trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 mehaba arkadaslar. bu benim linux kurdugum bildisayarimdan attigim ilk mesajim. kde kurdum ve turkcesi olmadigi icijn tr karekterler mesajimda yok.. sorularima gelince... 1. nasil turkce olcak bu kde 2. slackware 10 da paket kurulumu vs.. nasil 3. kdeyi secerek iyi bi secim yapmismiyim[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 ilk olarak.. linux sorularını "Linuxta bunu nası yaparım?" stickysine sor. ben hiç türkçe karakter problemi yaşamadım ama ILK iş windows fontlarını linuxa geçirdiğimden olmuş olabilir. kde den çok memnunum. gnome'u birkaç saat kullandım ve kde ile herşey çok daha elinin altında.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 kontrol panelinden mi aktaracagim win fontlarini birde sanirim buyuk bir sorun daha var benim linux window u gormuyo. windows ntfs, linux ntfs yi tanimiyor mu yoksa [signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) [Bu mesaj trash_ tarafından 13 Temmuz 2005 21:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 sorularını Linux stckysine sor... bilgisayarında windowsun olduğunu ve mount edildiğini farz ediorum. /mnt/windows/C:/WINDOWS/fonts (mesela) un altında fontların saklı olduğu yeri bul. ordan fontları copy et ve fonts:/ un altına (herhangi bir file manager'dan, mesela konqeuror) paste et.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 bide, türkçe sorunun için.... System Settings -> langugaes in altına bi göz at[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 /mnt/windows içinde nasıl c: olacak onu çok merak ettim direk /mnt/windows mount edilmişse windozun bulunduğu partitiondır[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 windows mount edemedim. mnt te nin altinda cdrom, flopy ve hd var... sanirim oncelikle windowsu mount etmemgrekli. peki bunu nasil yapabilirim[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 ehehe evet el alışkanlığı C:/ yazmak... bende windows olmadığından, düşünmeden yazmışım =) evet efenim şincik.... terminal aç bidene (> = promt) >mkdir /mnt/windows >mount -t ntfs /dev/hda1 /mnt/windows (eğer windows 98 veya Me ise ntsf yerine vfat yaz. ve windows nerde onu bil. hda1 olmayabilir.) dene bakalım... >cd /mnt/windows >ls[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 oldu walla. çok da güsel oldu.... ehh... şimdi fontları aktardım...türkçe karakter işini de hallettim. kde yi nasıl türkçe yapaiblirim? (system->language de sadece ingilizce var. kde türkçe yaması lazım sanırım)[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) [Bu mesaj trash_ tarafından 13 Temmuz 2005 23:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 haa bunca zamandım kde yi türkçe yap derken türkçe karakterden bahsediosun sandım.... kde nin türkçe versionu bildiim kadarıyla yok be kardeşim. ama open office, kplayer fln gibi programlar için türkçe destekler var... mesela open office'Ninki "zemberek".erach et googledan indir. onun gibi. ayrıca bi tavsiye, linuxu ingilizce öğren. torvaldsda finlandiyalı ama ingilizce yazmış. bir şiir nası türkçeye çevirince bi boka benzemez, onun gibi düşün. çünkü terminal kullanmaya başladığında zorlanırsın kodlar hep ingilizce (tabi alias kasmazsan)[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 benim kde türkçe debian kurulu kde ve türkçe aslında bende türkçe istemiyorum ingilizce güzel ama o zaman klavye karışıyo 2sini bi arada götürmenin yolu varmı[signature][hline][/b]Msn adresim Ultra-Mega Blogger karakedi demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 benim için ingilizçe problem olmaz. ehehh ingilizcem iyidir de hani ben yerli olsun maksadında dedim yoksa bende dublajlı filmlerden haz etmem :) . slackware kurdum da bunda program nasıl kurulur (bu soru pek bi amatör oldu ama garibanlık işte)?[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 ehehe oha.... lünüxta 2. günün ve slackware? delimisin be kardeşim... adam gibi öören fedoranda, mandrivanda... =)[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... demin bana windows mount etmeyi soran adam slackwarele başlarmı! kim tavsie etti sharky flnmı =) [Bu mesaj Caglar35 tarafından 13 Temmuz 2005 23:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 heee.. çözdüm gibi... paket kurulumunu öğrendim... kpackage kullanıyorum... iyi bea.. 3-4 gün içinde çözerim linuxu.. (işallah)[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 ilk kez kurarken slacware kurmayı başardıysan devamı gelir abicim :)[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 slackware kullanıosan dropline gnome öneririm birde swaret kurmanı[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 eheeh bencede, sen özelsin... O'SUN!!!.... ben walla bi 15 gün fedorayla BOĞUŞMUŞTUM çözcem die ilk başladıımda[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 gnomu da fena değil.. biraz kde kullanayım sonra birqaz da gnome denerim sonra karar veririm hangisiyle yollarımı ayıracağımı. ama en gıcık olduğum şey pencerede title bar a çifttıklayınca maximize olmaması... :) bir sorum daha var... gnome ile kde arasındaki fark ne? çok mu farklılar? [signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) [Bu mesaj trash_ tarafından 14 Temmuz 2005 11:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 kde de onu ayarlayabilirsin çift tıklayınca maximize olur[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 1.nasıl olcak o maximize? 2. ben windowsu mount ettim. ama restart ettiğimde mount edilmemiş olarak gördüm. sanırım mount komutlarını startup scriptine koymam lazım. pnu da bi anlatırsanız sevinirim walla? [Bu mesaj trash_ tarafından 14 Temmuz 2005 12:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Windows Behavior lardan ayarliyorsun onu, herhangi bir pencerenin kosesine tiklayarak ayarlayabilirsin. Cift tikladiginda Shade degil Maximize yap diyeceksin o kadar. Ilk baslama da Slackware kullanmaya gelince. Dagitimlar arasinda oyle abarti farklar yok arkadaslar. Biri bazi seyleri sizin yerinize yarim yamalak yapmaya calisiyor, biri hicbisey yapmayarak herseyi sizin yapmanizi bekliyor. Slackware, geleneksel GNU/Linux olarak bilindigi icin, daha cok Unix e yakin. Gerci 10.0 ve 10.1 le beraber, gayet kolay kurulabilir ve yonetilebilir bir hale geldi Desktop kullanicilari icin. Sonuc olarak, gayet rahatlikla Slackware le baslanir.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: sharky, 14 Temmuz 2005 12:32 tarihinde demiş ki: Windows Behavior lardan ayarliyorsun onu, herhangi bir pencerenin kosesine tiklayarak ayarlayabilirsin. Cift tikladiginda Shade degil Maximize yap diyeceksin o kadar. Ilk baslama da Slackware kullanmaya gelince. Dagitimlar arasinda oyle abarti farklar yok arkadaslar. Biri bazi seyleri sizin yerinize yarim yamalak yapmaya calisiyor, biri hicbisey yapmayarak herseyi sizin yapmanizi bekliyor. Slackware, geleneksel GNU/Linux olarak bilindigi icin, daha cok Unix e yakin. Gerci 10.0 ve 10.1 le beraber, gayet kolay kurulabilir ve yonetilebilir bir hale geldi Desktop kullanicilari icin. Sonuc olarak, gayet rahatlikla Slackware le baslanir. +1 bu arada sharky, slackin babası hastalandıgında ziyarete gittin mibakem:D[signature][hline]Da Site Da Blog BoneSoul - Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Oha nasil gideyim oralara :) Ama hastaligini ben de arastirdim ve adama herhalde bi 3-4 mail atmisimdir. Isin garibi adam hepsine geri dondu, hem de otomatik bir mail response ile degil. Kimbilir gunde kac bin mail gelmistir o ara adama.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 haha, olursem mezarıma gelmeyın istemem diodu resmen yayınladıgı textte :)[signature][hline]Da Site Da Blog BoneSoul - Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Yok be :) Bence adam cok mutevazi bir adam, zaten Slackware e hastayim, Pat e ayri bir hastayim zaten :) Adam acikca, "Abi arastirdim bulamadim, hicbir doktor da bulamadi. Tanidigi olan birisi varsa yardim etsin." diyordu :) Icim parcalandi resmen. Neyse konu sapmasin.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar