Araba200 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: SbNN, 12 Temmuz 2005 22:46 tarihinde demiş ki: Ya şu dincilerin bir diş temizlediği sopa gibi bişey var bilir misiniz bilmem adı Misvak'tır. Bizim pazarlama stratejisi uzmanlarımızdan birisi yine dahice bir fikir üreterek piyasaya sonunda böyle aptalca bişeyide sunmuş.. Bunu alan salaktan başka bişey değildir diyorm bşka bişiy demiyorum salaklikla la hiç bi alkasi yok bide bunu dıncıler alsin die yapilmiş bi olay dildir misvak eskiden diş fırcasi filan olmadigindan kullanilan bişi yani din le fazla alakasi yok bilip bilmeden konusma . ama genede iyi satar bu yani simdi biri diş macunu almak için girdigi zman markete bakar aa bune garip bişi bi alip deniyim der yani herkez oyle yapar merakdan anladin ama anliyamiya bilirsin .yani sasirmam[signature][hline]asdasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: Jester, 12 Temmuz 2005 23:01 tarihinde demiş ki: ya benim anlamadıgım sey, bu 2 renkli dis macunlarında nası hep serit halinde cıkar macun? hakikaten ya...gavur yapıyor abi...peeh peh..[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi} Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: Werewolf, 12 Temmuz 2005 23:15 tarihinde demiş ki: O dişçi nereden almış diplomasını? Kaç kere dişçiye gittim, "düzgün fırçala dişlerini, her taraf diş taşı maşallah" deyip durdular. Diş macununun bir etkisi yok diyordu diş fırçalamanın değil[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Ha pardon yanlış okumuşm o zaman.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 hımm. öncelikle tibbi ilaçların çoğu doğada bulunan bitki özlerinden yapılır, uzaydan özel olarak gelen tozlarla hazırlanmaz bu ilaçlar; misvak a dönersek. Salvadora persica ing. adı sanırım said: burada şöyle bişeyler yazılmış: Misvak: (Salvadora persica / Toothbrush tree) Arabistanda bulunan erâk agacinin dalindan, bir karis uzunlukta kesilen parçadir. Agacin odunu çok liflidir. Erâk dali bulunmazsa, zeytin veya baska dallardan da olabilir. Nar ve feslegen dalindan misvak olmaz. Insanin dis sagligina büyük bir fayda temin eden misvak, basit bir usûl olmakla berâber, en iyi dis temizleme vâsitasidir. Dislerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün dis macunlarindan daha faydalidir. Larousse Illustre Medical ismindeki Fransanin kiymetli tip kitabi, agiz temizligi husûsunda diyor ki: Bütün dis mâcunlari ve tozlari ve sulari, dislere zarar verir. En iyi dis temizleme vâsitasi, sert bir firçadir. Önce, disleri kanatirsa da, korkmamalidir. Dis etlerini kuvvetlendirir ve artik kanamaz. Bu sekildeki dis temizligini saglayan en iyi vâsita misvaktir. Kullanildigi yerler: Agacin dalindan, bir karis kadar parça kesilir. Ucu yeterli miktarda yontulduktan sonra, tuzlu su içinde bekletilir. Belirli bir süre sonra, uç kismindaki lifler açilarak, firça görünümü alir. Çok kart olan dallar için, bir biçak ya da sert bir cisim yardimiyla açilma hizlandirilir. Misvak kullanmak, disleri temizler ve disetlerini kuvvetlendirir. Öz suyu dogal olarak flörür içerir. Dis çürümelerini önler. http://www.thejcdp.com/issue011/almas/01almas.htm ---> başka bir yazı http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/932140.html ---> ilk olarak colgate üretmemiş din ile ilgili sitelerde baya bir bilgi var ama herkesin aynı dini yaşamadığı ve saygı göstermediği için buraya taşıma gereği duymadım. etki olarak içerdiği öz ve diş fırçasına göre daha etkin uygulanması söz konusu olabilir. son olarak diş için doğal ve herhangi bir ek maddeye gerek duyulmadan kullanılan bişey, günümüzde onun yerine diş macunu kullanılıyor; bu yeni çıkan combo halinde; mantık olarak daha etkili olmaz mı? bence araştırıp konuşalım hangisi daha iyiyse onu kullanalım veya ikisinide kullanıp fantezi yapalım, sonuçta dişlerimiz bize lazım www.google com.tr --> misvak or Salvadora persica[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 12 Temmuz 2005 23:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trikeratops Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: forgiver, 12 Temmuz 2005 23:29 tarihinde demiş ki: hımm. öncelikle tibbi ilaçların çoğu doğada bulunan bitki özlerinden yapılır, uzaydan özel olarak gelen tozlarla hazırlanmaz bu ilaçlar; misvak a dönersek. Salvadora persica ing. adı sanırım said: burada şöyle bişeyler yazılmış: Misvak: (Salvadora persica / Toothbrush tree) Arabistan’da bulunan erâk agacinin dalindan, bir karis uzunlukta kesilen parçadir. Agacin odunu çok liflidir. Erâk dali bulunmazsa, zeytin veya baska dallardan da olabilir. Nar ve feslegen dalindan misvak olmaz. Insanin dis sagligina büyük bir fayda temin eden misvak, basit bir usûl olmakla berâber, en iyi dis temizleme vâsitasidir. Dislerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün dis macunlarindan daha faydalidir. Larousse Illustre Medical ismindeki Fransa’nin kiymetli tip kitabi, agiz temizligi husûsunda diyor ki: “Bütün dis mâcunlari ve tozlari ve sulari, dislere zarar verir. En iyi dis temizleme vâsitasi, sert bir firçadir. Önce, disleri kanatirsa da, korkmamalidir. Dis etlerini kuvvetlendirir ve artik kanamaz.” Bu sekildeki dis temizligini saglayan en iyi vâsita misvaktir. Kullanildigi yerler: Agacin dalindan, bir karis kadar parça kesilir. Ucu yeterli miktarda yontulduktan sonra, tuzlu su içinde bekletilir. Belirli bir süre sonra, uç kismindaki lifler açilarak, firça görünümü alir. Çok kart olan dallar için, bir biçak ya da sert bir cisim yardimiyla açilma hizlandirilir. Misvak kullanmak, disleri temizler ve disetlerini kuvvetlendirir. Öz suyu dogal olarak flörür içerir. Dis çürümelerini önler. http://www.thejcdp.com/issue011/almas/01almas.htm ---> başka bir yazı http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/932140.html ---> ilk olarak colgate üretmemiş din ile ilgili sitelerde baya bir bilgi var ama herkesin aynı dini yaşamadığı ve saygı göstermediği için buraya taşıma gereği duymadım. etki olarak içerdiği öz ve diş fırçasına göre daha etkin uygulanması söz konusu olabilir. son olarak diş için doğal ve herhangi bir ek maddeye gerek duyulmadan kullanılan bişey, günümüzde onun yerine diş macunu kullanılıyor; bu yeni çıkan combo halinde; mantık olarak daha etkili olmaz mı? bence araştırıp konuşalım hangisi daha iyiyse onu kullanalım veya ikisinide kullanıp fantezi yapalım, sonuçta dişlerimiz bize lazım www.google com.tr --> misvak or Salvadora persica söylediklerine katılıyorum. bilim yobazları umarım yazdıklarını okumuşlardır.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 forgiver, senin gönderdiğin yazıdan da anlaşıldığı gibi misvak ağacı diye bir oluşum yok dolayısı ile bunun özü filanda yok.. Misvak sadece o aletin adı ve lifli olması sayesinde dişleri iyi temizliyo..Bu yazıdan anladığım kadarıyla özü sayesinde filan değil temizlik sadece sert ve lifli olması sayesinde.. Son cümlede öz suyu flörür içerir diyo bu denilen şey tüm diş macunlarında var zaten[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. [Bu mesaj SbNN tarafından 12 Temmuz 2005 23:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: SbNN, 12 Temmuz 2005 23:33 tarihinde demiş ki: senin gönderdiğin yazıdan da anlaşıldığı gibi misvak ağacı diye bir oluşum yok dolayısı ile bunun özü filanda yok.. said: SbNN, 12 Temmuz 2005 23:33 tarihinde demiş ki: Son cümlede öz suyu flörür içerir diyo bu denilen şey tüm diş macunlarında var zaten bir de başlığı okuyalım said: İpana(ipana değil colgate) Misvak Özlü Diş Macunu (Saçmasapan Şeyler v.1)(saçmasapan değil) gine de bir ekleme yapayım misvak dünyadaki en uber şeydir demiyorum çünkü bir bilgim yok ama misvak diş temizlemek için kullanılır ve yararı olduğu görülmüştür. diç macunu ile birlikte bir combo oluşturulabiliyor o zman bunu bir misvak ile dış fırçalamak üzere kullanmak diş için en uber şey olmaz mı? ama zahmeti olur; o yüzden ne yapıyoz dış fırçası + diş macunu kullanıyoz ama misvak özlü diş macunu kullanmak zahmet olmaz eğer yararlıysa ki bence yararlı zorlayıp fantezi yaparsak üstününe birde misvak kullanırsak değme dişlerimizin keyfine.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: SbNN, 12 Temmuz 2005 22:46 tarihinde demiş ki: Ya şu dincilerin bir diş temizlediği sopa gibi bişey var bilir misiniz bilmem adı Misvak'tır. Bizim pazarlama stratejisi uzmanlarımızdan birisi yine dahice bir fikir üreterek piyasaya sonunda böyle aptalca bişeyide sunmuş.. Bunu alan salaktan başka bişey değildir diyorm bşka bişiy demiyorum çubuk anlamında O misvak dediğin şeyi dinciler de kullanıyo diye bok atamazsın senin deden de onu %90 ihtimalle zamanında kullanıyodu o zamanlar diş macunu mu vardı zannediyosun. Şahsen benim dedem zamanında kullanıyodu çünkü öyle görmüş öyle alışmıştı. Atalarımızın yıllar boyu yokluk içinde kullandığı bir şeye bok atmanıza anlam veremiyorum. Tamam senin yaşında ve diş macunu alabilecek durumda adam çıksa misvak kullansa ben de o adama küfür ederim ama bir yargıya varmadan önce az da olsa düşünün. Ha konuya döniyim. Misvak denen maddenin kimyasal yapısını araştırmak lazım. Dedikleri gibi yararlı bi özelliği belki vardır belki de yoktur.[signature][hline]Atam izindeyiz! [Bu mesaj -007- tarafından 12 Temmuz 2005 23:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 ben clinomyn(böle mi yazılıo bilmyrm) die diş macunu var onu kullanıyorum.çok memnununm.[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shikamaru Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: SbNN, 12 Temmuz 2005 23:14 tarihinde demiş ki: said: trikeratops, 12 Temmuz 2005 23:10 tarihinde demiş ki: said: Rush, 12 Temmuz 2005 23:02 tarihinde demiş ki: dişime bırak k3çıma sürmem ben onu. merak ettim nie sürmezsin? sn sürer misn k*çına?? *!Gülmekten ÖLÜR*[signature][hline]"siz mektubunuzda, bana onun "imkansiz" oldugunu soyluyorsunuz. bu sozcuk fransizca degildir..." Napoleon -------------------------------------- hired_gun, 21 Haziran 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ...sonra ben candi'nin bi erkek ile çıplak yatağa girdiğini izlediğimi çok iyi hatirliyorum ( hayir fantazi değildir , erkek hipotermi geçirir , kızın çocuğu ısıtmasi için başka çaresi yoktur da neden 2side çırılçıplak ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: forgiver, 12 Temmuz 2005 23:02 tarihinde demiş ki: 1) colgate şeriatçı bir firmadır. 2) misvak diş için hiçbir fayda sağlamaz. inanayım mı şimdi bunlara? diş fırçası yokken ne kullanılıyordu, misvak hakkında araştırıp yazın bari ha hiçbir faysası yoksa onuda yazın doğrusunu öğrenelim. +1 beyler bazı şeyleri kıçınızdan sallamayın bilimsel kaynak gösterip faydası yoktur ya da vardır diyin. meselenin de dinle hiçbi alakası yok. gericiler de kullanır ayrı mesele.[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shikamaru Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Ne güzel söylemiş bir filozof Bütün genellemeler yanlıştır :D (buda bir genellemedir ama olsun)[signature][hline]"siz mektubunuzda, bana onun "imkansiz" oldugunu soyluyorsunuz. bu sozcuk fransizca degildir..." Napoleon -------------------------------------- hired_gun, 21 Haziran 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ...sonra ben candi'nin bi erkek ile çıplak yatağa girdiğini izlediğimi çok iyi hatirliyorum ( hayir fantazi değildir , erkek hipotermi geçirir , kızın çocuğu ısıtmasi için başka çaresi yoktur da neden 2side çırılçıplak ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: Shikamaru, 12 Temmuz 2005 23:54 tarihinde demiş ki: said: SbNN, 12 Temmuz 2005 23:14 tarihinde demiş ki: said: trikeratops, 12 Temmuz 2005 23:10 tarihinde demiş ki: said: Rush, 12 Temmuz 2005 23:02 tarihinde demiş ki: dişime bırak k3çıma sürmem ben onu. merak ettim nie sürmezsin? sn sürer misn k*çına?? *!Gülmekten ÖLÜR* yakar zaten :P[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 ben anlamam rengide kötü zaten ne yediği belirsiz şeyleri dişime sürmem ben egzantrik diş macunuma döniyim.[signature][hline]The Rushing Basketbol Yazarı [b]I Love This Game BecauseLos Angeles Lakers andKobe Bryant Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 höst salak malak gibi hakaret eteyin arkadaşım. siz kullanmıyorsunuz diyekimse kullanamazmı? benim eniştemle dedem kullanıyordu. diş fırcaları vardı ama o sopa gibi şeyler hep ceplerindeydi. arada çıkartıp kullanırlardı. o kadarda aptalca birşey değildri belki işin özünü anlatan arkadaşta bilmiyor.[signature][hline] "fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu....." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: trikeratops, 12 Temmuz 2005 23:32 tarihinde demiş ki: bilim yobazları AHEHAHAHAHAHAH O OKUDUĞUN BILIM DEĞIL MI ARKADAŞIM ?[signature][hline]g3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 çilekli diş macunu üretilmediği sürece özel bir ilgim olmayacak diş macunlarına karşı...şimdilik limonlularla idare ediyorum...[signature][hline]peace! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Yukarıda bahsi geçen alıntıyı dikkatli okursanız olayın tamamen "Fırça" yerine geçen bir nesne olduğu anlaşılıyor. Dolayısı ile özünü sıkıp diş macunu yapmak abes olmuş. Birde kendisi bir nevi özenle korunan dini sembol niteliğinde bir nesne olduğundan dolayı bu tip olaylara tepki göstermek normal. Fakat; birşeylere gösterilen tepki her zaman ölümüne eleştirerek değil kişisel tercihini kendi bildiğinden, doğru bulduğundan yana kullanarakta olur. Yani misvak özlü diş macunu kullanmayanların dişleri dökülmeyeceği gibi kullananlarda cennete gitmez.[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist! horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 misvak dinle alakalı bir nesne değildir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: forgiver, 13 Temmuz 2005 08:14 tarihinde demiş ki: misvak dinle alakalı bir nesne değildir. şu anda kimler kullanıyor peki??[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Din o adamların tekelinde mi ki böyle saçma sorular soruyorsun? Bir nesneyi kimin kullandığı onu dinle alakalı da yapıyorsa ayrıca tebriklerimi sunuyorum.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: Troil, 13 Temmuz 2005 18:50 tarihinde demiş ki: Ayrıca kullanmak sünnetmiş Dinle alakası yok diyenlere[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Tamam o zaman, sünnet olan şeyleri sürmesinler piyasaya. Dinci olunuyormuş nasılsa.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." [Bu mesaj Werewolf tarafından 13 Temmuz 2005 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: Werewolf, 13 Temmuz 2005 18:56 tarihinde demiş ki: Sakal bırakmak da sünnet. Sakal bırakınca dinle alakası mı oluyor? amacına göre değişir[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar