Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev içinde kablosuz ağ ve net paylaşımı

Mosquito

Öne çıkan mesajlar

256k adsl ile masaüstü bilgimden nete çıkıyorum.Birde hp nx9020 notebook var elimde.notebook ile nete girmek isteyince adsl modemden usb ile bağlantı yapıyorum.ama böyle yapınca modemden 1m uzaklaşabiliyorum.gidipte başka bir odada nete girmek istiyorum.bunun için ne gibi çözümler önerebilirsiniz?
ben aklıma gelenleri yazayım.

1-)wireless adsl modem almak.
bu baya rahat bi çözümmüş gibi geliyor bana ama hem pahalı hemde o kadar para verdiğim zoom modem boşta kalıcak o yüzden pek sıcak bakmıyorum bu çözüme.

2-)evde kablosuz ağ kurup,bu ağda neti paylaşıma açmak.normal ethernet kablosu ile yapmıştım daha önceden fakat kablosuz ağ kurunca ne kadar sağlıklı bir net paylaşımı olur bunu bilemiyorum.birde bu iş için kullanılacak parçalar hakkında bilgim yok.Bu konuda bigi verebilirseniz süper olur.

kablosuz bağlantıda aradaki duvarlar ne kadar etkiler bağlantıyı?150m^2 evin boyutu
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şahsen USB bluetooth ethernet adapter aldım, nete bağlanma konusunda gerçekten başarılı ancak, network game yaparsan ev içinde biryere varamıyorsun. O konuda çok başarısız çünki hızları oldukça yavaş...[signature][hline]Mail|SKYBlog|Icq|Hadi, söyle sence ben neyim?
Hayatta ne olursa olsun kazanan hep iyiler ve RP olsun...
Saygılarımla...

Rotweiler Quietsoul
Master Paladin of Clearness
Ce qui est impuissant, ce qui est peureux...
Sosyal ağlarda paylaş

Ama dediğim gibi sen en iyisi benim yaptığımı yap ve git bir MSI bluetooth ethernet adapter al. Çok ucuz hemde...
TeknoSA(Rahmetle anıyorum) dan almaya özen göster...[signature][hline]Mail|SKYBlog|Icq|Hadi, söyle sence ben neyim?
Hayatta ne olursa olsun kazanan hep iyiler ve RP olsun...
Saygılarımla...

Rotweiler Quietsoul
Master Paladin of Clearness
Ce qui est impuissant, ce qui est peureux...
Sosyal ağlarda paylaş

2 seçeneğin var

1. zaten internete modem ile bağlı olan pc ne 1 adet soft ap (acces point) desteği olan bir wifi kart alırsın buda sana taş çatlasın 40 50 usd bir masrah getirir ama burda 10 20 m2 capında bi kapsama alanı oluşturursun.
Artısı : yok
eksisi : pc online olmalı ve düşük kapsama alanı

ASUS WL130B PCI Wireless Network Kart
Fiyatı: 44 $ + KDV

Standart 802.11b
Cihaz Tipi PCI
Hız 11 Mbit/s
Garanti 24 Ay

Diğer Özellikler:

Access Point’e gerek olmadan yazılımsal access point ile yalnızca ethernet kartı kullanarak ağ ortamı kurabilme ve internet paylaşımı.
64/128Bit WEP / WPA veri şifreleme, sürücü yükseltmesi ile WPA desteği.
PCI kart üzerinde anten.
Windows 98/ME/XP/2000 desteği.

------------------------------------------------------

2. Bir adet wi-fi-ap (accses point) alırsın ve direk modeme bağlarsın
bu da sana tahmini 70 - 120 arası bir fiyata mal olur

artısı : pc'nin online olmasına gerek yok ve geniş kapsama alanı

LINKSYS WRT54G 54Mbps Access Point
92 $ + KDV

Standart 802.11g
Cihaz Tipi Access Point
Hız 54 Mbit/s
Garanti 24 Ay

Diğer Özellikler:

4-portlu Yönlendirme Anahtarı ve Kablosuz-G (802 11g) Erişim Noktası
Tek bir internet bağlantısını ve diğer kaynakları Ethernet kablolu ve Kablosuz-G (802 11g) müşterilerle paylaşır
54 Mbps’ye kadar kablosuz veri transfer hızı
Kablosuz-B (802 11b) şebekeden 5 kat daha hızlıdır
Kablosuz-B şebekelerle de karşıklıklı olarak işleyebilmektedir (11 Mbps’lik hızda)
Gelişkin kablosuz güvenlik özelliği: WPA, 128-bit şifreleme, kablosuz MAC adres filtreleme ve güçlü SPI firewall

+ olarakda elindeki modemi elinden çıkartarak bir combo modem alabilirsin buta tahmini 100-150 usd arasına malolacaktır
ben kendi evimde 1 adsl modem ve bir wi-fi ap kullanıyorum 1 pc direk modeme bağlı diğer pc ve laptop ımdandan wifi kullanıyorum ve hiç bir sorunum yok.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 16 Temmuz 2005 12:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...