuc olarak senin dedigine gore ikimizde ayri yere variyoruz. bende insanlarin beraber yasamasi konusunda senin dedigin gibi dusunuyorum. tek yanlis oldugun husus turklugun yapay bir kavram olarak bu vatandaslara atandigi konusunda[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
infeqted bahsettigin sistemin dunyada uygulayacisi olan bir ulke var mi ?

altkimlik ustkimlik vardi ilk basta sonra turk yok turkiyeli var oldu sonra sirada ne var cok merak ediyorum .

ayrica turkiyeli kadar sacma sapan bir kavramda duymadim . turkiyeli olduktan sonra; turk tarihini de ortaasya tarihi yapariz ,turk dili olur turkiyede yasayan etnik bir grubun dili .

altını ustunu ben bilmem bu ulkenin adi turkiyedir icinde yasayanlar turktur . bunu kabul ettikten sonra ister erzurumlu olsun ister izmirli kurt laz cerkes beni baglamaz gerisi . bu ulkede yasatmak istedigi gelenegi gorenegi dili yasatamayan kimse yok bu bakımdan yemisim alt kimligi .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
bunu ardinizda birakabilmek bu kadarmi zor birsey? bunlari neden karanlik guclerin bizlere karsi oynadiklari oyunlar olarak goruyorsunuz? eger malazgirt savasinda anadoluya giren insanlarin soyundan gelmiyorsan sen o turklerden degilsin. irk belirlemek insanlara gore birsey degil kardesim hayvanlarin bitkilerin irklari olur. kaynasmis toplumlarda boyle seylere hic gerek yok. yani japonlar olsan belki hepimiz japonuz dersin minimal seviyede karismislar. kac bin yildir ordalar.

benim dedigim sistem ne bilmiyorum ama insanlar cok farkli etnik kokenlerden gelen ve ust kimlik olusturmadan birlikte olan cok devlet var. isvicre mesela ucteikisi alman, beste biri fransiz, onda biri alman, gerisi binbir tane yerden. eger herkezi belirtecek bir terim var ise isvicreli var. isvicre vatandasi var. belcika sonra gene ucte ikisi flemen ucte biri valon. bu insanlar gene dagilmaya yakindilar, bununda tek sebebi birbirlerini tanmamalari idi. ama birsey olmadi ve olmayacak. amerika var kanada var.

sonuc olarak artik etnik ulusculuk yok, vatandaslik ile alakali ulusculuk var. etnik ulusculuk hep agresif, zenofobik ve otoritaryan egilimli olmustur. artik daha sentetik olmaliyiz. ozgurlukcu ve ilerleyici olmaliyiz. onemli olan seyin devlet olmadigini, icindeki insanlar oldugunu anlamaliyiz. devlet bizim icin var biz devlet icin yokuz.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
isviçreye kımse almanlar ayrı fransızlar ayrı bir devlet kursun sızın toprakalrınızda demıyor veya ısviçredekı almanların haklarını korumak ıcın butun dunya ugrasmıyor veya fransızlar bunanr bızım soyumuzı kırdı essek gıbı tazmınat odıycekler ve fransaya toprak verıcekler dıye bınbır yerde aglamıyor[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
olaylarin sirasini karistiriyorsun. gene arabayi ati onune koyuyorsun. isvicrede bunlar olmuyor cunku butun vatandaslara kendi dillerini konusma, dillerinde egitim alma, dusuncelerini belirtme haklari verilmis[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Mesaj tarihi:
Infeqted, Türk ve Türkiyeli konusunda saçmalamışsın. Dünyanın hiçbir ülkesinde insanlar alt kimlikleriyle tümüyle bağdaşmazlar, böyle kimliklere de bölünmeye çalışmazlar. Bu tutumun en radikal izlendiği yerlerden biri de Amerika'dır, içinde bir dolu milletten farklı etnik kökenlerden insan olduğu halde, hepsi "Amerikalıyım" der, hiçbir "Ben latinim, zenciyim, Ghanalıyım, Çinliyim, Japonum, Koreliyim" demez. Duyabileceğin en uç şey, "I'm a Chinese American" olabilir ki bunu bile duyamazsın. Artı, öyle bir milliyetçilik duygusu benimsetilir ki, 3 sene önce Çinden iltica etmiş bir aile bile 4 Temmuzda bayrak asar, ulusal marşı söyler, kutlamalara katılır. Bu insanlar da Çinli kimliklerini sonuna kadar muhafaza ederler ama biri sorduğu zaman artık o "Çinliyim, Çin etnik kökenliyim" asla demez, "Amerikalıyım" der. Aksini de iddia etme, ben orada bulundum, oradaki insanlarla tanıştım, beraber yaşadım, projeler ürettim. Üniversitedeki "Foreign Student/ Yabancı öğrenci" diye geçen koreliler bile kendilerine "Amerikalı" diyorlardı, tek dertleri de hayatlarının kalanını orada geçirmekti.

Bölücülük bölücülük diyorsunuz, işte budur bölücülük, sen insanlara "Bırakın Türklüğü, bırakın bilmemneyi, sen Ermeni ol, ben Laz olayım, beriki Kürt olsun, sen Tatar ol" diye bir başlarsan bu işin sonu gelmez, insanlar mahalle mahalle hatta aile aile bölünürler. Türk olmak, bu insanların ortak dil, din ve kültüründen gelen bir şeydir, yıllarca beraber yaşayıp benimsedikleri değerlerden ileri gelir. Her yörenin, bazen her köyün farklı adetleri varsa, bunları parçalamak mı lazım? Ortak bir noktaları yok mu? Buna yok diyorsan, buyur parçalayalım ama bence bu bölücülüktür, çünkü Edirne'ye de gitsen, Hakkari'ye gitsen, Antalya'ya da gitsen, insanların kafa yapıları benzerdir, adetleri benzerdir, aynı dili konuşur, aynı tarz şeyleri düşünür, aynı kaygıları güderler. Bölgesel ince farklılılardan değil, ortalamada buluşulan noktadan bahsediyorum.

Türk değil Türkiyeli, bilmemnereli, sadece ilerde yapılacak bir parçalama hareketi için hazırlamaktır bence milleti. Aynen zamanında "Osmanlı" diye milleti uyutmaya çalışmak gibidir. Bunun gideceği yer, Türkiyeli, eee yok Türkiyeli falan sen o ol ben şu, e zaten Türkiye kalmadı, eh o zaman Türkiyeli diye bir şey de yok. Olmaz böyle saçmalık.

Yazdıklarıma bakıp da beni ülkücülükle, sağcılıkla, faşistlikle, vs suçlamayın, bunların hiçbiri benimsediğim fikirler değil. Ama cevap olarak yazdığım metindekiler de, bu ülkenin içinden çıkmış fikirler değil, bunu da bilesiniz, insanları ilk önce alt kimliklerine göre ayırmak, sonra üst kimliği kaldırmak, sonra bölge bölge, mahalle mahalle bölmek, en son herhalde kalanları birilerine paylaştırmak kısmı kalıyor....

Biraz sert olduysa özür dilerim, ama ben vatanımı milletimi seven biri olarak "Türk yoktur, Türkiyeli yoktur, Türkiye yoktur, bunlar uydurmadır, hede hödö" laflarına gelemem. Ben Türk'üm, kafatasçılara inat Türk'üm (sarışın ve renkli gözlüyüm çünkü), bunu benimsiyorum, Türkiye'de yaşıyorum, Sivas'ta yaşayanı da kendimden olarak benimsiyorum, İstanbul'da yaşayanı da, Çemişkezekte yaşayanı da, buna itiraz edeni de anlamyorum kardeşim. Buyurun buradan yakın.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
zaten biz de kimsenin kafatasini olcup bu turk su turk degil diyelim demiyorum . kurtu lazi yok turkuz arkadas . bakma kurtlerin arasinda kendi menfaatlerine vatani satan cok oldugu icin herkes kurtleri konusuyor . pkk disinda 3 palyacyo dısında var mi ozgurluk bagimsizlik isteyen kurt . (taraftarlari var tabii kurt nufus icersinde genel egilimden bahsediyorum)

tartisma aslinda cok daha detaya kayabilir ancak su kadarini soyleyip kendi adima bir son vermek istiyorum zira bahsettigimiz seyler nihayetinde ayni yere cikiyor .

3 palyocyalar hapisten cikip kurtle turk u kardes yapacaklarini iddia edip kendilerine alt yapi olusturmaya cabaladiklarindan once kimligin alti ustu yoktu .

senin yaptigin kurtlerin kimliklerini silmeye calistigimizi iddia etmek . hani nerde civan haco (boyle yazilmiyordu) niye kurtce sarki soyleyecek kimseyi bulamiyor , hani nerde kurtce ogreten kurslar ; yasa cikti pitirdak gibi ciktilar ortaya sonra simdi ogrenci bulamiyorlar ? hani kurtceye ac insanlar vardi ?

isvicrede konuyla ilgili gosterebilecegin en kotu ornek sanirim . kendileri zaten federasyon . almanlar alman kantonunda fransizlar fransiz kantonunda .

velhasili kelam ben taraftar degilim alt kimlige ust kimlige ve fikrin gecmisi itibariyle cok supheli evet .

fransa bu bahsedilen haklari korsikaya tanisin derim ki buyuk devletler bu fikirlerde samimi .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
ben ilk paragrafta dedigin seylere hicbirsey demiyorum. zaten ulus u olusturan sey nedir sorunun cevabi amerika icinde gecerlidir. ulusu olusturan en buyuk olgu insanlarin gecmiste yaptiklari ve suanda yapmaya hazir olduklari seylerin butunudur. amerikali gencler benim soyleidklerime bir karsitlik olusturmuyor arka bile cikiyor. amerika kurulurken hepsine biz amerikaliyiz denmis. amerikali kavrami ama sifirdan ve yasanan topragin uzerinden atilmis birsey. malazgirtte anadoluya girenler turkler oradaki insanlarla anlasip, rumen bulgar cerkez gocmenler alip, tamam biz artik anadoluluyuz deselerde tamamen amerikanvari bir sistem olurdu

ama bizimki degil

bizimki zaten anlami var olan bir kavramin cogunluga hitap etmesinden yola cikarak, diger etnik gruplarin varliklarini silerek olusturulmus bir isimlendirme. amerikayi kuranlar isim olarak anglosaksyonya deselerdi, cinliyede cinli degilsin, cince egitim yok hepiniz anglosakson deseydi durum turkiyeye benzerdi. yada kizilderililerin yasadigi koylere yol bile yapmasaydi turkiyeye benzerdi. ornekleri carpitma o yuzden.

ben boluculuk falan yapmiyorum, ben 80 yildir sizin yasadiginiz bir yalan i size anlatmaya calisiyorum. ben bu ulke sinirlari icinde yasayan herkezin ne oldugundan bagimsiz ayni muamaleyi gormesini istiyorum. ben insanlari kurt deyince pkk yi degil benlikleri devlet tarafindan silinmis acinacak bir grup insani akillarina getirmesini istiyorum.

ama siz o kadar uzaktan bakiyorsunuzki.

"Her yörenin, bazen her köyün farklı adetleri varsa, bunları parçalamak mı lazım?"

yahu zaten 45 mesajdir bunu anlatmaya calisiyorum, siz zaten parcalamissiniz. bu insanlara bu haklari verirseniz bunlar kendileri parcalamayacaklar, gereksiz yere paranoya yapan sizsiniz. kim diyor biz parcalanalim ayri devlet olalim diye. ne zaman insanlara haklari verilmek icin adim atilsa, bu birseye hazirlik, bu amerikalilarin isi, bu bu ulkeyi parcalamaya yeltenenlerin isi. sacmalik. hepimize turk denmeyince bizi beraber tutacak baglarimiz ortadanmi kalkiyor. bizi beraber tutan tek bagimizmi turk olmamiz? senin kurtlerle beraber yasaman icin illami ikinizinde turk olarak adlandirilmasi lazim?[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
  • Yeni Oluştur...