Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux: up rekoru

Caglar35

Öne çıkan mesajlar

20 gun kesilmeden internete baglanma suresimi(mumkun degil,3-4 gunde bir kira yenilenir ve yeni bir ip atanir )yoksa pc nin acik kalma suresimi cevabin evet bu ise ..45 gun pc im acik kalmisti(elektrik gitmez ;saglam bir semtteyim/ups var/...)ama nette kalma rekorum 73 saatti ..

9-12 temmuz

[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec

Sosyal ağlarda paylaş

PCnin açık kalma süresi..... görünüşe göre bilgisayarında windows kurulu... windowsdan 45 gün beklemezdim....[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....

[Bu mesaj Caglar35 tarafından 12 Temmuz 2005 12:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bi linux konfernsında MIT (üniverste, bizim mit diil =)) deki makinelerden birinin 6 yıldır açık kaldıı lafını duymuştrum.... doğru olabilirmi? hiçmi kernel update yapmamış bu herifler?[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Sosyal ağlarda paylaş

6 ayda bir kernel update yaparsan problem vardir zaten :) Kernel update dedigin sey 1 defa yapilir. Yeni donanim eklemediysen bir daha hic yapmazsin zaten.

Valla evdeki makina bi 40-50 gundur acik. En son elektrik falan kesilmisti herhalde.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Caglar35, 12 Temmuz 2005 13:01 tarihinde demiş ki:
bi linux konfernsında MIT (üniverste, bizim mit diil =)) deki makinelerden birinin 6 yıldır açık kaldıı lafını duymuştrum.... doğru olabilirmi? hiçmi kernel update yapmamış bu herifler?

nie yapsınki? stable surum kernellar sharkyin dedıgı gıbı surucu yuklemedıgın ve o surumun o surucuye destegi olmadıgı surece, gerekmez. ha dersinki yok ben yeni 2.6 cekirdeginin desktop etkilesimini kullanacam, yok preemptive kernelı denıcem yuklerısn. ama sunucu makinada ne gerek var :)[signature][hline]Da Site
Da Blog
BoneSoul - Undead Mage - Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

bunu linuxe mal etmek biraz saçma gibi.

tabiki de linux daha stabil, daha güzel, daha cici fakat alıp bir mac bilgisayara macos kurarsan 235236 yıl açık bırakırsın. öyle kenarda açık açık durur.. zaten o uptime-projectte de 3 yıldan uzun süredir açık olduğu iddia edilen win2k var. ben öyle kenarda yattığını düşünüyorum.

konu bilgisayar açıkken ne yaptığın. "bilmemne serverı kurdum, saniyede şu kadar transfer oluyor, şu kadar gündür açık" demektir asıl aziz olan.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
i am a paper.. rocks are fine, nerf the scissors
Sosyal ağlarda paylaş

Evet doğrudur. Her ne kadar işletim sistemi uptime nedeninin %90 'ını oluştursa da, önemli olan makina mimarisidir. Sparc gibi makinalar, PC lere oranlar çok çok daha stabil olarak varsayılmaktadırlar. Tabii sunucu bazında.. Yani şu bahsedilen, bilmem kaç saniyede bilmem kaç mbit transfer ediorum ediorum, popom kuru kalıo[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
streamin, 12 Temmuz 2005 12:52 tarihinde demiş ki:
20 gun kesilmeden internete baglanma suresimi(mumkun degil,3-4 gunde bir kira yenilenir ve yeni bir ip atanir )

yok böle bişi , 3-4 aydır benim ip im aynı , modeme restart atmadan değişmiyor :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...