Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İpana Misvak Özlü Diş Macunu (Saçmasapan Şeyler v.1)

SbNN

Öne çıkan mesajlar

said:
Zagg, 14 Temmuz 2005 16:18 tarihinde demiş ki:
Vurguladığın cümlelerine dikkat et, sıcaktır yaz günüdür diyoruz..
Bana mı dedin bana dediysen hangi cümleler??[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!!

Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss..
Sosyal ağlarda paylaş

yazılanların hepsini okumadım, genel konu uzerine düşündüklerimi yazıcam

misvak taa ortaçağlarda avrupa daha temizlik diye bişi bilmez iken turklerin, arapların diş temizliği için kullandığı bir tür ağacın dalı.

eğer inceleyen olduysa ustunde soyulabilen ince bir tabaka var. diğer ağaç dalları gibi çok sert değil tam detaylarını bilmiyorum ama doğal bir diş temizliği sağlıyor misvak.

normal collgate diş macununu ise bi kaç kere kullandım şimdiye kadar hiç memnun kalmadım. değişik bir pazarlama stratejisi uygulayıp misvaklı ürün çıkarmışlar ne kadar başarılı olur tartışılır. surekli ipana kullanırım eğer ipana çıkarsaydı gider kullanırdım o macunu. en azından denerdim

ama gelip bunu yok şeriyatçılık yok dincilik fln demek son derece yalnış. adamların kafası çalışıyor güzel bi fikir gelmiş akıllarına. sanki misvağın uzerine made in dinci, made in seriyatçı yazıyor. yapmayın etmeyin arkdaşlar biraz geniş düşünün. gidin tarihi okuyun biraz araştırın. ozellikle konu başlığını bu şekilde açan ve ön yargılı davranan arkdaşı kınıyorum.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.

[Bu mesaj mdma tarafından 14 Temmuz 2005 16:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tamam alın o zaman şu macundan bakalım yararını görecek misiniz ha zararını da görmezsiniz ama bunların hepsi pazarlama stratejisidir..

Ayrıca bu misvak özlü değilde başka bi değişik ağacın özünden yapılmış olsaydı ben bu konuyu yine açardım yanına da Şaçmasapan Şeyler yazardım yine

Bu diş macununun içinde gerçekten Misvak özü filan varsa ne olayım..[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!!

Sosyal ağlarda paylaş

İDO: Sağlık için ekstra etkisi yok

İSTANBUL Diş Hekimleri Odası (İDO) Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Aren, ;misvak;ın ağız sağlığına etkileri konusunda daha önce katıldığı kongrelerde bazı çalışmaların gündeme geldiğini belirterek, şunları söyledi: ;Yaklaşık 4-5 yıl önce, Polonya;da katıldığım bir kongrede Afrika kökenli bilimadamlarının bu yönde çalışmalarını dinledim. Misvak, macun olmayan durumlarda mekanik diş temizliğinde kullanılabilir, bu gibi durumlarda sağlıklı sonuçlar verebilir. Ancak, özünün diş macununa katılmasının ne kadar efektif olabileceği konusunda tereddütlerim var, çünkü diş macununa ekstra bir temizlik etkisi sağladığı yönünde bir bilgi yok. Bence bu daha çok, dini kesimin ilgisini çekmeye yönelik bir ürün.Kaynak
[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde

[Bu mesaj sinanural tarafından 14 Temmuz 2005 16:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tüketici bu macuna inanıyor

COLGATE, misvak özlü ürününü piyasaya sürmeden önce değişik sosyo-ekonomik gruplara ait bini aşkın tüketici arasında ön araştırma yaptı. Araştırma sonucunda, Türkiye;de misvak bilinirliğinin yüzde 48, misvakın nesilden nesile aktarılan bir ağız bakım sırrı olduğuna inananların ise yüzde 41 oranında yaygın olduğu ortaya çıktı. Araştırmayla ayrıca, tüketicilerin yüzde ;inin misvak özlü diş macununun doğal içerikli olduğuna, yüzde;ünün dişleri güçlendireceğine, yüzde ;inin dişleri bembeyaz yapacağına, yüzde ;sının ise dişleri ekstra temizleyeceğine inandığı belirlendi.(kaynak aynı)[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde

[Bu mesaj sinanural tarafından 14 Temmuz 2005 16:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 14 Temmuz 2005 16:20 tarihinde demiş ki:
Bana mı dedin bana dediysen hangi cümleler??

said:
SbNN, 12 Temmuz 2005 22:46 tarihinde demiş ki:
Ya şu dincilerin bir diş temizlediği sopa gibi bişey var

Nasıl bir aşağlayıcı tavırdır bu ?[signature][hline]Ben bir mülteciyim burada aslında sınır yok, kazanmak kaybetmek yok..
Sosyal ağlarda paylaş

Arada istisnalar olsada genellikle dindar kesim kullanmıyor mu misvak'ı??

Orada çok genelleme yaptığımdan dolayı pardon ama kullananların %90-95 'i dindar kesimden[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!!

Sosyal ağlarda paylaş

keresteyle diş fırçalamak?? olsa olsa grici adamın yapacağı iş bu diş fırçası bol floridli 7 etkili diş macunları varken odundan medet ummak ?? yobaz işi bu ..geleneksel lezzetlerimizi ticarete alet etmek baya satıyo bu aralar.. deve aromalı doritos,hurma aromalı gazoz,kımız likörlü çikolata,türbanlı barbie,cevşenli hacı yaa kokulu silgi
Sosyal ağlarda paylaş

bazı arkadaşlar misvağa ağaç demişler bir de şunu da pasteliyim:

Misvak nedir?
ERAK ağacının dalından kesilen parça olan misvak, diş ve ağız sağlığının sağlanmasında kullanılıyor. İslam inancına göre, Hz. Muhammed kullandığı için kullanılması "sünnet" olarak kabul edilen misvak, diş macunu ve fırçası bulunmadan önce yaygın olarak kullanılıyordu.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lizardking, 14 Temmuz 2005 17:13 tarihinde demiş ki:
keresteyle diş fırçalamak?? olsa olsa grici adamın yapacağı iş bu diş fırçası bol floridli 7 etkili diş macunları varken odundan medet ummak ?? yobaz işi bu ..geleneksel lezzetlerimizi ticarete alet etmek baya satıyo bu aralar.. deve aromalı doritos,hurma aromalı gazoz,kımız likörlü çikolata,türbanlı barbie,cevşenli hacı yaa kokulu silgi

paticikte at gozluğu hiç beklemezdim[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin...
[/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 14 Temmuz 2005 17:03 tarihinde demiş ki:
Arada istisnalar olsada genellikle dindar kesim kullanmıyor mu misvak'ı??

Orada çok genelleme yaptığımdan dolayı pardon ama kullananların %90-95 'i dindar kesimden

dindar kesim kullanıyor olabilir nedeni ise misvağı ortaçağda muslumanların keşfetmesinden dolayı ve adının arapça kökenli bir kelime olmasıdır. e nolmuş onlar kullanıyorsa zamanında avrupada, tıp ve bilim konusunda doğuyu örnek alıyordu.
e istiyorsanız öyleyse dindar kesimin ve doğunun kullandığı herşeyi reddedelim olurmu? herhalde bunu söylememezi istiyorsun.

ha collgate başarılı olur yada olamaz o ayrı mesele. yada yaptkları ürüne misvağı nasıl katmışlardır bilemem tartışılır bi konu.yada sen tadını kokusunu sevmessin beğenmedim dersin saygım sonsuz.
ama nedense herkes misvağın zamanıda doğunun muslumanların bir temizlik aracı olmasına takmış. idda ederimki adı special toothpaste yada ne bilim buna benzer bi ekzantirik ismi olsaydı suna bak fln olacaktı millet. yada misvak yerine brownstick fln deselerdi 12 sayfa din musluman tartışması yapılmazdı burada.
uyanın arkdaşlar biraz farklı açılardan bakın olaya biraz. her konuda kışkırtılmışız ben dahil kafalarımız bulanmış.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,

[Bu mesaj mdma tarafından 14 Temmuz 2005 17:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lizardking, 14 Temmuz 2005 17:13 tarihinde demiş ki:

öyleyse bunu başka bi lizardking yazdı sanırsam.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
Sosyal ağlarda paylaş

Diş fırçası yokken tabi bi şekilde ağzı temizlemek lazım.Bir ağacın liflerini fırça gibi kullanmak ta gayet iyi bir buluş.
Ancak dine kaydırmışsınız.Artık nerden çıktıysa? Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız

Bende sevmem yobazları.Hatta tiksinirim.Ancak diş fırçası kullanmamaları onun yerine misvak kullanmaları kötü birşey değilki.

Sünnet olan Misvak değildir.Ağız temizliğidir.Eskiden ağaç dalı kullanılırmış şimdi fırça kullanılıyo.10 sayfa konu yazmaya değicek bi konu değil yani.Ki bu 10 sayfalık yazı misvak değil dini çatışma ve kişisel sataşmalardan oluşuyo.

Ama bence gereksiz bişey.Zaten diş macunlarında diş sağlığı için gerekli mineraller var.

Misvaklı diş macunu yapmadaki amaç olsa olsa hala misvak kullanan kesimi diş fırçası&macunu kullanmaya yöneltmek olur.Başka bir amaç beklemem yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-007-, 14 Temmuz 2005 10:41 tarihinde demiş ki:
harbiden saçmalıyosun. önce kendin araştır hala misvağın ağaç olmadığını iddia ediyosun

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=misvak

said:
SbNN, 14 Temmuz 2005 15:05 tarihinde demiş ki:
Sen benim yazdıklarımı dikkatli okumamışsın.

BEN DEDİM Kİ:
Misvak ağacın adı değildir;misvak sadece Arbistanda yetişen bir ağaçtan elde edilen diş temizlemeye yarayan ufak ebatlı dal parçasıdır.
Dolayısı ile buna misvak özlü denemez misvak diş temizlemeye yarayan aletin adıdır..

Demekki n'aaaaaaaapıyormuşuz bir cevap yazmadan önce cevap yazdığımız kişlinin post'larını daha dikkatlice okuyormuşuuuuuuzz...

said:
SbNN, 14 Temmuz 2005 16:01 tarihinde demiş ki:
Misvak bitkinin adı değildir.Misvak diş temizlediği söylenen tahta parçasının adıdır.

Yorumsuz..

Verdiğimiz cevapları incelemeden hala laf sokmaya çalışıyosun bari adreslerin içeriğini buraya yazayım.

said:
[Türk Dil Kurumu]
1 . Kuzey Afrika, İran ve Hindistan'da yetişen dikensiz küçük bir ağaç (Salvadora persica).
2 . Bu ağacın, ucu dövülüp fırça durumuna getirilen ve diş temizliğinde kullanılan çubuğu.

bazılarına cevap olsun.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

"Misvak nedir?
ERAK ağacının dalından kesilen parça olan misvak, diş ve ağız sağlığının sağlanmasında kullanılıyor. İslam inancına göre, Hz. Muhammed kullandığı için kullanılması "sünnet" olarak kabul edilen misvak, diş macunu ve fırçası bulunmadan önce yaygın olarak kullanılıyordu."

bazılarına cevap olsun demeden bire baksak diğer postlara,türk dil kurumu bilimsel konularda yeterli bir kaynak değildir onun için türk dil kurumunun sitesi sadece türkçe dilbilgisi,kelime yanlışları vb. konularda kullanılabilir.Türk dil kurumundakilerin böyle bir şeyi yanlış bilme olasılığı çok yüksek.

[Bu mesaj sinanural tarafından 15 Temmuz 2005 08:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"MİSVÂK:
Bir karış büyüklüğünde kesilmiş, dişleri temizlemek için kullanılan ve Erak denilen ağaçtan veya zeytin dalından yapılan ağaç fırça.
Misvâk; ağzı temizlemeye, cenâb-ı Hakk'ın rızâsına kavuşmaya vesîledir. (Hadîs-i şerîf-Beyhekî)
Misvâk kullanarak kılınan namaz, misvâk kullanmadan kılınan namazdan yetmiş kat üstündür. (Hadîs-i şerîf-Reddülmuhtâr)
Abdest alırken misvâk kullanmak sünnet-i müekkededir (kuvvetli sünnettir). Misvâk, düz ve ikinci küçük parmak kalınlığında, bir karış boyunda olmalıdır. Misvâk, Arabistan'da yetişen Erak ağacının dalıdır. (Düzgün ucundan iki santimetre kadar, kabuğu soyulup, burası birkaç saat suda tutulur. Sonra ezilince, fırça gibi açılır). Erak ağacı bulunmazsa, zeytin dalından yapılır. Nar ağacından yapılmamalıdır. (İbn-i Âbidîn)
Misvâk kullanmanın on beş faydası vardır. Bunlar; sekerât-ı mevtte (son nefeste) Kelime-i şehâdeti söylemeye sebeb olur, dişlerin etlerini pekiştirir, safrayı keser, balgamı ve ağız kokusunu giderir, Allahü teâlâ ondan râzı olur, baş damarlarını kuvv etlendirir, gözleri nûrlanır, hayrı ve hasenâtı (iyilikleri) çok olur, sünnet ile amel etmiş olur, ağzı temiz olur, fasîh-ul-lisân yâni güzel konuşmaya vesîle olur, şeytan gamlanır, misvâklı olarak kılınan iki rek'at namazın sevâbı, misvâksız olarak kılınan yetmiş rek'at namazın sevâbından daha çok olur. (Muhammed bin Kutbüddîn İznikî)
Hazret-i Ömer zamânında Şam civârında bir kal'a muhâsara edildi. Öğleye kadar kal'a feth edilemedi. Hazret-i Ömer gadaba geldi. İslâm askerlerini huzûruna çağırdı. "Kal'a feth edilemedi. Kâfirler İslâm askeri karşısında bu kadar dayanamazdı. Aramızda birisi bir kusur işlemiş olmasın" buyurdu. Askerler hayret edip, tövbe ve istiğfâr etmeye başladılar. O sırada bir kişi ağlayarak hazret-i Ömer'in huzûruna geldi. "Ey mü'minlerin emîri! Bu gece teheccüde kalktığım zaman karanlık olduğu için misvâkımı aradım, fakat bulamadım. Bu sebeble misvâksız namaz kıldım. Sizin aradığınız kusuru ben işledim" dedi. Hazret-i Ömer ona; "Tövbe ve istiğfâr etmeye devâm et" buyurdu. O da tövbe ve istiğfar okumaya başladı. Bir saat sonra kal'a fetholundu. (Evliyâlar Ansiklopedisi) "
Kaynak
Google'dan Erak ağacı diye bir aratınca çıkan şeylerden bir tanesi,araştırmacı gazetecilere söylüyorum.

[Bu mesaj sinanural tarafından 15 Temmuz 2005 09:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...